2014/04/02

Kesällä kerran Sloveniassa

Olemme tässä miehen kanssa fiilistelleet männä päivinä tulevaa kesälomamatkaaa Balkanin suunnalle ja kovasti meitä molempia kiinnostaisi huudeille sopivasti sattuva Slovenia. Me lähdemme siis huristelemaan vuokra-autolla kohti etelää Prahasta, joten itäinen Slovenia ja esimerkiksi Mariborin kaunis kaupunki olisivat ihan reitin varrella, kun ensimmäisenä varsinaisena pääetappinamme on Bosnia. Onko teistä joku käynit Mariborissa tai lähiseutuvilla?

Tajusinpas sitten Slovenia-kuumeissani, että olenhan minä siellä jo itseasiassa kerran käynitkin. Eri suunnalla tosin eli pääkaupungissa Ljubljanassa ja näissä kuvissa esiintyvässä söpöisessä Piranissa, joka sijaitsee kapealla Slovenialle kuuluvalla rannikkokaistaleella Kroatian ja Italian välissä. Kyseinen visiitti tapahtui kesällä 2010, jolloin olimme Lauran kanssa vajaan kuukauden reilireissulla pitkin poikin Eurooppaa. Nämä kuvat ovat siis jomman kumman meidän pokkareista, että laatu ei tosissaankaan päätä huimaa, mutta ehkä sen ei aina tarvitsekaan.

Ihanaa siellä Piranissa kyllä kerrassaan oli! Katsokaas nyt tätä sympaattista pikku-kylää ja sen ahtaasti rakennettuja epätasaisia kattoja. Meillä oli majapaikka yhden tuollaisen tönön kattohuoneessa, joten saimme ikiomalla resuisella kattoterassilla juoda iltaisin lasit viiniä ja ihastella ympärillä levittyviä upeita maisemia.


Piranin kuvien myötä huisia keskiviikkoa kuomat!

PS. Kiitos kaikille arvontaan jo osallistuneille. Olen lukenut teidän kommentteja ihan tippa linssissä. Olette mainioita joka iikka!

EN // These photos are from Piran, Slovenia where I stayed few days with my friend almost four years ago. I loved it! Hope to go back some day!


24 kommenttia :

  1. Näistä kuvista välittyi aivan ihana tunnelma, ei siihen tunnelman välittämiseen aina mitään järeämpää kuvauskalustoa tarvita! Ihanaa reissua jo näin etukäteen, täälläkin tuo Balkan kutkuttelee kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta (: Pitäiskin hommata itselleni joku pokkari, jonka voisi välillä vain heittää taskuun! Tai sitten se filmikamera. Sillä olisi kyllä hauska kuvailla!

      Poista
  2. Oi noita reiliaikoja! Mä reilasin aikoinaan vuosina 1999-2004 kuusi kesää peräkkäin eka hyvän ystävän ja myöhemmin Tomin kanssa. Mulla osa kuvista on itseasiassa paperiversioina, joita olen nyt myöhemmin skannaillut koneelle. Niissähän se laatu vasta päätä huimaa :D Mutta tosiaan kyllä niistä se fiilis välittyy ja ihanat muistot palaa mieleen, eli ei se tekniikka aina ratkaise :) Mäkin olen käynyt Sloveniassa ja Ljubljanassa, mutta siitä on reilu kymmenen vuotta aikaa, niin ei oikein muista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Filmikuvissahan sitä tunnelmaa vasta piisaakin! Voi laita ihmeessä näytille (: Mulla on kotona isän 80-luvun filmijärkkäri, jolla haluaisin ottaa jotkut reissukuvat tulevaisuudessa tai miksen muutenkin! Jotenin tällainen vähän old school look ja meininki vetoaa muhun parhaiten valokuvissa. Reilaaminen on kyllä huisin hauskaa puuhaa! Oon ihan kade, että oot päässy sitä nuin monesti harrastamaan (: Ei sitä meiltä Kaenuusta mihinkään reilaamaan lähetty :D

      Poista
    2. Heh, no juu :) Mä asustelin silloin siellä Espoossa, niin oli helppo lähteä junailemaan. Oon muuten kirjottanut jo pari juttua mun reileistä ja siellä vilahtaa noita skannattuja aarteita :

      http://kinttupolulla.blogspot.com.es/2012/10/interrail-1999-2001-innostukseni.html

      http://kinttupolulla.blogspot.com.es/2012/10/interrail-2002-2004-seuraavat-kolme.html

      Poista
    3. Oi ehdottomasti pitää käydä tsekkaamassa! ^_^

      Poista
  3. Aivan ihania reissusuunnitelmia ja samoille kulmille, mitä mekin. Voidaan huomenna sitten fiilistellä yhdessä tulevia kohteita. (: Ja hei, Satuhan on ekspertti neuvoissaan tuonne puolen palloa, joten eiköhän molemmat laiteta FB:n chatti laulamaan. (:

    Ja niin, aivan ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin voidaan! Ihana nähä! Todellakin aletaan yhdessä piinata Satua ;) Huomiseen!

      Poista
  4. Oi, IHANA Slovenia!! Ja kiitokset Nellalle maininnasta :)

    Meillä on tosiaan toinen koti Sloveniassa, mutta se on aivan maan lounaisessa nurkassa, Soca-joen varrella vuorten keskellä. Ja nyt täytyy tunnustaa että Slovenian itäinen kolkka on jäänyt aivan täysin tutkimatta, asia mikä pitäisi ehdottomasti korjata... Mutta, jos teillä reissusuunnitelmat muuttuvat niin että ehditte hieman enemmänkin Sloveniaa tutkia, annan mielelläni kyllä vinkkejä! Ja Piran on tosiaan valloittava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsi! Enköhän minä netistä kaivelemalla löydä tietoa tai sitten vain jatketaan hyväksi havaittua linjaa, eli mennään sinne minne nokka näyttää (: Kiitos Satu!

      Poista
  5. Slenia on ihana! Kuten myös Kroatia! Ehdottomasti tähän astisista reissuista paras ollut Kroatia-Slovenia roadtrip. Ljubljanassa oltiin yks yö ja se oli niin kivan oloinen paikka, että olisin halunnut olle pidempäänkin. Ihanassa Piranissakin käytiin päiväseltään ohikulkumatkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan huippu! Ljubljana siis ^_^ Minä en ole käynyt kuin Pohjois-Kroatian rannikolla, joten innolla kyllä itsekin odotan huudien tarkempaa tutkimista!

      Poista
  6. Siitä teidän ens kesän reissusta tulee varmasti ihan mieletön! Tuolla päin on niin monia mielenkiintoisia kohteita... Autolla huristellessa näkee varmasti ympärilleen tosi kivalla tavalla ja voi pysähdellä vapaasti :)

    Mullekin Slovenia tuli tutuksi aikoinaan nimenomaan reilin yhteydessä, v. 2006. Oltiin tosin vain Ljubljanassa, mutta tuo Piran olisi näköjään ollut poikkeamisen arvoinen paikka myös! Ehkä joskus vielä sinnekin. Ja tuhanteen muuhun paikkaan... Hirvee matkakuume jälleen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se! (: Saa stopata vaikka jokaiseen pikkukylään jos siltä vain tuntuu!

      Maailmassa kyllä riittää nähtävää! Koko ajan sitä vain tajuaa ja keksii uusia kohteita, joissa olisi ihana päästä joskus käymään (:

      Poista
  7. Slovenia on omallakin reissulistalla ja sinne on päästävä pian! Ystäväni ajelivat siellä kohti vuoria ja majoittuivat jossain ihanassa maatilamajoituksessa, kävivät laskemassa koskea (ihan uutena kokemuksena) ja kehuivat muuten koko maan maasta taivaisiin. Ja tätä pariskuntaa uskon, koska he matkustavat lähes kokoajan. Ihana reissu teillä siis tiedossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jos tulee ystäviesi kanssa puheeksi niin kysy ihmeessä missäpäin he siellä olivat! Kuulostais ihanalta (:

      Poista
  8. Oon kerran ollu yhen viikonlopun työmatkalla Mariborin eteläpuolella Podčetrtekissä kylpylähotellissa... ei mikään hullumpi paikka! Varsinkin kun mulla oli seurana hyvännäkösiä serbialaisia kollegoja, jotka opetti mulle Balkanin alueen kielten murre/sanasto-eroja... Tärkeimmät tais olla lipa ja piva. Eli jonkunlainen puu ja olut. Siinä se, ne mä muistan! :)

    VastaaPoista
  9. Voi että, just muistelin ite toissailtana tuolla Milfordin lähellä notskilla istuessani kaikkia menneitä reissujä, tämä mukaan lukien, ja tulin siihen tulokseen, että meidän pitäis tääs lähtee kahestaan jollekin tyttöjen lomalle ja jättää noi miehet kotiin! What say you? Joko aletaan suunnitteleen? :D <3 Ja niin, vaikka ei laatu päätä huimaa, niin tunnelma välittyy, ja voi miten hyvä reissu tuo olikaan! <3

    VastaaPoista
  10. Voi luoja, että tuli ikävä Sloveniaan! Vietin elämäni hauskimman puolivuotisen Koperissa (ihan Piranin vieressä) vaihdossa keväällä 2009 ja en ole sen jälkeen ehtinyt vierailemaan niillä seuduilla. Ehkä ensi kesän kohteena voisikin olla tuo jo ennestään tuttu ja turvallinen Slovenia. Ei voi kuin suositella!

    VastaaPoista
  11. Aivan ihania kuvia sulla Rimma! Mulla ei ole koskaan tullut käytyä Sloveniassa, mutta Balkanin maat kiinnostaa ja oon ehkä nyt vähän puolueellinen sanoessani, että Maribor ainakin kuulostaa hyvältä... ;D Ja rakastan noita punakattoisia taloja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Maribor kyllä varmasti etenkin sun mielestä kuulostaa hyvältä :D Hehe, jospa me sinne eksyttäis niin voin raportoida miltä siellä näytti ja näkykö paljon Mareja!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: