2015/02/08

Saaristolaistunnelmaa Helsingin keskustan edustalla

Rakastan merta. Rakastan myös Suomen tuhansia järviä, metsiä, harjuja ja mäennyppylöitä, vaikkakin pidemmän korren vetävät armaasta kotimaastamme puuttuvat vuoret. Ylipäätänsäkin luonto ja sen moninaiset muodot ovat lähellä sydäntäni, kainuun korpien kasvatti kun olen. Tätä nykyä asummekin metsän laidalla Espoossa, mutta vielä muutama vuosi sitten punkatessani Helsingin keskustan laitamilla, poikkesin usein fiilistelemään meren kohinaa Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen.

Eilen vietettiin kansallista retkipäivää, jota emännöi tällä kertaa kollega Kaukokaipuun takaa. Nella haastoikin joukon matkabloggaajia näyttämään esimerkkiä, kuinka retkeillä voi ihan yhtä hyvin myös talvella! Se on vain asenne(ja pukeutumis-)kysymys. Siksipä mekin päätimme lähteä sulattelemaan brunssilla pyöristyneitä vatsojamme tähän niin näppärän lähellä sijaitsevaan pikkuruiseen saareen.

Uunisaareen pääsee talviaikaan siltaa pitkin ja kesäisin lauttamatka kestää vaivaiset kolme minuuttia. Uunisaaressa on toiminut joskus ennemuinoin niin lakka- kuin öljytehdaskin, mutta teollinen toiminta on lakannut saarella jo yli sata vuotta sitten. Muistona näistä ajoista saarella seisoo yhä tehdasrakennus, jonka tiloissa toimii tunnelmallinen ravintola. Tiesitkö muuten, että Uunisaaresta pääsee kulkemaan aallonmurtajaa pitkin läheiseen Liuskasaareen? Minä puusilmä en ole moista murtajaa koskaan edes nähnyt, ennen kuin nyt törmäsin asiaan Uunisaaren historiasta tietoa etsiessäni. Selkeästi ensi kesälle on jälleen yksi pieni retki saarelle tiedossa ja sille reissulle otetaan sitten mukaan eväät piknikkiä varten.

Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki
Uunisaari Helsinki

Tällainen päiväretki on suhteellisen helppo toteuttaa Uunisaaren sijaitessa niin lähellä Helsingin keskustaa. Olemme nyt viime aikoina sattuneesta syystä suosineet näitä vaunuilla saavutettavia retkikohteita, mutta kohta poikamme on jo sen verran iso jätkä, että alkanee viihtyä paremmin kantorepussa, josta näkee huomattavasti paremmin ympäröivää maailmaa. Sen jälkeen koittaa meidän perheessä jälleen ihan uudet retkeilykokemukset!

Oletteko te vierailleet lemppariretkikohteessanne myös talvella?

PS. Blogin osoite on muuttunut ja sen vuoksi Bloggerin oma lukulista päivittyy blogini osalta yli vuorokauden viiveellä ja välillä ei ilmeisesti ollenkaan? Voin tehdä ohjeet kuinka osoitteen muutos lukulistalle onnistuu, mutta blogin seuraaminen onnistuu myös esimerkiksi Facebookin tai Bloglovinin kautta! Pus! Ja kivaa sunnuntaita!


26 kommenttia :

  1. Kivoja retkiä oli meillä kaikilla retkeilijöillä! :) Itsekin käppäilin juuri perjantaina Kaivarin rannalla, auringon paisteessa. Nuo paikat ovat niin lähellä mun työpaikkaa, että jopa kesken työpäivän tulee välillä suunnattua pienelle happihyppelylle, meren äärelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kivoja! Ja hauskaa, että jokaisella oli kuitenkin niin omanlaisensa retket ^_^ Oot kyllä onnenpekka, kun työpaikan lähellä on nuo kohteet!

      Poista
  2. Kiitos Rimma kun lähdit mukaan, oli kunnia saada sut yhdeksi hostaajista! <3

    Ja ihanan tunnelmallisia kuvia oot taltioinut - Uunisaari on upea paikka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vaan itsellesi! Joka viikonloppu joku retki tulee tehtyä, niin näistä on aina kiva kertoa täälläkin :)

      Poista
  3. Kerrassaan ihanat kuvat. Huh, vau ja mahtavaa.

    VastaaPoista
  4. Ihania yhteiskuvia teistä ja vitsi miten kaunis tuo soutuvene ja tuulessa liehuva tukka. Tämä retkipäivä on opettanut ainakin mulle miten paljon muutakin Helsingillä on tarjota, kuin vain Forumin ja Kampin välinen seutu, mitä normaalisti hektisillä Stadin vierailuillani tallailen. Vuosaaren satama ja Roihuvuoren japanilaispuutarha olivat jo sellaisia yllätyksiä että pääkaupunkiseutua pitää lähteä tutkimaan myös lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Harvinainen yhteiskuva, ku aina jompi kumpi on kameran takana :D Näköjään nuo selfietkin onnistuu järkkärillä! En tiiä miten en oo aiemmin tajunnu haha. Ja oot ihan oikeassa. Keskustan läheisyydessäkin on vaikka ja mitä upeita paikkoja ja meidän ikisuosikki on tietysti Suomenlinna <3

      Poista
  5. Taas yksi paikka lisää käytävien listalle! Olen tutustunut Stadiin aivan liian heikosti, vaikka täällä "huudeilla" on tullut asuttua jo yli 10 vuotta. Aina tulee suunnattua ennemminkin kehä kolmosen ulkopuolelle... Kiitos tästä vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika itselläkin, että useimmiten suunta käy vähän kauemmas vaikka näitä retkimaastoja on tässä ihan lähistölläkin :)

      Poista
  6. Uunisaari ja Liuskasaari ovat kesällä ihania. Harmi ettei oltu kotona, muutoin olisin varmaan tuppautunut varmaan teidän mukaan. Tänään en viitsinyt tuulen tuivertaessa poistua päiväkävelyllä mantereelta, hillitön puhuri! Näin talvella on kiva kun pääsee vielä Sirpalesaareenkin, mutta se ei taida ollakaan enää kovin kärry-ystävällistä polkua. Aina kiva kun saa lukea omista kotikulmista muualta, niin näkee tuttujakin kulmia vähän eri valossa ja osaa arvostaa taas vähän eritavalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mietinkin siinä pyöriessämme, että tehän asutte tässä ihan huudeilla! ^_^ Ensi kerralla kyllä mennäänki sitten yhdessä! Ai vielä kolmaskin saari :O Selkeesti mulla on nyt aukko sivistyksessä, joten ei muuta ku uudestaan tutuille kulmille retkelle :)

      Poista
    2. Mennään heti vaan kun pikku-ukko pysyy kantopussissa, niin päästään kätevästi sinne kolmanteen. Siellä onkin tosi kiva eväidensyöntispotti, eli otetaan eväät (ainakin laskiaispullat ja kaakaota) mukaan :)

      Poista
  7. Kertakaikkisen loistavia kuvia jälleen kerran! Tunnustan, että Uunisaari on mulle suuri tuntematon. Pitänee korjata tämä puute Helsinki-tuntemuksessani pikemmiten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Panu, arvostan! :) Joo kyllä suosittelen! Tuo on niin kätevällä paikalla ja kesälläkin aivan ihana piknikille, jos on valmis jakamaan tilansa hankien kanssa :D

      Poista
  8. Uunisaari on kyllä huippu! Mehän harkittiin sitä hääjuhlapaikaksikin silloin joskus aikoinaan. Ihana toi teidän yhteisselfie! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä muistan, että harkitsitte! Oiski ollu hauska, teidän häät Uunisaaressa ja meidän sieltä näkyvässä Suokissa :D Nanilla alkaa olla melkoinen risuparta! Sanoinki sille, että vois mennä trimmauttaa vähä sitä :D

      Poista
  9. Ootte te kyllä kaunis pieni perhe. <3 Taino, jos tassulliset ja kaviolliset lasketaan mukaan niin ei voida enää kovin pienestä perheestä puhua. :D

    VastaaPoista
  10. Jes, tämmösiä vinkkejä munkaltainen Helsinki-noviisi arvostaa kyllä kovasti. Ehkä nappaan Karimin joku kaunis viikonloppu kainaloon ja suuntaan Uunisaareen, kun mulla ei oo ollu ennen tätä postausta minkäänlaista hajua koko saaren olemassaolosta!

    VastaaPoista
  11. On pitänyt monesti kommentoida, miten paljon tykkään aina sun kuvista. Ihana blogi. Ja tuo sun mieheskin. :D

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: