2013/08/25

Häämatka maailman ympäri lähenee ja minä olen melkein valmis

Enää 2 kuukautta ja 20 päivää siihen, kun me suuntaamme rinkat pakattuina kohti lentokenttää ja elämämme seikkailua. Ei sillä, että minä laskisin.. Nyt kun häät on juhlittu pois päiväjärjestyksestä, onkin ollut hyvin aikaa alkaa siirtää ajatukset tulevan häämatkan valmisteluun. Valmistelulla lähinnä tarkoitan sitä, että kaikki tarvittavat asiakirjat on hommattu, laskut hoidettu, lemmikeille keksitty hoitopaikat ja reissua varten tarvittavat hankinnat tehty. Itse reissun kohteita emme aio etukäteen tämän kummemmin lyödä lukkoon, jottei koko kolme kuukautta menisi kusi sukassa juoksemiseen paikasta aa paikkaan bee.
 
Kerrataanpas siis hieman meidän lentoreittiämme.

Helsinki - Lontoo - San Fransisco // Los Angeles - Cookinsaaret - Auckland - Sydney - Hong Kong - Lontoo - Helsinki

Tämän lisäksi olemme ostaneet lennot Cookinsaarten sisällä Rarotongalta Aitutakille ja takaisin, Ausseissa välille Sydney-Brisbane ja Aasiassa välille Hong Kong-Bangkok. Myös lennot Bangkokista Filippiineille on hankittuna ihan naurettavalla parinkympin hinnalla, mutta katsotaan nyt sitten tuleeko ne käytettyä vaiko ei. Majoitukset on varattu ainoastaan Aitutakilta ja Ausseihin osalle matkaa. Joulu hurahtaakin Byron Bayssa, kun taas uutta vuotta otetaan vastaan Sydneyssä. Liikkumavaraa on siis suuntaan jos toiseenkin, mutta toisaalta nämä päälennot raamittavat matkaamme ja estävät totaalisen unohtumisen liian mukavalle biitsille.Entäpäs sitten se TO DO-lista?

 - J:n rokotusten vahvistukset
- Minun rokotusten tarkastus, malarialääkkeet ja antibiootit
- Sisämakuupussien hankinta
- Kevyet matkapyyhkeet
- Moskiittoverkot
- Lääkkeitä mm. vatsatautiin, särkyyn jne.
- Ensiapupakkaus, jossa ainakin miljoona rakkolaastaria
- Janin rinkkaan sateensuoja
 - Munalukko ja jeesusteippiä
- Adapteri
- Rahavyö entisen rispaantuneen tilalle
- Viisumit (Aussit, Uusi-Seelanti, Myanmar (tosin tätä ei saa Suomesta käsin) ja Jenkkien ESTA)
- Kansainväliset ajokortit
- Printit kaikista mahdollisista varauksista ja lipuista
- Ekan hostelliyön varaaminen San Fransiscosta (vinkkejä?)Kesällä ostimme molemmille ihan superkevyet goretex vaelluskengät, joille tulee taatusti käyttöä läpi koko reissun, kun tällaisia haahuilijoita olemme. Molemmilla on ikivanhat rinkat sekä päiväreput olemassa ja eilen käytiin naukaisemassa kirjakaupasta pari Lonely Planettia iltalukemisiksi ja matkalle mukaan. Yksi iso kysymysmerkki kuitenkin on se, että mitä ihmettä teemme kämpälle? Kolme kuukautta ei sinällään ole niin pitkä aika, että asuntoa välttämättä kannattaisi vuokrata, mutta toisaalta siitä saatavilla vuokratuloilla kattaisimme edes pienen osan reissun aikanakin kotimaassa juoksevista kuluista.

Että jos kalustettu asunto Espoosta kelpaa nimelliseen vuokrahintaan, niin let me know! Yläkerta valmistuu ennen matkaa, joten tänne mahtuu hyvin pieni perhekin esimerkiksi putkiremontin alta pois.

Löytyisikö teiltä ajatuksia / vinkkejä TO DO-listaamme tai ylipäätänsä koko reissun valmistelua koskien?

Nyt ylös, ulos ja lenkille!

EN // Our honeymoon around the world is only two and half months away!


32 kommenttia :

 1. Ai veljet, mitä suunnitelmia, ja mitä maita. En ehkä kestä lukea näitä matkapostauksia... awwww!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä en millään jaksaisi odottaa, että päästään matkaan (: Äkkiähän se tietty tämä pari kuukautta hurahtaa.. Sori jos nostatin matkakuumetta :D

   Poista
  2. Nostatit sen verran, että laitoin pomolle kysymyksen saisinko extempore-loman, matkakohde ja seura olis jo check. ;)

   Poista
 2. Vitsi kuin mahtavan kuulonen reissu tulossa!! :)

  VastaaPoista
 3. Me tehtiin miehen kanssa häämatka vuonna 2010 tammikuussa. Uusi-Seelanti- Cookinsaaret - Auckland - Hong Kong. Kuukausi oltiin reissussa, 2,5 viikkoa Uudessa Seelannissa autolla kierrellen (enimmäkseen eteläsaarella), Cookin Saarilla oltiin viikko Aitutakilla, Rarotonga on kamala turistirysä joten Aitutaki ihanan rauhallinen paratiisisaari. Hong Kong oli ihan ok, ei mikään erikoinen. Muut kohteet olivatkin sitten uskomattomia :D <3 ah!!

  Ensi vuoden toukokuussa lähdemmekin sitten San Franciscoon ja Los Angelesiin :D Joten odotan matkakertomuksia innolla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa! Aika hauska sattuma (: Ja tosi kiva ois kuulla enemmänkin kokemuksia ja niitä matkavinkkejä! Ja kerron toki sitten omatkin tipsit myös tuon Californian osalta (:

   Meillä on Uuden Seelannin osalta aika samat suunnitelmat, tosin aikaa on himpun verran enemmän eli reilu 3 viikkoa, mutta autolla pöristellään pitkin poikin! Me ollaan kuultu ihan samaa Rarotongasta, joten siksi otimmekin samantien lennot Aitutakille :D Yksi yö tosin mennessä ja palatessa ollaan pääsaarella, ennen kuin matka jatkuu. Hong Kong on itselle tuttu kaupunki aiemmalta reissulta, joten siellä ollaankin sitten ihan viimeiseksi vain pari yötä (: Muuten jää reilu 5 viikkoa pyöriskellä Kaakkois-Aasiassa.

   Poista
 4. Varmasti ihan mahtava fiilis, kun vihdoin pääsee reissuun! Laitoin sulle muuten sähköpostia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No KYLLÄ! (: Ai laitoit! Onpa kivaa! Pitääkin käydä lukemassa hetimiten (: Vähän tuo blogin sähköposti jää viikonloppuisin hunningolle, joten hyvä kun vinkkasit (:

   Poista
 5. Teillä varmaan on kengät jo ajettuna sisään? Muuten vinkkeinä täältä reissun päältä, niin kannattaa valita huolella joku musavalikoima mukaan. Multa jäi kiireessä, ei siis ole mitään omaa musiikkia mukana, ja kyllä sitä on kerran jos toisenkin kaivannut!

  Passeista sun muista kannattaa paperikopioiden lisäksi olla omassa sähköpostissa kopiot. Kannattaa hommata kasa vedenpitäviä säkkejä, niihin saa näppärästi pakattua sekä räjähdysalttiit shampoopurkit että kamat, jotka eivät saa kastua - ovat paljon näppärämpiä kuin muovipussit. Malarialääkkeet kannattaa aloittaa sen verran ajoissa, että ehtii vielä vaihtaa, jos eivät sovi. Ei ole nimittäin ennenkuulumatonta. Meillä on aika kattava matka-apteekki mukana, kun sen verran keharipaikoissa ollaan pyöritty ja ammatin puolesta jotain tietoakin on. Jos haluat niistä kysyä jotain, niin voit laittaa mulle mailia toisen blogin mailiosoitteeseen (suurinonni@gmail.com), niin voin kertoa tarkemmin meidän matka-apteekista. Noissa teidän matkakohteissa taitaa tosin olla vähän parempi access lääkäriin ja lääkkeisiin, mutta jos meinaatte hommata etukäteen joitain juttuja, eikä ole tuttuja apuna.

  Mitähän muuta keksisin... Anton tuosta vierestä sanoo, että ottakaa paljon karkkia mukaan :D Jos otatte läppärin, niin ladatkaa sinne muutama leffa ja jotain e-kirjoja valmiiksi. Meiltä meni kaiken muun elektroniikan kera yksi muistikortti paskaksi, ja ollaan nyt katsottu Zohan moneen kertaan, kun se oli läppärillä :D Ainakin Stockalta saa sellaista käsinpesupyykkiainetta annospusseissa, ovat aika näppäriä, Y3 nimeltään, varmaan muualtakin. (http://www.cederroth.fi/temp/218510370.png) Nämä nyt äkkiseltään tulivat mieleen! Hyvää matkan odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä kenkiä käytetty kertaakaan, mutta ollaankin vähän odoteltu syksyä, että päästään taas enemmän vaeltamaan metsiin. Joten tarkoitus on kyllä sisäänajaa ne kunnolla, ettei sitten tarvi kärsiä niistä rakkuloista reissun päällä niin paljon :D Musaa löytyy ipodista, onneksi ja passit sun muut on jo aiempien reissujenkin vuoksi sähköpostissa, mutta uudet valokopiot pitää kyllä muistaa ottaa. Tuo olikin hyvä vinkki nuita vedenpitäviä säkkejä ajatellen! Itse olen yleensä pakannut kamat rinkkaan siten, että tietyt jutut on omassa muovi-/minigrippussissaan ihan just sen vuoksi, että ne pysyy kuivina ja siisteinä. Lisäksi jos rinkasta tippuu jossain vaiheessa joku torakka, niin ainakin tiedän ettei se ole päässyt muhimaan meikäläisen pikkareissa, jos ne on kaikki pussitettu. Hyrrr...

   Olen kyllä tosi paljon kuullut huonoa nuista malarialääkkeistä ja itse en ole niitä vielä koskaan joutunut syömään, että sinällään vähän hirvittää. Me ei taideta ihan niin keharipaikkoihin eksyä (tai mistäpä tuon tietää) kuin te, mutta voisin kyllä pistää sulle mailia tulemaan nuista lääkkeistä (:

   Kiitos Henna! Tosi hyviä vinkkejä ja tsemppiä sinne viimeisiin kuukausiin (:   Poista
 6. Enää niin vähän aikaa? Taidan itsekin olla jo täpinöissäni. Ihan huikeita maita teillä kierrettävänä, täällä yksi kateellinen odottaa milloinka omat matkasuunnitelmat toteutuisivat. Toivotan teille kuitenkin jo etukäteen ihan suunnattoman mukavaa matkaa, uskon että se tulee olemaan molemmille ikimuistoinen kokemus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiia!! Kyllä tätä reissua on odotettukin ja tästä on jo pari vuotta haaveiltu. Nyt me vihdoin ja viimein päästää vielä toteuttamaankin se!!! (:

   Poista
 7. Oi voi kun tulee ikävä omaakin reissua kun lukee sun fiilistelyjuttuja :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, teidän reissu sen kuin lähenee! Tuo odotusaika tulee menemään niiiiin nopeasti. Se on aina niin jännittävä tunne seisoskella viimeisenä iltana ennen lähtöä kotona, kaikki asiat hoidettuna ja miettiä, että nyt se on menoa :)

  Erityisesti jään odottamaan teidän matkakokemuksia Uudesta-Seelannista, koska vähän aikaa sitten iski sellainen olo että juuri sinne olisi joskus niin makeeta päästä. Ne maisemat on varmasti upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua en malta odottaa! Ja sitä tunnetta, kun sanot rakkaalle siskolle heipat lentokentällä. Oi en kestä.

   Uudessa-Seelannissa hurahtaakin useampi viikko, joten varmasti monta monta postausta sieltä luvassa (: Odotan itsekin eniten juuri niitä huikeita maisemia! Ollaan molemmat Tolkien faneja, joten leffojen kuvauspaikkoja tulee varmaan kierreltyä ihan kiitettävästi :D

   Poista
 9. Meidän häämatka (reilu 10 kk) meni reittiä Hong Kong-Sydney-Perth-Christchurch-San Fransisco-Los Angeles. :) Me oltiin San Fransiscossa Amsterdam Hostellissa 2 yötä. Jos dormi-majoitus kelpaa, tuo oli ihan kelpo paikka. Ainakin mun mielestä hyvällä paikalla ja riittävän siisti ja rauhallinenkin.

  Mitään yleispäteviä vinkkejä ei tuu nyt mieleen. Semmoset sisämakuupussit on kyllä kätevät, silkkiset ainakin on oikein mukavat! :)

  Mekin oltiin Sydneyssä vuodenvaihteessa. Unohtumatonta! Ja löydettiin ihan mainiot paikat ilotulituksen seuraamiseen, saatiin silloin vinkkiä paikallisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vinkistä! Dormi passaa meille kyllä oikein hyvin, joten käyn ehdottomasti kuikkaamassa (:

   Oi vitsi teillä on varmasti ollut ihan mieletön reissu! En kestä, 10 kk! Huh. Meille tämä kolme kuukauttakin tuntuu melkoisen pitkältä ajalta olla pois kotoa :D Tulee niin koiria ja heppaa ja läheisiä ikävä, mutta äkkiähän se aika varmasti reissussa menee.

   Poista
 10. Ai jumaliste meikä on kade teidän rundille. Ihan mahtava matka tulossa. Huh! niin ja hei onneaonneaonneaonnea tuhannesti! Tutustun nyt lisää hääjuttuihin! Ei olisi mahdollista että sua pystyis jatkossa joskus seuraamaan googlen kautta, siis niin että lukijaksi voisi liittyä tuossa sivupalkissa niinkuin vaikka mun blogissa? Seuraan sitä kautta blogeja, ja harmittaa kun sun blogi ajoittain unohtuu kun vaan sitä selaan.

  VastaaPoista
 11. Ei hitsi, tajusin juuri että tuola alareunassahan se on! Liityn heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löyty ;) Hihi! Ja kiitos kovasti onnitteluista! Nyt on pakko pitää vähän hääpostauksiin taukoa, että saadaan sitä kuvamateriaalia niiden juttujen tueksi, joten päätin siirtyä sujuvasti edellisestä hääfiilistelystä reissufiilistelyyn :D

   Poista
 12. Me ollaan lähdössä ihan just (Atte ensi viikolla, minä alle kolmen viikon päästä - apua!) Stuttgartiin koko talveksi - samasta syystä on ollut blogissa "vähän" hiljaista. Ja samalla tavalla ajateltiin, että jätetään kämppä tyhjäksi, kunnes osui kohdalle tutun tuttu, joka oli tulossa Tampereelle talveksi opiskelemaan. Maksaa meille ihan nimellistä vuokraa + oman sähkönsä, kastelee viherkasvit, tekee lumityöt ja katsoo vähän asunnon perään. Ihan täydellinen win-win-tilanne itse asiassa. Me joudutaan muuttamaan vain henkilökohtaiset kamat, joista suurin osa tulee mukaan kuitenkin. Suosittelen!

  ps. Vaadin remonttikuvia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtava tuuri teillä käynyt kyllä kämpän suhteen! Ja vaude, koko talveksi lähdette! No ei ihme, että on ollut hiljaista blogirintamalla (: Töiden vuoksiko lähdette?

   Remppakuvia on tulossa kyllä. Tässä joku kaunis päivä :D Siellä on nyt niiiiiiiin kaaos taas koko kämpässä, että apua.

   Poista
 13. Eksyin joku aika sitten Tuomaksen kuvien kautta sun blogiin ja jysähdin tänne. En tiedä, ollaanko me koskaan törmätty, mutta sun siskon olen Kertun kanssa joskus chihuerkkarissa tavannut. Meiltä löytyy myös yksi Neronleimaus ja Repeläinen - Nero itseasiassa asustelikin meillä muutama vuosi sitten jonkin aikaa. Pienet on piirit! ;)

  Oon ihan huippuinnoissani teidän matkasta, ihanaa että me lukijat päästään nojatuolimatkalle teidän avulla. Mun mies oli kolmisen vuotta sitten talven Uudessa-Seelannissa, josta kävin hakeen sen kotiin ja reissattiin yhdessä kolmen viikon ajan. (Vanhassa blogissa on yksi sekalainen posti reissusta: http://uffit.vuodatus.net/lue/2010/03/new-zealand) Oltiin suurin osa ajasta eteläsaarella, joten pohjoissaari jäi vielä odottamaan seuraavaa reissua. Pelkästään eteläsaarella on ihan hulluna nähtävää, joten siellä viikot hujahtaa ihan heittämällä.

  Last but not least; lämpimät onnittelut tuoreelle avioparille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihan jysähdit :D Ihana, tervetuloa!

   Kävinkin heti kuikuilemassa ja selkeästi on samaa näköä teidän Repeläisessä kuin meidän possu Pullanderilla (: Piirit on kyllä niiiiiin pienet, ettei mitään järkeä :D Tosi hauska sattuma, että löysit tänne.

   Pitääpäs käydä tsekkaamassa nuita juttuja. Ilomielin nimittäin vinkit on tervetulleita!

   Niin ja kiitos tuhannesti <3 (:

   Poista
 14. Joo, mä sit löydyn yhdestä noista matkalaukuista ;D

  VastaaPoista
 15. Haha, mulla on nyt ihan toisin päin, eli kun matka on takana, alkaa hääsuunnittelu. :D Tuo teidän häämatka kuulostaa kyllä niin täydelliseltä, en kestä miten siistiä teillä varmasti tulee olemaan! Kaks ja puoli kuukautta varmasti menee hetkessä kun suunnittelette reissua, jaiiks!

  Hyvältä näyttää suunnittelu ja aika muikealta myös nuo reissukengät. Toivottavasti keksitte jonku hyvän ratkaisun kämpsyn suhteen!

  Ja tullee muuten nyt sitte koko viime kuun edestä kommentteja yhellä rykäyksellä.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin varmasti menee kyllä tämä odotus äkkiä (: On niin paljon kuitenkin tekemistä ja remppakin käsillä, että hyvä jos aika edes riittää! :D

   Ihan törkeän hyvät oli nuo kengät, kun porhallettiin ne jalassa pari tuntia perjantaina Espoon pusikoissa. Todellakin hintansa väärtit! Ja joo, eiköhän me joku vuokralainen tähän keksitä (: Toivottavasti löytyisi tuttavapiiristä!

   Hih, anna palaa vaan :D

   Poista
 16. Hei reissunainen, mun blogissa olisi sulle haaste. Käyhän päihittämässä minut omalla matkakartallasi. :) http://casavolmari.blogspot.fi/2013/10/minun-matkakarttani.html

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: