2013/12/04

Sanoinkuvaamattoman upea Aitutaki

Kirjoituspaikka: Mustanaamion peräluukku, Matamata, "Hobbiton", Uusi-Seelanti

Ensimmäisen Rarotonga yön jälkeen pörryyttelimme pienellä potkurikoneella vajaan tunnin lentomatkan päässä sijaitsevalle parin tuhannen asukkaan kansoittamalle Aitutakille. Meillä molemmilla oli odotukset kyseisen saaren suhteen pilvissä, sillä Aitutakilla vieraillut kollegani oli ylistänyt paikkaa maasta taivaisiin. Ja tämä pieni paratiisiksikin luonnehdittu 18 neliökilometrin kokoinen saaripahanen ei todellakaan pettänyt mielikuviamme. Valkoista hiekkaa, turkoosia laguunia ja vehreitä palmuja riitti silmänkantamattomiin!

Ensimmäinen ilta hurahti nopeasti meidän ihmetellessä ranta-asumuksemme ympärillä sijaitsevia maisemia ja sen pihapiirissä viihtyviä rapu-pettereitä. Aluksi ihmettelimme mitä rantahietikossa olevat kolot ovat, mutta sitten hoksasimme, että rapu-petteri oli jättänyt kuorensa reiän ulkopuolelle parkkiin ja oli itse kaivamassaan luolassa päiväunilla. Villikanan siiven alta myös kurkisteli joku unihiekkaa silmiinsä saanut pikku-kaveri. Tuo uneliaisuus itseasiassa kuvaakin koko paikan meininkiä aika täydellisesti. Täällä kannattaa jättää kello kotiin ja sulautua paikallisen väestön leppoisaan elämänrytmiin.


Olisin voinut seurata pihapiirissämme asuvan kanaemon ja sen kolme tipusen touhuja koko seuraavankin päivän, mutta mies patisteli meidät liikkeelle heti aamutuimaan, jotta ehdimme tsekkaamaan Aitutakin joka aamuiset markkinat. Sieltä mukaan tarttuikin juuri puista poimittuja hedelmiä sekä uunituoretta (pulla)leipää aamupalaksi. Ja tottahan toki aamupalaleivästä liikeni oma osansa myös meidän pihan kummitipuille.

Ampiaisen jälkeen lähdimme kurvailemaan vuokraskootterilla ympäri saarta ja kävimme lounaalla pienessä rantaravintelissa. Leppoinen chillailupäivä oli ihana päättää rantavedessä pulikointiin ja painua lopulta ajoissa uinumaan, sillä seuraavana päivänä oli tiedossa risteily ympäri laguunia.


Laguuniristeily oli yksinkertaisesti niin huikea kokemus, että siitä on ihan pakko kirjoittaa oma postauksensa, mutta näiden parin kuvan avulla näätte vilauksen jo nyt siitä millaisesta paikasta oli kysymys. Jos jo Aitutakin pääsaari sai silmämme suurinpiirtein tippumaan päästä upeudellaan, niin laguunia ympäröivät pienet autiosaaret iskivät lopullisen niitin arkkuun. WOW THAT'S AMAZING! - taisi kuulua aika monilta huulilta useammin kuin kerran...


Risteilyn jälkeiset päivät vietettiin edellisiä mukaillen, eli rentoillen. Ei oikeastaan tehty mitään muuta, kuin vaihdeltiin vain makoilupaikkoja terassin, sängyn, rannan sekä riippumaton välillä. Minä herkuttelin siskon kokoaman Suomi-karkki-koti-ikävä-survival-packin salmiakkijämillä ja J jääkylmällä oluella. Mies kokkaili meille kevyitä aterioita ja minä pyykkäsin. Ihan perinteistä arkea Aitutakin tyyliin siis.

Viimeisenä iltana lämpötilan hieman laskettua saimme itsemme kammettua liikkeelle ja kipusimme Aitutakin korkeimmalle nyppylälle ihastelemaan maisemia. Ja nättiähän siellä oli. Kuinkas muutenkaan. Kämpille palattuamme menimme vielä rantaan ihastelemaan laguunin taakse laskevaa aurinkoa ja odottelemaan pimeän laskeutumista hiiskumattomassa hiljaisuudessa. Kyllä siinä kieltämättä kävi molemmilla mielessä ajatus, että tänne me vielä joskus palaamme.


Tästä taisi tulla melkoinen ylistyspostaus, mutta minkäs teet. Aitutaki on ehdottomasti yksi uskomattomimmista paikoista, jossa olen koskaan ikinä käynyt. Jos joskus olette tuollapäin maailmaa, niin luvatkaa, että menette käymään siellä! Suosittelen kuitenkin ottamaan mukaan korvatulpat, jos haluat saada nukutuksi kello neljää pidempään kukkokiekuiden keskellä.

Mukavaa päivää sinne ja hyvät yöt meille!

PS. Anteeksi, jos nostatin matkakuumetta..

EN // Wen't to Aitutaki, Cook Islands. It was one of the most amazing places I have ever seen.


54 kommenttia :

  1. Mielettömän upeassa paikassa olette olleet! Nostatit matkakuumetta ja et saa anteeksi! :DDD

    VastaaPoista
  2. Wou mitä kuvia ja mikä tunnelma!

    VastaaPoista
  3. Huh huh! Nyt mä kyllä lopetan itseni kiduttamisen ja en katso enää yhtäkään postausta! NOT! :D Siis ihan käsittämättömän väristä tuo vesi. Ja nuo maisemat! Ihanaa, on kovin lattea ilmaisu tähän kohtaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kyllä koskaan nähnyt nuin kirkasta vettä! Huh. Älä lopeta postausten lukemista pliis :D

      Poista
  4. AI nostatitko?? Hui kauheaa miten upean näköinen paikka!!! Haluan tuonne nyt heti!

    VastaaPoista
  5. Auringonlaskukuva on ihana! Hieno kuva! Koittakaahan nauttia!

    VastaaPoista
  6. Morjesta millanen mesta. Jos pitäisi kuvailla paratiisia, se olisi juuri tuollainen. En malta odottaa laguunipostausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä itsellekin maisemien puolesta sellainen aika paratiisimainen kokemus oli (: Yritän saada sen ilmoille vielä tällä viikolla! Jos sää jatkuu yhtä sateisena, niin on hyvin illat aikaa kirjoitella postauksia :D

      Poista
  7. Miten kaunis onkaan maailma! <3

    VastaaPoista
  8. Voi jestas millainen paikka! Jotain ihan muuta kuin tätä kiirettä tietokoneen, puhelimen, ihmisten ym. keskellä. Ehkä se paratiisi on ensimmäinen kuvaus mikä tulee mieleen. Jos tää oli sitten se matkan honeymoon -osuus kun eiks kaikissa saippuasarjoissa ainakin lähdetä jonnekin paikkaan, jonka olemassaoloa ei osais kuvitellakaan :D Uskomattoman hienoja kuviakin jälleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin jotain ihan muuta. Eipä siellä kännyköissä verkkoa ollut ollenkaan ja nettiin pääsi "näppärästi" postitoimistosta :D Me vähän niiku aateltiin kans, että tää ois ollut se honeymoon-osuus. Puitteet oli siihen kyllä taatusti kunnossa (: Kiitos <3

      Poista
  9. Aivan upeaa, upeaa, upeaa!!!! Mulla oikeesti meinas tulla märy kun katoin noita kuvia, en voi käsittää miten kauniissa maisemissa te saattekaan reissata. Upeaa, vai sanoinko sen jo? Kiitos tästä matkailuinspiraatiosta, tämä oli jotain aivan mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua hassua! (: Ja ollos hyvä vain! Paikka oli kyllä upea. Just sitä kunnon nollausta täydellisessä rauhassa mitä kaivattiinkin!

      Poista
  10. Apua sentään! Mikä PARATIISI! <3
    Nämä kaunistakin kauniimmat kuvat kruunasi kyllä tuo vene. Wet Dreams. WTF? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalle mekin naurettiin paikan päällä :D Oli jollain kalastajalla vissiin ollut hauskaa paattia nimetessään... Hehe!

      Poista
  11. Huh, joltain muultakin meinasi tulla itku, säikähdin jo mikä mulla on :D en voi käsittää, että noin upea paikka on jossain olemassa! Ja kiitos tuhannesti että päädyitte tuonne ja jaoit meille tämän paikan, en ole kuullutkaan moisesta ja tietenkin tonne on joskus pakko päästä <3!! Siis minkä värinen vesi, mitkä rannat, oijoi... Olen sanaton!

    VastaaPoista
  12. Yksi sana: MAHTAVUUTTA!!!
    Kiitos, ei anteeksi.. tällainen matkakuumeen nostatus on terveellistä <3

    VastaaPoista
  13. Oi mikä paratiisi! Teillä on kyllä aivan upea matka meneilllään.

    VastaaPoista
  14. Aivan mielettömän upeita reissukuvia. Ja tuo viimeinen kuva. Wau!

    VastaaPoista
  15. Eijei, en suostu uskomaan, että tuollaisia paikkoja on olemassa. ;)

    Mulla on testissa se sama kamera mikä sulla on ja en osaa käyttää sitä sitten yhtään! Tulee ihan kamalia kuvia, kun säädöt miten sattuuu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua! :D Koitapa vielä testailla asetuksia. Laita viestiä mulle, josko mä voin jotenki auttaa (:

      Poista
  16. Voi apua, mitä kuvia ja tunnelmia! Syvä huokaus :) Ihanalta näytää!! N-a-u-t-t-i-k-a-a ;)

    VastaaPoista
  17. Kyllä se on buranan paikka nyt, niin nousi matkakuume pilviin =D. Aivan uskomattoman upea paikka ja ihaninta on, että olet miehesi kanssa saanut kokea sen yhdessä. Vannon, että jos olen joskus tuollapäin maailmaa, menen käymään =).

    VastaaPoista
  18. Onpa ihania kuvia taas kerran! Kyllä tuonnekin päin maailmaa on joskus päästävä :) Näistä tulee jotenkin sellainen olo, että tekee mieli alkaa pläräilemään niitä omia Malediivien kuvia, vaikka muuten ollaankin aivan tyytyväisinä täällä Suomessa reissun jälkeen möllötetty.

    Tsemppiä jatkoon, täällä jo innolla odotetaan Uuden-Seelannin postauksia, sillä reissu sinnekin olisi joskus tilauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan varppina tulee fiilis, että pitää selailla omia reissukuvia :D En ihmettele yhtään!

      Uusi-Seelanti tulossa luukusta ulos seuraavaksi (:

      Poista
  19. Oi miten leppoisaa meininkiä ja ihan törkeen upeita maisemia :)

    VastaaPoista
  20. Näyttää niin maagisen upealta, ah! <3

    VastaaPoista
  21. Oo, olen sanaton! Upea paikka, kiitos näistä kuvista, jotka tuovat vähän valoa Suomeenkin :)

    VastaaPoista
  22. Oi ihania kuvia :) Kiitos tästä postauksesta ehdinkin jo odottaa tätä. Päätimme nimittäin poikaystävän kanssa että lähdemme keväällä Thaimaan sijaan Los Angelesiin ja Cookinsaarille ja siellä juuri Aitutakilla oltaisiin suurin osa ajasta. Nyt olisi mahdollisuus toteuttaa reissu vähän kauemmas. Budjetti kyllä kasvaa mutta toisaalta sitä ei tiedä millon seuraavan kerran on mahdollista toteuttaa tuollainen matka. Joten päätimme että nyt lähdetään kun on mahdollisuus :) Kuvien ja tekstin perusteella vaikuttaa että paikka on todellakin pitkän lentomatkan ja kallimman hinnan arvoinen. Mahtavalle matkalle olette päässeet ja jään seuraamaan seikkailuitanne maailmalla :) Nauttikaa joka hetkestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIKÄ! Ihan huikea juttu (: Voin todellakin suositella! Toivottavasti lukaiset myös seuraavan postaukseni, sillä voin erittäin lämpimästi suositella tuota laguuniristeilyä. Se jos mikä oli upea kokemus!

      Kiitos! Nautitaan varmasti (:

      Poista
  23. Oi jestas! eksyin sivuillesi haaveilemaan Aitutakista. Oma matka varattu syys-lokakuulle ja sitä niin malttamattomana odotellaan. Mitä olit mieltä saaren hintatasosta? Mitä ruoka, juomat maksoi? mitä maksoi esim se saariristeily? Tietysti siellä ei kyllä edes halua ajatella rahaa mutta aina vähän kiva tietää etukäteen :D Me ajateltiin varata sieltä One foot islandilta yhden yön majoitus, voi olla upea kokemus!!! Oi, oi, voin uskoa, kuinka upeat muistot jää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Tuutte rakastumaan Aitutakiin ja sen ihaniin ihmisin <3

      Minun mielestäni saarella oli aika kallista. Ruokakauppoja on tyyliin kaksi ihan minikioskia, mutta aamuisin on markkinat, jossa paikalliset myy tuoretta (pulla)leipää ja mm. hedelmiä. Tosi monet näytti kuskaavaan ruokaa mukana Rarotongalta, joten ehkä sitä kannattaa harkita. Ravintoloiden hintataso oli aika kallis, joten me ei syöty kuin pari kertaa ulkona Aitutakilla. Tuo laguuniristeily kannattaa ostaa suoraan palveluntarjoajalta, koska sitä kautta sen saa halvimmalla. Muistaakseni se oli 80-90 NZD per lärvi, mutta joku pariskunta oli ostanut hotellinsa kautta tismalleen saman risteilyn jollain 135 NZD per retkeilijä. Eli huima hintaero tismalleen samasta reissusta.

      Teille tulee taatusti ihan mieletön kokemus!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: