2014/08/25

Kroatian polttavan kuumalla rannikkotiellä

Ulkona sataa ja on kylymä. Syksyä ilmassa sanovat. Oikeastaan odotan jo kirpsakan kuulaita syyspäiviä ja ruskaretkiä lähimaastoon aika innoissani. Ainut ongelma on vain se, ettei meikäläisen tuulitakki enää mahdu kiinni, mutta onneksi voi käydä miehen vaatekaapilla. Kesä oli upea ja polttavan kuuma myös täällä koto-Suomessa, mutta näissä reilun kuukauden takaisissa Kroatian kuvissa helteestä seisova ilma tuntuu hyppäävän näytön läpi suoraan iholle. Muistan niin selvästi kuinka aurinko poltti täydeltä terältä, jäätelö suli käsiin ja hikipisarat kimpoilivat iholla.

Lähdimme Slovenian järvillä sekä Ljubljanassa vietettyjen öiden jälkeen ajelemaan päämäärättömästi kohti Kroatian rannikkoa. Olin jo aiemmalla reissulla vieraillut Istrian niemimaalla, joten päätimme tällä kertaa Rijekaan saavuttuamme suunnata kohti kaakkoa. Rijekassa oli väkeä kuin pipoa, joten emme edes stopanneet kyseiseen kylään vaan lähdimme metsästämään täydellistä turkoosia merta sekä hiljaista rantakaistaletta alempaa rannikolta.

Löytyikö sitä rauhaa ja hiljaisuutta? Itseasiassa matkalla oli aika montakin kylää, joissa näkyi vain kourallinen paikallisia ja siellä täällä palloilevia turisteja. Majoitustakin olisi ollut tarjolla, sillä kroatialaiseen tapaan lähes jokaisessa tönössä ja töllissä on rakennettu oma lisäsiipi tai rajattu esim. yläkerta turistien majoitusta varten. Näin ollen mekin säästyimme hiostavilta telttaöiltä, kun "oman asunnon" sai vuokrattua parilla kympillä per yö. Ei paha. Loppujen lopuksi tiputtelimme hiljakseen välillä pysähdellen maisemia ihastelemaan aina parin sadan kilsan päässä sijaitsevaan Zadariin, jossa vietimme pari yötä. Zadar oli kaupunkina oikeastaan aika mitäänsanomaton roomalaishenkistä vanhaa cityä lukuunottamatta, mutta ihmiset olivat superihania ja löysimme niin kivan majapaikan, että viihtyihän siellä paremmin kuin hyvin merta ja talojen punaisia kattoja tuijotellen.


Zadarista koukkasimme kohti koillista, piipahdimme päiväretkellä Bosnian puolella sekä kävimme trekkaamassa tajuttoman upeassa Plitvice National parkissa. Molemmista löytyy sankoin joukoin kuvia, joten niistä tulossa tarkempaa läppää myöhemmin. Seuraavan kerran kun Kroatiaan eksymme, aiomme lentää ehdottomasti joko Splitiin tai Duprovmikiin ja kierrellä maan eteläosia sekä saaria vähän enemmän. Nyt on vain muita reissuhaaveita sen verran paljon pääkopassa, että joskus hamassa tulevaisuudessa sitten.

Kertokaas silti omia kokemuksianne ja suosituksianne Kroatiasta! 
Veikkaan, että aikas monelta niitä löytyy takataskusta.

Maanantaita!

EN // We spend few days in Croatia on July. We drove from Rijeka to Zadar and after that continued back north towards Plitvice National park.


17 kommenttia :

  1. Parin viikon päästä lähtö Dubrovnikiin, sitä odotellessa. Splitiä, lähisaaria ja Krkan kansallispuistoa tuli kierrettyä v.2009, siitä on mun blogissa tarkemmin tarinaa jos kiinnostaa! http://project4ever.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti käydä lukaisemassa :) Ja huippua reissua teille! Nyt onkin oiva aika matkustaa, kun Suomessa kylmä mutta siellä lämmin.

      Poista
  2. On muuten taas niin makoisia maisemia, että oksat pois :) Plitvice National Parkiin on ehdottomasti päästävä joku kerta, joten niitä kuvia odottelen innolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia tulossa pian eetteriin :) Tuolla pohjois-rannikolla oli kyllä niiiiiiiiin kuivaa, suorastaan pelkkää erämaata. Varmasti etelämpänä on vehreämpää, kun siellä on laventelipeltoja sun muuta!

      Poista
  3. Upeita kuvia!
    Me ollaan just avomiehen kanssa kuukauden reissulla ympäri Eurooppaa. Saksasta aloitettiin, nyt Itävallassa ja täältä Slovenian kautta Kroatiaan. Me kuljetaan julkisilla, joten ikävä kyllä jokaisessa ihanannäköisessä paikassa ei voi stopata.
    Aloitin kans just reissusta kertovan matkapäiväkirja -tyyppisen blogin, tsekkaa jos innostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsekkaan ehdottomasti! Mukavaa reissua :) Samoilla kulmilla olin itsekin reilaamassa muutama vuosi takaperin!

      Poista
  4. Nää kuvat on jotain ihan älytöntä! Siis hyvällä. ♥ Tuntuu, kuin olisin ollut messissä, kun niin huokuu lämpö ja tunnelma. :D

    VastaaPoista
  5. upeita reissukuvia ! kyllä sä oot vaan niin hyvä kuvaaja :) Kroatiaan kyllä tekis mieli reissata !!

    -Maria

    VastaaPoista
  6. Näyttää ihanalta ja kauniita kuvia! Kroatia viehättää kyllä minuakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maarit! Oli siellä oikein nättiä :) Ja turkoosi meri. Ah.

      Poista
  7. Moikka! Postaukseen liittymätön kysymys, mitä fonttia käytät postauksissa? :)

    VastaaPoista
  8. On siellä kyllä todentotta upeaa :) Kiitos linkkivinkistä! Käyn tsekkaamassa.

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: