2013/11/11

Mitä pakata mukaan reppureissulle?

Viisi päivää aikaa starttiin ja minä olen alkanut pikkuhiljaa kerätä kasaan tavaroita, jotka reissulle lähtee mukaan. Iki-ihana Nella Kaukokaipuusta kertoi omasta pakkaamisestaan pari viikkoa sitten, joten ajattelinpa minäkin raottaa rinkkaani ja kertoa millaisella garderoobilla ajattelin kolmen kuukauden reissun sinnitellä.

Mukaan lähtee aika monenlaista vaatetta, sillä vaikka lämpötila suurimmalla osalla reissusta tulee olemaan helteinen, on kuitenkin Uudessa-Seelannissa säätila varsinkin vuoristossa kovin arvaamaton, joten myös kuoritakki, pipo, käsineet ja kevyet vaelluskengät on pakattava rinkkaan. Tuulihousut vielä puuttuu, mutta aion ostaa ne vasta tien päältä. Lisäksi ensimmäiset viikot mukana tulee kulkemaan ihana nukkavieru fleecetakki, jonka voin hyvin mielin sitten Uuden-Seelannin jälkeen dumbata kulahtaneen pipon ja sormikkaiden kanssa paikalliseen UFF:n keräykseen. Epäilen, ettei Kaakkois-Aasiassa ole fleecetakille käyttöä, kun kassista voi sateen yllättäessä kaivaa päälle kuoritakin.


Omaan rinkkaan: 

- Päiväreppu
- Hyttysverkko
- Lakanakankainen makuupussi
- Fleecetakki
- Alusvaatteet ja muutamat sukat
- Bikinit
- 3 hiatonta paitaa
- 2 t-paitaa
- 2 hametta
- 2 rantamekkoa
- Pitkähihainen puuvillapaita
- 2 shortsit
- Legginsit
- Vaelluskengät
- Kahdet sandaalit
- Sarongi
- Munalukko
- Pussukka MP3-soitinta, varakännykkää ja latureita varten
- Kameralaukku tarvikkeineen
- Aurinkolasit (jotkut vanhat ei-merkilliset)
- Pari kirjaa matkalukemiseksi
- Rahavyö
- Hygisäkki hygieniatarvikkeille
- Pieni meikkipussi
- Matkapyyhe
- Pelikortit
- Pieni käsilaukku iltamenoja varten
- Lääkelaukku
- Printit kaikista varauksista

Miehen kannettavaksi sujahtaa seuraavat tavarat:

- Taskulamppu
- Narua muutama metri
- Jesaria
- Pari matkaopasta
- Läppäri

Tämän lisäksi laitan menomatkalle päälle:

- Tennarit
- Kuoritakin
- Topin
- Neuletakin
- Farkut
- Lentosukat


Kuulostaa ehkä pitkältä listalta, mutta aika vähän tuota tavaraa sängyllä loppupeleissä on pakattavaksi asti. Itseasiassa nuista vaatepinoista karsin vielä yhden mekon pois. Kaikki mukaan lähtevät topit ja t-paidat on sen kuntoisia, että ne voi pilalle hikoilun jälkeen hävittää. Joten mitään kovin tyylikkäitä asukokonaisuuksia reissunpäällä ei tulla näkemään, mutta se ei tässä nyt ehkä olekaan pääasia vaan rinkan keveys! Punnitsen sen sitten kentällä niin kuulette tekin, minkä kokoista pakkausta selässä pitää muutama kuukausi raahata.

Vaatteet pakkaan aina tuollaisille rullille, sillä mielestäni ne vievät näin vähemmän tilaa ja pysyvät siistimpinä. Lisäksi sujautan rullat isoihin uudelleen suljettaviin pusseihin ihan siltä varalta, että joudumme vaikkapa rankkasateen kastelemaksi. Lisäksi jos rinkasta tipahtaa joku niinkin miellyttävä matkakumppani kuin torakka, niin tiedän ettei se ole ainakaan päässyt munimaan meikäläisen pikkareihin.

Kysyttävää? Jos ei, niin ei muuta kuin huiketa uutta viikkoa!

PS. Viime yönä olen nukkunut about viisi tuntia, kun tässähän alkaa pikkuhiljaa ihan oikeasti jännittää!

EN // Just packing my backpack for the round the world honeymoon!


35 kommenttia :

  1. Huikeaa uutta viikkoa sinnekin! Tuo lista näyttää kovin lyhyeltä omaani verrattuna, vaikka en tarvitsekaan mitään muuta kuin hellevaatteita. Pitäisköhän mun vielä käydä sitä uudelleen läpi? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te olette onneksi varmaan enemmän paikoillaan kuin me, joten ei ehkä haittaa jos rinkassa on enemmän painoa (: Edellisellä reppureissulla rinkka painoi kotiin lähtiessä sen 20 kiloa (olin toki tehnyt jotain pieniä ostoksia matkalta), joten ei kiitos enää sitä kokemusta uusiksi :D Oli aika raskas roudattava!

      Poista
  2. Huh, niin se aika vaan rientää, ihan mahtavaa että teidän reissu starttaa ihan just kohta!!! Ja tää postaus toimi taas kerran hyvänä muistutuksena, miksi munki pitäis muistaa aina pakata vaatteet noihin muovipusseihin. En oo muistanu koskaan mutta toivottavasti ens reissulla muistan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatteet pysyy oman kokemukseni mukaan paljon siistimpina tietty omissa pusseissaan ja ei tarvi penkoa koko rinkkaa läpi, kun etsii jotain tiettyä vaatekappaletta. Se jos mikä on rasittavaa :D

      Poista
  3. Mä oon myös harrastanu tuota pusseihin pakkaamista. Vakuumipusseilla saa myös ylimääräistä ilmaa pois jos tila käy oikein vähiin... Mahtavaa reissua teille, matkareportaaseja odotellen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakuumipussit ois kyllä tosi kätsyt (: Kiitos, kyllä niitä postauksia alkaa sitten pikkuhiljaa tippua! Tää viikko voi olla vähä kiireinen :D

      Poista
  4. Onhan teillä kunnolliset auringolta suojaavat hatut kans siinä sängyllä odottamassa rinkkaan päätymistä? :)

    Voi muuten tupsahtaa sieltä rinkasta jotain muitakin kutsumattomia vieraita kuin torakka, vaikka hiiri, niinkuin meidän naapureille kävi ABC-vaelluksella :D Siinä sitten pyykkäsivät seuraavan päivän vaatteita... Että ihan hyvä idea tuo pusseihin pakkaaminen, myös sateen yllättäessä. Meillä oli rinkkoihin sadesuojat matkassa, eivät paina paljon ja varsinkin siellä vaelluksella olivat kyllä jälleen hintansa väärti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J:llä on lippis, mulla huivi ku en muuta oikein omista (: Pitää hommata itsellekin lippis jossain välissä sitte, jos tuntuu että on tarvetta!

      Ihan sitten hiiri :D Oikun ihanaa! On meilläkin rinkoille tietty sadesuojat, mutta koskaan ei voi olla liian varovainen ;) Ja tällaiselle järjestystä rakastavalle on kiva, ku kaikki tietyt vaatteet löytyy omasta pussukastaan!

      Poista
    2. Joo-o! :D Me sitä Mikkiä vähän ruokittiinkin, kun se juoksenteli meidän huoneessa, mutta oli sitten yöllä menny naapurihuoneeseen argentiinalaisten iloksi kaivamaan niiden rinkasta lisää sapuskaa.

      http://matkallamaailmanaariin.blogspot.fi/2013/10/abc-h-ja-kavelee-tikapuita-pitkin.html

      Saahan noita halpishattuja joka puolelta, mut huivikin ajaa aika hyvin asian :)

      Poista
  5. Aaaa, siistiiii! Mullakin on pakkailut menossa, sunnuntaina suunnataan mekin maailmalle. Tosin vain parin viikon reissuun, eli edessä ei ole mitään niin huikeaa seikkailua kuin teillä, mutta onpa ainakin luvassa rentoilua :). Superia reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän seikkailusta tulee taatusti ihan mieletön ja huikea (: Ei se reissun pituus sitä onneksi määritä. Meillekin tässä vaiheessa ajateltuna ois riittänyt vähä lyhyempi loma :D tulee niin elukoita ja perhettä ikävä...

      Poista
  6. Moi! Kysymykseni ei liity tähän postaukseen mutta olen säännöllisesti lukenut blogiasi ja pidän siitä kovasti :) Erityisesti hääaiheiset postaukset ovat kiinnostaneet, koska olen ensi syksynä menossa itse naimisiin.
    Muistaakseni jossain kohtaa mietit että ottaisitteko häiden potrettikuvat ennen vai jälkeen vihkimisen? Olen pähkäillyt samaa asiaa. Tuomas on tulossa kuvaamaan myös meidän häät ja olisinkin halunnut kysyä mielipidettäsi siitä kannattiko odottaa vihkimisen jälkeen? Entä tuntuiko että potretit saatiin otettua rauhassa, eikä tarvinnut hätäillä? Itse haluaisin että kuvat otettaisiin vasta vihkimisen jälkeen, koska koen että siinä hetkessä kun näette toisenne kirkossa ensi kertaa on jotain ihanaa ja jännittävää. Toisaalta en haluaisi että kuvat pitää ottaa kiireellä koska vieraat odottavat jo juhlapaikalla?
    Kiitos ihanasta blogista ja ihanaa häämatkaa teille :)

    -Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vau! Saitte kyllä parhaan mahdollisen kuvaajan (: kannatti odottaa! Oli ihan mieletön tunne odottaa kirkon eteisessä isän kanssa, kun sulhoa ei sinä päivänä ollut vielä nähnyt. Me käytiin etukäteen kattoo paikat, joten hyvin ehdittiin ilman kiirettä ottaa kuvat. Me järkättiin vieraille tekemistä, virvokkeita ja syötävää, joten nopeasti oli kuulemma aika heillä vierähtänyt!

      Poista
  7. Hyvin olet osannut karsia tavarat minimiin. Itse en tuohon kykenisi, siksi karttelenkin reppureissuja. Pakkaaminen on ihanaa, siinä pääsee mukavasti reissufiilikseen. Minäkin pakkaan vaatteet pusseihin, yleensä juuri sellaisiin isoihin vakuumipusseihin (saa mm. Clasulta). Pusseissa vaatteet pysyvät siistimpänä ja puhtaat saa pidettyä erillään puoliksi käytetyistä/likaisista. Vuoden vaihteessa minäkin pääsen taas pakkaamaan, mahtavaa!
    Ihania jännityksen täyteisiä pakkauspäiviä ja ikimuistoisen upeaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä vielä käydä kattoo kestävämpiä pusseja Clasulta, kiitti vinkistä (: Mihin teidän tie vuodenvaihteessa vie?

      Poista
    2. Lähden Australiaan kolmeksi viikoksi. Kurkkaapa tämä: http://unelmiaelamasta11.blogspot.fi/2013/11/unelmista-totta.html

      Poista
  8. Apua lähtö on ihan kohta! Kuulaanko kuulumisia reissusta suoraan vai iskeekö kolmen kuukauden nettihiljaisuus? Apuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kyllä mä yritän blogia välillä päivittää, mut Facea ja IG:tä sit vähä ahkerammin!

      Poista
    2. Hyvähyvähyvä! FB:n kauttapa seurailenkin jo :)

      Poista
  9. Tiedän niin ton matkajännityksen...täällä se onkin vaihtunut jo ihastukseen. Täällä Espanjassa ei ole yhtään hullumpaa asustella ja kisutkin alkaa pikkuhiljaa kotiutumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuulostaa ihanalta! Katsoinkin nopeasti kuvia aiemmin ja kisut näytti hyvin kotiutuneilta!

      Poista
  10. Niin jännittää täälläkin, vaikka minä en olekkaan matkalle lähdössä. Ihanaa lukea sinun valmisteluja =). Ja tuo suljettava pussi oli muuten todella hyvä vinkki. Oikein ihanaa matkaa teille ja paljon kuvia tuliaisiksi!

    VastaaPoista
  11. Käytännön kysymys. Mistä hankitte lakanakankaisen makuupussin? Mäkin haluun sellasenreissuun.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä (:

      http://www.gapyeartravelstore.com

      Poista
    2. Kiitos tuhannesti! Täytyy ihan nopeasti kertoa oma tarinani miksi täällä kyselen sinulta makuupusseista. Olen lueskellut blogiasi jo "hääjuttu-ajoilta" asti. Ja nyt seuraan mielenkiinnolla reissuanne. Olen itse mennyt naimisiin elokuun lopulla ja tammikuun 13. päivä on edessä häämatka. Kestoa häämatkalla on 9 viikkoa ja suuntana Malesia - Australia - Uusi-Seelanti - Thaimaa. Aiomme myös alkaa pitää reissublogia. Bloggailu on minulle ihan uutta, että saas nähdä onko minusta sellaiseen. :) Pidän erityisesti luonnollisesta tavastasi kirjoittaa. Ihana blogi! :) Loistavaa reissun jatkoa!

      Poista
    3. Oi kuulostaa teidän reissu ihan mahtavalta! Miten olette ajatellut jakaa ajan nuiden maiden välillä? (: Kiitos <3 Laitahan sitten linkkiä, kun blogi on perustettu!

      Poista
  12. Voin laittaa linkin kun blogi on perustettu. Aika maiden kesken on jaettu siten, että Malesia 1vko, Australia 2vkoa, Uusi-Seelanti 3vkoa ja Thaimaa 3 vkoa... Nyt on nää ajat alkanut tuntua kauhean lyhyiltä, kun nähtävää ja tehtävää olis joka paikassa vaikka ja kuinka. Ja sitten pitäis muistaa vielä "lomaillakin", eli olla tekemättä ja näkemättä mitään. :) tuntuuko teistä, että aikataulu teidän matkalla on ollut sopiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa saisi olla vuosi jokaiseen, jos haluaisi päästä täysin sisälle kulttuuriin ja paikalliseen menoon, joten ihan varmasti ehditte nuissa ajoissa tutustua maihin (: Me ollaan ihan ronskisti karsittu matkan varrella kohteita, jos vauhti tuntuu hurjalta. Toisaalta ollaa välillä jumituttu yhteen paikkaan pidemmäksi aikaa ja sitten taas välillä huruuteltu menemään pidemmästikin, mutta vauhti on tuntunut toistaiseksi sopivalta (:

      Poista
    2. Heippa hei! Aiemmin täällä kyselin makuupussista j lupasin laittaa linkkiä omaan reissublogiin kun sellainen on olemassa. No nyt ollaan oltu maanantaista alkaen reissussa ja hiukan siitä jo kirjoiteltukin. Tässä linkki blogiin: http://sinnemisonlammin.blogspot.fi/

      Poista
    3. Kiitos vinkistä (: Pitääpäs käydä kurkkimassa!

      Poista
  13. Oi vitsi en ollu koskaan törmännyt tähän blogiin ennen, mutta nyt joululaiskuudessa on aikaa käyttää aikaa koneella :) menin pikavauhtia kaikki matkapostaukset läpi ja kuinka paljon muistoja tulikaan mieleen!! Olin tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla lähes seitsemän kuukautta maailmalla ja juuri Kalifornia, Cookinsaaret, NZ, aussit jne tuli kierrettyä ja kaikissa samoissa paikoissa :) Tippalinssissä luen näitä juttuja. Nauttikaa lomasta ja ihanaa joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Aika kiva, että löysit siis tänne (: Huikeata, että sun reitti on ollut suurinpiirtein samanlainen. Nautitaan varmasti ja sinne myös ihanaa joulua!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: