2014/09/16

Pari yötä Pietarissa - Sokos Hotel Vasilievsky

Muutaman viikon takaisesta itänaapurin reissusta tuntuu kuluneen jo ikuisuus. Kerroinkin aiemmin junamatkastamme tsadista Pietariin sekä viisumien hankkimisesta. Syy miksi alunperin hääpäivämatkalle rantauduimme juuri kyseiseen kaupunkiin oli Sokos Hotels 40 vuotta - 40 blogitarinaa-kampanja, jonka tiimoilta meille tarjottiin yöpyminen kera illallisen ja aamiaisen yhdessä Pietarin kolmesta Sokos Hotelsista. Valkkasimme majapaikaksemme ihan nettisivujen perusteella Sokos Hotel Vasilievskyn, joka sijaitsi näppärän kävelymatkan päästä pääkadulta Nevski Prospektilta. Lähimmälle metropysäkille oli puolisen kilometriä, joten ei paha sekään! Supistelevan pallomahan kanssa matkatessa olikin helpompi turvautua julkisiin kulkupeleihin omien räpylöiden sijaan.

Kun saavuimme aikaisin lauantai-aamuna Pietarin juna-asemalle, oli ihan käsittämätöntä ettei meidän ensimmäistä kertaa tyyliin ikinä tarvinnut alkaa miettiä milläkähän bussi/ratikka/metro/kävely-kombolla pääsisimme tällä kertaa majoitusliikkeeseemme. Ehei! Meitä odotti asemalla auto kuljettajineen meikämandoliinin nimikylttiä heilutellen. Ei muuta kuin takapenkille lötköttämään ja ihmettelemään ikkunan takana viliseviä maisemia. Kommunikointi kuljettajan kanssa oli jokseenkin vähäsanaista, sillä hän puhui luonnollisesti ainoastaan venäjää. Meikäläisen venäjän opinnoista on jo melkoinen tovi aikaa, joten siinäs sitä sitten sai heti kättelyssä tuntumaa ruostuneisiin kielenkantoihin. Welcome to Russia.

Hotellin respassa meidät otettiin vastaan tutulla suomen kielellä, mikä oli tietysti positiivinen yllätys. Muutoin henkilökunta puhui sujuvaa englantia, vaikkakin tervehdykset sun muut pyrimmekin vaihtamaan paikallisella kielellä ihan kohteliaisuuden ja harjoituksen vuoksi. Palvelu oli hotellissa oikein ystävällistä, toisin kuin muualla kaupungilla pyöriessämme, jonka olimme etukäteen kuulleetkin. Jotenka tähän kuuluisaan venäläiseen palvelukulttuuriin (tai sen puutteeseen) oltiin toki osattu varautua. Itse kun vain sitkeästi jaksaa hymyillä ja olla superihana asiakas ihan kiusallaankin, nyki vastapuolen suupielet kohti kattoa taikka ei, niin sillä pääsee jo pitkälle.
Huoneemme Sokos Hotelsissa oli meille hostellitasoon tottuneille budjettimatkaajille suorastaan luksusta. Puhtaat valkeat lakanat, pehmoiset kylpytakit ja siistit pinnat, mitä muuta sitä voisi edes vaatia. Aiemmista lomista poiketen vietimme hotellihuoneessa huomattavasti enemmän aikaa, sillä meikäläisellä meinasi olla liikkumisen suhteen vähän vaikeuksia, joten pitkät lepotauot viihtyisässä huoneessa tulivat tarpeeseen. 

Lauantaina kävimme kaupunkiin tutustumisen jälkeen blogivierailuun kuuluvalla illallisella hotellin ravintolassa. Otimme alkuun molemmille salaatit, jotka olivat oikein maukkaat. Pääruuan suhteen ei paljon tarvinnut arpoa, sillä koko pitkästä ruokalistasta löytyi vain yksi ainut kasvisruokavaihtoehto. Tarjoilijan mukaan vielä edellisestä menussa ollut kasvisburger oli nyt poistettu valikoimista, ja hän kävi kyllä ystävällisesti tiedustelemassa kokilta, onnistuisiko vastaavan burgerin pyöräyttäminen kuitenkin edelleen. Ei onnistunut. Pisteet kuitenkin siitä, että tilaamamme punajuuririsotto oli maukas ja täysin vegaaninen (tosin proteiinia siitä ei juurikaan löytynyt). Jälkkärin parasta antia oli kuulemma suklaakastike, sillä miehen syömät tuulihatut olivat home maden sijaan jokseenkin kuivia koppuroita. Mutta eipäs me pienistä välitetä.


Sen sijaan hotellin aamiainen. Ihan taivas! Olimme todella positiivisesti yllättyneitä, miten paljon kasvisvaihtoehtoja buffasta löytyi ja taisimme santsata useampaan otteeseen (valitettavasti kuvissa on nyt vain alkupalat *pröyh*). Tämä oli taatusti yksi parhaista aamupaloista joita olen hotellissa nautiskellut. Oli myös hauskaa ryystää kahvit ja lusikoida kaurapuurot Iittalan tutuista astioista, joita meiltä löytyy myös kotoa. 

Aamiainen siis ansaitsee lähes täydet pojot, joten varmaan uskotte miten tajuttomasti harmitti, että meidän startti maanantai-aamuna oli niin aikaisin, että jäi tämä buffa toistamiseen kokematta. Saimme kuitenkin hotellissa pienet eväspussukat mukaamme, mikä oli tosi kiva juttu, mutta eihän se luonnollisesti ollut lähelläkään edellisen aamun buffan tasoa. Mutta matkaeväät on aina matkaeväät ja eittämättä yksi reissun kohokohdista. Kaivelin siis välittömästi junaan astuttuamme yllätyspussukkaa innosta hehkuen kuin pikkulapsi konsanaan ja mussutin lopulta tyytyväisenä leipää, mehua sekä keksejä ennen kuin Allegro edes nytkähti liikkeelle.

Kaiken kaikkiaan vierailu Sokos Hotelsissa oli pelkästään positiivinen. Mies kävi testaamassa hotellin kuntosalinkin pariin otteeseen ja se oli kuulemma erinomainen. Ehkä kasvisruokailijoiden huomioimiseen ravintolan ruokalistassa toivoisin parannusta, sillä oli todella harmi, että esimerkiksi juurikin tämä kasvishampurilainen oli poistunut kokonaan menusta aikoina, jolloin kasvissyöjien määrä on koko ajan kasvussa ja ihan jo ympäristönkin kannalta olisi hyvä edes välillä suosia kasvisvaihtoehtoja. Hankalahan niitä on suosia, jos niitä ei ole edes tarjolla. Mutta pointsit edelleen siitä, että aamupalalta löytyi runsaasti syötävää myös vegeille. Todella hyvä fiilis jäi myös siitä, että meille oli järjestetty autokuljetus juna-asemalta hotellille ja takaisin. Kyllä sitä näin raskaana osaa näköjään arvostaa tällaista pientä luksusta, vaikka normaalisti meille ei olisi mikään ongelma taittaa matkoja apostolinkyydillä reput selässä.

Vielä tulossa yksi postaus Pietarista, jossa sitten kurkistetaan tarkemmin itse cityyn.

Adios amigos! 

Postaus on toteutettu yhteistyössä Sokos Hotelsin kanssa, vaikkakin kokemukset ja mielipiteet ovat luonnollisesti täysin omiamme.


16 kommenttia :

 1. Näitä Sokos-hotel postauksia on aina kiva lukea, näkee vähän miltä hotellit näyttävät. En ole Suomessa kovinkaan paljoa hotelleissa ollut, joten ihan jo uteliaisuudenkin takia. :)

  Pietari olisi kohde, jonne haluaisin joku päivä reissata, ihan ajan kanssa. Se on niin lähellä (mutta samalla niin kaukana), että olisi hölmöä olla siellä käymättä Suomessa ollessaan. Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä lähellä, mutta silti ihan eri maailmasta. Kerron sitten seuraavassa Pietari-postauksessa lisää vähän muita fiiliksiä :) Tosiaan viisumivapaasti matkaan pääsee laivalla!

   Poista
 2. Kiva postaus! Pietariin olisi kyllä kiva päästä joskus, naapurimaa ylipäätään on ihan mysteeri... Jospa vaikka ensi kesänä ottaisin junan alleen ja hurauttaisi naapuriin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kokemisen arvoinen kaupunki ehdottomasti on, vaikka taitaa itsellä nyt jäädä seuraava kerta melko pitkän ajan päähän :)

   Poista
 3. Tuossa tilassa sitä voi vähän vaatiakin luksusta ;) Ja hyvä että aamupala korvasi vähän sitä muuten köyhää ruokalistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! :D Sitä vain ei aina edes muista, että ainiin, en ehkä ole tällä hetkellä ihan entiselläni... Aamupala oli kyllä erittäin hyvä!

   Poista
 4. Eväspussit - ihan parhautta! Lentisreissuilla aina vertailtiin kavereiden kanssa eväspussien sisältöjä. Yllärieväspussit on vielä asia erikseen, kun joku toinen on päättänyt, mitä tänään syödään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know! Meillä oli aina tanssireissuillla "sääntö", että eväitä saa alkaa syödä vasta sitten, kun ollaan ylitetty kunnan raja :D Ja Suomussalmi on ISO, että siinä sitä sitten sormet syyhyten odotteli, että pääsee matkaeväiden kimppuun.

   Poista
 5. Tuttu paikka taannoiselta pressireissulta, kun käytiin morjestamassa naapurimaata Panun ja Teean kanssa. :) Tykkäsin paikasta kovasti! Ja Pietarista nyt ylipäätään.

  VastaaPoista
 6. Oli kivaa lukea sokos hotellista Pietarissa, ja kivat kuvat.

  VastaaPoista
 7. mahtava reissu ja hyvät eväät

  VastaaPoista
 8. Hotelli ei kyllä ole lähellä Nevsky prospektia vaan itse asiassa aika kaukana siitä. Metro on kyllä lähellä ja sitä kaikki kaikki muukin on lähellä.Toinen asia johon kiinnitin huomiota paljon Peitarissa liikkuneena oli se, että palvelu oli huonoa. Minulla on aivan päinvastainen kokemus. Esimerkiksi ravintoloissa tuntee itsensä aivan kuninkaaksi kun kaikki pelaa nopeasti ja kohteliaasti. Toisin kuin Suomessa, jossa usein on vain yksi tai kaksi erittäin kiireistä tarjoilijaa. Luulin muuten, että olet venäläistä syntyperää Rimma nimestä päätellen . Nimi tarkoittaa roomatarta! Venäjäksi Rooma on Rim)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä käveltiin meikäläisen lyllerrysvauhdilla alle puolessa tunnissa Nevsky Prospektille, joten pidän sitä silloin lähellä olevana tämän kokoisessa kaupungissa. Ilmeisesti se on sitten suhteellista ;) Hienoa, että olet saanut hyvää palvelua! Valitettavasti meidän kokemus on toinen tämän viikonlopun perusteella. Rimma on vain kutsumanimi, mutta hauska tietää sen venäläisestä alkuperästä.

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: