2013/12/11

Päivä Hobittilassa

Kirjoituspaikka: Mustanaamion peräluukku, Queenstown, Uusi-Seelanti

Kun meidän häämatkaa alunperin aloimme suunnittelemaan, oli olemassa yksi kohde, jossa me molemmat halusimme palavasti hanimoonin aikana vierailla. Uusi-Seelanti. Maa ja etenkin sen mieletön luonto on kiinnostanut meitä jostain syystä aina, eikä ainakaan yhtään vähempää sen jälkeen, kun näimme kuinka tarunhohtoiselta kiwimaa näyttikään Peter Jacksonin ohjaamien elokuvien tapahtumapaikkoina. Minä olin lukenut Tolkienit jo ties monta kertaa ennen kuin Taru Sormusten Herrasta trilogian ensimmäinen osa rävähti 2000-luvun alussa valkokankaalle ja kirjahyllystä löytyi niinikään myös hiirenkorville plarailtu Hobitti. En yleensä perustaa fiktiivisestä saatika fantasiakirjallisuudesta lainkaan, mutta jostain syystä tuo Tolkienin luoma moniulotteinen maailma vei minut täysin mukaansa.

Lienee siis sanomattakin selvää, että kun kerta tänne toiselle puolen maapalloa haalauduttiin, oli yksi ehdottomista haaveistamme päästä näkemään Hobittila? Oi kyllä vain. Ja senhän me toteutimme eräänä hyvin hyvin sateisena päivänä viime viikolla. Samaisesta rankkasateesta johtuen kuvat ovat melkoista suttua, mutta ei anneta sen häiritä. Kuvitellaan, että Hobittilassa paistaa aina aurinko!



Hobittila sijaitsee yksityisellä maatilalla parisen sataa kilometriä etelään Aucklandista pienessä kylässä nimeltä Matamata. Itse Hobbitoniin ei pääse (valitettavasti) omin nokkinensa haahuilemaan, vaan sinne pitää ostaa 75 kiwidollaria (n. 45 eur) maksava piletti ja mennä mukaan oppaan vetämälle pari tuntia kestävälle kierrokselle.

Hobitinreikiä on rakennettu Hobittilaan nelisenkymmentä. Joka ikinen kolonsa on täysin uniikki ja väkerretty pienintä yksityiskohtaansa myöten vastaamaan "asujansa" persoonaa. Ai että nämä oli sitten hauskan näköisiä! Olisin voinut jäädä sinne vaikka asumaan. Valitettavasti kolot eivät luonnollisestikaan näyttäneet sisäpuolelta siltä, mitä elokuvista voisimme päätellä, sillä kaikki sisäkuvaukset on tehty studiossa. Pääsimme kuitenkin kurkistamaan yhden kolon sisälle ja poseeraamaan kuten kunnon turret konsanaan. Jokaisen kolon "savupiippuun" oli muuten elokuvien kuvausten ajaksi asetettu jonkin sortin savutin, jotta kolot saatiin näyttämään siltä, että siellä olisi ihan oikeasti elämää.


 

Repunpää (eli Frodon ja Bilbon asuinkolo) oli ehdottomasti yksi hienoimmista ja sen portissa olikin edelleen elokuvissa näkyvä Bilbon syntymäpäiviin viittaava kyltti paikoillaan. Kuten myös muualla Hobittilan alueella oli juhlalavastus edelleen asemissa teltoista ja puuvalaistuksesta lähtien.
 
Hobittilan pienen lammen toisella puolella sijaitsi ihan oikealla paikallaan Mylly sekä pubi nimeltänsä Green Dragon, joka tälläkin hetkellä toimii ravintolana. Kävimme siellä kierroksen päätteeksi nautiskelemassa yhdet inkiväärioluet hobittien tapaan ja J:n piti tietysti päästä kokeilemaan myös hobittivermeitä.


Vaikutetaan varmasti tämän(kin) postauksen perusteella ihan totaalisilta hulluilta, jotka leikkii larppausleikkejä hobittien tyyliin pitkin Uutta-Seelantia, mutta joudun valitettavasti tuottamaan pettymyksen. Ollaan kyllä faneja, ehdottomasti, mutta voin kertoa että silläkin kierroksella meidän mukana oli pari niin hupsua HC-fanaatikkoa, että jopa meitä vähän pelotti. Joka tapauksessa tämä päivä oli epäilemättä yksi reissumme tähän astisista kohokohdista. Jos joskus tänne rantaudut ja Tolkienin taruilla on paikka sydämessäsi, voin erittäin lämpimästi suositella vierailua tässä ehkäpä maailman sympaattisimmassa mielikuvitusasukkien kylässä.

Hobittimaista päivää sinne! Muistakaa syödä aamupala numero kaksi. Me nimittäin syötiin.

PS. Arvatkaapas minne me mennään huomenna! Kattomaan Hobitti trilogian toista osaa! Hurraa!

EN // One rainy day in Hobbiton, Matamata, New Zealand.


42 kommenttia :

  1. Apua! Mä niiiin haluaisin tuonne! Sateesta huolimatta aivan mahtavia kuvia, tunnelma välittyy kyllä räntä-Suomeen saakka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla! Olin itse niin pettynyt näihin sadekuviin, kun jotenkin näihin vain kuuluisi se auringonpaiste, mutta hyvä siis, jos tunnelma edes pikkuiden välittyy sinne (: Oli se kyllä huikea paikka!

      Poista
  2. Tosi hyviä ja värikkäitä kuvia oot saanu! :) pisteet sulle :p ja mukavaa reissua vielä sinne reissun päälle :) pietään peukut et loppuaikakin menis hyvin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti hei! (: Todella toivotaan, että kaikki menis hyvin! Koto-Suomessa on jo ihan tarpeeksi surua sattunut, joten yhtään enempää ei kyllä tarvisi...

      Poista
  3. Iiih en kestä!! Niin ihanan näköstä! Mulla on ihan sama juttu, että oon lukenu TSH:ta miljoona kertaa jo ennen leffoja ja leffat herättivät tämän ihanan maailman eloon niin täydellisesti että visitti Uudessa Seelannissa ja Hobittilassa on ollut haave iäisyyden! Ja kohta se toteutuu!!! Retki varattuna 4.1. klo 14:00! :D JEEEE!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHANAA! Toivottavasti teille sattuu oikein ihana ja aurinkoinen ilma (: Ja mulla ihan sama juttu. Oli huikeeta lukea kirjat jälleen kerran uudelleen leffojen jälkeen, kun kaikki tavallaan saivat ihan oikeasti kasvot!

      Muuten pitinkin sanoa vinkkinä, jonka kuulin paikallisen suusta, että kannattaa ottaa tosi korkeakertomista aurinkorasvaa mukaan. Täällä palaa ohentuneen otsonikerroksen vuoksi todella helposti, vaikkei aurinko edes kunnolla paistaisi. Ollaankin lotrattu itse rasvaa ihan kunnolla ja silti J:lla kärähti eilen vähän nenä ja minulla päänahka. Eli lippisostoksille suuntaan minä huomenna...

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Meikäläinen on ainakin niin perusalbiino että kärähtelen helposti Suomessakin. Nyt vaan joku retee lippis jostain turistikaupasta ja menoks! :)

      Poista
  4. Mun mielestä ikinä ei saa olla liian vanha ja vakavamielinen pieneen hullutteluun. T. Samassa sängyssä parin pehmonallen kanssa nukkuva Disney fani...

    VastaaPoista
  5. Oijoi, tuo ihana paikka <3 Ehkä siellä auringonpaisteen sijasta sataa aina, meidänkin vierailulla ensin tihkutti ja sitten hanat aukesivat kunnolla :D Kuvat on silti ihanat!

    Ja hitsi että harmittaa teidän puolesta se Tongariron vaelluksen väliinjääminen :( Vähän ennen meidän matkaa samoilla huudeilla olleet ystävät jäivät myös maan tasalle, samoin viikkoa meidän jälkeen paikalle päässyt kaveri. Alkaa kuulostaa meidänkin puolikas reitti ihan lottovoitolta :) (puolikas siis siksi, että se kolmas tulivuori oli purkautumassa ja turva-alue ylsi reitin loppuosan päälle)

    Nauttikaahan Eteläsaaresta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sitten niin (: On se kyllä mahtava mesta!

      Mekin ollaan kuultu täällä nyt todella monelta, että vaellus on sään vuoksi jäänyt välistä, että saa kyllä tosissaan olla melkoinen tuuri (tai sitten aikaa odotella viikkotolkulla sopivaa säätä), että reitin pääsee tekemään. No lohduttautudutaan sillä, että onhan tässä onneksi Milford Sound ja muita mielettömiä mestoja, missä voidaan käydä vielä haikkailemassa (: Niin ja käytiin jo Abe Tasman National parkissa muun muassa! Nautitaan <3

      Poista
  6. AIVAN SAIRAAN IHANIA KUVIA! Tuonne mekin tahdomme! Tämä voisi olla seuraava reissukohde lontoon ja Italianreissujen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITTI! Ihana oli kyllä paikkakin. En kestä. Ilman muuta voin suositella kyllä Uutta-Seelantia! (:

      Poista
  7. Täällä yksi samalla tasolla hurahduksensa kanssa oleva ilmoittautuu ryhmään mukaan! :D Tässä tuli eilen vedettyä kaikki TSH:t putkeen (hups!) ja huomenna on myös suunta kohti leffateatteria ja Hobitin kakkososaa.

    VastaaPoista
  8. Ah ihania kuvia! Ihana Hobittila!

    VastaaPoista
  9. Voi jukupätkä, miten kauniit maisemat ja niiin söpö Hobittila! Täällä seuraillaan ahkerasti teidän reissua, joskin kommentointi on näin joulukiireiden alla ollut varsin laiskaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ymmärrän kyllä (: Itsekin yritän lukaista suosikkiblogien postauksia välillä läpi, mutta en ehdi kommentoida oikein minnekään! Mutta senkin varmaan ymmärtänee!

      PS. Ihana tyyny!! Voi mikä ystävä sulla.

      Poista
  10. Siis WOW, miten upeita ja laadukkaita kuvia. Melkein kuin notkuisi itse Repunpäässä näitä katsellessa.

    Ja KÄÄÄK kuinka siistiä... Tyyppi on päässy käymään hobittilassa... oon niin KADEKADEKADE :D

    VastaaPoista
  11. Ei vitsi miten upean näköistä, ihan ku elokuvassa! JA haha vähän repesin tuolle vikalle kuvalle, aivan paras. :D Ja jotenki näyttää vielä mahtavammalta nuo näkymät kaatosateessa, tulee enemmän hobittilatunnelmaa. Tuonne kun pääsisi pirskeiden aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J sanoi, että se näyttää pelottavasti vähän liian tyytyväiseltä nuo vermeet yllään :D No sanos elä muuta. Ois varmasti mielettömän hobitti-pirskeet! Ja vielä aurinkoisella säällä!

      Poista
  12. En kestä!! Tuo no admittance -kylttikin tuolla! <3 Näiden sun postausten innoittamana ollaan tällä viikolla katottu miehen kanssa kaksi ekaa TSH-leffaa, ties monennettako kertaa. Ne on vaan _niin_ hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Minäkin ihan hihkuin sille kyltille :D Onkohan sitä vähän sekaisin... Oi mahtavaa!! Me ollaan täällä harmiteltu, kun jäi TSH:t ottamatta mukaan. Iltaisin olis ollut kiva fiilistellä, mutta onneksi youtubesta löytyy edes pätkiä (:

      Poista
  13. Voi ihme. Mä en edes tiennyt, että tää on vierailukohde. Aivan mahtavaa! Tuntui niin oudolta katsella blogista tällaisia kuvia. Hobittila on aina merkinnyt fiktiivistä paikkaa, joten todellisuus heittää jotenkin pientä volttia, kun te matkalaiset vierailette näissä koloissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tää oli kyllä ihan mieletön mesta! Itseasiassa LOTR-kuvausten jälkeen tämä ei vielä ollut suunniteltu vierailupaikaksi, mutta kun Hobitin kuvauksia varten paikka kunnostettiin, siitä rakennettiin kestävämpi, jotta myös me hullut turistit päästään näkemään tämä mesta (: Näin se opas selitti!

      Poista
  14. Ihan mieletön!!
    Mä töissä hihkun ja hihittelen, niiiiiin täydellistä, tonne on itekin joskus päästävä! :D
    ja ihanimpia nuo teidän ilmeet kun on semmoinen tyhmän onnellinen hymy päällä, ihan loistavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihi, ilmeet on kyllä kieltämättä priceless ^_^ Onnesta soikeina!

      Poista
  15. Oi miten siistiä! :) Mäkin haluan ehdottomasti joskus tuonne maailman kolkkaan matkustaa!

    VastaaPoista
  16. Hui, kuinka hieno paikka! Lisään siis matkakohteiden listalleni... :D Kirjoihin sopivasti liittyykin seuraava kutsuni, jos vaikka haluat ottaa osaa. http://laiskiainen-riippukeinussa.blogspot.fi/2013/12/kymmenen-kirjaani.html

    VastaaPoista
  17. Toi on kyllä niinkun joku mieletön satulandia, nauran täällä miten huvittavalta ja upeelta paikka näyttää samaan aikaan :D Ja itse asiassa toi sade tuo näkymään oman juttunsa, joka olis varmaan auringossa mennyt pilalle. Ihanaa matkan jatkoa <3

    VastaaPoista
  18. Oi ei miten ihania kuvia!!! Tuolla olisi niin upeata päästä käymään!! :) Juurikin eilen kävimme katsomatta uusimman Hobitti elokuvan ystävien kanssa. Vaikka en hobitti tai sormustenherrojen ylifani ole, niin kyllä mä tuolla olisin mennyt ihan kiepeille, tuo paikka on vaan niin mahtava!! Ja ihanaa että siellä ihmiset pääsee käymään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollu huikea se uus Hobitti? Voi miten malttaa odottaa viimeistä osiota... Pakko ehkä lukea se kirja taas kerran uudestaan :D

      Poista
  19. Voi apua miten joku paikka voi näyttää noin ihanan sympaattiselta kaatosateessakin! Ehdottomasti nähtävyyslistalla sitten kun joskus tuonne päin maailmaa eksyn. Tästä jäi kyllä niin kestohymy naamalle että!

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: