2014/05/14

Kesälomasuunnitelmat konkretisoituvat

Parin viikon päästä Sveitsiin ja siitä kuukauden päästä starttaakin meidän kesälomareissu. Buukattuna on siis lennot Prahaan ja nyt vuokrasimme sieltä myös kiesin, jolla olisi tarkoitus suihkia Itävällan Salzburgin ja Slovenian upeiden alppien katveessa pötköttelevän Bled-järven kautta kohti etelää ja Kroatian Plivitcen kansallispuistoa. Minne sitten? No ei mitään hajua. Alla Wolksvagen Polo ja peräkontissa teltta, joten mihin vain. Alkuperäinen suunnitelma oli jatkaa Plivitcestä Bosnia ja Hertzegovinan puolelle, mutta eipäs löydetty sellaista vuokra-autoyhtiötä joka sallisi rajanylityksen Bosniaan. Tai no, saahan sinne toki mennä, mutta jos jotain sattuu eivät auton vakuutukset ole voimassa. Pitänee siis melko tarkkaan harkita ajellaanko Kroatian rannikkoa alemmas ja jätetäänkö auto parkkiin Kroatian puolelle ja öhkitään junalla rajan lähellä olevaan Mostariin ja yhä Sarajevoon. Kierreltyämme Balkanin huudeilla tarpeeksi ajattelimme ajaa takaisin Prahaan Slovenian itärajaa pitkin Mariboriin ja sieltä Wieniin. Ehkä.

Liikaa emme halua suunnitelmia etukäteen tehdä, vaan mennään vähän sinne minne nokka näyttää. Sehän se onkin reissaamisessa ilman sitovia aikatauluja parasta! Jos löytää jonkun mielettömän mestan, niin voi jäädä sinne vapaasti jumittamaan ilman painetta olla jossain tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Toisaalta taas haluamme vähän katsella etukäteen itseämme mahdollisesti kiinnostavia kohteita, jottei sitten tule kotona todettua, että piruvie kun ajettiin tuonkin paikan ohi, eikä tajuttu että siellä olisi pitänyt ehdottomasti pysähtyä. Tiiättekö.

Kilometrejä tullee autonmittariin parisen tuhatta, mutta eihän se ole meillä mithään. Kun Helsingistä lähteeä käymään mökillä tulee tahkottua jo saman verran, joten aika tottuneita autossa kököttäjiä sitä ollaan. Ja nyt on kuitenkin aikaa sen parisen viikkoa, joten ajellaan jos jaksetaan ja jos ei jakseta niin ollaan paikoillaan. Ollaan kyllä molemmat melkoisen meneväistä sorttia, joten todennäköisesti veri vetää liikkeelle tiuhaan tahtiin. Tälläkin kertaa budjetti on pieni, mutta kun reissuun on päästävä. Kerron myöhemmin hieman tarkemmin minkä verran tähän keikkaan uppoaa. Meidän säästövinkkejä budjetin kasaan haalimiseksi tulikin heiteltyä ilmoille jokunen viikko sitten. Kannattaa muuten tsekata kyseisestä postauksesta myös kommentit, sillä siellä on lisää hyviä tipsejä!


Reissukuumeista keskiviikkoa kuomaset!

Ihanaa, kun täällä meilläpäin Suomea ainakin paistaa aurinko! Ilmeisesti ainakin Kainuussa oli tuprutellut ihan huolella lunta.. Kyllä ne siitä sulaa, sillä kesä ja LOMA on ihan kohta täällä! Pushalit!


43 kommenttia :

  1. Voi, kuulostaa tosi ihanalta! Nuo on hienoja alueita :) Meillä oli alunperin hyvin saman suuntainen roadtrip kesäksi suunnitteilla, mutta päädyttiinkin sitten buukkaamaan reissu vähän kauemmaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Odotetaan kyllä kovasti :) Ei voi liikaa nähdä nuitakaan seutuja. Mihin te olette lähdössä? Meillä on niin lentokiintiö täynnä, että taitaa hetki mennä, että lähdetään euroopan ulkopuolelle! :D

      Poista
    2. Nyt muistankin sinun kirjoitelleen tuosta lentoähkystä :) Kyllä itseäkin vähän jo etukäteen puuduttaa ajatus taas kerran Atlantin yli lentämisestä, mutta rrrrakastetaan Jenkkejä, joten kyllä siitä selviää! En ole pahemmin siitä vielä missään huudellut, mutta matkataan tuonne Yhdysvaltojen pohjoisimpaan osavaltioon :)

      Poista
    3. Jep :) Mun on Kea itseasiassa pitänyt kysellä sulta vähän vinkejä! En nyt kuitenkaan halua sabotoida Rimman blogia enää tämän enempää, joten voisin siirtyä Kean blogiin tästä seuraavaksi :D

      Poista
    4. Eikä niin siistiä!!!!! KADE KADE KADE teille molemmille :D

      Poista
  2. Oh no mikä postaus! Justiisa reissusta tultiin ja kirjoittelen yhtä postausta juuri. Ja nyt tämäkin postaus sai taas reissuveren virtaamaan;) Tuo on kyllä niiiin totta tuo sinun tekstisi tuossa kuvassa. Monta kokemusta rikkaampana tultiin pois. <3 Ah elämää. Ihania juttuja! Puspus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todellakin totta! Kummasti kaikki muu kulutus on meidänkin taloudessa nollassa, ei paljon shoppailla, paitsi niitä matkajuttuja.. Hehe. Pus! Pitää käydä lukee teidän reissusta ^_^

      Poista
  3. Yhä suosittelen Tsekeissä sitä Tereziniä käyntikohteeksi.

    VastaaPoista
  4. Tiiän! Meillä on ihan samat kutinan road tripin suhteen, jäädään sinne minne halutaan, mutta toki Itävalta ja Slovenia sekä Pohjois-Italia ovat aika korkealla listalla. Mostar on kaunis ja Bosniassa on muutenkin upeita teitä, samoin meidän reissu sinne Biokovo-vuoren huipulle villihemoslauman keskellä oli aivan uskomaton. :) Teille tule ihana reissu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mä muistan sen teidän reissun! Olitteko te muuten omalla vai vuokra-autolla liikenteessä? Hittolainen ku sinne ajaminen on muka "kiellettyä". No eiköhän me keinot keksitä ^_^ Ainakin siellä Mostarissa on pakko piipahtaa! Ja en niin malta oottaa teidän reissutipisejä! Onneksi ehditte lähteä ennen meitä, niin ehkä voidaan sitte kattoa minnepäin suunnistaa itsekin!

      Poista
  5. Se on melkeinpä paras tunne kun reissut on lyöty lukkoon ja voi vaan odottaa innolla ja suunnitella! Ja tietty road tripit on parhaita... :)

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa hyvältä :) Mä voisin helposti suunnitella ihan saman reitin..mut ehkä pyörällä (no joopa joo, ei viime kesänä menny pyöräilyt ihan putkeen, että ehkä tarvis vähän moottoriapuja) ;)

    VastaaPoista
  7. Sloveniassa upea paikka on myös Lipica http://www.lipica.org/en/home-page .

    Itsellä hevosihmisenä meinas mennä aikoinaan ohi, mut onneksi törmäsin paikan esitteeseen ja pääsin vierailemaan paikassa. Upeita hevosia upeissa puitteissa.

    VastaaPoista
  8. Kulostaa todella upealta, tulee varmasti mahtava kesälomareissu! Mielenkiinnolla jäädään linjoile odottamaan reissupostauksia!! :)

    VastaaPoista
  9. Zell am Seen paikkeilta pitäisi alkaa sellainen noin 50km pituinen maisematie , joka on talvella suljettu. Saimme vinkin tuttaviltamme, mutta itse olimme Itävallassa talvella emmekä siksi päässeet kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen muuten kuullut siitä! Kiitos vinkistä! :) Pistän ilman muuta korvantaakse.

      Poista
  10. Voi video, miten kivalta kuulostaa! Reissua pukkaa, toisensa perään :) Odotan kyllä innolla raporttia tuolta Balkanin retkeltä, täällä varsinkin A himoitsee sinne Kroatiaan. Meillä on kaikki reissusuunnitelmat edelleen ihan jäissä ja kämpän laitteluun keskitytään. Tulkaa alkukesästä kylään? :)

    VastaaPoista
  11. Joo, isäni oli tänään työreissun puolesta Kainuussa, ja kertoi, että siellä tosiaan oli ihan valkoisena maa. Huh, onneksi täällä ei sentään satanut lunta!

    Kaverini perheellä on aika usein tapana suorittaa sellaisia kesälomareissuja Suomessa, etteivät he suunnittele mitään etukäteen vaan lähtevät vain kotipihasta ajelemaan, ja päättävät jokaisessa tienristeyksessä, mihin käännytään. :D Se voisi olla aika hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo kuulostaa ihan huipulta tavalta reissata! Ehkä meki vielä joskus :)

      Poista
  12. On kyllä niin naulan kantaan toi lause tossa kuvassa! <3

    VastaaPoista
  13. Oi, hieno reissu tulossa! :) Ihan ihmeellisiä nämä säät, Joensuussakin satoi tänään räntää... toivottavasti tällainen ei jatku pitkään!

    VastaaPoista
  14. Toi Plitvicen kansallispuisto Kroatiassa on muuten sitten aivan mieletön! Varsinkin, jos ilmat sattuu kohdilleen. Teille tulee huippureissu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Niin varppina tuleeki :) Mitä mä olen kuvia katellut niin se todellakin on ihan huikea! En malta odottaa!

      Poista
  15. Joo, aamulla oli oikein hieraistava silmiä Sumppisalamella kun vilkaisi ikkunasta ulos! Niinkun kunnon talvinen lumimyräkkä konsanaan, hyvä etten ottanu potkuria tulille :)! Lomakuumeesta kärsitään nyt kovasti joten kovasti täälläkin odotellaan jo seuraavan reissun kuulumisia ja vinkkejä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua sitä Sumpin säätä! No jospa se ois jo aurinko tullu tilalle :) Reissukuume on kyllä täälläkin ihan jäätävä!

      Poista
  16. oi miten jännää!! seuraan innolla ja toivon että mekin keksitään jotain reissua minin kera kesäksi :)

    VastaaPoista
  17. Ainakin Dubrovnikista paikalliset matkatoimistot veivät ilmastoidulla minibussilla pienessä ryhmässä Mostariin, aikaa kaupungissa oli pyöriä muutama tunti ja reissun hinta muistaakseni n. 40e. Ryhmässä siis vain kuljetukset ja ajaessa kuski selosti englanniksi historiasta ym. Mostarin ehtii aika lailla nähdä kyllä päivässä, koska paikka on aika pieni. Uskoisin että myös Plitvicen läheltä pääsisi esim. jonkin matkatoimiston "kyydissä" Mostariin, ellei vuokra-autolla voi mennä. Rajanylitykset menivät myös tosi joustavasti "ryhmässä", varsinkin kun kyydissä oli pelkkiä eu-kansalaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Luulen, että jos auto jää Kroatian puolelle parkkiin hyppäämme tuttuun penninvenyttäjätyyliin junaan :) Junassa kun on muutenkin ihan parasta matkustaa!

      Poista
  18. Jee :) Mikä mahtaa olla kuvan fontti?

    VastaaPoista
  19. Jo aiemmin mainittu Lipica on kyllä heppaihmisille aivan ihana kohde, ne valkoiset hevoset on vaan niin kauniita. Mut hinta itse 'kouluun' on aika suolainen ja taitavat kieltää kuvaamisenkin maneesissa. Jäi se osa välistä roadtrippaillessa, mut laiduntavien hevosten katselua ja kuvaamista sai harrastaa just niin paljon ku vaan jaksoi :)

    Toinen vinkki Sloveniaan on Postojnan luolasto, jos on valmis maksamaan pari kymppiä. Postojna, olkoonkin 'major tourist attraction', on sen verran vaikuttava ja fiilis siellä huikean epätodellinen tippukivirivejä katsoessa, että pidin sitä pienen rahanmenon arvoisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiduntavat "hevosen elämää" viettävät hevoset on muutenkin enemmän minun mieleen, kuin maneesia kiertävät, joten en usko että pysähdytään. Joten kiva kuulla, että siellä näkyy pelloillakin heppoja! :)

      Kiitos tuosta luolastovinkistä! Ilman muuta jos se sattuu matkan varrelle stopataan!

      Poista
  20. En sano muutako ihanaa, jee!!

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: