2014/03/04

Toivepostaus: Maailmanympärimatkan TOP-5 kokemusta

Kolmessa kuukaudessa ehtii nähdä ja kokea ihan tajuttoman paljon, etenkin kun ympäristö ja maisemat vaihtuvat tasaiseen tahtiin. Tähän listaan olisin voinut oikeasti laittaa tyyliin viisikymmentä juttua, mutta yritin nyt rankata nämä niin hyvin kuin vain kykenin. Toisaalta hassua edes koittaa iskeä kokemuksia paremmuusjärjestykseen, sillä kaikki olivat omanlaisiaan ja jokainen tietty eri tavalla mieletön! Jotenka pistin silmät kiinni ja aloin oikein ajatuksen kanssa muistella meidän matkaamme. Mitä hetkiä sieltä pompsahtikaan ensimmäisenä mieleeni? Ette ehkä kukaan ylläty, että meikäläisen ollessa kyseessä nämä tähtihetket liittyvät lähes poikkeuksetta jotenkin luontoon tai eläimiin? Niinpä. Joten tässä tulee teidän toiveestanne viisi (plus yksi) TOP-kokemusta häämatkaltamme. 

TOP-5 + 1

Ajoimme Tyynenmeren rannikkoa pitkin mutkittelevan rantareitin San Fransiscosta kohti etelää, päätyen lopulta Los Angelesin kautta San Diegoon. Maisemat tällä legendaarisella valtatiellä olivat USKOMATTOMAT. Voin suositella. Lämpimästi!


TOP-5

Sanoinkuvaamaton hetki olla tuhansien temppeleiden täplittämässä, historian havinaa kuiskivassa paikassa ja katsoa kun punaisena hehkuva aurinko laskee taivaanrantaan. Joka puolella on hiiskumaton hiljaisuus, mutta jos oikein tarkkaan höristät korviasi, voit kuulla munkkien iltarukouskutsun kaikuvan temppelien keskellä.



TOP-4
Hobittila, Matamata, Uusi-Seelanti

Jokaisen Tolkien-fanin unelma on päästä kurkistamaan alkuperäiseen Hobittilaan, jossa kymmenet hobitinkolot täplittävät kumpuilevia ruohoniittyjä ja jonne voit elävästi kuvitella pikkuruiset asukkaat arkitoimiinsa. Päiväretki tänne oli unelmiemme täyttymys ja yksi harvoista must-see-kohteista reissullamme.


TOP-3

Kyllä tätä hetkeä odotettiinkin! Aika monta paikkaa kiertelimme, jotta näitä veitikoita pääsisimme luonnossa näkemään. Lopulta päädyimme Oamarun sinipingviinien suojelualueelle, jonka ansiosta pingviinikanta kyseisellä alueella on saatu kasvamaan moninkertaiseksi. Todella arvokasta työtä sanon minä ja katsokaas näitä tuhottoman suloisia kavereita!


TOP-2
Snorklaus Aitutaki laguunissa, Cookinsaaret

Minä, kaikkien anti-vesipetojen kruunaamaton kuningatar, voitin pelkoni ja päädyin kauhunsekaisin tuntein snorklaamaan Aitutakin kristallinkirkkaissa vesissä kalaparvien keskellä. Muutama valtavan kokoinen fisu aiheutti melkoisia sydämentykytyksiä, mutta olen vieläkin aavistuksen verran ylpeä itsestäni. I did it!



TOP-1

Sanotaan, että elefantti ei koskaan unohda. Enkä minä tule taatusti koskaan unohtamaan matkamme kiistatta huikeinta viikkoa norsujen suojelualueella Pohjois-Thaimaan viidakossa. Jokaisen norsun elämäntarina oli sydäntäsärkevä, mutta täällä nämä kaltoinkohdellut viidakon jättiläiset saivat vihdoinkin elää rauhassa ilman väkivaltaa ja pakotteita.


Olipas ihana palata valokuvamatkan myötä hetkeksi takaisin maailman toiselle puolelle. Etenkin nuita Aitutakin kuvia unohduin tuijottelemaan pitkät tovit. Onko tuollaisia paikkoja edes olemassa? Ollaanko me ihan oikeasti käyty kaikissa näissä kohteissa? Nii-in. Aikaa kotiinpaluusta ei ole kuin muutama hassu viikko, mutta täällä loskan keskellä ajatus varpaiden välissä polttavasta hiekasta tuntuu jokseenkin kaukaisalta.

Mutta onneksi kevät on virallisesti alkanut! Mukavaa viikkoa nuput!

PS. Jos haluat nähdä näistä hetkistä lisää kuvia, klikkaa TOP-kokemuksen otsikkoa.

EN // Five (plus one) TOP-experiences from our round the world trip.


59 kommenttia :

  1. siis......

    IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

    Enkestämitenihaniakuvia!
    Pure love <3 <3 <3
    Miljoonittain kiitos tästä tunnepläjäyksestä!

    VastaaPoista
  2. Uskomattoman upeita erilaisia paikkoja pääsitte näkemään! Mun piti ihan laskea että oliko niitä vaan 5, mutta 5 +1 - makes sense. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei valitettavasti vitoseen mahtunut, niin tuli toi +1 vielä tohon :D

      Poista
  3. Ääh, aivan mahtava lista! Te pääsitte kyllä kokemaan reissunne aikana niin monta erilaista paikkaa :)

    VastaaPoista
  4. Huikea reissu on kyllä takana, joten ei ihme jos tuosta oli vaikea kerätä oma TOP5. Voisin lähteä vaikka heti ihan mihin tahansa noista :)

    VastaaPoista
  5. Tuo keltainen kala näyttää ihan pacmanilta :) Ja pingut vaan on edelleen parhaita, niistä oon ehkä eniten kade teidän reissussa! Mä olin ihan unohtanut ton teidän jenkkiosuuden, pitää palata lukemaan ne vielä uusiksi. Olin varmaan niin omissa lähtötohinoissa silloin, että jäi blogitkin lukematta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin varmasti olit lähtötohinoissasi, eikä kyllä mikään ihme (: Pingut oli kyllä IHANIA! Ihan uskomattomia veijareita. Yön ritarit..

      Poista
  6. Mielettömiä kokemuksia ja kohteita. Ootte kyllä päässyt kokemaan sellasta mistä moni saa vaan haaveilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Haaveiltiin mekin aika pitkään, ennen kuin näitä päästiin toteuttamaan (:

      Poista
  7. Aivan ihania kuvia!
    Ja tuo Hobittila, tahtoo päästä!

    VastaaPoista
  8. Ihan mieletöntä! Melkein sydän pakahtui näitä kuvia katsellessa ja miettiessä miten paljon maailmassa olisi upeita paikkoja nähtävänä. Ihana oli sukeltaa aamun harmaudessa työmatkalla noihin kuviin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailmassa kyllä riittää nähtävää! Ja ihan tässä lähelläkin on niin paljon paikkoja, joissa pitäisi käydä (:

      Poista
  9. Noi Aitutaki-kuvat <3 Niin kirkasta ja NIIN kaunista!

    VastaaPoista
  10. Huikeita kuvia ja varmasti mielettömiä kokemuksia <3 Tuleepa omiakin roundtrip-muistoja näistä mieleen :)

    VastaaPoista
  11. Oi vau. Ei voi oikein muuta sanoa. Huokailin ihastuksesta ja sain päähänpinttymän nähdä joskus pingviinejä :D

    VastaaPoista
  12. Mä en kestä tuota norsuvauvaa!

    Enkä kuviakaan, mutta norsuvauvat!

    VastaaPoista
  13. Moi, ja kiitokset reissukuumeen ylläpidosta!

    Oletko tehnyt postausta teidän matkabudjetista/ käytännön asioista yleistä höpinää? Suunnittelen vuoden loppuun muutaman kuukauden reissua ja olisin todella kiinnostunut miten teillä nämä asiat menivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi siitä on toivottu postausta niin monta kertaa, että nyt lupaan tehdä sen jo jollekin asteelle luonnoksiin, jotta saan sen sitten julkaistuakin joskus (:

      Poista
  14. Mä niin odotan, että pääsen elokuussa kurvailemaan samaa reittiä tuolla Ameriikan suunnassa. Ainakin toivon pääseväni :). Ihania kuvia, mutta ainahan sulla on ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi siitä tulee varmasti huikea reissu! Toivottavasti pääsette! Kiitos Hanna! Katoin eilen ekaa kertaa sua telkkarista :D Hihi!

      Poista
  15. Ihan mielettömiä kuvia! Sanattomaksi vetää. Ja voi nuo norsut <3

    Pakko päästä Burmaan.

    VastaaPoista
  16. Olipa kiva päästä vielä kuvamatkalle mukaan! Olenkohan tullut vanhaksi, mutta en muista nähneeni noita Burman kuvia (luultavasti ehkä nähnyt ja kommentoinutkin...)... huikaisevan kauniita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! (: Hihi, no mutta onhan näitä kuvia tullut postailtua niin paljon, ettei mikään ihme jos jotkut ovat menneet ohi silmien.

      Poista
  17. Huikeaa settiä, blogisi lähtee saman tien seurantaan! Onneksi eksyin tänne! Ensiksi Katinka20:n instragram päivityksen kautta instagram-profiiliisi ja sieltä löysin tänne. Kuvissasi on upea filmi-jälki, niin herkkää... Vaikka "raavas uros" olenkin, niin tuollaista jälkeä haluan oppia tulevaisuudessa käytämään myös omissa kuvissani. Yritän ammentaa oppia blogistasi. Millä ohjelmistolla viimeistelet kuvasi? Olisi mielenkiintoista tietää kuinka raw-kuvien työkulkusi etenee? Itse käsittelen kuvat Lightroomissa, johon olen ostanut VSCO Film 01, 03 ja 05:n filmiemulaatiopaketit. Käytätkö itse jotain vastaavaa filmipakettia kuvankäsittelyn apuna vai vedätkö säädöt ihan selkärangasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Pasi! Juuri tuosta filmin kaltaisesta jäljestä tykkäänkin ihan älyttömästi. Käytän kuvien muokkaamiseen oikeastaan ainoastaan Lightroom vitosta ja hauskaa että kysyit, sillä minulla on myös käytössä VSCO:n 01:nen (: Sitä käytän valtaosaan kuvistani omilla lisätvisteillä, joten melkein aina ekaks valkkaan omaan silmääni parhaan presetin ja sitten vielä muokkaan säätöjä fiiliksen ja tunnelman mukaan!

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Niinpä tietenkin VSCO Film 01, ilmankos kuvasi näyttivätkin "tutuilta". :) Täytyy jatkossa seurata blogiasi sillä silmällä, selailla sitä ajassa taaksepäin ja yrittää ammentaa oppia. :)

      Poista
  18. Voi jehna noita elefantteja... <3 Hobittila kelpaisi myös!

    VastaaPoista
  19. Voi mitä ihania pimmuja tuolla Uudessa-Seelannissa onkaan! Ehdottomasti päästä näkemään livenä itsekin joku päivä.

    VastaaPoista
  20. Snorklauskuvia piti jäädä tuijottamaan pitkäksi aikaa. Uskomattomia, ihanan kirkkaita! Jotenkin tuntuu, että vedenalaiskuvista ei ikinä saa samaa fiilistä mikä siellä pinnan alla oikeasti on, mutta nuo on huikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä ihan oikeassa! Se on aika haastavaa. Tuo Olympuksen Tough jolla kuvat otettiin on aika laadukas kamera ja tuolla toden totta vedet oli ihan superkirkkaat, että ehkä se avitti asiaa (:

      Poista
  21. Nuo sukelluskuvat olivat aivan uskomattoman hienoja!!!

    VastaaPoista
  22. Huikean upeita matkakuvia todellakin! Melkeinpä voi kuvitella olevansa paikanpäällä, kun näitä katsoo :) Minäkin haluun mennä katsoon pingviinejä ja norsuvauvoja <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisen ihmisen pitäisi päästä näkemään pingviinejä ja norsuvauvoja luonnnosa <3

      Poista
  23. Voi tuo viimeinen pingviinikuva; mitä söpöyttä!! Ja nuo Cookin saaren kuvat, silloin on kyllä oltu kaukana kotoa :) Oikeassa muuten olet, lomafiilis katoaa sen siliän tien kun kotiin pääsee ja vasta edellisviikon lomasta tuntuu olevan monta kuukautta jo aikaa..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kyllä tuntuikin siltä, että on kaukana kotia! Netti ja matkapuhelimet ei toiminut, joten oltiin kyllä todellakin ihan keskenämme. Mutta huikea kokemus! Lähtisin uudestaan kyllä milloin vain.

      Poista
  24. Ihana postaus, ihania kuvia!! <3

    VastaaPoista
  25. Ei näitä kuvia katsellessa voi sanoa muuta kuin Maailma on Kaunis! <3

    VastaaPoista
  26. Have you got a translation? :-) You're pictures are gorgeous! Would love to read what you wrote :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh I'm sorry! I usually just write few sentences in English (: Maybe next time I'll write a bit more! Thank you so much for the compliment <3

      Poista
  27. Upeita kuvia, sun blogista olen saanut hirveästi reissuinnostusta! Olin myös itse viime vuonna Hobittilassa, ja se oli kyllä yksi parhaimpia kokemuksia ikinä, koko kahden tunnin kierroksen ajan ihan hirveä täpinäinnostus päällä ;) Uusi-Seelanti sykähdytti muutenkin tosi kovasti!
    Olemme poikaystäväni kanssa lähdössä maailman ympäri -reissulle lokakuussa ja suunnitelmiin kuuluu tuo roadtrip Californiassa. Kysyisinkin, olisiko sulla vinkata jotain ok/hyviä motelleja tai yöpymispaikkoja Highway 1:n varrelta? Olisi tosi kiva, jos ehdit vastata tähän. Mukavia kesäpäiviä!
    -Iina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua mitehän minulta on mennyt tämä sinun kommentti ihan ohi silmien? Mahtava kuulla, että olette reissuun lähdössä! Varmasti tulee ikimuistoista :) En valitettavasti osaa nuista motelleista antaa vinkkejä. Itse vain menimme jonnekin ihan randomiin motelliin ja kysyttiin hintoja. Muutama hutiveto tuli (liian kallista), mutta siellä on kyllä tarjontaa yllin kyllin, joten ei välttämättä tarvi etukäteen varailla mitään :)

      Poista
  28. Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja punninnut erilaisia vaihtoehtoja. Etsiessäni lisää tietoa norsujen auttamsesta Thaimaassa törmäsin blogiisi. Olisinkin halunnut kysyä, miten pääädyitte juuri tuohon paikkaan? Miten tuo viikko järjestyi käytännössä? :) Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia joltain joka on oikeasti ollut tuollaisessa paikassa! Manna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voin kyllä lämpimästi suositella Elephant Nature Parkia ja vapaaehtoistoimintaviikon voi varata heidän nettisivujensa kautta. Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä vapaaehtoistoiminta on todella suosittua, mikä on tietysti mahtavaa, joten paikat täyttyvät äkkiä etenkin sesonkiaikana marraskuusta-helmikuulle. Täällä olen kertonut hieman puiston historiasta:

      http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/2014/01/terkkuja-norsujen-taivaasta.html

      Etsiskelin itsekin aika pitkään paikkaa johon voisimme mennä ja olin aika tarkka siitä, että paikka on nimenomaan tehty norsujen hyvinvointi ykkösprioriteettinä eikä rahanteko. Kuulin Elephant Nature Parkista ystävältäni, jonka ystävä oli viettänyt siellä jo useita kertoja. Lähes kaikki lomansa viime vuosina. Otin selvää suojelualueen perustaneesta Lek:stä ja hänen tekonsa kyllä vakuuttivat itseni ihan täysin. Upea ja lämmin ihminen!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: