2014/04/07

Viikonloppu meitsien kanssa

Niin monesti olette toivoneet näitä päivä minun kanssa-postauksia, että päätin sellaisen toteuttaa. Kuvat ovat siis pikaisia roiskaisuja meidän viikonlopusta, joka oli aika perussettiä. Tallia, koiria ja ystäviä.

Lauantaiaamuna heräsin tähän näkyyn auringon säteiden pilkistellessä ikkunanraosta. Sisäinen kello herättää joka aamu viimeistään kasilta, joten harvemmin tulee sen pidempään peiton alla köllittyä.


Syötiin aamupalaksi peruskaurapuuro-marja-chiasiemen-setit ja nykäistiin naamaan Life:lta blogin kautta testiin saamani Multiboostit, jota olen nyt parin viikon ajan uskollisesti joka päivä lipittänyt. Mitään duracelpupumaisia vaikutuksia en ole havainnut, mutta kyllä tämä kahvin korvikkeena hyvinkin menee! Maha ei vieläkään reissupöpöistä johtuen kestä nimittäin sitä mustaa myrkkyä ja jotain piristettä aamuun on hyvä olla.


Pupu ja Pullander tavanomaisilla aamupaikoillaan. Pupu palvomassa sohvalla aurinkoa ja Pulla kyttäämässä keittiössä...


Aamupalan jälkeen suunnattiin tallille. Meidän viikonloppuun kuuluu yleensä aina lauantaisin tallihommat, joten putsattiin karsinat ja Hanurin tarha, sekä käytiin harmaan herran kanssa reilun tunnin mittainen reipas verryttelylenkki Espoon pusikoissa suomiretkeillen. Kotimatkalla Jii nappasi Hanurille mukaan pikkupurtavaa tarhaan tylsien hetkien varalle, raahaten tuota naurettavan kokoista kuusta ainakin parin kilometrin matkan takaisin tallille. Aww.


Sitten kauppaan. Perusostokset S-kaupasta sillä Lidlissä kävimme jo edellisenä päivänä hakemassa vihannekset ja leivät. Tofut, soijajugurtit sun muut joudumme hakemaan aina muualta, kun Litukasta niitä ei löydy. Sitten Jii kiinnitti keittiönkattoon uuden lampun. Se lamppu on muuten ehkä söpöin ikuna.


Söimme lounaaksi tortilloja soijasuikaleilla varustettuna ja teimme vähän kotihommia. Siivoilun jälkeen oli aika lähteä kuvauskeikalle. Päivä oli taas sen verran kirkas, että Jii lähti mukaan heijastemieheksi.


 Sitten nopsasti kotiin vaihtamaan vetimet ja juhlimaan ystävän synttäreitä Helsingin keskustaan. Meidät kasvisruokailijat oli huomioitu juhlatarjoiluissa todella ihanasti, joten saimme nautiskella superhyvistä tapaksista ja sorbettijälkkäreistä. Ilta ei venähtänyt pitkäksi ja olimme kotona ja tuntia ennen puoltayötä.


Sunnuntaina aamu starttasi ruispalalla sekä ihan taivaallisella chia-kookos-banaani-vanukkaalla + karhunvatukoilla. Juuri tällaisia aamupaloja viitsii tehdä vain viikonloppuisin! Arkena uppoaa se kaurapuuro.


Ampiaisen jälkeen tein muutaman tunnin töitä. Olen vähän kyllästynyt tihrustamaan läppärin näytöltä kuvia, joten pöytäkone olisikin seuraavaksi ostoslistalla. Joudun kuitenkin toistaiseksi moisesta vain haaveilemaan, paitsi jos lottovoitto pätkähtäisi tähän osoitteeseen.


Lounaaksi eiliset tortillanjämät avokadolla ja pinjameilla.


Leivoin myös ensimmäistä kertaa ikinä vegaanista porkkanakakkua erään iloisen jutun johdosta. Oli aika taivaallista! Kaakkuun tuli kaksi pakettia pehmyttä tofua, joten periaatteessahan tämä oli siis terveellistä vai mitä.. Jos niitä sokerimääriä ei siis lasketa. Meillä kävi päivän aikana kolme eri seuruetta vieraita, joten koko kaakku upposi parempiin suihin. Saatiin myös aivan tajuttoman upea kukkakimppu!


Herkuttelujen jälkeen Jii heitti minut tallille ja meni itse ostamaan rautakaupasta jotain seinäpakkelia ullakon silottelua varten. Kohta siellä ullakolla alkaa olla valmista ja pääsette näkemään millainen muutos vuodessa on tapahtunut! Tallilla en viitsinyt kuvia ottaa, kun vettä satoi aika reippaaseen tahtiin. 


Loppuilta sujui näissä merkeissä. Viltin mutkassa sohvalla trio, Lounari ja ensi kesän reissuhaaveet seurana. Luksusta!


Miten nämä viikonloput meneekin aina yhtä nopsaan? Ja muutenkin aika kuluu ihan tajuttomalla vauhdilla. Meidän kotiinpaluusta on jo kaksi kuukautta ja muutaman viikon päästä on vappu. Huh. Miten teidän viikonloppu muuten meni?

Huisia maanantaita ystävät!

PS. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Se on nyt päättynyt ja ilmoitan voittajan
tämän viikon aikana! Ihan mahtava päästä kuvailemaan jotakuta teistä!

EN // Weekend with us.


36 kommenttia :

  1. Voithan ostaa myös pelkän ulkoisen näytön (ja näppäimistön) läppärin jatkeeksi, jolloin selviät paljon pienemmällä budjetilla lottovoittoa odotellessa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kieltämättä käynyt mielessä ;) Luulen vain, ettei läppärivanhus kovin kauaa jaksa enää näitä määriä valtavan kokoisia raakavalokuvatiedostoja pyöritellä (vaikka kiintolevy on tuplattu ja massamuisti triplattu), että joka tapauksessa joudun pian konekaupoille!

      Poista
    2. Mutta siinäkin tapauksessa sinulla olisi kuitenkin jo näyttö ja näppäimistö valmiina :)

      Poista
    3. Mac-käyttäjällä se näyttö ja keskusyksikkö tulee vain samassa paketissa (:

      Poista
  2. Et usko, kuinka iloiseksi Pullan kuvat mut saa! <3 Näen niissä niin paljon unnamaisia asioita, että sydän suorastaan läikehtii rakkautta niitä katsellessa. Kiitos <3

    Ps. "Eräs iloinen asia" on kyllä semmonen ilmaisu, jota tällaisille uteliaille ei saisi kirjoitella. :D Arvaa alkoko jo teoriat rullaamaan päässä! Yks iloinen, joskin väsyttävä arvaus mulla on listan kärjessä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä <3 Ihana kuulla, että se tuo hyviä muistoja mieleen!

      Hahahah :D Sori! Molemmilla vain lykästänyt työhommissa ja muutenki kaikkia kivoja juttuja tulossa, mutta eipä niissä sen enempää ole kerrottavaa :D

      Poista
  3. Mahtavia kuvia :)

    Mä en tajua, miten ihmiset jaksaa kuvien, grafiikoiden tai koodien kanssa läppäreillä. Yäk. Olen niin vannoutunut pöytäkone-ihminen, että läppäri mulla on vain ja ainoastaan työkäytössä. Sellainen taulu-TV:n kokoinen näyttö, riittävästi tehoa myllyssä ja langattomat näppis ja hiiri se olla pitää. Vielä kun piirtopöytään raaskisi investoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään tajua :D Työnäyttö itselläkin on arkisin valtava ja ennen jaksoin ihan hyvin pyöritellä kuvia läppärillä, mutta nykyään ei oikein. Huomaa, että kun sitä tekee enemmän tunteja viikossa, niin alkaa kaivata kyllä isompaa ruutua. Ei kuitenkaan yli 21 tuumaista mulle, kun tuijotan sitä niin läheltä anyway, että parempi olla vähä pieniempi ^_^ Ja hidasteleva kone se vasta kupoliin ottaaki!

      Poista
  4. Ihania kuvia taas :) Ja toi kuva Pullanderista keittiossa: "Jos ma ihan vaan tassa keittion reunalla istun (ja kurkottelen kuono pitkalla)" niiiin sopo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullanderin muisti on kuin kultakalalla konsanaan! Se ei saa tulla keittiöön (tuota maton reunaa pidemmälle varsinkaan), joten se tuppaa unohtumaan noin kahden minuutin välein :D

      Poista
  5. Mä luulin fb-statuksen perusteella, että olisit kutsumassa blogiystäviä kylään.. Sitten harmittelin, että asun näin kaukana :) mutta kyse olikin tällaisesta kyläilystä. :)

    olisko jossain porkkanakakun ohje?
    PS. Miten crossfit sujuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjetta ei löytyne netistä, mutta voisin sen täällä joku päivä jakaa (: Haha, ihana! Saat tulla meille kylään millon vaan!

      Crossfit on sujunut mainiosti! Ekoina päivinä tuli ihan karmeat käsijumit, mutta nyt ne on onneksi viiikonlopun aikana lähteneet. Iltaa odotellessa! :D

      Poista
  6. Leppoisan kuuloinen ja näköinen viikonloppu. Voi ihastus sentään tuo MINTUN värinen keittiönlamppu <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vieläkään voi tajuta, että se oli nimenomaan Jii joka ton värin valitsi :D

      Poista
  7. Tajunnan räjäyttävä kimppu! Aivan ihanat värit :)

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva postaus teidän viikonlopusta, kiitos! Ja minusta kuvat olivat yhtä ihania kuin ennenkin. Mukavaa nähdä myös aina kuvia näistä teidän ihanista karvakuonoista. Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No omaan silmään nämä kuvat on vähän suttua ja huonosti sommiteltuja, mutta menkööt tämän kerran :D Kivaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  9. Apua tuon koiran ilme tossa ekassa kuvassa!!! :D "SHIEEET OON JUMISSA" Mutta vitsit tuo hevonen on kyllä kaunis <3 Mulla tuli semmonen kysymys mieleen että mikä Hanurin "oikea kutsumanimi" on, vai onko se tallilla yleisesti Hanuri? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi koira on maailman neuroottisin, joten sen ilme on ain vähä tollanen kauhunsekainen :D :D Kiitos! Hanuri on kyllä oikea hurmuri. Hanuri se on. Taikka Hoo, Hanuren, Hartsu, Hartsukka. Mitä näitä nyt on (:

      Poista
  10. Eikä! Siis tuo eka kuvahan on kuin jostain kalenterista. :DD Pian saat kuvaustoiveita niin paljon, ettei aika riitä enää muihin töihin.

    Olet niin kaunis muru. <3

    VastaaPoista
  11. Onpas jo ihanan keväistä siellä! Ps. Inboxiin viestiä siitä eräästä iloisesta asiasta, kiitos... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ihan kevät! Ihanaa kerrassaan. No ei mitään niin mielenkiintoisia juttuja kuitenkaan :D

      Poista
  12. Ihania kuvia ja toiminnan täytteinen viikonloppu kieltämättä! Kiva kun jaksoit tehdä ja kuvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan perusmeininkiä (: Nuo lemmikit pitää kyllä tehokkaasti liikkeessä!

      Poista
  13. Ihana postaus ja huikeat kuvat! Kyllä kelpaa :) Minunkin on pitänyt kokeilla tofulla leipomista mutten ole vielä muistanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Voin jakaa ton reseptin, jos joku muukin sitä haluais testata (: TULI TAIVAALLISTA.

      Poista
  14. Kiva viikonloppureportaasi! :) Ja voi noita teidän isoja ja pieniä karvakuonoja, ihania otuksia! Tänään on kyllä sellainen sadepäivä, että porkkanakakku maistuisi täälläkin, mutta en ole tehnyt sitä vuosiin! Ja kiitos ruokavinkeistä, kiva saada ruokaideoita tähänkin vegaanitalouteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! On ne kyllä aika mainioita (: Mnä jaan reseptin tässä joku päivä niin pääsee teidänkin vegaanitalous herkuttelemaan tofukakulla (:

      Poista
  15. Kiinnostaisi tuon chia-kookos-banaani-vanukkaan ohje myöskin kovasti, voisitkohan jakaa myös sen meille uteliaille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä löytyy ohje (:

      http://www.hs.fi/blogi/yummybaker/Arjen+herkullinen+pelastaja+Chia-kookosvanukas/a1305798786238?ref=hs-hitaat-e-8

      Poista
  16. Kiitos vielä kuvista Rimma! :) Ja häikäisevälle kuvausassarille superit kiitokset tietysti myös!
    Aurinkoista kevättä ja terveisiä karvakorville toivottelee päätön tyyppi punaisissa kumppareissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos vain itsellesi! Assarille menee terkut perille ehdottomasti (:

      Poista
  17. Huh no tuo eka kuva on kyllä aikamoista silmäkarkkia!! Oma keskittymiseni häiriintyi aika pahasti. Että terkkuja vaan miehellesi!

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: