2015/02/19

Kaksinverroin vuoria horisontissa

Muistatteko kun reilu kuukausi sitten pallottelin tulevan vuoden matkasuunnitelmia, mutta mikään pläneistä ei ollut vielä edennyt suunnittelua pidemmälle. No nyt voin ilokseni kertoa, että matkakuumeiluun on saatu ensihätään lääkettä. Nimittäin muutama reissu on nyt varmistunut tälle keväälle ja alkukesälle! Huisia. Tuskin maltan odottaa, että pääsemme toden teolla matkaan pienen pötkylän kanssa muuallekin kuin tähän lähiympäristöön, vaikka myös nämä mikroseikkailut ovat olleet oivia pienen vauvan kanssa.

Ensimmäisenä on luvassa kotimaanmatkailua, kun hurautamme pääsiäisenä kohti pohjoista tarkemmin sanottuna Syötteelle. Meikäläinen on viimeksi kunnolla lasketellut melkoisen monta vuotta sitten alpeilla, jos parin vuoden takaista Himoksen keikkaa ei lasketa, joten katsotaan miten pahasti puntit rinteessä tutisee! Haha. Pääsemme yöpymään Hotelli Iso-Syötteen ihan älyttömään sviittiin, joka on ehkä cooleinta ikinä. Toivotaan että taivas on yöllä kirkas ja voimme ihastella tähdenlentoja sängyssä pötkötellen.

Toukokuussa lähdetään pitkästä aikaa (eka kerran vuoteen!) lentokoneen kyytiin, kun matka vie vajaaksi viikoksi alppien syleilyyn Zürichiin. Odotan innolla veljen perheen luokse pääsemistä, mutta tällä kertaa aiomme myös tutkailla hieman muutakin, kuin tuttuja huudeja Zürin laitamilta ja sitä varten vuokrasimme menopelin allemme pariksi päiväksi. Monia mestoja löytyisi bucket listalta, mutta katsotaan mihin asti ehditään! Onneksemme Sveitsi on pieni maa, vaikkakin toki vuoriston vuoksi melkoisen hidaskulkuinen.


Ja mitä vielä? Kolmas trippi koittaa kesäkuun alussa, kun me ja Laura siippoineen ahtaudutaan matkailuautoon ja road trip kohti Norjan Lofootteja voi alkaa. Aikaa reilu viikko, kilometrejä törkeästi ja nähtävää vielä enemmän. Mulla on kuitenkin vahva luotto, että reissusta on tulossa kertakaikkisen eeppinen! 

Palataan näihin suunnitelmiin vähän yksityiskohtaisemmin myöhemmin, mutta jos teiltä löytyy tipsejä etenkin Lofoottien päähän, niin antaa tulla! Mitkä on ne kohteet, joita ei missään nimessä voi missata? Suosituksia leiriytymispaikoista? 

Jännä nähdä mitä muuta tämä reissuvuosi 2015 tuo tullessaan, kun startti on näinkin huippu!

Kivaa pian koittavaa viikonloppua kamut!


31 kommenttia :

  1. Nyt on kyllä niin makeita reissuja vuoden ensimmäiselle puoliskolle! Ja voi kiesus missä maisemissa kaikki nämäkin kolme tulette viettämään :D Whoop! Odotan innolla raportteja erityisesti pohjoiseen suuntaavista matkoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään malta odottaa! Piti ostaa jo sellainen näppärästi mukana kulkeva jalusta kameraan vihdoinkin, kun on tulossa niiiiin paljon mielettömiä maisemia mitä kuvata :D Oon kyllä ihan intona!

      Poista
  2. Noni, sä alat kuulostaa ihan multa! :D Viime vuoden keväällä mulla oli kolme reissua tiedossa... Ruotsiin, Norjaan ja Pohjois-Amerikkaan... eikä plänit tänäkään vuonna kuulosta oikeastaan yhtään erilaiselta, sillä tiedossa on jälleen kerran ei ehkä niin yllättäen Pohjois-Ruotsi, Pohjois-Norja ja Pohjois-Amerikka. Meiltä saatte sit vielä muutama viikko ennen teidän reissua joitain Lofootti-vinkkejä kun tullaan takas toukokuun lopulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Selkeesti tullu vaikutteita haha! No ei vaan, mutta ihan huippuja kyllä noi teidänkin reissut. Vitsit en kestä varmasti mitä kuvasettiä teiltäki tulee sieltä Lofooteilta! Onneksi se oma reissu on heti perään, niin ei tarvi kovin kauaa kuumotella :)

      Poista
  3. Ihania matkasuunnitelmia! Tuo Norjan on täälläkin kuumotellut jo pitkään. Meillä on tälle vuodelle varmistunut vasta yksi reissu akselille Itävalta, Sveitsiinkin tahtoisin, mutta miekkosen mielestä se on kallis. :D Mennään sitten Itävaltaan, eli vuorille kuitenkin. Teillä onkin sitten uutta jännää kun pääsette kolmistaan reissuun. Uusi aika elämässä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun miehes on kyllä oikeassa, sillä Sveitsi on todellakin kallis :D Vuokrattiin sitä autoa, niin se maksoi kahdeksi päiväksi saman verran, ku viime kesänä yli viikoksi Prahasta otettaessa. Huh. Meillä on onneksi se etu, kun siellä asuu perhettä, niin ei tarvi maksaa majoituksesta erikseen. On kyllä ihana lähteä tuon pikku-ukkelin kanssa!

      Mutta Itävalta kuulostaa ihan huisilta kans! Käykää ihmeessä siellä Kaprunin padoilla!

      http://www.rimmablog.com/2014/07/kaprunin-padoilla-itavallan-vuoristossa.html

      Poista
  4. Kivoja suunnitelmia ja kivoja kuvia.

    VastaaPoista
  5. Ai että! Ihanaa, kun on jotain konkreettista taskussa, niinku lentoliput :) Tästä on tulossa kyllä taas niin eeppinen reissuvuosi että en ois vielä tammikuun alussa uskonut! En kestä, oon niin onnellinen <3 Norjan roadtripistä tulee mahtava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos elä muuta! Jos kaikki ne jutut toteutuu mitä on suunnitelmissa, niin en ehkä kestä :) Teillä on kyllä kans ihan huippuja juttuja tiedossa! Wuhuu!

      Poista
  6. Kivoja suunnitelmia. Meitäkin kutsuu Sveitsi tänä vuonna. Norjaakin mietittiin, mutta se ei varmaan toteudu tänä vuonna. Tuosta teidän roadtripistä tulee kyllä takuulla mahtava ja ikimuistoinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Mahtavaa! Sveitsi on ihan älytön :) No ensi vuonna sitten Norjaan! Annetaan parhaat tipsit sitten Lofoottien huudeilta!

      Poista
  7. juu terve mikä sviitti tuolla Syötteellä teitä odottaa! huhhuh, nauttikaa niin superisti :)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa mahavalta! Oi että kun olis upeeta käydä tuolla Lofooteilla, siellä on ihan mielettömät maisemat. Meidän kesän reissureitiltä ne tulee olemaan liian pohjoisessa, mutta joskus vielä pitää tehdä erikseen reissu sinne päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi myös eteläisempi Norja on ihan mieletön! En malta odottaa teidänkin reissukuvia sieltä suunnilta :)

      Poista
  9. No nyt on kyllä sellaiset suunnitelmat, että voisin hypätä jokaiseen mukaan!! Ai että!:)

    VastaaPoista
  10. Hyvät suunnitelmat! Varmaan jännää lähteä matkaan pötkylän kanssa :) Hauskaa, että mäkin just fiilistelin vuorilla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä huippua lähteä seikkailulle vauvan kanssa! Pitääpä kurkata sun vuorisetti :)

      Poista
  11. Aika mahtavia reissusuunnitelmia, maisemat ovat varmasti kohdillaan :)
    Tämä ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta bongasin joskus aikaa sitten blogistasi juttua Elephant Natural Parkista ja olemmekin menossa sinne nyt elokuussa. Kirjoittelin juuri omaankin blogiin postauksen aiheesta ja mainitsin siinä sinunkin blogisi, koska täältä löytyi inspiraatio hommaan. Ajattelinkin kysyä, varasitteko te missä vaiheessa viikon sinne? Paikan päällä vai etukäteen? Ja jos muistakin hyviä vinkkejä Aasiaan löytyy niin niitä otetaan vastaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa, että menette sinne! Ja kiitos kovasti maininnasta :) Me varattiin aika ajoissa, sillä etenkin sesonkiaikana ne tuppaavat täyttyä nopsaan! Te menette sesongin ulkopuolella, joten ei ehkä ole niin kiirusta :) Mutta suosittelen seuraamaan varaustilannetta sieltä kotisivuilta ja toimimaan tarpeen mukaan nopsasti! Vinkkejä, hmm, pitäis kirjoitella itseasiassa lisää Aasia-postauksia, kun siellä on tullut aikaisemminkin reissattua. Riippuu tietysti ihan mitä haette? Ja kuinka pitkään aiotte olla? ^_^

      Poista
  12. Vau, onpas Sveitsi suosittu, kun monet on sinne suuntaamassa. Ja mikä ettei, siellähän on vaikka ja mitä! Lofootkin on varmasti upeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän perheellä on sellainen kiintiöreissu, eli vähintään kerran vuodessa pitää mennä käymään Sveitsissä! ^_^ Parhaimmillaan olen tosin käynyt siellä vuoden aikana neljästi.. Ja kyllä, upeaa siellä kyllä ainakin on! :)

      Poista
  13. Kuulostaa loistavalle! Hyvähyvä :))) Road trippi varsinkin tulleen olemaan ihan eeppinen. Ihanaa reissujen odotusta ;)

    VastaaPoista
  14. Vitsi näitä teidän reissusuunnitelmia! Vuoristoa ja tuntureita, kuulostaa kivalta. Erityisesti fiilistelen noita kaikkia, haha! :D Meinasin sanoa että Sveitsiä mutta sitten se ei kuitenkaan tuntunut ylitse muiden olevalta. Vitsi, teille tulee niin siistejä matkoja!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä oo Sveitsi ylitse muiden tällä kertaa, aika samoissa mennään! :D Kiitti jei! En malta itekään oottaa!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: