2014/06/09

Kesälomasuunnitelmat marinoituvat

Meidän kahden viikon autoiluloma on ollut tässä männäviikkoina aika tavalla vaakalaudalla, koska minun olot ovat olleet yhtään liioittelematta melkoisen järkyttävät. Venytetään varmaan lähtöpäätöstä ihan viimeiselle viikolle, joten toivotaan että pahoinvointi vähän hellittää ja pääsemme matkaan. Tämä tulee kuitenkin olemaan viimeiden vähän pidempi reissu ihan kahdestaan ennen minin syntymää, joten siinäkin mielessä olisi ihan huippua päästä se toteuttamaan. Istuimmekin siis eilen illalla molemmat omien koneiden taakse tutkimaan tulevan roadtripin suuntaviivoja.

Buukattuna on etukäteen lennot, auto ja kolme ensimmäistä yötä Prahasta. Pyörähdämme päiväretkelle Tereziniin varmaankin bussilla, kun piletit näyttivät olevan naurettavan edulliset (about 2,5 eur suunta). Sen jälkeen tarkoitus olisi lähteä huristelemaan kohti Itävallan Salzburgia, josta matka jatkuu yöpymisen jälkeen kohti Slovenian alppeja, Lake Blediä sekä Ljubljanaa. Sloveniaa kolutaan sen verran kun hyvältä tuntuu ja sitten matka jatkuu kohti Kroatian rannikkoa. Jos teillä on muuten etenkin vähän pohjoisemmassa osassa Kroatiaa hyviä ja ennenkaikkea RAUHALLISIA biitsimestoja tiedossa, niin kertokaatte ihmeessä tipsejä! Itse olen käynyt Rovinjissa ja Pulassa aiemmin, joten ne jätetään tällä kertaa väliin. Ihan eteläosiin tuskin lähdetään ajamaan, koska ei tässä ole tarkoitus kuitenkaan koko lomaa viettää autossa nakottamalla. Cres-saari vaikuttaisi ainakin lupaavan rauhalliselta pintapuolisten tutkimusten perusteella. Muutaman päivän rantalomailun jälkeen hurautamme Plitviceen yhdeksi yöksi ja käymme trekkaamassa luonnonpuistossa. Sen jälkeen poikkeamme jossain päin Bosniaa (ainakin Bihac näytti mielenkiintoiselta sekä Banja Luka) ja jatkamme pikkuhiljaa Kroatian Zagrebin ja Slovenian Mariborin kautta matkalla jossain yöpyen kohti Wieniä ja lopulta Prahaa, josta paluulento starttaa myöhään illalla.


Suunnitelmat ovat hyvin karkeita ja suuntaa antavia, sillä mukaan lähtee teltta, jossa aiomme nukkua mikäli edullista majoitusta ei ole nuilla pienemmillä paikkakunnilla saatavilla. Ainakin camping-alueita näyttäisi olevan huru mycket tarjolla! Etukäteen kun ei tee mieli juurikaan hostelleja bookkailla, koska road trippaillessa juuri se suunnittelemattomuus on parasta. Hyvä olla kuitenkin jotain alustavaa runkoa ajatuksissa, ettei unohduta haahuilemaan ties minne.

Tasan kolme viikkoa. Sitten mennään! (Jos mennään..)



22 kommenttia :

  1. Toivottavasti pahoinvointi menisi ohitse ja pääsisitte matkaan! :) mukava olisi nähdä kuvia ja kertomuksia taas tienpäältä, varsinkin kun nuo maat ei kuulosta sellaisilta mihin itse matkustaisin, joten haluan kuulla kokemuksia, jotta omat mielipiteeni voisi muuttua! :) hyvää kesää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara! Pidetään peukkuja :) Täälläkin jo reissujalka vipattaisi ihan mahdottomasti!

      Poista
  2. Mä niin pidän peukkuja,että pääsette lähtemään! Ikävää, ettei sun olo ole vieläkään helpottunut :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mirka :) Pakkohan tän on joskus helpottaa! Varmaan ihan outoa herätä joku aamu ja tajuta ettei enää okseta :D

      Poista
  3. Porukat oli 2004 Zagrebissa rekkakuskien mm-kisoissa ja ainakin silloin tykkäsivät kaupungista kovasti :) oli kuulemma turvallisen tuntuinen kaupunki eikä mikään valtava metropoli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli pakko googlettaa rekkakuskien mm :D Kiva että olivat tykänneet!

      Poista
  4. Toivottavasti pääsette reissuun! :) On todella mukava lukea matkakertomuksia ja katsella kuvia -tuntee kuin olisi itse matkassa. :D

    VastaaPoista
  5. Täälä on peukut ja pottuvarpaat pystyssä että olo helepottaa ja pääsette reissuun! Ja tietty sille kans, että ehitään nähä vielä ennen sitä. :)

    VastaaPoista
  6. Voi että! Toivotaan ettei laatta lennä enää kolmen viikon päästä :)

    Tässä sulle muuten positiivinen haaste:

    http://kinttupolulla.blogspot.com.es/2014/06/vatsataudin-jalkeen-paivasta-loytyy.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiina! Positiivisuus kaukana tällä hetkellä :D No ei vaan...

      Poista
  7. Kurjaa olisi, jos ei olo helpottaisi ja pitäisi reissu perua :( Toivotaan siis ehdottomasti oksujen loppumista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! Eilinen oli aika jees, mutta tää aamu taas sitten korjas tilanteen eilisenki edestä :D

      Poista
  8. Toivottavasti sun olo helpottaa ja pääsette toteuttamaan ihanan kuuloisen reissun! Kaverini oli juuri Sloveniassa ja kehui sen maasta taivaaseen. Ljubljanassa ja Bledissä ainakin kävivät ja kuvat sieltä oli huikeita. Mä haluun kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ljubljanassa olen itsekin piipahtanut ja se oli kyllä ihanan oloine kaupunki :) Kovasti odotetaan nimenomaan tuota Sloveniaa, että sitä pääsis kiertelemään enemmänkin!

      Poista
  9. Ljubljana on niin ihana. Tuli viime vuonna käväistyä pienellä eurooppa junamatkareissulla ja voi että. Se kaupunki kyllä jäi sydämeen. Siinä Ljubljanican varrella on ihana japanilainen ravintola, jossa oli ihana istua iltasella ja juoda vilttiin kääriytyneenä vihreää teetä. Olisiko ollut Sushimama nimeltään tms. Oli paljon kynttilöitä, hyvä ruoka, erinomainen palvelu ja erittäin tunnelmallinen pysähtymispaikka.

    Plitvice oli meille kyllä tosi pettymys. Aivan täynnä turisteja. Ei osannut enää siitä luonnonkauneudesta nauttia kun puisto oli täpötäyteen ahdettu porukkaa. Myös majoitushommat oli siellä vähän kyseenalaiset kun kaikki paikat olivat täynnä, mutta voimmepa sanoa nukkuneemme pullaa myyneen mummon alakerrassa ja rikkoneemme vahingossa heidän vessanpönttönsäkin. Auto olisi kyllä ollut siellä kätevä, bussilla meni vähän seikkailuksi ja omituiseksi retkeksi. _Älkääkä_ eksykö Uvala Scott nimiseen paikkaan vaikka joku lupaisikin teille ihanaa rantaa, hiljaisuutta ja halvan kivan hotellimajoituksen... (käytännössä se oli täynnä löllyviä saksalaisia ja huutavia lapsia koko alue. tosin oma tunnelmansa sielläkin mutta en suosittele kyllä :D seikkailunsa oli sekin kyllä.)

    Oikein ihanaa reissua teille ja toivotaan, että olosi paranee jotta pääsette sinne, suunnitelma ainakin kuulostaa loistavalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tällä hetkellä mun menu on lähinnä kaurapuuroa ja paahtoleipää, joten taitaa jäädä ravintelit kokematta :D Muu ei maistu.. Ljubljanassa olen käynyt itsekin reilatessa ja sen takia juuri koko maa on jäänyt kaihertamaan, kun kaupunki oli niin ihana! Plitvicessä on varmana turreja vaikka kuin, mutta ei se mitään :D Jospa me joku kiva kolkka sieltä bongattais! Ja kiitti varoituksesta ^_^ Mennään pääasiassa telttamajoituksella, joten saas nähdä mihin eksytään!

      Poista
  10. Ainiin ja tuo auton vuokraus ulkomailla kiinnostaisi ihan postausaiheena! Miten yleensä olette tuon toteuttaneet? Olisiko jotain suositusfirmaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan vuokrattu se aina http://www.eautovuokraamo.fi/ kautta, joka vertailee useita eri vuokrayhtiöitä :) Kannattaa tsekata!

      Poista
  11. Olimme viime kesänä siskon kanssa Ljubljanassa (ihana!) sekä Krk-saarella Kroatiassa. Välin matkustimme bussilla, Ljubljanasta Rijekaan ja sitten Krk:lle. Olimme Malinska-nimisessä kylässä, joka oli täynnä turisteja kyllä, mutta rauhallinen noin muuten (vähäinen yöelämä jne.). Juuri tuohon kylään meidät vetivät Haludovo Beachin hylätyt hotellit, kiehtovaa kurkisteltavaa! http://basementgeographer.com/the-haludovo-palace-hotel-where-tito-met-penthouse/

    Toivottavasti olo paranee ja pääsette reissuun, ihanalta kuulostavat suunnitelmat!

    Helkky

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tipseistä! Tuo autio hotellikylä kuulostais kyllä just mun mestalta :D Krk on ihan siinä Cren vieressä, että ehkä me poiketaan! Katsotaan mihin tie kuljettaa, jos kuljettaa :D

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: