2013/10/02

Samikset

Siinä ne niin sievästi pyllöttää. Täti lempipuuhassaan ja kummityttö seurana. Tytöltä puuttuu vielä kamera nokalta, mutta tästä otoksesta päätellen ei ehkä kovin montaa vuotta mene, kun täti ja tyttö näpöttää samassa asennossa jossain päin maailmaa, kameran linssin läpi parasta kuvakulmaa tiiraillen.


Kiitos kuvasta isoveljelle!

Kuvaamiseen liittyen ajattelinkin kirjoittaa pitkästä aikaa toivepostauksen, jossa kerron omia kokemuksia käyttämästäni Olympuksen minijärkkäristä, johon siirryin "isosta järjestelmäkamerasta" viime keväänä.

Haluaisinkin tiedustella, olisiko teillä jotain tiettyjä kysymyksiä joihin haluaisitte saada vastauksen? Esimerkiksi objektiiveihin liittyen? Tosi usein olen saanut eri postauksiin kamerasta, käyttämistäni linsseistä tai valokuvaamisesta ylipäätänsäkin tiedusteluja, joten jos nyt jotain on mielenpäällä tähän asiaan liittyen, niin heittäkääpäs ystäväiset näitä ajatuksia kommenttilootaan, jotta saadaan kaikki hajatelmat koottua yhteen ja samaan postaukseen!

Minä kiitän ja kumarran sekä toivotan kuulasta keskiviikkoa.

EN // What would you like to know about photographing with Olympus Micro Four Thirds Interchangeable Lens Digital Cameras? Please ask and I will tell you my experiences!


20 kommenttia :

 1. Miksi vaihdoit isosta järkkäristä pois? Ajaako pienempi saman asian? Tuleeko yhtä laadukkaita kuvia? Itelläni on canon eos500d ja välillä tuntuu että se on vähän liian suuri kannettavaksi mukana. T. Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä! Lupaan vastata kysymyksiisi (: Ja ymmärrän tosi hyvin tuon, että kamera on liian raskas. Etenkin jos on niin kuin oli itselläni, että mukana kulki vielä muutama linssi, niin huh! Kyllä siinä oli hartia koetuksella :D

   Poista
  2. Eikä ikinä jaksa kantaa kahta laukkua mukana, eikä viitsisi kameraa laittaa ilman suojaa normaaliin laukkuun heitteille. Sitten olen todennut vain olla kantamatta sitä kameraa mukanani, olen räpsinyt vain puhelimella kuvia! Ei sekään ole kivaa kun on ostanut arvokkaan kameran eikä sitä sitten käytä!

   Poista
 2. Kannattiko vaihto "kunnon järkkäristä" Olympukseen? Googletin kerran tota sun kameraasi, ja se ei ilmeisesti oo sillanen "halpis" minijärkkäri, joka tuntuu olevan kaikilla nykyään. Olenko oikeassa? Itse pohdiskelen uuden kameran ostoa, mutta Canoniinkin on jo muutama objektiivi tullut ostettua, joten vähän vielä kiikun kaakun ollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaankin siinä oikeassa, ettei OM-D ole ihan se yleisin Olympuksen järkkäri, vaan tämä on ns. "ammattilaiskamera" (: Itselläni oli myös Canoniiin muutama linssi ostettuna ja myin ne kameran mukana.

   Poista
 3. Minua kiinnostaisi kovasti, että miksi päädyit vaihtamaan järkkärin minijärkkäriin? Mitkä olivat vaihtamisesta seuraanneet suurimmat hyödyt? Jäitkö kaipamaan jotain järkkärin ominaisuuksia? Mukava on lukea kokemuksiasi minijärkkäristä, joten jään innolla odottamaan postausta =).

  VastaaPoista
 4. Minä toivon kokemuksia objektiiveista, joista jo aikaisemmin vähän kyselinkin :) Olisi huippua!

  VastaaPoista
 5. Mikä olympus kamera sinulla on? Onko kaikki blogisi kuvat otettu Olympuksella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on OM-D E-M5 ja kaikki kuvat, joissa ei ole mainittu muuta kuvaajaa, on otettu tämän vuoden maaliskuun jälkeen sillä samaisella kameralla (:

   Poista
 6. Näyttääkö sun olympuksella otetut kuvat jotenkin värikkäiltä? Itsellä on Olympus ja kuvat on tosi värikkäitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö ei näytä :D Kontrastia voi säätää jo ennen kuvan ottamista ja itse käytän pelkästään manuaalisia asetuksia muutenkin. Kannattaa kurkata ohjekirjasta apua!

   Poista
 7. Miten olympuksella voi tarkentaa manuaalisesti? Mikä asetus siinä pitää olla päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näin spesifeihin kamerakohtaisiin kysymyksiin en ala vastailla (en ole kameran käyttömanuaali) :D Kannattaa kurkata siitä käyttöohjeesta!

   Poista
  2. hah :D ohjekirja jonka sain kameran mukana ei kertonu mitään muuta kuin miten kamera laitetaan aluilleen. kuten esim. akun paikan hihnan asettamisen ja muun sellaisen

   Poista
  3. Minulla tuli ainakin oman kameran mukana CD, jonka koneeseen tökkäämällä saa ihan sen "ison" manuaalinkin auki (: Oli siis sähköisessä muodossa.

   Poista
  4. okei:) käympä katsomassa löytyiskö sitä mistään.

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: