2013/07/02

Hääsunnittelua Pirunkirkossa

Täräytettiin eilen sulhon ja kaaso-Lauran kanssa Suomenlinnaan suunnittelemaan juhlapaikan koristeluja ja 1,5 kuukauden päästä koittavan hääpäivän käytännönjärjestelyitä. Katsastettiin myös pikaisesti reitti meidän vihkikirkosta Pirunkirkkoon. Simppeliltä vaikuttaa eikä kyseiselle matkalle tarvitse mitään opasteita vieraita varten, kun lähdemme kirkosta kuitenkin yhtenä massana valumaan kohti parin sadan metrin päässä häämöttävää juhlatilaa. Miellyttäviä mukulakiviä saarelta löytyy siinä määrin, että pitänee vielä laittaa hameväelle viestiä, jotta muistavat ottaa korkkareiden lisäksi mukaan jotkut matalapohjaiset läpyttimet.

Sen verran keksimme uutta näperreltävää minähän-en-aio-askarrella-meidän-häihin-yhtään-mitään-morsiolle, että tekaisen sulholle ja bestmaneille jonkin sortin pahviläpyskät hääparin nimillä varustettuna. Näiden avulla pojat saavat kerättyä turistien joukosta kauppatorin satamassa häävieraat yhteen kasaan ja pystyvät johdattamaan heidät oikealle lautalle.


Juhlatila oli ihan yhtä upea, kuin muistelimmekin. Vanhat ja muhkuraiset lankkulattiat sekä kymmenet valoa tulvivat ikkunat. Tunnelmalliset holvikaaret ja kiviportaikot. Toki tilassa on se pieni miinus, että saat varoa sekä askeliasi että päätäsi muhkuraisen lattian ja holvikaarien vuoksi, mutta ei se mitään! Pitää ottaa laastareita mukaan, jos joku intoutuu tanssimaan ja pomppimaan liian lähellä katonrajaa. Toinen miinus on se, että juhlatila päästään koristelemaan vasta hääpäivän aamuna, mutta olemme mielestämme suunnitelleet hoitavamme asian nyt kutakuinkin niin fiksusti, kuin se vain on mahdollista. Onneksi koristeita ei ihan mahdottomasti tilaan edes tarvitse, vaan lähinnä tullaan pysymään kukka-linjalla ja kaikki kamat voidaan kuitenkin kuljettaa Pirunkirkon varastoon jo perjantaina. Palaan näihin aikataulutuksiin joskus myöhemmin lähempänä pääpäivää.


Onhan se Suomenlinna aina yhtä upea elämys. Itsellenikin, vaikka olen siellä kuitenkin aika monesti ehtinyt vierailemaan. Uskon ja toivon, että kun suurin osa häävieraistamme on ulkopaikkakuntalaisia, hääpäivästämme tulee siinäkin mielessä ikimuistoinen, että lokaatio on jo itsessään niin huikea. Ainakin omasta mielestäni tämä saaristomme on kappale kauneinta Suomea (vaikka mikäänhän ei toki vedä vertoja pohjoisen jylhälle korvelle ja korvissa iniseville hyttysille).

Muikeaa tiistaita kuomat!

PS. Minä joka en aikonut askarrella häihimme yhtään mitään, hukun kohta kaikkeen hääsälään, jota meillä nurkissa pyörii. Apua. Pitäisi ehkä alkaa pikkuhiljaa rauhoittumaan ja keskittyä näpertelyn sijasta olennaisimpiin asioihin, kuten vaikkapa päiväuniin riippumatossa.

EN // Yesterday we went to see our wedding reception venue in Suomenlinna. The place is just amazing!


26 kommenttia :

  1. Pirunkirkossa on tanssittu häitä vuosia sitten ja ainakin silloin kesähäissä oli siellä suht lämmin. En nyt muista, mutta olitko ennättänyt jo tehdä/toteuttaa/miettiä sellaisia viuhkajuttuja? Itselläni on aina juhlissa mukana oma sellainen ja aiheuttaa monessa kateutta jos ei juhlaväelle ole varattu vastaavanlaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiiiiii! Apua miksi kerroit tuon :D :D Ahahah. Nythän mun on ihan pakko väkertää vielä 90 viuhkaa. Huoh. Hyvästi kesäloma mökkilaiturilla. Tai no. Totta niitä voi näperrellä sielläkin ;)

      Poista
  2. Oh my miten tunnelmallinen miljöö! Ja voihan IIK miten teidän H-hetki lähestyykin vauhdilla! :) Jännää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekin! Hirmuisesti kyllä tykätään itsekin (: Se h-hetki on huolestuttavan lähellä :D

      Poista
  3. On se upea! Täydellinen paikka juhlistaa tärkeää päivää :)
    PS. Ensi viikolla Helsinkiin ja jos sää suosii niin Suomenlinnaan ihmettelemään <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi no mutta ehdottomasti Suokkiin siis! ^_^ Lähtisin piknik-seuraksi, mutta ollaan muilla mailla vierahilla ja sieltä kun palataan, niin nokka kohti pohjoista (:

      Poista
  4. Ihanan näköinen paikka =) =) =)

    VastaaPoista
  5. Suokki on ihana, asuin siellä kolme kuukautta ja mieli tekis kovasti takasin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen mietittiinkin, että etenkin kesällä siellä olisi kyllä makeaa asustella (:

      Poista
  6. Heei :D kappas, mun sisko oli samassa tilassa ystävän häissä ja näin kuvia kyseisistä häistä ! Ihanat häät oli ja ihana paikka :) Ja voih, teijän häät näyttää varmasti tuolla superihanilta !

    Itsekin pääsen fiilistelemään hääjuttuja kun sisko meni kihloihin pari viikkoa sitten :) ! hih.

    -Maria

    http://dejiss.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria <3 Toivottavasti meidänkin päivästä tulee tosiaan ihana. Paikasta se ei kyllä ainakaan jää kiinni (:

      Onnittelut nyt sinne tulevan morsion siskollekin!

      Poista
  7. Suokki se vaan on kyllä aina yhtä kaunis :) Teidän häät on jo ihan nurkan takana, jännää! :)

    VastaaPoista
  8. Upea paikka kyllä! Valkoiset seinät ja tuollaiset holvikaaret ovat niin kauniita ja sopivat häihin hyvin. Suomenlinna paikkana on ainutlaatuinen. :)

    VastaaPoista
  9. Nyt ymmärrän sen, kun sanoit teidän juhlapaikan olevan valoisa :D Siis aivan mahtava paikka!!

    VastaaPoista
  10. No on aika upeat puitteet saada kauniit juhlat, kun tilakin on noin näyttävä. :) Joskus hääkubia katsellessa kiinnittyy se katse vähemmän hehkeään tilaan, mutta tuossa ei ole sitä pelkoa. Kauniille kaunista. <3
    Ehkä meikäläisenkin pitäisi edes kerran elämässä käydä tuolla suomenlinnassa. Ihan hävettää myöntää töissäkin turisteille, että asun täällä, mutta en ole käynyt tuolla.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whoooot :D Etkö oikeesti oo käyny! Hihihii. Voi ei. No mutta nyt otat tämän kesän missioksi sitten sen ihan ehdottomasti!

      Tila on kyllä ihana (:

      Poista
  11. Ihana blogi! Tuun aina niin hyvälle tuulelle, kun luen teidän juttuja. :) Olisi kiva kuulla muuten tarina siitä, miten tapasitte sulhasenne kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos hirmuisesti <3 Ehkä minun tosiaan pitäisi se kertomus vielä tehdä, kun sitä niin moni on toivonut (: Ehkä sitten ajastettu postaus hääpäiväksi!

      Poista
  12. Voi että, en malttaisi odottaa teidän hääkuvia, niistä tulee varmasti ihania :) tsemppiä viimeisiin järkkäilyihin!

    VastaaPoista
  13. Paljonko tilavuokra maksoi entä saitteko tuoda paikalle omat alkoholijuomat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sai tuoda omat juomat (: Kaikki tieto löytyy tarkemmin suoraan Suomenlinnan nettisivuilta hintoinen päivineen, joten kannattaa kuikata sieltä, niin saat varmasti ajantasaiset faktat (:

      http://www.suomenlinna.fi/kokous-_ja_juhlatilat/juhlatilat/pirunkirkon_juhlasali_max_120

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: