2013/01/29

Round The World - lennot ja parit faktat

Viime viikolla ostaa naukaistiin ne meidän häälennot maailman ympäri. Reittiähän pyöriteltiin mielissä aika pitkään, sillä alunperin halusimme ihan ehdottomasti lähteä matkaan Etelä-Amerikan kautta. Valitettavasti sekä budjetti, että aikataulu tulivat siinä määrin vastaan, että todettiin olevan viisainta jättää kyseiseen mantereeseen tutustuminen toiseen kertaan. Joten tässäpä teille lupaamiani faktoja meidän tulevaan häämatkaamme liittyen!

Päälentoreittimme tulee olemaan seuraavanlainen:


HKI - Lontoo - San Fransisco // Los Angeles - Cookin saaret - Auckland - Sydney - Hong Kong - Lontoo - HKI


Matka-ajat eri kohteissa?

Startti 15.11.2013 ja paluu kotiin 8.2.2014

Lontoo - pari yötä
California - 1 viikko
Cookin saaret - 1 viikko
Uusi-Seelanti - 3 viikkoa
Australia - 1,5 viikkoa
Kaakkois-Aasia - 5,5 viikkoa

Mistä lennot nyt sitten buukattiin? 

No Britanniasta tietenkin! Euron ollessa puntaan nähden tällä hetkellä vahvoilla, on nyt erittäinkin suotuisa aika shoppailla mm. näitä maailmanympärysmatkoja tai vaikkapa keskimäärin saman verran maksavia merkkilaukkuja. Yhtiö, jonka kautta lennot ostettiin on Travel Nation. Pyysimme tarjoukset myös kotimaisilta toimijoilta Kilroylta sekä Work&Travel Companylta, mutta brittiläisen toimiston tekemä tarjous vei kyllä ihan kirkkaasti tällä kertaa voiton. Tilanne voi olla eri, jos olet esimerkiksi opiskelija, sillä silloin opiskelija-alennukset voivat olla todella merkittävät.

Entäpä se hinta?

Näille lennoille tuli hintaa hippasen vajaat 1700 euroa per kärsä. Tähän toki lisäksi tulee Kaakkois-Aasian sekä Cookin saarten sisäiset lennot, mutta niihin ei paria satasta enempää tule menemään. Nythän Travel Nationilla on ihan super Australia day-tarjous lähes vastaavasta lentoreitistä kuin meillä! Eli jos vaihdat Hong Kongin tilalle Tokion, lennot irtoaa vielä muutamaa satasta halvemmalla! *VINK VINK*

Lentoyhtiöt?

Tämä meidän Round The World-lippumme on Air New Zealandin. Kaikki muut "päälennot", lukuunottamatta väliä Lontoo - San Fransisco sekä Hong Kong - Lontoo, lennetään myös kyseisen lentoyhtiön koneilla. Nämä kaksi muuta lentoa liidellään Virgin Atlanticin siivin, joka on ANZ:n kumppani. Kummastakaan yhtiöstä ei meillä ole aikaisempia kokemuksia, joten kertokaas te mikäli sellaisia löytyy!

Mitä muuta?

Viisumiasioita en ole vielä selvitellyt, sillä kyllähän tässä lähtöön on niin paljon aikaa, että no problemos. Autonvuokrauksesta sen verran, että aiomme hankkia menopelin Uudesta-Seelannista todennäköisesti melkein koko ajaksi sekä lisäksi ajella San Fransiscosta Highway 101:stä Los Angelesiin. Hyväntekeväisyyskohde jossa voisimme viikon pari Kaakkois-Aasiassa työskennellä, on vielä etsinnän alla, mutta ihan hyviä vaihtoehtoja ollaan jo löydettykin. Kerron näistä jutuista lisää sitten myöhemmin.

Mitä kohdetta odotan reissulta eniten?

Kyllä se on se upea ja mystinen Uusi-Seelanti. Me aiotaan J:n kanssa pöristellä jonkin sortin mini-vanilla maata ristiin rastiin Taru Sormusten Herrasta-kuvauspaikkojen jäljillä, samalla nauttien upeista maisemista ja toivottavasti päästään myös vaeltelemaan. Jos joku ei siis tiennyt, niin sekä Hobitti- että TSH-trilogiat on kuvattu tässä kyseisessä maassa. Vaikka lähes kaikki lavasteet elokuvien kuvauspaikoilta on purettu, on siellä luonnollisesti vieläkin ne käsittämättömän upeat luonnonpuitteet, joissa voi taatusti kuvitella näkevänsä niin haltijoita, hobitteja kuin örkkejäkin. Läheltä Aucklandia Rotoruan kaupungista löytyy kuitenkin yhä edelleen se ihka oikea Hobittila. Sanomattakin lienee selvää, mennäänkö me käymään siellä vaiko emme.

Kysykää ihmeessä, jos jokin asia tarkemmin kiinnostaa! 

Vastailen niihin oikein mielelläni.

terkuin Neiti Nuhanenä *niisk*


37 kommenttia :

  1. Vautsi ja vau, miten edulliset lennot löysitte, onnittelut! Näyttää tosi kivalta tuo teidän reitti ja aika paljon ootte suunnitelleet näkevänne paikkoja, mikä tuo mulle lohtua sillä haluaisin omalla maailman ympäri -matkalla nähä tietty vähintään koko maailman!

    Ja en voi kehua Virgin Atlanticia liikaa. Hyvät penkit, hyvä äänentoisto, hyvä sapuska, mainio palvelu ja lennotkin ajallaan, tosin tuppaavat ylibuukkaamaan mutta maksavat sitten mehevät korvaukset. Ehottomasti paras lentoyhtiö, joten nauttikaahan niistä lennoista sitten. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Joo ei kyllä hirveästi olla suunniteltu nuita itse kohteita ja etenkin tuo Aasian pätkä jätetään vähän silleen "go with the flow"-meiningillä (: Ausseissa ei varmaan ehditä ku Sydneyn ja lähiseuduille, mutta joskus toiste sitten paremmin!

      Mutta just tuosta syystä, kun aikaa on vaan se kolme kk niin jätettiin Lattarit pois. Sinne kun yksistään olisi voinut törsätä jo sen ajan..

      Kiitti hei, tosi kiva kuulla, että ainakin Virgin Atlantic on ollut mukava kokemus (:

      Poista
  2. Huhhei! Kuulostaa NIIIIIIN mahtavalta, ei mitään järkeä. Olisipa joskus mahollista lähteä töitä karkuun noin pitkäksi aikaa, mutta ei ole yrittäjällä vielä ainakaan varaa viikkoa pidempään lomaan. Tuo Uusi-Seelanta on kyllä minullakin must see-kohteita! Teillä tulee varmasti upea reissu... oioi, kateellisena täällä mietin, että mihin lähettäis pidennetylle viikonlopulle, kun ei oikein muutakaan nyt pysty järjestämään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se omakin talous menee tiukille, kun ollaan molemmat palkattomalla, mutta jospa se on sen arvoista (: No nyt vain sitten pidennettyä viikonloppulomaa varailemaan! Kyllähän sellaisesta saa ihan hirmuisesti virtaa ja uutta intoa taas arkeen. Kelpais kyllä itsellekin, kun tähän The Reissuun on vielä piiiiitkä aika!

      Poista
    2. Saa siitäkin kyllä. Pienikin reissu piristää. Ja lähinnä tarkoitinkin, että ajallisesti ei ole varaa lähteä mihinkään noin pitkälle, jos ei sitten ole valmis tekemään reissussa töitä koko aikaa (sitä kun on korvaamaton... =)) Vaikka kyllä tuo remppa syö tällä hetkellä sen verran, että ei ole kyllä rahallisestikaan vara vielä mitään kovin suurta suunnitella. Ehkä sitten viimeistään 5-vuotis hääpäivän kunniaksi :)

      Poista
    3. Haha, aivan totta! Ymmärrän (: Remppa vie täälläkin vielä taaloja, mutta eiköhän tästä selvitä ;)

      Poista
  3. Meillä oli yksi lento ANZ:n ja ei kyllä ole mitään valittamista - tosin vain väli Auckland-Cairns, joten sellainen ihan pieni viiden tunnin hypähdys ;) Niillä oli ehkä maailman koomisin turvaohjevideo, featuring mm All Blacks (Uuden-Seelannin rugbymaajoukkue), Peter Jackson ja Klonkku! Virginillä olen lentänyt Jenkkien sisällä (ja Aussien sisällä itse asiassa myös) ja se oli kyllä erittäin jees, juuri niin kuin Inkakin sanoi. Mies on myös käyttänyt tuota Atlantic-versiota, eikä valittamista :) Hyvät yhtiöt!

    (Niin ja siis oltiin pari kesää sitten myös Kaliforniassa vähän ajelemassa, joten sieltäkin suunnalta saa kysyä vinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on just niin pahoja, kun itsekin ajatteli, että kyllähän se Honkkari on ihan siinä Sydneyn kulmilla. NOT :D 10 tunnin lento.. Mutta kiva kuulla, että molemmat yhtiöt on olleet hyviä! Ei ehkä tarvi istua polvet suussa, vaikkei me kyllä mitään hujoppeja ollakaan ;)

      No pitänee siitä Californiasta vielä sitten jutskailla joku kerta (: Me saatiinkin aika hyviä vinkkejä J:n siellä asuneelta kaverilta!

      Poista
  4. Teidän reissusuunnitelma kyllä kuulostaa mietä mainioimmalta! Häkellyin tuosta lentojen hinnasta. Siis WHAT!? Todella edukkaat! Mukavaa viikkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO NIINPÄ! Vois niin kuvitella, että näihin menis monta tonnia (ja olis toki mennytkin, jos oltais haluttu lentää sen Lattarin kautta), mutta tuo Air New Zealandin lentopiletti on oikeasti suhteellisen edullinen. Että jos poimii kaupungit, joihin kyseinen yhtiö lentää, niin pääsee suht kohtuullisilla kustannuksilla (: Toki tuo valuuttaero on nyt meille euro-maalaisille myös aika suotuisa!

      Mukavaa viikkoa sinnekin! (:

      Poista
  5. Meillä on suunnitteilla puolentoistavuoden päähän Amerikan rundi. Mulle just toi länsi-rannikko on kans se unelma. Route 66 on harkinnassa. Mutta ehkä eniten toivoisin San Franciscosta losiin automatkaa ihan rannikkoa pitkin. Siihen sitten vielä joku kiva kaupunki tai vaikka reissu Grand canyonille. Saa nähä mikä on sitten lopullinen retkisuunnitelma. Seuraan kyllä innolla teidän matkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko kommentoida - suosittelen lämpimästi Grand Canyonia. :)

      Poista
    2. Oi kuulostaa mahtavalta! Me ollaan myös haaveiltu tuosta Route 66:sta, mutta ehkä se joskus vielä päästään taittamaan. Satu, en ollut tajunnutkaan miten "lähellä" Grand Canyon on Losia, joten saattaapi olla, että mekin lähdetään käymään siellä ja Vegasissa! Sikäli mikäli aikataulut vaan antaa myöten!

      Poista
    3. Juu, meillä oli juuri ajatus et voisi Losista jatkaa Vegasiin ja sieltä Grand Canyonille. :) Jenkeissä olisi myös muita upeita luonnonpuistoja joissa olisi ihana käydä!

      Poista
    4. Oii kuulostaa niin hyvältä! Minäkin aloin jo suunnittelemaan, että josko meilläkin se onnistuis! (: Hyviä tipsejä otetaan vastaan!

      Poista
  6. Hih, oli hauska klikkailla itselleen haavematkoja maailman ympäri. Ei ollut edes pahan hintaisia, kun olis voinut kuvitella, että joutuu maksamaan paljon enemmän. Onneks tää haaveilu on ihan ilmasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepäs se! Varsinkin reitit Jenkkien ja Aussien kautta on edullisia, kun pääsee lentää tuolla Air New Zealandilla. Haaveilu on ilmaista joo, mutta kohta sullakin on ihana miniloma edessä (:

      Poista
  7. Wow. Upeeta. Ai että!!! :):) Mutta voi veljet, miten edullinen hinta! Jos miettii että aikanaan kun lennettiin australiaan, lennot maksoi 1100 €. Nyt muutama satanen lisää, ja sillä lentäisi maailman ympäri. Ooooo. Mäki tahon! :):) Ja voi kun kiva kuulla sitten tarkempia suunnitelmia matkakohteista ja tuosta vapaaehtoistyöstä. Huippua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sanopa elä muuta! Ja kun pahimmassa tapauksessa suorat lennot Aasiaankin voi maksaa reippaasti yli tonnin. Huh. Ei muuta ku vaan omaa reissua suunnittelemaan! (:

      Poista
  8. Kuulostaa niin mahtavalta! Tuollainen irtiotto olisi kyllä upea, mutta tiedän ettei meistä miehen kanssa kyllä olisi siihen eli tyydytään sitten vain ihan niihin "paikka kerrallaan" -matkoihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi. Kyllä muakin kieltämättä vähän hirvittää, kun kolme kuukautta on aika pitkä aika olla erossa rakkaista ihmisistä ja meidän karvaisista lapsista. Mutta ehkä sen jälkeen ei tarvi olla heti lähdössä kaukomaille reissuun (EIPÄ) (:

      Poista
  9. No ei kyllä ole paha hinta tuommoiselle lentelylle! Wau, oon niin kateellinen! :)

    Eilisessä jenkkien Huippiksessa tytöt olivat Uudessa-Seelannissa ja kävivät Konnussa. Kiemurtelin sohvalla kateudesta, kun muutenkin kaikki maisemat näyttivät suoraa Sormusten Herrasta temmatuilta. Joku kaunis päivä minäkin sinne vielä pääsen! Uusi-Seelanti kuuluu niin mun "Asiat, mitkä pitää tehdä ennen kuolemaa-listalle".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sisko soitteli mulle ihan samaa, että mee äkkiä kattoo telkkaria, että siellä se Hobittila on (: Kyllä sinä vielä pääset sinne minne haluatkin reissata. Ihan varppina! Päätös lähteä on yleensä se ensimmäinen askel (:

      Poista
  10. Air New Zealandilla oli hauskin näkemäni turvallisuusohjeistus koneissaan :D nauroin katketakseni! Siihen oli nimittäin integroitu mukaan mm. maan Rugby-joukkue (silmäniloa riitti). ELi positiivinen kokemus ANZ jäi kyllä! Ja tosi hyvään hintaan saitte lennot! Meidän maksoi yht 2500 mutta hintaa nosti varmaan eniten se meidän Meksikon pysäkki. Ja samasta syystä meilläkin jäi se E-Amerikka väliin. :/

    Vitsit miten huippua!!!!!!!!!!!!!!!! Tulipas monta huutomerkkiä, mutta oon niin innoissani teiän puolesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku muukin kertoi siitä videosta tuolla ylempänä :D Haha! Joo kyllä olisi hinta ollut lennoille tuplat, jos oltais menty sen alkuperäisen reitin mukaan, johon kuului niin Peru, Ecuador kuin Boliviakin. Höh. Ens kerralla sitten!

      Ihana ku oot intona siellä <3

      Poista
  11. Ainiin. Kävin hobittilassa! 2 viikkoa leffan kuvausten loppumisen jälkeen :)
    En vain ole voinut julkaista niitä kuvia sieltä, täytyiskin ottaa jostain selvää joko niitä sais julkaista... Jouduttiin kirjoittamaan sellainen sopimus, ettemme missään foorumilla oikeusjuttua peläten voi julkaista niitä. Mutta nythän se leffa on jo julkaistu, joten ehkä...
    Mutta suosittelen toki. HUIPPUA! Huippua! HUIPPUA että lähdette. Ah. Kade. Ja fiiliksissä!

    VastaaPoista
  12. Mun kaveri on Virginillä töissä, ja on kyllä ollut niin fiiliksissä. On kuulemma ihan superlentoyhtiö, niinku monet sanoo! Olis ihana päästä joskus itsekin lentelemään sillä! Hauska pikku fakta muuten Virginin "trolley-dolleista": naisten työasuun kuuluu tismalleen samanvärinen punanen huulipuna kaikille! :D (tai ainakin kuulu vielä pari vuotta sitte).

    Kuulostaa vaan liian hyvältä teiän matka. Niinku Lauranki reissu. * kun itsekin pääsis *... Mä oon vetäny ton highwwayn LA:sta San Franiin Greyhoundilla, ei yhtään niin glamouria ku jollain kivalla avoCadilla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ai että! Kuulostaa hyvältä (: Joo sitä bussia mekin aluksi ajateltiin, mutta kyllä se vuokra-auto vois olla parempi, niin saa stoppailla siellä missä haluaa ja saapahan vähän tuntumaa Uudessa-Seelannissa odottavaan auto-tourneeseen :D Oliko muuten minkä hintainen se bussikyyti?

      Poista
  13. Kuten edellä mainittu, mullakin vaan positiivista sanottavaa Air New Zealandista, voittaa kyllä Finnairit sun muut. :) Oma häämatka oli reitti Hong Kong . Aussit - Uusi-Seelanti (vain Etelä-saari) - SF, LA, LV ym. eli jenkkien länsirannikko. Mielelläni kerron kokemuksia, jos jostain paikasta erityisesti kysyttävää. Pienellä budjetilla oltiin liikkeellä, vuokrattiin autoa monessa paikkaa, mikä on kyllä ihan ehdoton juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika sama reitti siis meillä, paitsi meillä koko Uusi-Seelanti ja lisänä nuo Cookinsaaret (: Niin ja toki Aasiassa käydänä muuallakin, kun 6 viikkoa Hong Kongissa vois olla vähän liikaa :D Varmasti tulee myöhemmin kysyttävää! Etenkin jos sinulla on antaa hyviä vinkkejä, mistä kannattaa vuokrata sellainen mini-camper Uudessa-Seelannissa ja mistä ihan vaan peruskaara San Fransiscosta (jonka voi palauttaa Losiin) niin kerro ihmeessä (:

      Poista
  14. Joo, ei siellä Hong Kongissa ehkä ihan noin pitkään viihtyisi. :D Meillä suurin muutos tuohon teidän reissuun oli koko Aussit ja Californiaa hieman laajemmin. Meillä oli Uudessa-Seelannissa ihan vaan perinteinen henkilöauto, mutta samoista paikoista niitä campereitakin voi vuokrata. Kannattaa tsekata sellaset budget-tyyppiset vuokraamot (en nyt muista nimiä :/), mutta niistä saa hieman vanhempia, mutta ihan kelvollisia autoja halvempaan hintaan. En esimerkiksi suosittelisi Jucya, vaikka suurimmalla osalla semmonen näyttää olevankin, koska halvemmallakin saa. Ja Jenkkilässä meillä oli Alamolta auto, vuokrattiin SF:sta ja palautettiin Losiin. Oli tosi edullinen, hyvä ja suuri ja muistaakseni ei tullut edes lisähintaa siitä, että palautti eri paikkaan. San Fransiscossa pärjäätte ehdottomasti ilman autoa, joten kannattaa vuokrata se vasta sitten, kun lähdette siitä jatkamaan.
    -Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi kolme yötä Honkkarissa riitti, joten ehkä nyt mennään samalla määrällä (: Me jätettiin suurin osa Ausseista väliin ihan budjettisyistä ja ajtuksella, että sinne voi ehkä joskus lähteä vielä uudelleen vaikkapa perheenkin kanssa. Joo ei me tosiaan SF:ään sitä autoa oltu ajateltukaan vuokrata, vaan vasta siinä vaiheessa kun nostetaan kytkin kohti Losia (: Pitäiskin kirjoitella tarkemmin meidän jenkkipätkän suunnitelmista tässä joku päivä. Kiitos vinkeistä! Se Jucy vaan on niin törkeä, että se on jopa hieno :DD

      Poista
  15. Heippa, itse asuin Aucklandissa ja palailin Suomeen noin vuosi sitten. Autonvuokraamoista suosittelen Jucya ja Budget caria. Isommissa kaupungeissa camperia on melko vaikeaa saada yöksi parkkiin kun kaikki parkkipaikat on merkitty ei yöpymistä kyltillä ja sakkoja rapsahtaa helposti. Ja toinen ongelma camperilla on varsinkin jos on reissun päällä pidemmän aikaa, niin yöt on tosi kosteita ja kaikki vaatteet siis märkiä. WC:n ja suihkun löytämiinen oli useesti myös aika kiven takana, joten näin jälkeen päin ajattelen että olis ollu fiksumpaa ottaa sellanen isompi matkailuauto vaikka hintaa tuleekin enemmän. Camperi tosin on melko pienen kokonen joten helppo ajaa. Pohjois-saarella suosittelen erityisesti Rotoruan koskenlaskua, jossa on maailman suurin pudotus. Taupossa on tosi edullista hypätä laskuvarjohyppy ja se on kyllä myös jokaisen pennin arvosta. Sitten vielä Huka Falls Taupon lähellä on mielettömän hieno näky ja Tongariron vaellus mieletön kokemus. Kilometrejä tulee noin 20, mutta silti oli kyllä todella raskas kun on 3 ison vuoren ylitys. Hienoimmat maisemmat oli silti mitä olen ikinä nähnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos tuhannesti vinkeissä! Mainitsemasi paikat on jo sinällään "tuttuja", että nuihin osaan ollaan kyllä menossa (: Etenkin kiipeämään tuonne kolmelle vuorelle. Oi että, miten sitä jaksais odottaaa! Laskuvarjohyppyä ei meistä kumpikaan halua hypätä, mutta kiitos silti vinkistä :D Ollaan ehkä liian nynnyjä.. Tuota koskenlaskua voisi kuitenkin harkita!

      Autovinkeistä myös isot kiitokset! Meillä oli ajatuksena, että ollaan suurin osa öistä siellä autossa, mutta sitten just isommissa kaupungeissa ja jos siltä alkaa tuntua (ja budjetti sallii) niin ollaan kyllä yötä myös majataloissa (: Niitäkin kuulemani mukaan sieltä löytyy pilvin pimein ja parin yhteystiedot meillä jo onkin tiedossa (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: