2012/10/17

Köyhän miehen kylppäriremppa

Tätä hetkeä on varmaan ainakin joku teistä odottanut, sillä aion nyt esitellä hieman olennaisimpia muutoksia, joita meidän kylppärissämme on tässä lähikuukausien aikana tapahtunut. 

Korostettakoon, ettei vieläkään ole valmista. Sisustuksen ja tekstiilien suhteen ei olla tehty yhtikäs mitään, silikonia pitää ruutata vielä reikään jos toiseenkin ja kaiken lisäksi aika olennaisia asioita, kuten pyyhekoukut ja avohylly, uupuu yhä seiniltä.

Mutta tässä siis meidän taidonnäyte aka kylppäriremontti laattamaalilla.


 




Ja lähtötilannehan oli näinkin upea, jos jonkun verkkokalvoille ei tämä kauheus ole painautunut yhtä pysyvästi kuin allekirjoittaneelle.







Eihän se uudenveroinen ole, mutta aika mukiinmenevä tuota lattiakaakelien väriä lukuunottamatta. Tämän kopperon remontointiin putkimiehineen ja kaikkine tykötarpeineen meni n. 1.000 euroa, kun taas jo pelkkien uusien kaakeleiden asennus olisi kustantanut pauttiarallaa kymmenkertaisen summan lattian alla pujottelevien kupariputkien ansiosta. Kerrottakoon vielä, että tännehän oli tosiaan tehty täydellinen kylppäriremontti pari vuotta sitten, mitä ei ehkä ihan äkkiseltään uskoisi, kun näitä sinisiä "marmorilaattoja" katselee. Kröhöm.

Eli mitä me sitten teimme?

-Maalasimme seinät neljään kertaan valkoisella kaakelimaalilla.
- Maalasimme myös katon.
- Uusimme kaikki kalusteet, peilin, valaistuksen, tason, altaan, hanat, suihkun sekä suihkuseinät. Uutta valkoista pöntönkantta unohtamatta.
- Laattojen lisäksi tänne ei muuta alkuperäistä jäänyt, kuin tuo toilettipöntön runko.

Oman kokemuksen perusteella voin oikein lämpimästi suositella seinälaattojen maalaamista. Kannattaa vain muistaa pestä ja jynssätä laatat ennen maalaamista ihan äärimmäisen hyvin, sekä antaa maalin kuivua ennen uutta kerrosta seiniin tuplasti se aika, kuin mitä purkissa väitetään riittävän. Tuon Ikean laatikoston yhdistämistä muuhun, kuin Ikean omaan pesualtaaseen taas en voi suositella. Voin kertoa, että muutama tuhat hiusta piti repiä päästä tämän kokonaisuuden kasaan saamiseksi.

Tycker du?

Kivvaa keskiviikkoa! Perjantaikin on enää kahden yön päässä. Aikamoista.


58 kommenttia :

  1. Kyllä se rempatulta ja siistiltä näyttää, entisellä asukkaalla oli selvästi vain kovin erilainen maku kuin teillä :) En mäkään tosta sinisestä välittäisi, mutta tuo koukerolaatta on musta jopa kaunis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Hieman oli tosiaan erilainen maku.. Ei noissa koukeroissa mitään, mutta värimaailma oli jokseenkin ahdistavan - no- sininen :D

      Poista
  2. Samaa laattamaalia olen välillä miettinyt. Pohtinut kuitenkin, että pysyykö se ihan oikeasti? Voiko seiniä pestä normaaliin tapaan? Mitä maali maksaa?

    Meillä on tehty kylppäriremontti myös vasta muutama vuosi takaisin, mutta ei ihan vastaa makuamme: ihanaa sinistä, jep, toooosi ihanaa.. Ja silti vaikka maalaisimme seinien muutaman pystysuuntaisen järkyttävän boordikaistaleen, jäisi lattiasta edelleen sininen, äh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuntuu seinissä pysyvän yhtä hyvin kuin maali yleensä. Me saatiin vähän naarmuja maalipintaan aikaiseksi esim. sillä, kun kiinnitettiin tuota suihkuseinää ja sen metalliosa vahingossa kolahti seinään. Muuten kyllä voi pestä ja puunata oikein hyvin! Itse en olisi voinut elää nuiden sinisten seinien kanssa (tai siis halunnut), mutta tuo sininen lattia nyt vielä menee. Pitää vaan peittää se isommalla matolla ;)

      Poista
  3. Sehän on tosi hieno!! Jag tycker!! :D
    Jee, perjantai on melkein tässä taas!

    VastaaPoista
  4. Mikäköhän sinivimma ihmisillä ollut, kun meidänkin kylppäristä löytyy sinistä "koristeboordeineen".. Yäk!

    Tulos on kyllä huomattavasti avarampi ja kauniimpi! Nuo lamput on ihanat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tosiaan tiedä! Onko se joku assosioituma vedestä, että kylppärissä pitää olla "veden väristä". Miten olis vaikka neutraalit sävyt, joita voi sitten tekstiileillä ja muilla härpäkkeillä fiiliksen mukaan vaihdella? Aargh :D

      Kiitos! Livenä se on vielä kivempi. En jotenkin saanut kuviin oikeaa tunnelmaa, varsinkaan tuolla laajakulmalinssillä. Vois ottaa kalsarikahvit tuossa ens viikolla, jos se eräs kolmaskin neito liittyis seuraan? ;)

      Poista
  5. Miksi ihmeessä otitte ton iiihanan pytyn kannen pois?? =))
    Joku sen vaivalla siihen kaks vuotta sitten hankkinut.... No joo, makuasioistahan voi kiistellä vaikka hamaan loppuun saakka. :)
    Äärimmäisen hyvä "köyhän miehen remontti" tykkään mä. Olen itsekin kuullut tuosta kaakelimaalista vain hyvää. Kaverit maalasi keittiön välitilan laatat taannoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samaa on moni kaveri kysellyt! Kyllä nyt vähän harmittaa, kun pitikin mennä se poistamaan ;) Niinhän niistä voi kiistellä, mutta eipä se taida kannattaa. Saatiin nyt edes vähän sinnepäin mitä haluttiin. Seuraavaan kotiin sitten tulee ihan oikeasti se uusi kylppäri (: Kiitos! Sisko miehineen maalasi myös välitilan laatat sillä. Hyvin on toiminut!

      Poista
  6. Näyttä todella hyvälle! Nyt voisi itsekin uskaltautua kokeilemaan tuota laattamaalia. Meillä kun edelliset asukkaat rakasti persikanväristä vessaa. Kaikki kaakelivärit vessassa, paitsi valkoinen, musta ja harmaa tulisi kieltää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi persikka kuulostaa kerrasasan hurmaavalta! :D Kokeilkaa ihmeessä! Lattiaa tällä ei kannata maalata, mutta jo seinien värin muutos tekee kyllä suuren eron.

      Poista
  7. oooh, siitähän tuli upea, ihan kun olis tullu muutama neliö lisää tonne - kyllä kannattti! Ja jatkan samaa ihmettelyä tosta sinisestä väristä; mikä hitto siinä sin isessä on? Nimittäin niin on meidänkin kylppäriin rempattu iiihanaa (not) vaaleansisistä kaakelia. Yuck. Odottelen jo putkiremppaa, että pääsis niistä eroon!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä itsekin ollaan kovin tyytyväisiä, eikä tuo lattia enää häiritse yhtään. Voi ei, toivottavasti teillä alkaa putkiremppa pian! :D

      Poista
  8. sininen on pop, meidän entisessä vuokrakämpässä josta juuri päästiin muuttamaan pois, tehtiin vuonna 2010 täydellinen kylppäriremontti. Lattia tuli harmaalla laatalla, mutta ne seinät on juurikin melkein tismalleen samanlaista sinistä marmorilaattaa jota teillä, ja välissä tuo tommoinen koukeroboordi!! Putkirempan aikana portaita kuljeskellessa näin myös muutamaan muuhun taloyhtiön kämppään, ja joka toisessa kämpässä oli se sama sininen kylppäri, en tajua! :D

    Eikä me sinisestä päästy muuttamallakaan, tässä talossa mikä juuri ostettiin, oli vessassa vaaleansininen tapetti (maalattiin se valkoiseksi!), vierashuoneessa järkyttävä sininen kuviotapetti ja meidän makkarissa vaaleansininen tapetti. Valkoista maalia on siiis PIKKASEN kulunut tässä taloudess :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, voi ei! :D Onneksi saitte valkoisella sinisyyden peittoon. Sininen on ihan kiva, mutta liika on aina liikaa.. Itse valitsisin aina just mahdollisimman neutraaleja värejä, etten sitten kyllästyisi nano-sekunnissa (:

      Poista
  9. Huomattavasti paremman näköinen tuli, kätevää tuo laattamaali! Iso peili ja taso on ihania luksusjuttuja :) Ihankuin tuo laatan kokokin näyttäisi nyt suuremmalta. Jotenkin hassua, että vielä nykyäänkin valitaan tuollaisia sinisiä laattoja, kun omasta mielestä ne on jotenkin niin mennyttä aikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan! Se oli kyllä kätevää, vaikkakin vähän isotöistä maalata (: Tuo koko kylppäri tuntuu paljon tilavammalta nyt. Varmaan tuo suihkuseinän poistuminenkin vaikuttaa asiaan, sillä se oli ihan karmea pönötys.

      Poista
  10. No hei ihanasti romanttinen tuo vanha... :P

    Uusi näyttää superhyvältä! Ja ihan mahtavasti on pöytätilaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos (: On kyllä ilo laskostella pyykkejä tuolla tasolla! Sitä oikeaa kodinhoitohuonetta odotellessa ;)

      Poista
  11. Hyvältähän se näyttää! Samaa ei kyllä voi sanoa edellisen asukkaan tekemästä kylppäriremontista, tuon vessanpytyn putkenkin olis saanut "hieman" nätimmin laitettua, jos kerta paikat on revitty auki. Kaakeleiden väreistä en edes sano mitään...

    Hyvin menee meidän maut yksiin; meille on tulossa varmaankin sama pöytä-lavuaari-systeemi kylppäriin ja samoin samanlainen suihkunurkkasysteemi. Tykkään ;) vaan olispa edes kaakelit, joita maalata... Luulen, että vaaleanpunaisen muovimaton maalaus ei ole ihan kuningasidea?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu, että siskoni ja hänen miehensä asuntoon (asuvat siis samassa taloyhtiössä) on tehty tämä samainen kylppäriremppa "hieman" laadukkaammilla materiaaleilla, mutta heilläkin tuo putki on näkösällä. En tiedä mikä juttu se on, mutta totta sitä ei ole helposti saatu sitten tungettua tuonne seinän sisään tai lattian alle.

      Oi vähän siistiä! Suosittelen mittailemaan aika tarkkaan, että tuo allas mahtuu siihen kaapin sisään :D Meillä meinas mennä koko projekti reisille, kunnes tehtiin pari pientä kikka-kolmosta.. Vaaleanpunainen muovimatto. Oi että :D

      Poista
    2. Kikkakolmosia on meillä käytetty sellainen määrä, että taitaa mennä jo rutiinilla. Mutta kiitos vinkistä, josko jonkun tuplana tehdyn työn määrän voisi välttää. Ja hei, ei pelkästään se, että seinät on vaaleanpunaiset, mutta kun lavuaari ja pytty on vaaleansiniset! :D sille on syynsä, ettei kylppäri- tai vessakuvia juuri ole meiltä esitelty. Tuo remppa vaan vaatii jo sen verran tuota maksuvalmiutta enemmän, että taidetaan säästää ensi vuoteen.

      Poista
    3. Hahah! En kestä! :D Joo, kylppärirempat on kyllä kalliita. Me tuskin tänne aletaan kummempia koskaan tekemäänkään. Tehkööt se seuraava asukki sitten (:

      Poista
    4. Me tuskin voidaan enää lykätä sitä tosiasiaa, ettei kukaan hullu halua ostaa tätä muovitettua, rei'itettyä, silikonilla paikkailtua, pastellisävyistä kylppäriä, jossa ei ole kaapin kaappia, suihkuseinää tai mitään muutakaan 80-luvun jälkeen kehiteltyä :D luulen tosin, että tehdään kahdessa osassa, ensin vessa (johon vieraatkin eksyy) ja sitten toisilla vauhdeilla kylppäri ja sauna.

      Poista
    5. Voipi olla mahdollista! :D No mutta tuohan kuulostaa suunnitelmalta!

      Poista
  12. Terrrkkuja ensinnnäkin sarastuvalta! Joo no parempaan päin onneksi :) Mutta asiaan --> Mäkin tykkään, varsinki lampusta ja puutasosta, ja unohinkin sillon sanoa tuosta valitsemastanne suihkuseinästä, että vaikuttaa kätevältä. Mietittiin tuollainen sama vaihtaa sitten siihen Töölön yksiöön ennen kuin myydään se! Se on vaan niin saakulin pieni, että ei mahtuis noin iso. Sähän voit tulla sit samoilla opeilla remppaamaan senkin kylppärin, se on paljon pienempikin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranehan pian! Näitähän saa myös esim. yksiovisena tai suoralla ovella ja vaikka minkä kokoisia, että eiköhän sinnekin kopperoon löydy passeli. Jotenkin musta vaan tuntuu, että tässä saa tätä remppaamisen himoa ihan hyvin tyydytettyä, joten en taida luvata, että tuun sitä yksin remppailemaan :DD

      Poista
  13. Tykkään! Enkä aluks tajunnut yhtään että kaakelit on tosiaan vaan maalattu, erittäin varteenotettava vaihtoehto jos muuten kylppäri on hyväkuntoinen! Ei näytä yhtään köyhän miehen (tai naisen) tekeleeltä ;) Lamppu ja peili on tosi jees. Etenkin ilman peilikaappia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Tuo oli kyllä helppo tapa vähän raikastaa ilmettä (: Kiitos, tykätään itsekin kovasti näistä kalusteista. Valot ois haluttu molemmin puolin peiliä, mutta se ei oikein onnistunut, kun sähköt tuli vain peilin yläpuolelle yhdestä reiästä..

      Poista
  14. Hienohan siitä tuli, mieletön ero tuohon edelliseen ;)) Osaatko kertoa mikä oli suurin ongelma Ikean ja toisen merkin altaan yhdistämisessä? Siitä olen nimittäin haaveillut jo kohta vuoden, mutta olen pelännyt juuri tuota. Haluaisin nimittäin paremmat laatikot kylppäriin ja Ikealla on aika tilavat, mutta tahtoisin myös jonkun hienomman altaan, kuin Ikealla on tarjolla. Sitten pitäisi vielä kekkasta jostain tuo taso. Meillä on tietysti altaan ja pesukoneen välissä vielä pytty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Tuon toisen merkin allas oli ensinnäkin liian syvä (vaikkka oli ihan normaali syvyydeltään), joten laatikostoa piti vähän sisältä tuunata. Toisekseen tuo tai mikään muukaan allas ei olisi tuohon mahtunut kunnolla, jos laatikoston taakse ei olisi laitettu muutamia korotuksia. Näytän sitten kun tulet käymään ;) Tasot on keittiön jämiä Puukeskuksesta!

      Ai vitsi, eli taso pitäis katkaista siitä välistä tai tehdä pään mentävä reikä :D

      Poista
    2. Minä kun haluaisin sellaisen altaan joka tulee tuon tason päälle, tiedätkö? Kun tuo teidän on taas enemmänkin upotettu. Osaatko sanoa, onko ongelma silloin ratkaistu? Voi piru, kun ei ole rahaa kokeilla ja sitten huomata, että ei se toimikaan... Olisipa suvussa joku remonttireiska :) Meillä on nyt lavuaarin reunalla niin kapea tila laskea tavaroita, että suorastaan pännii joka ikinen aamu tiputtaa kaikki meikit tuonne altaaseen. Tasolla ja ylöspäin nousevalla lavuaarilla kuvittelen haalivani lisää laskutilaa :) Niin ja pesukone näyttää niin tyhmältä, kun ei siinä ole tasoa päällä.. Hei, ehkä meillä voisi olla ensimmäinen semmonen wc, jossa pää työnnetään reiästä istuakseen pöntöllä!!! Vois olla menestys :D

      Poista
    3. Ongelmaksi tuollaisen tason päälle tulevan altaan kanssa tulee se, ettei se allas tulee ihan sairaan korkealle. Teillä se ei varmaan haittaa, kun olette niin pitkiä, mutta vierailla voi olla vaikeuksia pestä käsiä ;) Siis jo haluatte tason sille samalle korkeudelle, kuin se tulisi pyykkikoneen päälle. Lisäksi Ikeasta ei saa oikean mittaisia jalkoja, jos haluaa allastason olevan pyykkikoneen yläpuolella, vaan siihen pitää keksiä joku patentti. Vielä lisää ongelmia tuo se, että kun nämä Ikean kaapistot on jotain 40 cm ja risat syviä ja pyykkikone on sen 60 cm syvä, niin saman syvyinen taso ei oikein onnistu, JOS tuon kaapiston taakse ei laita jotain paloja, jotka tuo kaapistoa enemmän irti seinästä :D Hirveen hankala selittää! Tuu käymään niin mä näytän (:

      Poista
    4. Plus tuohon Ikena kaappiin tarvii erilaisen vesilukon, kuin normaaliin. Luonnollisesti sitä ei Ikeassa myydä kuin altaan mukana, joten se pitää etsiä jostain muualta. Me löydettiin onneksi Bauhausista, mutta piti ostaa kaksi eri pakettia, jotta ne sai yhdisteltyä :D IHANA PALAPELI!

      Poista
  15. Tulipa hyvännäköinen pelkällä maalauksella! Mulla löytyy myös sinisiä laattoja kylppäristä mutta onneksi vain muutama.
    Http:\\juttamarilla.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti (: Kyllä tämä toi valoa ja lisää tilantuntua ehdottomasti!

      Poista
  16. Tosi kiva ja raikas! Ihana tuo taso. Ja näkeekö silmäni siis saunan oven?! Mahtista :) (Paitsi että onhan meilläkin vielä "kiva" höyrysauna kun nykyinen kuivausrumpu puhaltaa vaatteiden kosteuden suoraan kylppäriin eikä siis kondensoi sitä vedeksi niinkuin käytännössä kaikki kuivarit viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajalta.. Kertoo jotain kyseisen laiteen iästä :D Stokkan toimituksia odotellessa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä meiltä saunakin löytyy (: SIihen on tehty tällä hetkellä nolla panoksella ei siis yhtään mitään. Ajatuksena olisi vähän sitäkin tässä tuunata ja ehkä hommata uusi kiuas 80-luvun punaisen sähkönsyöjän tilalle :D

      Ihana! Teillä on oma höyrysauna! :D

      Poista
  17. Jag tycker! =) Sulla on silmää!

    VastaaPoista
  18. Hyvältä näyttää! Ekana katsoin että kaikki laatat pistetty vaihtoon mutta ei kun maalia, hieno lopputulos kyllä ^^ Kotoinen mutta moderni kylppäri, I like. :)

    Satu
    Indie by heart

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos (: Kummasti se kyllä muutti ilmettä! Kun sais vielä kaikki pikkujututkin valmiiksi pian!

      Poista
  19. Meillä on samanlainen suihkukaappi, tykätty on :) Näyttää muuten tosi kivalta, jotenkin niin sulta ! Sopii kun nenä päähän ! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, kiitos <3 Ihanasti sanottu! Se nimittän tuntuukin just multa! :D

      Poista
  20. Todella onnistunut muutos :) Heti näyttää moninkertaisesti raikkaammalta ja tilavammalta koko kylppäri! Itsekin ollaan muutamissa näytöissä tuskasteltu samantyyppisiä kaakeleita kuin teillä, joten hyvä nähdä, että jo maalaamalla pääsee hyvään lopputulokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! No sepä se. Kyllä tuo valkoinen väri on ihmeellinen, mitä se tekeekään tilantunnulle. Jos kylppäri on muuten hyväkuntoinen tai putkiremppa tulossa vuoden parin sisään, niin tämä on kyllä oiva ratkaisu (:

      Poista
  21. Jag tycker! Empä ollut aiemmin kuullutkaan moisesta, siis että seinäkaakeleitakin voisi maalailla, siistii! Joo nuo Ikealaiset kalusteet on vähän sitä luokkaa, että JOTAIN sählinkiä tulee väkisinkin jossain kohtaa kokoamista.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin kätevää! Ne on kyllä just niitä :D Pitäis aina ostaa koko "setti", muuten tulee ongelmia. Sama juttu oli keittiön altaan kanssa. Allaskaapista piti poistaa yksi laatikko, jotta joku muu kuin Ikean allas mahtui paikoilleen. Huoh..

      Poista
  22. Mä tykker kanssa tästä :P Meillä rempattiin viime vuonna VIHREÄ vessa valkoseks.. Oli kans ihan puhdistava muutos :D

    VastaaPoista
  23. Ihan huippu hieno kylppäri! Uskomattoman pienillä jutuilla täysin eri huoneelta näyttää! Ai että mun öklö kylppärin boordi ei vielä tiedäkään että tulee kohtaamaan tuon laattamaalin kanssa, kjeh kjeh :D

    VastaaPoista
  24. Moikka vaan Piia Pauliina! Kiva että löysit tänne (: Ajattelin tehdä aiheesta tässä lähiaikoina ihan oman postauksensa, kun tätä niin paljon on kysytty, mutta voin vastata tähänkin lyhyesti (: Eli kyllä maali on pysynyt hyvin myös suihkun kohdalla. Itse en ole kokenut vielä tarpeelliseksi jynssäämällä jynssätä seiniä karkealla harjalla, mutta olen kyllä suihkutellut puhdistusaineet seiniin ja sitten harjannut ne karkealla pesusienellä. Minusta tuo pinta on nyt sellainen, ettei kaikki lika edes kerry siten, kuin normaaliin laattaseinään. Itse taidettiin maalata neljä kertaa, mutta yläosaan olisi riittänyt kolmekin kerrosta. Alaosa oli sen verran tumma, että se vaati enemmän maalia peittyäkseen. En valitettavasti muista maalin merkkiä, mutta ainakaan Bauhausissa ei ollut kuin tätä yhden merkkistä maalia, jota voin siis kyllä suositella (:

    VastaaPoista
  25. Moi! Ihanan lohduttava teksti, itsekin suunnitteilla maalata vessan laatat. Muistatko suuntaa antavasti paljonko teillä meni maaleihin rahaa? Itsellä ehkä samankokoinen,ellei jopa pienempi kylpyhuone :)
    Ps olisi kiva jos pystyisit vastaamaan omaan blogiini,kun en tiedä löydänkö tänne enään:) ja muistanko tulla katsomaan!
    Jouua.blogspot.fi !:) kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok! Me taidettiin ostaa 3 maalitörppä ja aika arvokastahan se tuo maali oli. Maaleihin taisi mennä 120 euroa.

      Poista
  26. Moikka!
    Vieläkö maali on pysynyt seinissä? :)

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: