2014/12/29

Joulu Kainuun sydämessä

Joulu loppuu virallisesti vasta reilun viikon kuluttua, mutta meikäläisen mielestä jo tapsantanssien jälkeen on kutakuinkin sopiva ajankohta riisua koti punaisesta asustaan ja kantaa kuusi kartanolle. Aatto perheen kesken oli justiinsa niin ihana kuin muistinkin ja kaikki äidin loihtimat joulupöydän herkut taivaallisia. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun juhlimme näitä paardeja koto-Suomessa yhdessä mieheni kanssa. Aiempina vuosina olemme molemmat viettäneet joulun omissa kodeissamme, mutta tällä kertaa kurvasimme koko joukolla lumiseen ja pakkasen puremaan Kainuuseen. 

Lahjoja oli kuusen alle kertynyt sopivasti. Ehkäpä eniten niitä oli osoitettu suvun nuorimmalle edustajalle, joka ei vielä moisten päälle ymmärrä, joten tämä tuore äiti saikin sitten availla melkoisen monta käärettä. Itselleni paketeista paljastui muunmuassa hyvinkin tarpeelliset talvikengät, ruosteen värinen kettureppu sekä kunnon sauvasekoitin 25 vuoden takuulla. 

Suomussalmi Kainuu

Pakkasta on riittänyt joka päivälle ja vain yhden kerran reilun viikon aikana lukemat ovat laskeneet alle 20 asteen. Voinette siis kuvitella miten meidän koiralauma alkaa hyppiä seinille, sillä takeista ja tossuista huolimatta ei trio tarkene olla ulkona viittä minuuttia kauempaa. Huomiseksi on lupailtu kuitenkin jopa ihan oikeasti siedettäviä lukemia, joten sitten pakkaan nyytin vaunuihin ja trion toppakamppeisiin ja suuntaan nokkani lumiselle kylänraitille. 

Suomussalmi KainuuSuomussalmi Kainuu
Suomussalmi Kainuu
Suomussalmi Kainuu
Suomussalmi Kainuu
Suomussalmi Kainuu
Suomussalmi Kainuu
Suomussalmi Kainuu

Vielä muutama päivä täällä talven ihmemaassa ennen pitkää ja puuduttavaa kotimatkaa. Onneksi tullessa pääsimme viettämään yhden yön taipaleen puolivälissä hotellin pahnoilla, mutta siitä lisää ensi kerralla. Toivottavasti sielläkin puolen ruutuja joulunpyhät sujuivat leppoisissa merkeissä!

Huisia uutta (työ)viikkoa kamut!


20 kommenttia :

 1. Näissä kuvissa oli tunnelmaa! Ihanaa uutta vuotta teille ^^

  VastaaPoista
 2. Oi että. Ihanaa tunnelmaa. <3

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita kuvia <3 Ihana joulu <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! söpö tuo teidän pikkuinen.

  VastaaPoista
 5. ihania kuvia! Voisitko tehdä postauksen missä kerrot miten muokkaat kuvia? :)

  VastaaPoista
 6. Tunnelmallisia kuvia. :) Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Tehän olette siispä ihan meidän naapurissa! :) Teillä ainaki mukavan lyhyt matka Kiannalle koiria ulkoiluttamaan!

  VastaaPoista
 8. Näyttää oikeelta talven ihmemaalta, voi että kun joskus pääsisi kokemaan joulun jossain paljon Turkua pohjoisempana! Ehkä jonain tulevana vuotena sitten jälkikasvun kanssa - vielä täällä ollaan varsin raskaana, toivottavasti muutama päivä ainakin kun jo näin loppuvuotta viedään. Ja vastaavat talvimonot sain hankittua tän päivän alekierrokselta, ei pitäis palella tai kastua jalat tulevilla vaunulenkeillä.

  Meinaatko jossain kohtaa kirjoittaa miten teillä on lähtenyt vauva-arki rullaamaan? Tiiän ettei tämä ole varsinaisesti mikään vauvablogi, mutta olisi hauska kuulla vähän jotain, kun liippaa niin läheltä omaa elämää tällä hetkellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä ihana talvi! Vähän ehkä turhan reippaasti ollut pakkasta, mutta muuten ihanaa :) En usko, että tänne blogiin sen kummemmin tulee vauva-arjesta juttua, ehkä matkapostausten tiimoilta sitten saatan avata reissaamisesta vauvan kanssa :) Hirmuisesti tsemppiä sinne viimeisiin päiviin ja itse koitokseen!

   Poista
 9. Ihanan tunnelmallinen ja talvinen joulumaa siellä teillä! :)

  VastaaPoista
 10. Teillä on ollut todella upea ja tunnelmallinen joulu! Ja vilahtipa kuvissa suloinen pikkuinen tonttupoikakin =). Upeaa uutta vuotta teidän ihanalle perheelle <3!

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: