2013/12/29

Festari-surffi-hippi-kylä Byron Bay

Kirjoituspaikka: Hotelli, Newcastle, Australia

Viikko Byronissa meni ihan hujauksessa. Hyvä kun ehdin rinkasta purkaa kamat tuulettumaan, kun ne piti sulloa jo aavistuksen reissussa rähjääntyneissä minigrip-pusseissa takaisin. Aika meni totaalisesti vain nollatessa päätä ja keskityimme ottamaan pelkästään rentoilun kannalta. Jotenkin Uuden-Seelannin pätkä meni sellaisessa humussa, jossa nähtiin lähes joka päivä jotakin uutta ja ihmeellistä, että oli todellakin antoisaa vain olla ja möllöttää ilman minkään sortin tarvetta nähdä muuta kuin valkoista hiekkarantaa ja sinistä merta. Aika moni muukin oli eksynyt samoille mestoille, mutta kyllä me löysimme veden ääreltä hieman rauhallisempiakin kolkkia meidän ryhmärämälle. Muutenkin koko Byron Bay oli odotetusti ammuttu ihan täyteen ja meininki oli etenkin kylän keskustan tuntumassa enemmänkin kuin festareilla.


Meidän jouluinen kotimme sijaitsi onneksi hiljaisella paikalla ja oli muutenkin kodikas rantamökki. Kyllä kelpasi ottaa päivänapposet takapihan terassin mukavalla sohvalla tyynyjen seassa tai köllähtää pehmeään petiin yöunille. Hirveästi ei perinteisiä jouluruokia tänä vuonna aattoillan pöydästä löytynyt, mutta tuliaisena ystävien Suomesta tuomat jälkiuunipalat upposivat hetkessä pullaleipää viikkoja syöneisiin reissareihin. Mutta erittäin herkulliset ateriat saimme joka tapauksessa aikaiseksi! 

 
 

Joulupäivänä Jii pääsi ensimmäistä kertaa elämässään kokeilemaan, miten se surffaus luonnistuu. Itsehän en veteen uskaltautunut kastautumaan kuin kerran, mutta tuo mies osoittautui meikäläiseen verrattuna melkoiseksi vesipedoksi, joka heti ensimmäisellä kerrallaan pääsi surffilaudan kanssa aallon harjalle ja pystyyn! Suosittelen muuten katsomaan vähän tarkempaan nuita herran jokseenkin innostuneita ilmeitä. On meinaan pikkuisen naurettavia.. Lopussa vielä joku vähän enemmän pro, joka oli pakko ikuistaa kun meno oli niin huikean näköistä.

 
 

Byron Bay sijaitsee Australian itäisimmässä kolkassa, joten viimeisenä iltanamme kävimme ihastelemassa siellä nakottavaa majakkaa ja muutenkin mielettömiä maisemia. Tämä olikin sitten ainut kerta, kun saimme itsemme liikkeelle rannan ja mökkimme välimaastosta muualle, kuin korkeintaan ruokaostoksille. Mutta kyllä kannatti. Jotenkin nuo majakat vain kovasti kiehtovat myös tätä tyttöä.


Viime yö vietettiin pienen sekaannuksen johdosta hotellin sijasta henkilöautossa, mutta nyt pääsee onneksi sukeltamaan ihaniin puhtaisiin lakanoihin. Huomenna matka jatkuu viimein kohti Sydneyä. 

MUTTA MITÄ TEILLE KUULUU?

Todella noloa, että en ole ehtinyt oikeasti lukea kenenkään blogeja viime viikkoina, mutta jospas te ymmärrätte. Muutenkin olisi ihana kuulla miten ystävillä ja muilla läheisillä elämä pyyhkii, että mailiakin saa paiskata tänne tulemaan! Lukisin niitä oikein mielelläni.

Mukavaa sunnuntaita! Pus!

EN // Spending Christmass in Byron Bay and my husband went to surfing first time ever!


40 kommenttia :

  1. En voi sanoa muutakuin i h a n a a. Missä päin ajattelitte viettää uuden vuoden?

    VastaaPoista
  2. Kivan näköistä meininkiä :) Ja aika pro-surffailut J:llä jos eka kertaa oli laudan päällä! Me ollaan vaan kokeiltu bodyboardingia, eli sellaisia puolimittaisia lautoja, jonka päällä mennään mahalteen, eikä sekään mennyt ihan nappiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla olis ollut niita lautoja kans, mutta mina en edes uskaltanut kuvitella menevani aallokkoon, joten pointsit sulle :)

      Poista
  3. Kyllä näitä kuvia katsellessa herää kaikokaipuu ja himo päästä upeille hiekkarannoille loikoilemaan! :)

    VastaaPoista
  4. Vau mitkä maisemat ja upeat surffikuvat - menee ihan täydestä mulle kun en ole itse koskaan kokeillut. :D

    VastaaPoista
  5. Nää sun kuvat on vaan niiiin ihania ♥ Aina ootan oikeen innolla että koska sieltä tulee taas jotain aivan uskomattoman kauniita kuvia ,aivan upeista maisemista =)! Peukut teidän reissulle! Koska tuutte muuten takas =)? Ja mitä suunnitelmia vielä jatkolomalle ?=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etka! Voi ihana kuulla. Kiitos (: Tullaan takas joskus helmikuun puolenvalin paikkeilla! Nyt nokka kohti Kaakkois-Aasia ja sielta ainakin Pohjois-Thaimaa, Myanmar ja Hong Kong.

      Poista
  6. Näyttääpä todella hyvältä! Tuolla biitsillä minäkin pötköttelen kahden viikon päästä (reissuun jo viikon kuluttua!). :) Kiva kuulla ennakkoon millaista on mullekin luvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi huikeeta! Ehka siella ei sitten enaa ole niin tungosta (: MAHTAVAA REISSUA!

      Poista
  7. Byron Bay on ihana paikka! Päällimmäisenä siellä ollessani viitisen vuotta sitten jäi mieleen juurikin se rento ja kiireetön meininki. Varmasti sopivan leppoisa paikka teillekin lepäillä ja viettää joulu Uuden-Seelannin autoilun jälkeen :) Pitäkää kivaa Sydneyssä, siellä on paljon nähtävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli just sellainen letkea mesta (: Kiitos, pidettiin! Toivottavasti siellakin oli huikea uusi vuosi!

      Poista
  8. Upeita maisemia ja majakkakuvat tottakai mun suosikkeja! :)

    VastaaPoista
  9. Huikeita kuvia ja huikea majakka!

    Nuo maailmojen reunapaikat ovat kyllä aina jotenkin todella hiljaiseksi vetäviä.. Huh! Ja hei, et sä käytä siellä aikaa blogien lukemiseen vaan nautit täysillä reissusta! (:

    VastaaPoista
  10. Niin huikeita kyllä nää teidän kuvat - AINA!! ♥ Ja niin makeet nuo surffikuvatkin, varmasti niin hieno kokemus!! Voin vaan kuvitella kuinka omakin mies ois aivan täpinöissään! :) Ihanaa vuoden vaihdetta teille!! :)

    VastaaPoista
  11. Hieno suoritus J:lta!! Minä olen testaillut surffausta myöskin kerran elämässäni, enkä kyllä millään hiffannut miten sen päälle pitäisi pystyä nousemaan oikein seisomaankin :D miehellä luonnollisesti taisi onnistua paremmin. Tosi hienoja surffikuvia muutenkin, taitava kuvaaja olet!

    VastaaPoista
  12. Todella upeat maisemat! Ja niin ihania nämä matkapostaukset. :)

    VastaaPoista
  13. Jälleen oli ilo katsella todella ihania kuvia! Ihan kuin olisin ollut nojatuoli matkalla. Terveisiä vaan täältä leudosta ja lumettomasta suomesta =D.

    VastaaPoista
  14. Byron Bay on aivan ihana! Me käytiin majakalla auringonnousun aikaan, sekin oli tosi upeaa :) Nuo surffikuvat ovat muuten tosi hienoja, ja nostan hattua kun pysyy pystyssäkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varppina oli upea auringon noustessa! Sita nousua me katseltiin ihan eri mestoilla, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

      Poista
  15. Aaah... no kyllähän sitä voisi ihan hyvin kerran elämässään tuollaisenkin joulun viettää :) Nyt kun ei voi edes vetää mitään "täälläpäsonluntajapakkastajatodellinentalvenihmemaa" -korttia hihasta...

    VastaaPoista
  16. Huomasin nyt tulla seuraamaan teidän reissua, ja huomasin, että olitte jo käyneet meidän kotikulmilla San Diegossa. Ihan mielettömän hienoja kuvia koko reissulta! Pitää nostaa hattua tuolle surffauskokemukselle! Itse en ole vielä parin täällä asutun vuoden jälkeen uskaltautunut kokeilemaan (meri on täällä aina niin kylmää), mutta tarkoitus olisi... Veikkaan, että siitä ei yhtä hienoja kuvia tule ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Siella me tosiaan jo pyorahdettiinkin (: Hihi, surffaus naytti kylla melkoisen haastavalta...

      Poista
  17. Ihania kuvia!! Kääk mikä matkakuume iski ;D

    Hyvää Uutta Vuotta sinne maailman toiselle puolen :)

    VastaaPoista
  18. Siis voi ei miten upeita kuvia! Matkakuume kasvaa kasvamistaan... Olen ollut tosi hiljainen nyt kommentoimaan tänne, on vaan ollut kiireitä mutta yritän taas koota aktiivisuuttani! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ja minä olen ihan missannut tämän kommentin! Ei ole ollut tarkoitus (: Toivottavasti kevään myötä kiireet on helpottuneet!

      Poista
  19. Voi että tää teidän reissu näyttää niin mainiolta! Ihanaa :) Tänne kuuluu varsin hyvää, juuri aamulla toimitin takaisin lentokentälle meidän nurkissa viikon pyörineet hollantilaiset kaverit, joihin omalla reissulla tutustuimme. Turistioppaan titteli on siis ainakin viime viikon ollut osuva. Lunta jo kaipailemme, mutta muuten täällä on oikein muksaa! Tsemppiä Thaimaahan, on sekin vaan niin ihana paikka ♥

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: