2014/09/18

Nyt on aika ottaa iisisti

Kaksi ja puoli kuukautta eräpäivään. Joko jännittää? No arvatkaa vain. Eihän sitä näin ensikertalaisena osaa yhtään kuvitella millaiseksi meidän elämämme tulee pian mullistumaan. Odotan kyllä innolla, että vihdoin pääsen näkemään vatsassani niin pitkään möyhineen kaverin, joka pitää minut öisin hereillä kipakoilla potkuillaan. Mietitään usein miehen kanssa, että miltähän tyyppi näyttää? Onkohan sillä minun pikkuruinen nenäni vai mieheltä peritty aristokraattisempi versio? Onko hiukset vaaleat kuten äidillä vai mustat niinkuin isällänsä? Hetki jolloin saamme ensimmäistä kertaa pikkuisen käsivarsillemme on varmasti yksi elämämme unohtumattomimmista.

Olen kärsinyt viime aikoina melkoisen kivuliaista supistuksista, joten lääkärissetä pisti minut täksi viikoksi pakkolepoon. Ulkoilla kuulemma pitää, mutta vain lyhyitä pätkiä ja oman voinnin mukaan. Nyt on siis aika ottaa iisisti. Se jos mikä ei ole kovin helppo tehtävä tällaiselle ikiliikkujalle. Toivottavasti lepo kuitenkin auttaa ja pystyn tekemään täysipainoisesti töitä vielä jäljellä olevat kuukauden päivät. Sitten se alkaa. Mammaloma.

 Äitiyslomasta ei ole mitään sen kummempia ajatuksia. Aion ottaa rennosti ja keskittyä tähän vatsassani kasvavaan elämään (ehkä ikuisuusprojektin nimeltä hääkuvakirja voisi saattaa loppuun...). Voinnin salliessa hyppään loka-marraskuun vaihteessa VR:n kyytiin ja hurautan pohjoiseen mökille viettämään pikkujouluja äidin ja isän kanssa. Olisi ihana lähteä sinne jo nyt näkemään kaikki ruskan sävyt, mutta ehkä sen sijaan pääsenkin kokemaan ensilumen. Viime vuonna se kun jäi häämatkan vuoksi kokonaan välistä. Matkustelun kotimaan rajojen ulkopuolelle olemme luonnollisesti nyt hetkeksi unohtaneet, vaikkakin haaveilemme keväisestä road tripistä Keski-Eurooppaan pienen perheemme kesken.




Nämä kuvat napattiin Espoon Isossa Vasikkasaaressa elokuisessa ilta-auringossa. Samalla reissulla otettin myös ystäväpariskunnan kihlajaispotretit, jotka olin antanut heille lahjaksi. Olen päässyt tekemään niin paljon mahtavia kuvauskeikkoja kuluneen puolen vuoden aikana, jonka yritykseni on ollut pystyssä, etten ehkä kestä. Olen kovasti kiitollinen kaikille uskomattoman ihanille kuvausasiakkailleni, ystävilleni sekä teille blogin lukijoille, jotka olette minua eteenpäin suositelleet. Vielä olisi muutamia sovittuja keikkoja tekemättä, jonka jälkeen jätän kuvaushommatkin hetkeksi tauolle. Kotistudio on melkeinpä valmis, joten huutelen sitten niitä testikuvattavia (lähinnä vauvoja) täällä blogissa, jahka aika on sopiva.
 
Lauantaina olisi tarkoitus lähteä pienelle retkelle Nuuksioon, jos vain kykenen kävelemään. Aiomme mennä nuotiopaikalle kärryyttämään soijamakkaraa, juomaan lämmintä kaakaota isän vuolemista kuksista ja ihastelemaan syksyn kuulasta kirpeyttä. Ihan parasta!
 
Toivottavasti kuvistakin välittyy se seesteisyys, joka minulla on tällä hetkellä päällimmäisenä tunteena. Välillä toki kiehuu suhteellisen kovasti hormoonimyrskyissä, mutta pääasiassa olo on rento ja mieli rauhallinen. Siksi tämä postauskin oli tällaista fiilistelyä pitkästä aikaa, mutta jotenkin tuli pakonomainen tarve kirjoittaa just näistä asioista.

Nauttikaahan tekin syksystä! Se on just nyt parhaimmillaan. Pus!


43 kommenttia :

  1. Ihana postaus! Pus! :)
    Kärsämäki ohitettu...

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja niin kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  3. Kauniit kuvat ja miten soma vatsa! Retki kuulostaa mukavalta, vastaanvanlaisesta minäkin haaveilen. Täytyy jonain päivänä ehdottomasti toteuttaa niin pääsee nauttimaan ruskasta. kunhan ei sateet alkaisi.

    VastaaPoista
  4. Anteeksi että ehkä viilaan pilkkua, mutta nämä kuvat, joissa itse esiinnyt, eivät taida olla sinun ottamiasi? Nämä kuitenkin ovat kuvaussivuillasi "mainoksena" tai esimerkkinä ottamistasi kuvista maternity-kategoriassa. Kuinkas...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskoni toki painoi kuvissa kameran nappia, mutta minä asettelin hänet haluamaani kohtaan, säädin kameran asetukset, korjasin muutamaan otteeseen kuvaajan sekä omaa asentoa, kun katsoin välillä kamerasta millaista jälkeä tuki, muutin vähän lisää kameran asetuksia ja lopuksi jälkikäsittelin kuvat tietokoneella. Voit siitä ihan itse päätellä kumman käsialaa kuvat ovat :D Yhtä hyvin olisin voinut ottaa kuvat jalustalta, mutta sitäpä ei ollut mukana, joten armas sisko oli oiva apuri.

      Poista
  5. Kauniita kuvia!!!

    Hyvää loppuodotusta ja kärsivällisyyttä, jota varmasti tarvitaan h-hetkeä odotellessa ♡ Vaikka aika muuten kului siivillä, tuntui se ainakin itsestä viimeiset viikot olleen täysin pysähtynyt. Raskausaika tosin unohtui heti ensimmäisinä päivinä pientä neitiä ihmetellessä ♡ Ja sitä ihmettelyä on jatkunut huomenna neljä viikkoa.

    Kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain yrittää kuvitella sitä tunnetta, kun vihdoin sen pienen tyypin näkee :) Ihania ensi viikkoja sinnekin!

      Poista
  6. Ihania, herkkiä, kauniita kuvia. Metsä kuvauspaikkana vielä lisää sinusta huokuvaa seesteisyyttä :) Toivottavasti pääsette Nuuksioon nuotion äärelle tunnelmoimaan. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia <3 helliä silityksiä masutyypille. Lukisin mielelläni enemmänkin tämmöisiä juttuja :) hyviä vointeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eiköhän näitä aina välillä tupsahda tänne, kun tällainen fiilistelijä olen :) Kiitos Minna!

      Poista
  8. Oih ja voih. <3 Ihanat metsäkuvat, ihanaa pohdintaa vauvasta (me mietittiin ihan samoja juttuja samaan aikaan raskautta). Ihana sinä!

    VastaaPoista
  9. Oi miten kaunis olet! Ja miten kauniita kuvia :) Harmittaa kyllä vähän, ettei omana raskausaikana tullut otettua mitään hienoja vatsakuvia. Poseerasin tyyliin ruman kaapin edessä kulahtaneissa vaatteissa ja hiukset likaisena. Ei todellakaan blogimateriaalia :D Pitää palkata kyllä sinut kuvaamaan, jos joskus tuo onnellinen tila kohtaa minut uudestaan.

    VastaaPoista
  10. Voi miten ihania kuvia! Ja mukava lukea välillä raskauskuulumisiakin! Näitä lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, ei ehkä joka viikko, mutta aina jossain välissä :) Tämä nyt kun sattuu olemaan tätä minun arkea tätä nykyä! Raskaana (kirjaimellisesti) oleminen ^_^

      Poista
  11. Ihana että olo on rento, niin pitääkin tässä vaiheessa. Ja se kyllä välittyy näistä kuvista. Tosi kauniita ja seesteisiä.
    Kaikkea parasta loppuodotukseen <3

    VastaaPoista
  12. Hyvin välittyi ja ihania olivat kuvat! Tsemppiä ihan hirmuisesti loppumetreille ettei pikkuinen putkahda maailmaan liian aikaisin. Jännityksellä täälläkin odotetaan, että kuinka suloinen pikkuinen sieltä oikein tulee. Sillä suloinen hän on 110%:lla varmuudella, sillä kun vanhemmat ovat noin ihania, ei pikkuiseskaan voi muuta tulla <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua <3 Kyllä mekin odotetaan niin jännityksellä millainen hän on!

      Poista
  13. Kauniita kuvia! Niistä välittyy juurikin se seesteisyys mitä kuvailit. Vaivatonta loppuodotusta!

    VastaaPoista
  14. Hei! Nyt tuli tunne, että pakko kommentoida, olen sitä jo monta kertaa aikonut. Olen seurannut sinun blogiasi jo reilun vuoden ( ehkä jo 1,5vuotta), löysin sen oman häähumun keskellä. Ja vaikka en mitään kommentoinutkaan niin hienoa oli seurata teidän häävalmisteluja omien rinnalla, me menimme naimisiin viikko teidän jälkeen. :) Ja sen jälkeenkin on ollut ihana lukea postauksia, niin mukavalla tavalla kirjoitettuja. :) Vinkkejä valokuvaukseen on ollut mahtava lukea, varsinkin kun uusi kamera on ostettu ja valokuvauskurssi suunnitteilla. Siitä se unelmien toteutus lähtee!

    Kiitos ihanasta blogista ja ihanaa vauvan loppuodotusta ja sen jälkeistä aikaa sekä kaikkea hyvää teille! :)<3 (Mekin toivomme omaa pientä... ehkä jonain päivänä sen onnen saamme mekin ( <3 ) )

    Aurinkoisia syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas mukava kommentti, kiitos kun jätit sen! Valokuvausvinkkejä on taas tuloillaan, jahka ehdin vain sellaisen toteuttaa ja samoin kamerakokemuksia.

      Toivon teille kovasti onnea ja varmasti se omakin pieni jossain vaiheessa sieltä ilmoittelee tulostaan <3

      Poista
  15. Voi että, ihania fiiliksiä!<3

    VastaaPoista
  16. Kyllä kuulostaa juuri ihanan seesteiseltä tuo sinun nykyinen ajanjaksosi. Varmasti ikimuistoisia hetkiä ja vielä enemmän sitten kun uusi tulokas saapuu. Toivottavasti viikon lepo auttaa supistuksiin. Hyviä vointeja sinne! :)

    VastaaPoista
  17. Ihania raskauskuvia todellakin. :) Maltahan nyt ottaa rauhallisesti siellä. Itsekin jouduin elokuussa viikon sairaslomalle, mutta pääsin palaamaan vielä sen jälkeen töihin. Minullakin on ollut mielessä, että nyt jos koskaan olisi hyvä tehdä se hääalbumi, mutta mutta, ainakaan vielä en ole ryhtynyt tuumasta toimeen. Pitäisi ryhtyä, sillä tunsin kyllä piston sydämessä, kun siitä tuosta tekstistä luin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otetaanpa molemmat tavoitteeksi se hääalbumi :D Jos vaikka siihen mennessä se olis valmis, kun pitää palata mammalomalta töihin! Ihan ok olo on nyt, joten toivottavasti onnistun vielä vikat viikot töissä pysyttelemään!

      Poista
    2. Hei! Taustalta minäkin seuraillut omista häävalmisteluista asti eli keväästä 2013 ja itsellä myös tuo hääalbumi ollut työn alla aika pitkään jo. Kuvittelin sen saavani äitiyslomalla kuntoon ennen lapsen syntymää - poika on nyt 5kk, eikä se ole kunnossa vieläkään... :) Nyt siihen ei ole niin paljon aikaakaan eikä malta sitä tehdä, kun voi ja pitää tehdä kaikkea muutakin pojan nukkuessa. Että jos vaan jaksaa, suosittelen tekemään ennen vauvan tuloa. :)
      -S

      Poista
    3. Oijoi! Eli siis heti ku mammaloma alkaa niin tämä alkaa pistää hääalbumin kuosiin :)

      Poista
  18. Jonnekin katosi aijemin lähettämäni kommentti. Kysymäni piti... Onko Hoo muuten reagoinut tulevaan perheenlisäykseen jotenkin?
    t. Iina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se mahaa kovasti nuuskuttelee ja on siitä selvästi kiinnostunut :) Etenkin viime aikoina se on vain lisääntynyt, kun lapsi siellä liikkuu hurjasti. En tiedä aistiiko/haistaako/kuuleeko se maha-asukin. Varmastikin!

      Poista
  19. Siis huh, kylläpä aika viistää vaudilla. Joko sun mammaloma on niin lähellä. Voi apua♥
    Miten ihania kuvia ja sä nainen oikein hehkut ♥♥ Olet upea ♥

    VastaaPoista
  20. Voi tuota masua! Mä niin odottelen, että pääsen taputtelemaan sitä. ;) Joko on tuntemattomat yrittäneet lääppiä? Saat lyödä, jos meinaa hermo mennä! <3 Puss

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain on pari tuntematonta tullut mahan kanssa keskustelemaan :D Tosi ihanaa...

      Poista
  21. No hupsista. Lähti ennen aikojaan. Näytät niin upealta piti vielä sanomani. Senkin kaunokainen. Kuulut kyllä niihin immeisiin joille raskaus sopii, jos näin saa sanoa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Olo on kyllä paksu ja valasmainen, mutta noh, ehkä tää tästä. Ei oo enää ku pari kuukautta, niin sitten voi taas alkaa varovasti urheilla :)

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: