2014/03/03

Tää on 90100 - tervetuloa kulmille

Pikainen viikonloppu Oulussa takana. Perjantaina saavuimme silmät väsymyksestä kierossa ystäväperheemme luokse vasta puolen yön aikaan. Voin kertoa, että 600 kilometrin ajomatka työviikon päälle tuntuu joka kerta aikamoiselta ponnistukselta. Onneksi ehdimme lauantaina käydä näppäämässä muutamat kuvat ennen hääjuhlia, sillä sunnuntaina jouduimme alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen lähtemään heti kun silmät aukesivat ajamaan takaisin kohtia Helsinkiä. Yksi koiristamme oli lauantai-illan aikana vähän sairastunut, joten tuli jokseenkin pikainen paluumatka. Kaikki kuitenkin vaikuttaisi olevan hyvin ja kotiinkin päästiin turvallisesti. 

Oli muuten aivan upeat häät (vaikka mahavaivainen allekirjoittanut  ei kovin kauan pystynytkään juhlistamaan), joiden takia todellakin kannatti istua autossa yhteensä sen 16 tuntia pyllyt puuduksissa. Morsio oli nähnyt koristusten eteen paljon vaivaa ja tunnelma oli varmasti kaikilla katossa. Kuvia juhlista tulossa eetteriin myöhemmin tällä viikolla, sillä nyt ensin haluan johdattaa teidät näiden otosten siivin entisen kotikaupunkini tutuille kulmille.

Tervetuloa pohjoisen pääkaupunkiin.


Sää Oulussa oli pääkaupunkiseudun tavoin harmaatakin harmaampi, mutta silti meikäläisen sydän läpätti pakahtumaisillaan onnesta. En nimittäin muistanutkaan kuinka siistiä on täristä hypotermian partaalla jäätävän tuulisessa Nallikarissa tai halata kivisydämistä toripolliisia näpit jäässä. Ehkä vuodet täällä etelämmässä ovat luoneet pääkoppaani aavistuksen romantisoidun kuvan Oulusta, mutta silti. Hitsi toivon vielä joku päivä voivani palata näihin maisemiin jäädäkseni.

Toripolliisilta terkkuja ja mukavaa maanantaita kaiffarit!

EN // Quick weekend in Oulu, Finland. I'm missing this city all the time! It felt so good to be back. Hopefully one day I'm able to stay there for good. #suomiretki

Photos: 
Olympus OM-D E-M1
M. Zuiko 25mm f1.8



41 kommenttia :

  1. Ihana tuo Surf Center :) Minen oo koskaan Oulussa käynyt, lupaan parantaa tapani ja suunnata sinne Kesällä. Pitäähän sitä toripolliisia käydä moikkaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellinen surf center ainakin näin talvella :D Jes! Loistavaa! Suunnaksi Oulu siis sielläkin!

      Poista
  2. Aivan mielettömän ihana postaus, ja aivan mielettömän siistejä kuvia! Kyllä kotimaanmatkailu on vaan poikaa. Kiitos siis matkakuumeen nostattamisesta, mä oon lähdössä kesällä Ouluun - kaupunkiin, jossa en voi oikeastaan edes koskaan sanoa vielä käyneeni. Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nella! En melkein tiiä mitään parempaa ku kesäinen Oulu (: Oot onnenpekka!

      Poista
  3. Tosi kivoja kuvia! Ouluun on päästävä!
    Mua vähän huolettaa tuo sun mahatilanne kun vaivat jatkuvat yhä. Oletko otattanut kaikki mahdolliset pöpönäytteet? Jospa vaivaa voisi hoitaa antibiooteilla? Ja ettet vaan tietämättäsi levitä jotain salmonellaa tai shigellaa muihin...? T. Hoitsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos myös huolenpidosta (: Näytteitä on otettu todella paljon ja tänään kuulen viimeisimmät tulokset, että homma on hanskassa vaikka eihän tämä mukavaa ole, kun syytä ei ole toistaiseksi löytynyt.

      Poista
    2. Hyvä homma! Eihän sitä syytä aina löydy vaikka kuinka tutkittais ja hutkittais. Ystäväni sai muutama vuosi sitten Intiasta jonkun pöpön, joka oli tosi sitkeä, mutta mysteeripöpöksi se jäi kun mitään ei tutkimustuloksista löytynyt. Toivottavasti vatsasi paranee pian, ei oo kivaa sairastaa!

      Poista
    3. Ei oo kyllä kiva ei! Ja syykin onneksi löytyi, joten jospa nämä lääkkeet auttaa (:

      Poista
  4. Kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa juurikin tuolla torin tuntumassa, missä on noita aittoja. Ihanaa, kaunista!

    VastaaPoista
  5. Oi että, Oulu on kyllä kiva kaupunki. Pikkusisko opiskeli tuolla aikoinaan ja tuli usein vierailtua :)
    Voi ei tuota sun masua, toivon että tilanne selviää :/

    VastaaPoista
  6. Kiitos Ihanista Oulu - kuvista!

    Kyllä kelpaa katsella ja on hienoa matkailumainontaa myös. Tänä vuonna ei Oulussa kyllä kovin kylmä ole ollut, mutta viima yhdistettynä muutamaankin pakkasasteeseen jäähdyttää tehokkaasti. Toivottavasti sekä oma että Karvakuonon olotila helpottuu pian. :) - terveisin Oululainen kahden koiruuden ja yhden kopotin emo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viima tuolla rannassa oli kyllä melkoinen, vaikka muualla ei edes vähäiset hääkamppeet päällä palellut (: Terkkuja sinne Ouluun!

      Poista
  7. Toripoliisi on kyllä symppis <3 Ja sinä niin kaunis!

    VastaaPoista
  8. Voi että tuli koti-ikävä! Niin se vaan on, että nyt kun on kohta neljä vuotta asunut pääkaupunkiseudulla, niin osaa ihan eri tavalla arvostaa tuota paikkaa, josta joskus niin kovasti halusi pois. Kotiseuturakkaus ♥

    Osaat kyllä ihmeellisesti loihtia tuollaisesta ankeasta säästäkin kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Ja oi kesä, jätskit ja torinranta - parempaa ei oo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Adele! Ja oot kyllä ihan oikeassa. Kesäinen torinranta, aijai! (:

      Poista
  9. Hrrrrrr, tuli itsellekin kylmä katsellessani noista kuvista teidän vähäistä vaatetusta.

    VastaaPoista
  10. Always on my mind Oulu <3 Voi sun masua, toivottavasti pian paranee! <3

    VastaaPoista
  11. Oulu on ihana, siellä on osattu hyödyntää rantaviivaa rakentamiseen ja ihanat kävelytiet + puistot! Niin upea kaupunki! Mun isoveli asuu Oulussa perheineen. :)


    http://www.pienilintu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Oi, Oulu-ikävä iski! :) Ja mikä kaunotar sinä oletkaan!

    VastaaPoista
  13. Oi-että, Oulu ON ihana. Ja kaikki siitä ylöspäin, pohjoinen <3 :)

    VastaaPoista
  14. Hei saako kysyä miten muokkaat kuvista hieman tuollaisia utuisen harmaasävyisiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkaan kuvat Lightroomilla (: Pitäisikin tehdä aiheesta pitkästä aikaa postaus!

      Poista
  15. Vau mitä kuvia! Mieheni on ollut Oulussa 3 vuotta keikkahommissa ja puhunut jo kauan etttä haluaa viedä mut sinne, koska tykästyi paikkaan niin täysillä. Ennen häitä suuntaamme siis Ouluun :)

    VastaaPoista
  16. En oo tienny että oot asunu Oulussa!! Oulu on ihana ja minun opiskelukaupunkini <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AI sinäkin! Minäkin muutin sinne siis opiskelemaan ja jumituin sinne yhteensä 7 vuodeksi (:

      Poista
  17. Oulu näyttää kyllä pirun hyvältä näissä kuvissa! Nyt inspiroiduin ja pakko päästä kokeileen pitkästä aikaa, miltä se näyttää oman linssin läpi. Harmaana en oo tainnu sitä vielä kuvatakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi ku ois vain ehtiny kuvata enemmän ja treffata. Ens kerralla sitten! Mene ihmeessä kuvailemaan. Minusta tässä karussa harmaudessa on jotain niin mystistä.

      Poista
  18. Oon pitkään blogiasi seurannut ja jäi nyt vaivaamaan, että mitä oletkaan Oulussa opiskellut? Itselläkin siellä vierähti 5 vuotta yliopistolla ja valmistumisen jälkeen muutin heti pois kyseisestä kaupungista. Ei ollu yhtään mun juttu, mutta niinhän se on, että aika kultaa muistot ja nyt sinne on jopa ihan mukava välillä palatakin... ;) -Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelin ammattikorkeassa (: Sen jälkeen jämähdin sinne töihin ja lopulta sitten tie vei pääkaupunkiin. Kyllä aika kultaa muistot! Joskus oli itselläkin se olo, etten pääse täältä tarpeeksi nopeasti pois, mutta nyt sinne jo tosiaan kaipaa takaisin. Vaikka en minä sillä, kyllä Helsinkikin on ihan jees!

      Poista
  19. Entinen kotikaupunkini kauniimpana kuin koskaan. Hallitset valon ja saat mielestäni ei niin kauniin kaupungin kauneimmat puolet hienosti esiin, olen näiden kuvien jälkeen valmis muuttamaan mielipidettäni. Tuo sama "majakka" on ollut alusta asti blogini bannerissa, siksi se on minulle erityisen "rakas".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pasi (: Oulussa on kyllä omat kauniit piirteensä ja etenkin kesällä siellä on ihan huikea kuvata. Mutta toisaalta tykkään tästä harmaudestakin, ainakin valokuvissa ;) Pitääpäs käydä katselemassa sinun blogistasi kuvia!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: