2013/02/13

Honeymoon maailman laidalla

"Kysy keneltä tahansa, joka on joskus vieraillut Aitutakilla ja vastaus on aina sama: jättimäisen laguunin ympäröimä saari on paratiisi maan päällä. Yhdeksi maailman kauneimmista laguuneista nimetty Aitutaki saa hengen salpautumaan jo lentokoneessa, kun kristallinkirkas vesi näyttää värjäävän koko taivaanrannan." 
-Rantapallo-

Kuulostaako pahalta? Ei minustakaan. Sinne me suuntaamme J:n kanssa viikoksi viettämään kuherruslomaa häämatkallamme maailman ympäri. Lennot on nyt varattu siis Los Angelesista Cookinsaarille, jossa tulemme punkkaamaan ensimmäisen yömme Rarotongan pääsaarella. Sieltä lennetään heti seuraavana päivänä alle tunnin kestävä lentomatka 10 hengen potkurikoneella kohti 227 kilometrin päässä häämöttävää Aitutakia, tätä paratiisia maailman laidalla. Alunperin olimme kovasti menossa Samoalle, mutta kun matkatoimisto kertoi välistopin Fidzille tai Cookinsaarille kustantavan Round The World-lentolippuun tasan nolla euroa ekstraa, oli päätös sitä myöten selvä. Fidzille menoa emme halunneet edes harkita ja koska olin kuullut ystäväni Lauran Aitutaki-hehkutusta männä viikkoina, uskoimme tämän paikan olevan kokemisen arvoinen. And so it seems.






kuva / kuva / kuva / kuva

Aitutaki on 11 kilometrin mittainen ja kolmion muotoinen hyvin hyvin rauhallinen saaripahanen keskellä Tyyntä valtamerta. Lähin asuttu saari on tosissaan Rarotonga, joten ihan lähellä ei naapureita ole. Mitäpä tuo haittaa, sillä aitutakilaisia voi kuulemani mukaan helposti kutsua maailman ystävällisimmiksi ja onnellisimmiksi ihmisiksi. Sikäläiset nimittäin elävät ilman huolta huomisesta. Jotain opittavaa ainakin meikäläiselle.. Tarkoitus meillä on noiden saarella vietettyjen päivien aikana vaan chillailla, sillä edellinen viikko Jenkeissä taitaa mennä pääosin edeten suhteellisen ripeään tahtiin paikasta A paikkaan B. Niinkin rasittavien aktiviteettien harrastaminen kuin snorklaus, riippumatossa keinuminen ja tutustuminen Aitutakia ympäröiviin pieniin ja täydellisiin autiosaariin voi toki tulla kysymykseen. Ah, can not wait!

Viisi yötä laguunien keskellä ja takaisin aavistuksen vilkkaammalle Rarotongalle, josta jatkamme taas yhden yön jälkeen kohti Aucklandia ja Taru Sormusten Herrasta maisemia.

How's that sound?

PS. Joko osallistuit laukkuarvontaan?


49 kommenttia :

  1. Näyttää aivan täydelliseltä kuherruspaikalta, vauu! Mitä enemmän paljastat täällä noita teidän matkasuunnitelmia, sitä mahtavammalta reissulta se koko ajan kuulostaa. Noissa maisemissa kelepais helposti viettä viikko tai pari..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että ekan hetkisemmän viikon jälkeen voi tehdä ihan terää vain olla ja möllöttöö (: Aateltiin, että viikko tälle paikoillaan pysymättömälle pariskunnalle ois aika enough.. Ollaan kyllä itsekin ihan täpinöissään ja melkein joka päivä jotain reissujuttuja suunnitellaan!

      Poista
  2. Not bad! Tuolla kelpaa loikoilla -ja huokailla ihanista maisemista. Ah!

    VastaaPoista
  3. Sounds PERFECT. <3 Voiii saanko tulla teidän matkalaukkuun mukkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainii ja tehän lähditte vasta loppuvuodesta, että mukaan tulee sit kans yks pieni rääpäle ;D

      Poista
    2. Niin mä vähän kans veikkailin, että lähtijöitä oliskin kaksi ;)

      Poista
  4. Voi ei! Enhän mä nyt tonne mitenkään vois lähtee, varmaan ihan kauhee paikka. Ei tietenkään vois yhtään vähempääkään kiinnostaa tollanen turkoosi vesi ja valkoinen hiekka, lämpö...

    *lähtee pakkaamaan matkalaukun valmiiksi, tulossa ollaan ;D*

    Siis oikeesti, kuin upee paikka! Voih, mä jään tänne töihin haaveilemaan noista maisemista. Paikka näyttää täydelliseltä! ♥ Ihanaan paikkaan kyllä päätitte mennä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on varmasti ihan kamala mesta. Tai voi ollakin, jos tulee joku tsunami :O Mutta toivotaan, että kelit pysyvät suosiollisina ja saadaan vaan nautiskella lämmöstä! (:

      Poista
  5. Mielettömän näköistä! :) Kyllä kelpaa chillailla :))

    VastaaPoista
  6. Näyttää ja kuulostaa täydelliseltä häämatkaltakohteelta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en malttais odottaa, että pääsen kamera kädessä tonne huitelemaan pitkin rantoja! :D

      Poista
  7. Huh! Miksi Oi miksi me valittiin Fidzi???

    VastaaPoista
  8. Ihan kamalaa, en tahtoisi kyllä tuonne vaikka ilmaiseksi pääsisin... NOT! Mahtavan näköinen pikku paratiisi. :) 5 yötä on kyllä varmasti tosi sopiva aika olla tuollaisessa paikassa, missä ei sinällään ole hirveästi aktiviteetteja. Ainakin mä alkaisin paikan ihanuudesta huolimatta hyppiä seinille, jos viikko "pitäisi" vain löhötä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin ajattelin, että kyllä tuollainen viikko lekotellen riittänee oikein hyvin (:

      Poista
  9. Eii.. En suostu uskomaan,että on tuollaisia paikkoja! ;) Lottovoitto, täällä odotellaan jo!!
    Asuisin jossain pienessä mökissä rannalla ja olisin ruskea ja ryppyinen onnellinen rusina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopas älä muuta! On ehkä vähän liian mielettömän näköistä näin suomalaisen näkökulmasta.

      Poista
  10. Uskomaton paikka kyllä <3 Tänne sit 5v hääpäivän kunniaksi tai jotain :D Se on päätetty!!

    VastaaPoista
  11. No huuhhuuuh hei!

    Ihan jees. :D

    VastaaPoista
  12. Meneekö myös Palomiehen morsio maailman ympäri häämatkallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit kurkata vastauksen suoraan tuolta ;)

      http://palomiehenmorsian.blogspot.fi/2013/01/kuoharia-maanantai-illan-kunniaksi.html

      Poista
    2. Menee! Ja Aitutakille myös, oi kyllä! Siellä kun saa viikon-pari lepuuttaa varpaita hiekassa ja snorklailla kalojen kanssa niin kyllä maistuu :))

      Poista
  13. Ooooooooooo!! Lähes yhtä upeaa kuin tämän hetkinen harmaa loskapaska ;)

    VastaaPoista
  14. Ai vähän täydellisen näköstä.. ♥

    VastaaPoista
  15. Oliko matkan varaaminen helppoa? Itse löysin travel nationin sivuilta mukavan reitin ja ajattelin, että olisi mahtavaa lähteä. Pärjääkö huonommallakin englannilla varauksien suhteen ja saatteko periaatteessa yhden lentolipun joka on oikeutettu tiettyihin lentoihin tietyllä lentoyhtiöllä? Vai miten tuo käytännössä menee? pahoittelut jos kysymys on vähän sekava!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varaaminen oli helppoa ku heinänteko, eli rohkeasti vaan viestiä (: Joo meille tuli yksi PDF-tiedosto, jossa on listattuna kaikki lentämämme lennot erikseen. Pitää sitten lentokentällä printtailla varmaan niillä mööpeleillä sitten ihan oikeat "liput" varausnumeron perusteella! Tai kävellä lähtötiskille, jossa ne passin perusteella ne printtaa. Kyllä ne järjestyy! Meillähän nämä päälennot lennetään kahdella eri yhtiöllä (: Kysy vaan jos tulee vielä jotain mieleen!

      Poista
    2. Kiitos neuvosta. Olen kyllä saanut sinulta paljon hyviä vinkkejä ja blogiasi on ilo lueskella, voittaa aika reilusti tenttiin lukemisen! ;)

      Poista
    3. Voi tosi kiva kuulla <3 Mutta muista silti lukea tenttiinkin ;)

      Poista
  16. Pitänee jättää nämä siniset lasit päähän ja kävellä sokkona tämä vuosi loppuun, että pääsee sit itsekin jonnekin lämpöseen JA KAUAS !! :) Nimim. mielikuvitusmatkalla, toistaiseksi.

    VastaaPoista
  17. Mää en kestä!! Ihan mielettömän näköinen paikka!!! Wau! Kyllä tuolla kelpaa köllötellä! :)

    VastaaPoista
  18. UPEITA kuvia! Varmasti ihana matka! :--)

    VastaaPoista
  19. Mitäs tähän nyt sanois.. Ei oikeen muuta kuin VAUTSI ;)

    VastaaPoista
  20. Etteköhän te tuolla pärjää! Ah <3

    VastaaPoista
  21. Mä en ole ikinä käynyt missään tuollaisessa paikassa, huh. Vaikea uskoa, että tuollaista edes on olemassa. Tuosta tulee varmaan ihan uskomaton kokemus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään missään näin upeassa. Toivottavasti! Pitää toivoa, ettei tule mitään myrskyä :D

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: