2014/07/10

Prahassa oli tungos

En ole koskaan aikaisemmin käynyt Prahassa. Odotukset tämän prikulleen keskellä eurooppaa sijaitsevaan cityyn olivatkin suhteellisen korkealla. Kyllähän miljoonat muut kaupungissa vuosittain vierailevat turret taatusti tietävät mitä tällä pitkän historian omaavalla paikalla on tarjota lomailijoille. Ja eihän siellä toki pettyä tarvinut. Ei missään nimessä. Kaupunki oli juuri niin kaunis, jylhä, synkkä, huima ja omaleimainen kuin vain kuvitella saattoi. Sää tosin yllätti ja koko huudeilla olemamme kolme päivää satoi vettä ja oli melkoisen viileää. Jopa niin hyistä kylmän tuulen kera, että suunnittelemamme soutuveneestä laskevan auringon katselu Kaarlensillan kupeesta jäi toteuttamatta. Ensi kerralla sitten.

Kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä lienee Prahan linna, vanha kaupunki sekä jokea halkovat sillat. Luimmekin Mondon Praha-oppaasta hyvän tipsin, mistä kaikki "tärkeimmät" viisi siltaa näkee yhdellä silmäyksellä, joten kyseiseen Hanavsky paviloniinhan me sitten suunnistimme nauttimaan kaupungin hintatasoon nähen suhteellisen tyyriit salaatit. Lounaspiknik eväät haettiin Lidl:stä, joten kyllähän nyt kerran päivässä voi vähän törsätä budjettimatkallakin.





Ollaan Nanin kanssa molemmat erittäin laiskoja perusnähtävyyksien kuten kirkkojen, patsaiden, museoiden yms. kiertäjiä, joten lähinnä keskityimme tälläkin kertaa paikasta toiseen juoksemisen sijasta fiilistelemään kaupungin meininkiä katukahviloissa ja jokivarressa istuskellen. Tällainen kiireetön tunnelmointi on kyllä ihan omiaan kaupunkilomille, koska Prahassahan väkeä on kuin pipoa, eikä kaikkia ihmislaumassa harppominen välttämättä ihan älyttömästi napostele. Ymmärrätte varmaan miksi kaikki rauhalliset luontokohteet sekä pikkuruiset kyläpahaset ovat enemmän meikäläisen mieleen? Ehkä tausta kainuun korpien kasvattina selittää jo ihan tarpeeksi.

Terkkuja muuten Wienistä! Ollaan koko päivä vain maattu hotellihuoneessa tai notkuttu kahviloissa. Buukattiin viimeisen reissuyön kunniaksi ihan neljän staran hotelli (tosin alle 40 euron sopuhintaan), joten eihän täältä puhtaan pehmoisista lakanoista meinaa malttaa nousta edes vessaan saatika että poistuisi kovin kauas hotellin alueelta. Hehe.

Pus moi kamut!


20 kommenttia :

  1. Praha on kyllä ihana kaupunki, tykkäsin siitä todella paljon. Mielelläni palaisin sinne toistenkin, mutta ihan tässä Keski-Euroopassakin on vielä niin paljon nähtävää! Jos ehdit, niin tee ihmeessä jossain välissä Wienin vinkkipostaus. Olen käynyt siellä vain talvisaikaan (taikaa oli kyllä siinäkin, kun lumi tuprutti, Glühwein tuoksui joulumarkkinoilla ja hevoskärryt vain kolistelivat ohi), mutta ajateltiin, että voitaisiin loppukesästä hurauttaa sinne viikonlopuksi. Ah, Wiener Kaffeehäuser <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on! Voi vitsi ku tällä kertaa ei jaksettu Wieniä kierrellä. Ensi kertaan siis se vinkkipostaus :)

      Poista
  2. Kauniilta näyttää Praha! Multa saa peukkua ruokaan "törsääminen" ja rauhallinen kaupunkifiilistely, ehdottomasti parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Täällä kaksi ei-ruokafiilistelijää, jotka harvemmin törsää ruokaan!

      Poista
  3. Praha on kyllä niin kaunis kaupunki! Erityisesti nuo sillat on kyllä aivan huippuja. Harmi että teille sattui vähän viileämpi keli, mää oon tainnu pinkoa Prahassa pääasiassa vesisateessa mutta on se kaupunki siitä huolimatta vakuuttanut. Ja ei vitsi miten halvalla löysitte hotellin, hyvä te!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä se meidätkin vakuutti. Sateesta huolimatta :) Hotelli oli kyllä löytö!

      Poista
  4. Kuulostaa aivan ihanalta <3 Mä oon käynyt Prahassa monta kertaa eikä se koskaan petä. (:

    VastaaPoista
  5. Mä haluan kanssa. Kaupunkilomalle. Sitä mä haluan, istumaan kahviloissa ja tuijottelemaan ihmisiä. Praha näyttää juuri siihen sopivalta kohteelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Praha ois kyllä siihen oiva! Tuijoteltavaa väkeä ainaki on ku pipoa :D

      Poista
  6. Ai että, kuinka tuo Praha on kaunis kaupunki! Joskus on kyllä päästävä Keski-Eurooppaa kiertelemään. :) Mehän ollaan lähdössä 1.8. jenkkilöihin juhlimaan ensimmäistä hääpäivää. Apua, kun alkaa jo jännittää!!

    Teillä vaikuttaa olevan juuri oikea meininki reissussa. Minäkin nautin niin tuollaisesta hitaasta ja tunnelmallisesta oleskelusta ja tutkailusta, maiseman, paikkojen ja ihmisten hengittämistä. Että muistaisi sitten myöhemmin, miltä se kaikki tuntui. Pitäkää kivaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidettiin kivaa! Pitäkää tekin jenkeissä :) Siellä on varppina huisia!

      Poista
  7. Saanko tiedustella mitä kautta bongaatte luksushotelleita tuohon hintaan? :) Praha on seuraava steppi matkahaaveissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä sanois hotelleita sillä tää oli eka kerta Euroopassa näin tasokkaassa hotlassa :D Ihan booking.comista varattiin saapumispäivänä.

      Poista
  8. Praha on aivan ihana kaupunki! Vaan kuten sanoit, täynnä ihmisiä. Oli maaliskuussakin vaan samaa mekin tehtiin. Ihasteltiin ja fiilisteltiin kaupunkia!

    VastaaPoista
  9. Oi miten ihania kuvia ja lomatunnelmia! Praha on kaunis, tahtoisin nähdä myös Wienin. Se on kuulemma ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wien on! Upea. Ja tällä kertaa se oli myös kaatosateinen, joten kuvat jäi ottamatta.

      Poista
  10. Hei! Milloin päätätte/arvotte Pöllöjen voittajan? Ei siis mitään kiirettä / paniikkia, ku ootte ollut nyt reissussakin, mutta olisi jees tietää milloin on h-hetki? Tässä on viikko mennyt kuin tulisilla hiilillä. :D T:Eräs osallistuja, joka toivoo arpaonnea ja uusia aurinkolaseja sydämensä pohjasta. :)

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: