2013/11/24

Highway1 Friscosta Losiin

Kirjoituspaikka: ystäväperheen koti, San Diego, California, USA

Keskiviikkoaamuna saimme vuokra-auton allemme ja sanoimme heipat harmaalle San Franciscolle. Tuntui hyvältä lähteä jatkamaan matkaa, sillä vaikka Frisco upea kaupunki olikin, yhdistän sen varmasti aina jatkossakin jossakin määrin suruun. Harmaus kuitenkin seurasi meitä ja koko keskiviikko jatkui mailien kertyessä mittariin yhtä usvaisena. Olimme saaneet super-ihanalta Kealta loistavia vinkkejä Californiaan ja juurikin tälle Highway1-reitille, jota pitkin posottelimme kohti etelää. Keskiviikon aikana teimme aika monta lyhyttä stoppia pitkin Californian rannikkoa, joista nyt mainittakoon Santa Cruz, Monterey, Big Sur, San Simeon ja Santa Maria. Kokonaisuudessaan matka Friscosta Losiin oli tätä rantareittiä pitkin 450 mailia, joten vaikka lähdimme aikaisin aamulla liikenteeseen, päätimme pimeän laskeuduttua jäädä yöksi lähelle Santa Barbaraa johonkin "hyvin" kodikkaaseen motelliin. Uni kyllä maistui, vaikka vihdoinkin alettiin päästä yli jetlagista!


Torstaina heräsimme tutuksi tulleeseen harmauteen. Nautimme motellin ei-ehkä-niin-ravinteikkaan aamupalan ja lähdimme posottamaan kohti vajaan sadan kilometrin päässä olevaa Santa Barbaraa. Puolen tunnin ajomatkan jälkeen taivas alkoi onneksemme repeillä ja aurinko armas päätti vihdoinkin tulla moikaamaan meitä reissussa rähjääntyneitä. Matka jatkui muuten tuttuun tapaan haavit auki maisemia ihaillen ja kuvia räpsien. Ennen Losia ja Hollywood-kukkuloita ehdimme pysähtyä edellä mainitun Santa Barbaran lisäksi Malibussa ja Santa Monicassa, jossa pilvet jälleen harmiksemme saavuttivat meidät.


Ehdimme siis Losiin hyvin ennen auringonlaskua, mutta kerronkin siitä sitten lisää myöhemmin. Nyt lähden seurustelemaan ystäväperheen kanssa, sillä olemme viettämässä viikonloppua täällä heidän luonansa San Diegossa lähellä Meksikon rajaa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa murut!

EN // We drove Highway1 from San Francisco to Los Angeles. The view were AMAZING!


32 kommenttia :

  1. Ah mitä kuvia!! oon kade.
    Pitäkää huippu reissu ♥

    VastaaPoista
  2. Mukavaa sunnuntai aamun luettavaa tänne suomeen, kiitos siitä!. :) Mekin aiotaan ajaa samaa reittiä Franista Losiin, joten kiva nähdä kuvia ja lueskellä juttujasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Suosittelen kyllä todellakin oikein lämpimästi (: Ja nimenomaan tuota Highway1:stä ei sitä isompaa 101:stä. Toivottavasti teille sattuu paremmat säät ku meille, niin näätte alkumatkastakin koko maiseman!

      Poista
  3. Noniin, arskakuvat näyttää jo vähän siltä miltä pitää. Ehin jo huolestua että ei kai teidän kalifornia-kokemus oo pelkkää pilviä. Näyttää ihan super ihanalta kaikki, nauttikaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. San Diegossa on kyllä paistanut tänäänkin koko päivän aurinko, mutta muuten on kyllä sää ollut jokseenkin kyseenalainen :D No, huomenna matka jatkuu kohti Cookinsaaria, niin totta se siellä jo aurinkokin lämmittää!

      Poista
  4. Mä tykkään aivan mahdottomasti kuvien värimaailmasta. Matka jatkukoot! Nauttikaa!

    VastaaPoista
  5. Oijoi, taas niin mahtavia kuvia! Mitähän tästä vielä seuraa, kun harvase päivä katselee näitä sun kuvia ja lukee matkakertomusta?? No, ainakin ihan hirvittävän kamala MATKAKUUME! Onneksi oma matka on reilun kuukauden kuluttua, ehkä mä jaksan odottaa...
    NAUTISKELKAA kaikilla aisteilla!

    VastaaPoista
  6. Huii, pelottavia villisikoja! Turvallista ja mahtavaa matkan jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli aika hassuja, kun ottivat sellaisia pikkuspurtteja tuolla biitsillä (: Kiitos!

      Poista
  7. Highway 1 on kyllä yksi maailman kauneimmista autoilureiteistä! On niin hauska nähdä samat maisemat, missä muutama vuosi sitten itse ajeli, jonkun toisen linssin läpi :) Viettäkääpä ihanaa aikaa San Diegossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini! Täällä on ollut oikeasti kyllä niin ihanaa ja vieraanvaraista. Tänään matka jatkuukin taas ihan eri maisemiin. Jännää!

      Poista
  8. Voi jee on hienon näköisiä maisemia! Ihanaa :) Mä myös haaveilen, että joku seuraavista reissuista suuntautuisi tuonne, ehkä kesällä jos tässä rahkeet riittää tuon edellisen jälkeen. Kiva katsella näitä teidän kuvia ja fiilistellä. Toivottavasti se aurinkokin sieltä tulisi vähän esiin! Me ollaan mökillä ja täällä saa sisälläkin siristellä silmiä, että näkee kirjoitella näitä viestejä, kun tämä marraskuu vähän yllätti :)

    Oikein hyvää reissun jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No iliman muuta uutta reissua vain suunnitteille! Voin kyllä tosiaan suositella näitä huudeja, vaikkei tuo Losi nyt ehkä ollut meille mitenkään super-mieluinen paikka :D

      Kiitos <3

      Poista
  9. Aivan UPEITA kuvia!! Tuntui hetkeksi siltä kuin olisi itsekin ollut mukana, niin eläväisesti nuo kuvat onnistuivat välittämään matkustamisen fiilistä :)

    VastaaPoista
  10. Senkin ihana! Olkaa hyvä vaan vinkeistä, ja pilvistä huolimatta teillä näyttää olleen upea reissu. Ihania nuo villisiat! Ja Bixbyn silta on aina yhtä vaikuttava, ihan käsittämätöntä miten se on saatu rakennettua siihen vuorensolaan... ja hyvä että yövyitte matkalla eikä tarvinnut ajaa pimeässä loppupätkää ja pääsitte vielä näkemään Santa Barbarassa tuon Stearn's Wharfin. Se on niin kaunis kaupunki! Täällä odottelen innolla observatoriokuvia. ^_^ Ja komppaan että Lightroom on paras, mulla on sellanen vaihe meneillään et voisin väkrätä kuvia aamusta iltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se silta oli kyllä mieletön! Mulla on ton Lightroomin kanssa vähän sama ongelma ja mieshän toki tykkää, kun näpertelisin vain kuvia päivät pitkät :D

      Poista
  11. Ooh, nautinnollisia lomapäiviä!

    VastaaPoista
  12. Voi morjens mitä maisemia!! Teidän reissua on kiva seurata. :)

    VastaaPoista
  13. Oij, niin ihanaa että päivität reissukuulumisia tänne blogiin! Voi melkein kuvitella olevansa itsekin matkalla. Ja kun noiden harmaiden maisemien jälkeen tuli lopulta aurinko esiin... WAU! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan mieletön kontrasti edelliseen päivään, kun aurinko alkoi paistaa (: Kiva, että jaksatte lukea mun reissupäiväkirjaa! <3

      Poista
  14. Oi oi oi mitä kuvia!!! Noista saisi niin kauniita taulujakin!!!!! Ihanaa matkaa teille!! :)

    VastaaPoista
  15. Tulin näitä sun vanhoja postauksia selailemaan. Meillä olisi Jenkkeihin lähtö viikon päästä ja pitää vähän suunnitella missä me mennään ja mitä tehdään. Niin sitä piti vaan sanoa, että tuli vaan niin hyvä fiilis näitä kuvia katsellessa. Ihana päästä vihdoin reissuun jota varten on säästetty ja haaveiltu jo kauan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että teille tulee upea ja taatusti ikimuistoinen reissu :) Nauttikaa!!!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: