2014/08/19

Kotona jälleen - blogin tulevaisuutta käsittelevien ajatusten äärellä

Aikaisin (aivan llian aikaisin *haukotus*) eilen aamulla matkattiin raiteita pitkin takaisin idästä Helsinkiin. Palaan Pietarin tunnelmiin lähiaikoina, sillä nyt pitää koittaa vain toipua viikonlopun rasituksista. Vaikka etureppu ei vielä mikään valtava olekaan, kyllä nyt jo turhankin hyvin huomasi ettei kunto ole entisellään. Tunnin kävelyn jälkeen tarvii vähintään toisen mokoman lepoa tai muuten alkaa sattua, jolloin kävelytyyli muistuttaa enemmänkin ankan vaappumista. Suhteellisen rankkaa tuo reissaaminen siis tässä viimeisen raskauskolmanneksen alkaessa tuntuu olevan, joten ihan hyvä pysytellä loppuaika kotimaan tukevalla maaperällä. Matkajuttuja onneksi vielä riittää menneeltä kesältä ja onhan tässä kotimaanpyrähdyksiäkin luvassa niin lähelle kuin vähän kauemmaskin.

Väistämättä kuitenkin ajatukset ovat alkaneet siirtyä loppusyksyyn, pian käsivarsillamme tuhisevaan nyyttiin sekä tietysti blogin kohtaloon. Miten bloggaamisen sitten käy, kun ensimmäiset kuukaudet reissataan todennäköisesti lähinnä neuvolaan, lähimetsän lenkkipoluille ja ihan vain opetellaan tätä uutta sekä mullistavaa elämänvaihetta? En osaa vielä sanoa. Sen kuitenkin tiedän ja olemme myös yhdessä miehen kanssa sopineet, että blogin suhteen tulee säilymään tämä nykyinen tuttu linja, jossa keskitytään lähinnä matkustamiseen ja valokuvaamiseen. Etenkin nyt kun vauva syntyy, luulen että olen entistä tarkempi tästä rajavedosta, jossa haluan pitää muun perheen ja meidän arjen poissa netistä. Ymmärrätte varmasti miksi.

Eiköhän pieniä pintaraapaisuja jokapäiväisestä elämästämme kuitenkin ole luvassa, sillä kovin moni on toivonut postausta remonttimme tilanteesta, joten siitä lupaan ilman muuta kirjoittaa jahka saamme kaiken valmiiksi. Ja tietysti heppa, koiratrio ja muut tutut jutut täällä tulevat aika-ajoin myös jatkossa vilahtamaan.


Minua kiinnostaisi kuitenkin tietää millaisia toiveita teillä oi armaat lukijat olisi blogini suhteen? Mitä te täältä haluaisitte jatkossa lukea? Matka- ja retkeilyjutut ovat ja pysyvät, sillä ne kun sattuvat olemaan meidän suurimpia intohimojamme ja kohta niihin tulee antamaan oman ripauksensa tämä kolmas pikkuruinen tyyppi. Mutta mitä muuta? Ja etenkin kiinnostaisiko jokin tietty asia reissaamiseen/retkeilyyn/luontoon liittyen? Itse odotan jo innosta pyöreänä millaisia seikkailuja pystymme uuden tulokkaan kanssa tekemään ja millainen reissari hänestä mahtaa tullakaan. Oma pieni kettureppu pitänee kohtapuoliin alkaa kaverille joka tapauksessa hommata.. Ensimmäistä ulkomaanpyrähdystä Keski-Eurooppaan (kappas, Sveitsiin) on varovaisesti jo suunniteltukin ensi keväälle, mutta toki aika näyttää miten tällaiset haaveet toteutuvat vai toteutuvatko laisinkaan.

Postaustahti on vakiintunut aikalailla siihen 2-3 juttua per viikko ja koen tämän määrän itselleni oikeinkin passeliksi. Aion siis jatkossakin keskittyä enemmän laatuun kuin määrään niin kuvien kuin tekstienkin osalta, sillä ei minulla itsellänikään ole aikaa plarailla blogeja päivittäin, joten en odota sitä myöskään oman blogini lukijoilta.

Olisi oikeasti kiva kuulla aatoksianne, sillä te lukijat olette tietysti tämän blogin kirjoittamisen suola ja mielipiteenne on minulle erittäin tärkeä.

Eipä mulla muuta. Palataan kommenttiboksin puolella! Pus!


60 kommenttia :

 1. Ehkä enemmän pohdiskelevampia matkapostauksia! Esim. budjettimatkailusta laajemmin (samaan henkeen kuin se yksi säästöpostaus), matkavinkkejä jne. Ei tartte niin konkreettisesti liittyä johonkin tiettyyn matkaan.

  Tykkään just matkajutuista, kiva kuulla että ne on ja pysyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä pointti! Minulla on itseasiassa luonnoksissa muutama postaus juurikin toivomistasi aiheista ja myös matkailun eettisyydestä sekä ekologisuudesta. Voi kun vain olisi aikaa saattaa ne kaikki loppuun! Mutta pikkuhiljaa ^_^ Ja kyllä. Tämä tulee elämänmuutostenkin myllerryksessä pysymään matkablogina, jossa saattaa välillä olla ripaus sitä arkea :)

   Poista
 2. Kovasti tykkään minäkin lukea matkajuttuja ja jos keksit budjettimatkailusta vielä jonkin postauksen, kiinnostaisi se kovasti. Hyvä, että teet rajan yksityiselämästä kirjoittamisen suhteen. Netissä kun liikkuu kaikenlaista ja vähän liiankin uteliasta porukkaa. Paljon iloa ja valoa teille ja jaksamista maha-asukin kanssa! :) Onnea myös valokuvausyrityksellesi: olet taitava kuvaaja! t. sukulaistyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ja budjettimatkailusta onkin postausta tulossa, kun vain loihdin aikaa saada kaikki kesän postaukset valmiiksi :D No, onhan tässä syksy ja talvi aikaa..

   Poista
 3. Veikkaanpa, että tulette iloisesti yllättymään miten kätevää se reissaaminen pikkutyypin kanssa onkin. Voi lähtekää ihmeessä vauvavuonna katselemaan maailmaa. Vaikeudet matkustamisessa (pienet sellaiset ja voitettavaksi tehdyt) alkaa vasta kun tyyppi oppii liikkumaan, puhumaan ja nirsoilemaan. Noin muuten, matkajuttusi ovat huippuja, mutta raota toki sen verran arkiverhoa, että kerro miten aika riittää ja arki sujuu kaikkien karvaisten kavereiden ja vauvan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Emilia! Ilman muuta lähdemme kyllä jonnekin päin maailmaa reissuun ja paljon on varovaisia suunnitelmia mielessä jo nyt :) Kyllä sitä arkeakin saattaa välillä blogissa vilahtaa, mutta aika tarkkaan koitan rajan vetää ja pitää pääpainon jatkossakin matkajutuissa.

   Poista
 4. Heip, ei nyt liity ihan tähän kyselemääsi mutta haluaisin lukea postauksen tän Venäjän junareissun vaatimista viisumeista yms muodollisuuksista, samantyyppinen reissu on ollut suunnitteilla. Ja jatkossakin haluaisin kyllä blogia, vaikka aiheesta kuin aiheesta, tämä on yksi lemppareistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on postaus tulossa piakkoin :) Varmaan jo tällä viikolla itseasiassa!

   Poista
 5. Minä jo säikähdin, että lopetat blogin kirjoittelun :D Tää on oikeasti ainut blogi, jota voin sanoa seuraavani (vaikka kommentointi puolella olen auttamatta melko surkea). Monia muitakin blogeja olen yrittänyt seurailla, mutta jostain syystä ne ovat tipahtaneet matkasta jo ihan alkumetreillä. Joten kiitoksia kovasti kivasta blogistasi :)

  Jos toiveita saa esittää, niin täältä lähtee ääni eläimille. Niitähän täällä kyllä on jo käsiteltykin paljon, mutta esim sinun ja hepan kanssa yhteiselo jne postaukset on olleet tosi kivoja :) Ja muutenkin, esimerkiksi tuo tuulispään juttu oli huippu. Täälta tuli yksi jäsen lisää.
  Henkilökohtaisesti kiinnostaa myös kaikki kasvisruokavalioon/eläinten hyvinvointiin/eettisyyteen liittyvät asiat. Toisaalta nämä on kyllä asioita, joita jostain käsittämättömästä syystä joutuu perustelemaan ja avaamaan rasittavuuteenkin asti. Ei ehkä ole leppoisin kirjoittelun aihe :)

  Mukavaa odotusta ja syksyn alkua!

  t. Tina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sentään :D Vaikka kyllähän ajankäyttöä joutuu tässä tulevan talven aikana puntaroimaan ihan uudelta kantilta. Ihana kuulla, että viihdyt täällä! <3

   Eläimistä voisin kirjoitella päivät pitkät, mutta niinkuin sanoit, se on aika "raskas" aihe. Saan jo lähes päivittäin muutenkin kiinnostuneille kertoa (=puolustella) elämänarvoistani ja valinnoistani IRL, joten aina sitä ei vain sitten jaksa tehdä täällä blogissa! Vaikka toki asia on itselleni niin tärkeä, että ehdottomasti aika-ajoin tulen eläinten oikeuksiin pureutumaan. Mahtava kuulla, että ne jutut kiinnostaa!

   Poista
 6. Mä täältä myös huutelen, että meidän tähänastisella kokemuksella vauvan kanssa reissaaminen on ihan iisiä :) Mehän lennähdettiin Suomeen pariksi viikoksi, kun tyyppi oli kaksi kuukautta, eikä hommassa ollut mitään ongelmaa lentojen tahi muidenkaan matkan osasten suhteen. Ukkeli oli lentokentällä Manducassa ja viihtyi mainiosti. Tuollaisella pikku pallerolla kun on ruokakin aina mukana, ja se viihtyy vielä mainiosti sylissä tai vaunuissaan ilman suuria himoja päästä hyppimään sinne sun tänne. Jotkut täällä vähän ihmetteli, että onko ihan noin pian pakko lentää, mutta kun nyt kerran kahden kansallisuuden perhettä ollaan, niin reissaamiseen on totuttava alusta alkaen. Eli siis mä rohkaisisin, että kyllä vauvankin kanssa voi reissailla!

  Ymmärrän hyvin halun vetää tiukka raja yksityisten ja blogiin päätyvien juttujen välille. Täällä kuitenkin iloittaisiin joistain pintaraapaisuista vauvaeloon ja muuhun arkeen, ne on aina mun lempparijuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Oili! Veljen perheen meininkiä välillä Sveitsi-Suomi vuosia seuranneena en kyllä uskokaan, että ongelmia sen suhteen tulee :) Eria asia on sitten miten käy meidän roadtripeille ja reppureissuille... hehe. Ihana, että teidän kaveri on helppo reissukumppani!

   Pientä pintaraapaisua lupaan varmasti kirjoitella arjesta jatkossakin :) Mutta pääpaino pysyy matkailussa jatkossakin.

   Poista
 7. Blogisi on omia suosikkejani, joten mahtava juttu, että jatkat blogin pitämistä elämänmuutostenkin jälkeen. Mielestäni nykyinen postaustahtisi on tosi hyvä, hämmästelen aina kaikkia, jotka ehtivät postata useammankin kerran viikossa. Itse kun en moiseen millään kykene. On myös hyvä tehdä rajanveto siinä, mistä postaa, ja mennä sen mukaan, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Valokuvausjutut kiinnostavat itseäni erityisesti, joten siitä olisi kiva kuulla lisääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla :) Tajusin tässä yksi kaunis päivä, etten ole postannut ollenkaan uudesta kamerastani, jonka otin siis käyttöön keväällä. Siitä tulossa juttua piakkoin!

   Poista
 8. Kunhan Pullanderin naama vilahtelee välillä ruudussa, niin täällä ollaan hyvinkin tyytyväisiä ^_^

  VastaaPoista
 9. Olen tykännyt lukea aivan kaikkea mitä vain olet kirjoittanut, sillä sinulla on mahtava tyyli kirjoittaa, puhumattakaan kauniista valokuvista. Olen myös tykännut niistä pienistä arjen ripauksista, niistäkin osaat kirjoittaa mukavasti ja sitähän se elämä meillä suurimmaksi osaksi on, arkea. Ymmärrän hyvin, että kaikkia perheen asioita ei kannata eikä pidäkkään nettiin laittaa, mutta toivottavasti saisimme kuitenkin nähdä muutaman kuvan tulevasta pienestä nyytistä =). Jatka vain samalla omalla ihanalla rennolla otteella, niin hyvä tulee. Eikä mitään paineita, laatu korvaa ehdottomasti määrän =D. Tsemppiä loppuviikoille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä päätetty, halutaanko nyytin kasvoja blogiin näyttää ollenkaan, mutta ainakin jotain kuvakulmaa tulevasta pienestä vilahtaa väkisinkin jo reissupostaustenkin yhteydessä :) Kiitos Katinka <3 Jatkan siis samaan malliin! Juuri tämän halusinkin kuulla, että oletteko olleet tyytyväisiä lätinöihini, vai onko jotain "unohtunut" juttukategoriasta kokonaan pois.

   Poista
 10. Tervetuöoa taas Suameen! odottelen jo malttamattomana pietatin seikkailusta postausta :-)

  Blogin suhteen, jatka vain omaa hyväksi havaittua linjaasi :-)

  VastaaPoista
 11. Ite tykkään lukia erityisesti kotimaan matkailusta. Täälläki on niin palio hienoja paikkoja, joista ei tiiä :)
  -Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaanmatkailua on varmasti luvassa jatkossakin ja paljon :) Se on myös oma suosikkini nykyään! Ensi kesäksi ollaan suunniteltu matkaa Lappiin perheen kesken. CAN'T WAIT!

   Poista
 12. Katselen aina ihaillen valokuviasia ja toivon että niitä nähdään jatkossakin. Kaikki kuvaukseen liittyvät jutut ja opit ovat erittäin mieluisia!

  Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia näätte ihan varmasti jatkossakin! Niiden ympärille tämä blogini oikeastaan rakentuukin :) Kiitos kovasti!

   Poista
 13. Kiitos Rimma ihanasta hyväntuulisesta blogistasi! Olemme poikaystäväni kanssa suunnitelleet jotain, ehkä hieman romantista, matkaa jonnekin. Olisi kiva kuulla vinkkejä budjettimatkailuun ja halpoja lomakohteita, kun tuo opiskelijan budjetti ei hirveästi veny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budjettimatkailusta olisi parikin postausta luonnoksissa :) Eli varmasti siitä on juttua tulossa!

   Poista
 14. Mun alkuperäinen puhelimella laitettu kommentti taisi hävitä jonnekin bittiavaruuteen :( Yritetäänpä uudelleen.

  Mä odotan eniten edelleen sun laittamia kauniita kuvia - vaikka sitten niiltä lähimetsien lenkkipoluilta. Saat kuvissa ikuistettua kauneutta sielläkin missä sitä ei välttämättä muuten huomaisi. Rajaus arjen julkaisemisen suhteen on helppo ymmärtää. Vaikka itse tulee pidettyä ihan toisenlaista blogia ja raskaudestakin olen loppumetreillä kirjoittanut, tulee aina mietittyä tosi tarkkaan läheisten osuus jutuissa. On asioita, jotka eivät kuulu kaikille.

  Muista levätä riittävästi ja kuunnella omaa kehoasi. Mulle on monta kertaa käynyt niin, että olen onnistunut liikkumaan itseni kipeäksi sillä en ole tuntenut kipua liikkuessani. Jälkimainigit ovat sitten olleet hieman toista. Loppumetrit voivat tuntua pitkiltä kun olet tottunut sinäkin olet tottunut aktiiviseen elämään, mutta aikanaan kaikki helpottaa. Siihen täytyy itsekin luotta kun LA:n jälkeistä aikaa jo eletään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Ihanasti sanottu <3 Kyllä uskon, että tämä rajanveto yksityisen elämän ja blogin välillä on nyt muotoutunut sopiviin uomiinsa ja pidän saman linjan myös jatkossa. Tämä on nyt tuntunut hyvältä :)

   Tuo lepääminen on tosiaan noussut arvoon arvaamattomaan viime viikkoina ja olen yrittänyt harrastaa sitä joka välissä! Kamalan hankalaahan se on tällaiselle duracellille maata paikoillaan, mutta kun edes joka päivä jaksaa käydä vähän koirien kanssa kävelyllä tai heppaa rapsuttelemassa, niin hyvin se menee :) Onnea tuhannesti sinne pienestä ihmeestä! Odotan jo innolla milloin teillä alkaa vihdoin tapahtua ja saatte pienen maailmaan!

   Poista
 15. Joku tuolla aiemmin jo kommentoikin, että voitte yllättyä kuinka helppoa sen beben kanssa reissaaminen saattaa ollaakkaan. Omia lapsia ei ole eikä siten lasten kanssa matkustamisesta kokemusta, mutta luulisi että siinä vaiheessa kun se vauva ei paljoa muuta tee kuin syö ja nukkuu niin se kainalossa on aika helppo hilpaista milloin minnekkin. Onhan sitä lapsia maailmallakin ja ihan hyvin ne sielläkin vaunuissa nukkuu kuin meillä Suomessakin. :) Uskon että monia tämän blogin lukijoita kiinnostaa varmaan myös tuo vauvan kanssa matkustaminen. Ei nyt ehkä heti ensimmäisellä viikolla tarvitse lähteä reissuun, mutta en vielä sinuna heittäisi hanskoja tiskiin että voiko sen vaavin kanssa matkustaa vai ei - kyllä ihan varmasti voi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen Anne sen järkeillyt, että kyllä se onnistuu ja varmasti on meistä vanhemmista paljon kiinni! Ollaan koitettu ajatella sillä tavalla, että lapsi tulee meidän perheeseen ja parisuhteeseen osaksi sitä, eikä siten että me unohdamme itsemme ja toisemme lapsen myötä. Tokihan elämä pyörii paljon kakkavaippojen ympärillä tulevaisuudessa, mutta toivon mukaan saamme jotenkin rutiinit hoitumaan siten, että pystymme tekemään niitä juttuja lapsen kanssa, jotka ovat meille tärkeitä :) Ja uskon myös itse, että monia kiinnostaa se miten hoidamme vauvan kanssa reissaamisen! Joten ihan taatusti sitä tullaan tekemään :)

   Poista
 16. Heh, minäkin lähdin beben kanssa rohkeasti reissuun hänen ollessa nelikuinen. Ensimmäinen lento Suomeen oli katastrofaalinen, joista ei voinut kuin parantaa. :) Onneksi jokainen oli edellistä parempi - neljäs ja viimeinen meni kuin vanhalta tekijältä, kuten kahden kotimaan välillä täytyykin!

  Myös minun suosikkejani postausten suhteen ovat vilaukset arkeen ja kotiin, ja toki upeat matkakertomukset. Myönnän, että olisi ihanaa tutustua teidän tulevaan pikkureissaajaankin, sekä kuulla sitten äitiyden ja perhe-elämän iloista, suruista ja retkistä teidän perheen mukavuusalueen rajoissa ja yksityisyyttä kunnioittaen, tietenkin! Pääasia kuitenkin, että jatkat kirjoitteluja. Positiivista ja maanläheistä tyyliäsi laadukkaiden kuvien saattelemana on mahtava seurata.

  Onnea loppuodotukseen!
  - Se toinen Kainuun tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! <3 Toiveesi on kuultu ja varmasti pieniä paloja arjesta on luvassa :) Mahtavaa, että teillä alkaa reissaaminen olla tuttu juttu myös pienelle!

   Poista
 17. Musta on kiva kuulla, että teidän bloginne ei tule pyörimään pelkän vauvan ympärillä, vaikka vauva onkin superiso ja ihana juttu! Musta tuntuu niin hullulta, että nykyisin ihmiset laittavat lapsensa elämän nettiin ilman, että lapsi pystyy siitä itse päättämään. En sitten tiedä, että onko se sitä nykyaikaa vai mitä, mutta jotenkin hullunkurista. Keep going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Kukin tietysti tyylillään, mutta olen ihan samoilla linjoilla, etten halua jakaa yksityisasioita liiaksi netissä. Välillä varmasti tulee pohdiskelevampiakin postauksia, mutta pyrin pitämään blogin linjan jatkossakin samana. Matkailua ja joskus pilkahdus arkea, silleen sopivan kevyesti kuitenkin :)

   Poista
 18. Aivan totta! Pidän hurjasti tästä blogista. Ihana lukea myös näitä koiruus/hevos/rakkaus-fiilistelyjuttuja.
  Mutta ethän pliis tee tästä mitään "vauva-blogia" ;) Rakkaus ja perhe saa näkyä ja on ihana nähdä tuo onnellisuus, joka näkyy myös muiden aiheiden läpi blogissa. Pystyn "eläytymään" ja olemaan vilpittömästi onnellinen itsekin noin välittömistä aiheenkäsittelyistä. Kuitenkin pidän tärkeänä, että osataan pitää myös yksityisyys. (Itse rajaan puolisoni täysin blogini ulkopuolelle)

  Blogisi on niin avoin ja monitahoinen, että toivon että se säilyy sellaisena. Tottakai tunne-kuulumisia odotan (toki vauva kuuluu niihin). Blogimaailmassa itse kyllästyn, kun monitahoinen lifestyle aihe muuttuu yksitahoiseksi "vauvan päivän asu" -materialismiin.
  Hesarissa oli aikoja sitten mielekäs kirjoitus aiheesta. Ranskalainen toimittaja ihmetteli suomalaista äitien "taantumista" hössöttämiseen ja vain vauvan ympärillä pyörivään materialistiseen jokellus-tilaan, ihan kuin elämäntavat muuttuisivat ilman perinteitä ja muutosprosessia. Hän vertasi näkemäänsä ranskalaiseen perheyhteisöön, jossa vauva liittyy osaksi sukua ja perhettä, jo olemassa olevaa kokonaisuutta. Vauva oppii perheyhteisönsä tavat ja elämäntavat. Hänelle suomalainen perhe avautui kahtena yksilönä, joka on "kokonainen perhe" vasta, kun saavutettu vauva tekee perheen. Tuossa ranskalaisajatuksessa mielestäni korostuu pitkät perinteet perheestä ja suvusta, mikä on mielestäni kiinnostava ajatusmalli. Näen blogisi tämänhenkisenä, uskoisin että sitä kautta säilytät nykyisen otteen blogiin jatkossakin. Toivon käsitteleväsi tuttuja aiheita kasvavan perheyhteisösi kautta, ei niinkään yhden uuden tyypin ympäriltä. Sukusi ja perinteesi jatkuvat ja kasvavat eteenpäin.

  Anteeksi! Tosi vaikeasti aukeava kirjoitus. En tiedä saatko tästä mitään irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Kyllä minulle avautui ajatuksesi erittäin hyvin ja ihan huippua, että olet osannut tulkita blogin perusteella nuin oikein! Sillä juurikin näin olemme mieheni kanssa ajatelleet, että vauva (niin rakas kuin hän jo onkin) tulee osaksi meidän perhettä ja parisuhdetta. Lapsi kasvaa ja muuttaa joskus pois kotoa, jolloin jäljelle jäämme me kaksi. Me emme aio hukata meidän kahden tiivistä yksikköä ja parisuhdetta, vaan koitamme tuoda lapsen osaksi tätä nykyistä kokoonpanoa. Jotenkin tätä on tosiaankin hankala pukea sanoiksi ilman, että joku luulee, että emme tee asioita lapsen ehdoilla. Tottakai teemme, mutta rajansa kaikella :)

   Ja ei. Tästä ei todellakaan ole tulossa "vavua-blogia" :D

   Kiitos vielä kommentistasi! Tuli jotenki superhyvä fiilis.

   Poista
  2. Jes! Ihana kuulla, että osui ja upposi :) Vähän jännitti...heh.
   T. Iina - Värittömiä sävyjä.

   Poista
 19. Hei, olisi kiva myös kuulla teidän remontin edistymisestä ja tietty ne retket siihen lähimetsäänkin kiinnostavat kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkiä tulossa varmasti sekä myös remppakuvia, jahka kaikki on valmista :)

   Poista
 20. Hei Rimmanen <3 Minäkin jo vähän säikähdin, että nytkö lopetat blogin kirjoittamisen kokonaan. Onneksi siitä ei ollutkaan kysymys! Rakastan blogiasi, se on ihana, ja on ollut kiva seurata, kuinka se on löytänyt oman muotonsa teidän arkielämänne ja häiden järjestelyiden kautta maailmanympärimatkalle ja matkablogiksi. <3 Ihana ulkoasu ja positiiviset juttusi ovat päivien piristys aina.

  Itsekin rajaisin vauvan blogin ulkopuolelle. Olen hyvin tarkka ja varovainen yksityisyydestä, pelkään ehkä liikaakin villiä nettiä ja sen vaaroja. Olen rajannut perheeni ja puolisoni kokonaan oman blogini ulkopuolelle, ja välillä onkin tehnyt mieli kysyä sinulta, kuinka sinun perheesi ja puolisosi suhtautuvat siihen, että he esiintyvät täällä blogissasi. :) Joku sanoi tuolla aiemmin hyvin, että vauva ei voi itse sanoa, haluaako tulla blogissa näkyviin. Mitä nettiin kerran laittaa, on siellä aina. Tuntuu, että ihmiset selittävät nykyään vähän turhankin tarkkaan paitsi omasta, myös lastensa elämistä netissä.

  Tarkasti aiheeltaan ja tunnelmiltaan rajattua blogia on myös kivempi seurata ja sille takuulla kertyy sitä kautta myös enemmän lukijoita. Minullahan on vielä juuri se ongelma, että blogissa on kaikkea laidasta laitaan. :D Luota omaan vaistoosi, se kertoo meitä lukijoita paremmin mitä sinun kannattaa tehdä ja mikä on teidän pienelle perheelle hyväksi. :)

  (Eka kommenttini hävisi taas jonnekin - jos tämä on tupla, ei tarvii piitata :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Kyllä meillä on perheen ja puolison kanssa keskusteltu siitä, että saako heidän naamansa näkyä blogissa. Ja koska kaikille asia on ollut ok, niin näillä mennään! Enimmäkseen kun minä itse olen siellä kameran takana niin reissuilta etenki tulee kuvattua paljon miestä, mutta aika harvoin muu perhe täällä esiintyykään. Ja vauvan rajaamme kyllä aika tarkkaan blogin ulkopuolelle pieniä välähdyksiä lukuunottamatta..

   Kiitos kovasti kommentista! Sain taas lisää varmuutta siitä, että olen ihan oikealla tiellä :)

   Poista
 21. Pitkänlinjan kasvissyöjänä voisit tehdä sellaisen Kasvissyönti for dummies tyyppisen postauksen:D Vinkkejä miten lähtisi muuttamaan ruokavaliotaan kasvispainotteisempaan ja esim jotain viikon ruokalistoja inspiraatioksi. Täällä olisi ainakin tilausta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta! Loistava idea. Olenkin miettinyt jotain resepti-päivää, jolloin jakaisin vaikka kerran pari kuussa uuden testaamani kasvisreseptin sekä myös sitä "ihan tavallista" kotiruokaa, jota mekin usein syödään, mutta kasvisversiona :)

   Poista
  2. Tätä ideaa kannatetaan!! Tavallisia arkiruokareseptejä kotoa :) Laitoinki tästä kommentin, mutta johonkin oli hävinnyt.. (ilmeisesti muidenkin kommentteja oli kadonnut??)

   Poista
  3. Jes, ehdottomasti tätä! Varsinkin, kun suden suusta olen kuullut, että "vaimo tekee ihan törkeen hyvää kasvisruokaa!" ;)

   Poista
  4. En tajua mihin kommentit häviiä, koska tsekkasin roskapostilaatikonki eikä siellä ollut mitään :( Mutta onneksi nyt tuli perille! Toiveenne on kuultu ^_^ Ehkä ensi viikolla jo tehdään makaroonilaatikkoa.

   Poista
 22. Täytyy munkin todeta, että ehdin jo kovasti säikähtää, että lempparibloggaaja lopettaa!

  Mä tykkään kovasti lukea postauksia erityisesti kotimaan matkailusta, vaikka toki noi ulkomaan reissutkin on mukavaa luettavaa. Lisäksi olisi tosi kiva pitkästä aikaa kuulla kunnolla Hoon kuulumisia ja saada useammin heppapostauksia! Myös remppajutut kiinnostaa, kun oman kämpän miniremppaa just pähkäillään ja inspistä kaipaillaan.

  PS. Taulut on juuri lähdössä tilaukseen sun ottamista kuvista, en malta odottaa että pääsen ripustamaan ne seinälle! <3

  Terkuin Johanna & Nopsu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi en sentään lopeta :) Nopsulle hirmuisesti rapsutuksia <3 Ihan totta, että voisin vähän taas kertoa Hoon kuulumisia! Muutamme ensi viikolla takaisin talvitallille, niin viimeistään sitten :)

   Poista
 23. Yhdyn kaikkien edellisten kommentoijien sanoihin eli ihana, kun jatkat mukaansatempaavia kirjoituksia, huikeiden valokuviesi jakamista, arkijuttuja, reissupostauksia ja kaikkea tätä, mitä blogisi on ollutkin! Jatka samaa linjaa. :)
  Jos jotain toivon, niin valokuvausvinkkejä tai ehkä paremminkin sun toteuttamia niksejä, kuinka kuviin saa sen viime silauksen. Ja kuten joku jo totesikin, arjessa on ihan mahtavaa kuvausmateriaalia lenkkipoluilta ja kotimaan matkoilta. :)Sun blogi on huippu! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! Ihanaa, että olette tuota mieltä :) Valokuvausjuttuja on nyt toivottu niin paljon, että tosiaankin ehkä joku niksipostaus olis taas paikallaan!

   Poista
 24. Pliis paljon vauva-aiheisia juttuja, ne on niin mielenkiintoisia! :) itse eksyin tänne blogiin n.vajaa puolisen vuotta sitten ja jäin seurailemaan vauvauutisen tiimoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D Nyt kyllä joudut vähän pettymään, sillä blogi ei ole muuttumassa vauvablogiksi vaikka täällä perhe tuleekin kasvamaan! Varmastihan nyytti vaikuttaa arkeen, juhlaan ja matkoihin ja sitä kautta myös blogin sisältöön, mutta sen kummemmin ei vauvajuttuja ole tulossa ^_^

   Poista
 25. Teidän ullakkoremppa!

  VastaaPoista
 26. Niin harvoin tulee kommentoitua, mutta kiitos ihanasta blogista! Itselleni matkailuaihe ei ole tällä hetkellä ollenkaan ajankohtainen mutta silti en voi olla lukematta. Iloinen olisin jos muustakin elämästä välähdyksiä edes tulisi välillä. Vauvajutut olisi parhautta mutta niitä siitten muualla.;)

  Sitten asiaan joka sai kommentoimaan: kun hommaatte mini Kånkenin, suosittelen jotain muuta tahoa kuin Partioaitta. Vauvauutisen jälkeen vinkkasin sinne että tekisivät sun kanssa yhteistyötä ja lahjoittaisivat pikkurepun teidän minille. Mietin viestiä pitkään ja mielestäni kirjoitin sen hyvin. Koskaan en saanut vastausta, vaikka sellaisen perään olen pariinkin otteeseen kysellyt. En tiedä muista, mutta itseäni harmittaa totaalinen vastaamattomuus. Tulee olo etten ole niin arvokas että viitsisivät vastata "kiitos vinkistä" tai "kiitos ei tällä kertaa". Tälläinen vuodatus täältä.:D

  Ihanaa syksyn ja pikkuisen odotusta teille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Saana! Kylläpäs olet ollut uskomaton, kun meidän puolesta tällaista tiedustellut :) Harmi, ettei Partioaitta ole vastannut sulle. Ei siis todellakaan mennä reppuostoksille sinne. Ei siinä mitään vaikkei heitä idea olisi kiinnostanut, sehän on ihan fine, mutta olisi kohteliasta vastata edes jotain.

   Ehkäpä kotimaanmatkailu olisi sielläkin ajankohtaista? Läheltäkin kun voi löytyä vaikka ja mitä ihania paikkoja :)

   Poista
  2. Äh, tulikohan vastaus jo kertaalleen? Varuilta toistamiseen:)

   Samaa itse heille kirjoitin, että on ihan ymmärrettävää jos idea ei innostanut, mutta olisi ollut kiva saada edes jonkinlainen vastaus. Olisi ollut niin ihana ilahduttaa jotenkin, itse kun niin usein ilahdutat meitä lukijoitasi! Ehkäpä vielä joskus keksin jonkin muun tavan siihen.:)

   Silloin tällöin pääsemme pieniä reissuja kyllä tekemään, lähinnä kuitenkin aika ja budjetti riittää siihen että vierailemme säännöllisesti kummankin kotona. Toki joka kaupungista löytyy varmasti kivoja retkeilypaikkoja! Mieheni ei ole kotoaan koskaan oppinut retkeily/luontokulttuuria, enkä ainakaan vielä ole saanut häntä innostumaan. Omille lapsilleni haluaisin sen kuitenkin opettaa,olkoot sitten vaikka äidin ja lasten oma juttu.:)

   Poista
 27. Hei!

  Itse olen "ajautunut" tänne eläinten tiimoilta. Minua kiinnostaa eläimet, eläintensuojelu , ekologisuus ym. viherpiiperrys :) Ja sanon suoraan, että vauvajutut ei kiinnosta ollenkaan (oma "vauvani" on jo 16 vuotta :D).

  Matkajutut kiinnostaa, eniten kuitenkin ekologisen matkailun tiimoilta.

  syysterveisin, ReetaJohanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauva-blogiksi tämä ei ole kääntymässä, joten tutulla linjalla jatketaan! Varmasti nuista mainitsemistasi asioista tulee juttua aika ajoin, koska niinkuin varmasti tiedät, on ne täälläkin sydäntä lähellä. Tai sanoisinko että lähinnä :)

   Kivaa syksyä sinne!

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: