2014/06/23

Keskikesä kaupungissa

Kun lähes koko muu Suomi (tai ainakin meidän ystäväpiiri) pakkasi autonsa piripintaan ja karautti mökkeilemään maaseudun rauhaan, meidän perhe päätti jäädä hiljentyneeseen kaupunkiin. Voi ette uskokaan kuinka mielelläni olisin minäkin pukeutunut toppakamppeisiin, körryytellyt letkassa kohti pohjoista ja maailman rakkainta mökkiä, mutta jostain kumman syystä 10 tuntia autossa suuntaansa oksennuspussi kourassa ei sitten loppujen lopuksi vetänyt pisintä kortta.. Seuraava suunnitelma oli viritellä teltta tähän lähimaisemiin ja testailla viikon päästä (!!!) starttaavaa leirielämää, mutta meidän uudenkarheat makuupussit eivät ehtineet saapua ennen juhannusta, joten jätettiin suosiolla telttailu +5 asteen lämpötilassa pelkkien peittojen turvin välistä.

Sen sijaan me ehdittiin kyllä tehdä kaikkea muuta. Tietenkin käytiin joka päivä tallilla, lenkkeiltiin kevyesti koirien kanssa, levättiin paljon ja kierreltiin pariin otteeseen lähes autioitunutta pääkaupunkiseutua. Syötiin hyvin (tai muut söi, minä närpin) ja nautittiin auringosta silloin, kun se sattui sadepilvien välistä paistamaan. Kahvila Regatasta tarttui nutturaan nuotion tuoksu, joka takasi suhteellisen autenttisen juhannus- ja mökkifiiliksen myös keskellä kaupunkia.



Minun paras kauneusvinkkini kesään muuten on hanskan tavoin päähän istuvat aurinkolasit. Me saatiin Nanin kanssa blogiyhteistyön kautta über makeat puusta käsityönä valmistetut Pöllöt ja voi jestas kun tykätään. Itsehän en kesällä meikkaa kuin aniharvoin, joten etenkin arkena riittää kun naamatauluun sipaisee aurinkosuojan sisältävää BB-voidetta, läträä hieman huulikiiltoa ja iskee päähään plehat! Tadaa - valmista minuutissa! Sillä oletuksella tietty, että aurinko armas kutakuinkin paistelee, sillä aurinkolasit ja räntäsade ei ole ehkä se viilein yhdistelmä.

Ei muuta kuin aurinkoista viikkoa murmelit!

PS. Toivottavasti teidän muidenkin keskikesät juhlittiin mukavissa merkeissä missä sitten ikinä olittekin! Meillä tosissaan enää viikko aikaa reissuun lähtöön ja minkään sortin valmisteluja ei ole vielä tehty, mutta ei kait niitä tarvitsekaan. Koirille ja hepalle on hoitajat, joten ei muuta ku reppu selkään, oksupussit taskuun ja menoksi!


20 kommenttia :

  1. Ei pöllömpää! ;D Aaahahahahaaa... Hei sulla on joissain kuvissa ihan punertava tukka! Ginger! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on mä tiiän! Apua :D Haha. Siks mulla varmaan on pisamiakin niin paljon, ku oon joku neljäsosa ginger. Oh my.

      Poista
  2. Voi miten ihania juhannuskuvia! Olisin voinut väittää tuon navetan (?) oven olevan vanhoilta kotikulmiltani, jos et olisi kertonut pysytelleesi koko juhannusta ihmisten ilmoilla. Aivan samanlaisessa paikassa nimittäin tuli junnuna juhlittua juhannusta monet kerrat. Juhannus pk-seudulla voi olla välillä oikeasti kivakin ratkaisu, kun kaupungissa on oikeasti tilaa. Mahtava kuulla, että teidän kesälomamatka on toteutumassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä navetta oli Espoossa :) Ei ihan niin ihmisten ilmoilla, mutta kuitenkin aika lähellä sitä! Heh. Joo kyllä me päätettiin lähteä, mikäli en ole ihan vuodepotilas. Olo heittelee niin paljon päivittäin, että lähdetään nyt katsomaan tuleeko reissaamisesta mitään. Jos ei, niin jämähdetään sitten johonki kivaan paikkaan!

      Poista
  3. Eikä ! Ihanat aurinkolasit!! <3

    VastaaPoista
  4. Oon lapsuuteni asunut vitostien varressa, jossa on ollut aina pahimmat juhannusruuhkat. Miettinyt, mikä ihme saa ihmiset jonottamaan autoissa tuntitolkulla pohjoisempaan pääsyä. Lienee se kuitenkin sen kaiken arvoista, jos kerta mieli halajaa sinne jo ensi vuonna. Ei ehkä ihan niihin ihaniin juhannusruuhkiin, mutta sen matkan määränpäähän:)

    Ihania juhannuskuvia tosiaan! Toivottavasti se sun olo nyt (vähän edes) helpottuu, jotta roadtrip onnistuu (melko) hyvinvoivana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kesänä ei toivottavasti tarvi ruuhkassa jonotella, sillä jos kaikki menee hyvin niin olen koko ensi vuoden "lomalla" :) Jos sitä nyt lomaksi voi kutsua.. Heh. Mutta ne ruuhkat on kyllä kamalia! Kova kaipuu on mökille, mutta onneksi sinne pääsee heinäkuussa! Jospa se reissu menisi ihan ok merkeissä :) Pitää juoda paljon vichyä, sillä se välillä auttaa ja pakata omat kaurapuurot messiin!

      Poista
  5. Ihania kuvia :) Kurja juttu ettei sulla toi pahoinvointi ota rauhoittuakseen, muistan kyllä oikein hyvin mitä se silloin oli... toivotaan kovasti että helpottaa pian ja saat nauttia tuosta ihanasta ajasta täysin siemauksin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestikö sullakin oksentelu kuukausitolkulla? Huh, on tää kyllä rankkaa! Mutta jospa kohta alkais mahasta kuulua liikehdintää, niin siitä saa vähän energiaa :)

      Poista
    2. Ei mulla ihan noin kauaa kestänyt, helpotti siinä ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, kun oli semmonen puoltoista kk takana sitä pahoinvointia. Sit se oli semmosta että pari kertaa viikossa tai tietyistä ruoka-aineista mutta sekin hiipui sitten äkkiä ja loppui kokonaan.

      Poista
    3. Onnenpekka, että helpotti! Jospas täälläkin :) Satunnaiset etovuudet kyllä kestäis, mutta ei tätä jatkuvaa..

      Poista
  6. Eii vitsi mie voisin alkaa mainoksen uhriksi ja hommata kans nuo pöllöt! Aivampa suloset! B-)

    VastaaPoista
  7. Mahtavat pöllöt!! Niin söpöt :) Toivottavasti pahoinvointi alkaa pian hellittää. Voimia!

    VastaaPoista
  8. No mutta olihan teillä silti todella ihana Juhannus :) Ja arskat on muuten ihanat :)

    VastaaPoista
  9. Heippa! Onpa ihanan näköinen navetta! löytyyköhän paikalta nettisivuja tms että voisi käydä itsekin paikan päällä ihastelemassa..? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oittaan kartanon huudeilta löytyy! En ole varma onko nettisivuja ^_^

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: