2012/06/17

Ehkäpä maailman paras juustokakku

Tein synttäreilleni viime viikonlopuksi aivan mielettömän hyvää juustokakkua, jonka alkuperäisen ohjeen sain Aurinkoprinsessalta. Sovelsin sitä aavistuksen maustamisen osalta ja lopputulos oli omaan makuun suorastaan perfetto!

Tästä saatte kyllä oivan superherkun vaikkapa juhannuksen kahvipöytään.


Pohja:

200g Digestive-keksejä
 100g luomuvoita tai margariinia sulatettuna

Murskaa keksit kunnolla.


Lisää sekaan sula rasva ja sekoita. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Kannattaa pohjustaa vuoka leivinpaperilla, niin saat lopuksi kakun siirrettyä nätisti tarjoilualustalle.


Täyte:

2 luomukananmunaa
2dl luomukuohukermaa tai kasviskermaa
400g tuorejuustoa
1 dl sokeria
200 g valkosuklaata
Puolikas limen kuori
Ripaus vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa munat ja noin sokeri superkuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kerma,  tuorejuusto, valkosuklaa ja raastettu limen kuori.


Kaada täyteseos tasaisesti pohjan päälle ja laita kakku uuniin. Paista noin 175 asteessa about 20min. Paistoaika on toki ihan uunista kiinni ja meidän kiertoilmauunille tuo aika oli sopiva. Kakun pinta saa aavistuksen rusehtaa, jotta se on varmasti kypsynyt sisältä kunnolla.


Anna jäähtyä kunnolla, mielellään ihan jääkaappikylmäksi. Irrota sen jälkeen irtoreunat ja -pohja. Liuta kakku varovasti tarjoilualustalle leivinpaperista kevyesti vetämällä. Koristele vaikkapa tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla tähän tapaan.


Nautitaan hyvässä seurassa, mielellään shampanjaa tai kuohuviiniä siemaillen ;) Testatkaa ihmeessä ja kertokaa osuiko ja upposiko teihin yhtä lujaa tämä herkku, kuin meikäläiseen.

PS. Tämä postaus oli ajastettu. Minä itse istun tällä hetkellä peppuani puuduksiin jossain päin Norjan pohjois-rannikkoa! Terkkuja siis täältä (:


40 kommenttia :

  1. Pitääpä pistää korvan taakse tämä resepti! Itse yleensä teen juustokakut ilman uunia, mutta tekee mieli kokeilla tälläistäkin ja tämä resepti kuulostaa ainakin todella hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin yllätyin aikanaan tästä, tuntu urpolta tunkea se uuniin, kun kyseessä EI ollut semmonen jenkkijuustokakku, mutta kerran kokeiltuani kokeilin ainakin tuhat kertaa uudestaan! :D MUn luottoresepti, josta oon tehny varmasti yhtä monta variaatiota, kuin kakkujakin: yksikään ei ole tainnut olla edeltäjiensä kaltainen... :D

      Poista
    2. Mä olen ennenkin tehnyt juustokakkua uunissa, kun en käytä liivatetta. Mutta sellainen juurikin luottoresepti on ollut hakusessa ja tästä taisi tulla ehdottomasti mulle se ykkönen (:

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä, pitää kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  3. jääkaapissa tällähetkellä jäähtymässä :) kohta päästään maistelee!

    VastaaPoista
  4. Oi näyttää niin hyvältä, täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Makua PITÄÄKIN soveltaa! :) Ihanaa, että joku visuaalisesti lahjakas ja ohjeistaan tarkempi teki kakusta arvoisensa postauksen! :)

    Kaikille kokeilunhaluisille ja suurpiirteisemmille tiedoksi, alkuperäinen "ohje" siis täällä http://tylliunelmia.blogspot.fi/2012/05/love-love-love-ja-ihan-uusi-haaste.html :) Ja siitä vaan tuunaamaan oma lempparijuustokakku! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis voi ei! Mä olin muka tekeväni tuohon linkityksenkin sun blogiin, mutta jostain syystä se oli jäänyt pois :D No mutta nyt asia on korjattu (:

      Poista
  6. Nam! Tätä syödään juhannuksena.

    VastaaPoista
  7. Nams, näyttää herkulta :)

    Hei kiitos ihana tosta maustepurkki DIY ideasta!! Täällä alettiin heti keräämään pilttipurkkeja vastaavaa varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ole hyvä vaan! Se on kyllä helppo ja kätevä tapa säilyttää niitä pussukoista. Ne on niiiiiin rasittavia! Ne pussit siis :D

      Poista
  8. Hih, luin ensin, että "tein tyttärelleni". What?! Sitten lukaisin uudelleen ja tajusin, että kyse olikin synttäreistä, eikä tyttärestä. ;) Mietin jo hetken, että mitä minulta on jäänyt välistä.

    Tuo kakku näyttää niin hyvältä! Täällä ruudun toisella puolen ollaan ihan kuola poskella. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaha :D Päivän naurut! Mutta hei, kyllähän mulla on kolme "tytärtä" ;)

      Se oli hyvää! Huomenna pitää leipasta samanmoinen iskän synttäreille. Tai kaksi.

      Poista
  9. Mulla lilluu uunissa valkosuklaalla ja applesiinitorejuustolla maustettu yksilö. Katsotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi ei oo totta! Tein juuri saman sekoituksen isän synttäreille lauantaina. Ja ainakin täällä maistui :D Toivottavasti sielläkin?

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Eikös se vain olekin suussa sulavaa! Ah ja nam nam!

      Poista
    2. Tällä kertaa ei onnistunut :/ TULI IHAN LÖLLÖÄ!

      Poista
    3. Sen kuuluukin olla uunista otettaessa ihan löllöä! Ainakin itse, kun pistän yöksi jääkaappiin niin on oikein parhaimmillaan (:

      Poista
    4. Koklasin kakkua, mutta mulla myös jäi ihan löysäksi. Siis vielä monen tunnin jääkaapissa olon jäkeenkin on keskeltä ihan vanukasta :( Mikähän on ongelma, olikohan kuitenkin liian vähän uunissa? Kuuluisko sen rusertua hieman päältä? Tämä jäi ihan vaaleaksi, vaikka olikin sen 20min.

      Poista
    5. Voi ei! Onpa harmi, että jäi löllöksi :( Se on varmastikin sitten ihan uunista kiinni, kun meillä on kiertoilmauuni, joten se ehkä paistaa nopeammin kuin jotkut toiset uunit. Kyllä se saa vähän rusehtaa päältä, ei siis palaa, mutta vähän tummua. Kirjoitankin tuonne ohjeeseen vielä korjauksen, joten varmaankin ongelma oli just se, että oli hetken liian vähän aikaa uunissa.

      Poista
    6. Ok, kiitos vastauksesta, pitää kokeilla pitää hetki pidempään ensi kerralla. Hyvää se oli joka tapauksessa, vaiks olikin löllöä ;)

      Poista
  11. Ai ihanaa, vihdoinkin OIKEAN jenkkijuustokakun ohje! =)

    VastaaPoista
  12. voisitko laittaa välivaihevinkkejä lisää? esim. valkosuklaan sulatus sai mun hermot kiristymään. ja kermaa ei vatkata kuohkeaksi vai vatkataan? kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Originaaliohjeistajana mä voinen auttaa :) Kermaa ei tarvi erikseen vatkata, sinne munasokerivaahdon sekaan vaan! Ja sitten kun siellä on kaikki muukin, niin vatkaa vielä niin, että seos on tasasta.

      Valko- tai minkä tahansa suklaan voi sulattaa sillä oikeemmalla tavalla eli vesihauteessa tai laiskan naisen uhkarohkeella mikrosulatustaktiikalla. Jos sulatat vesihauteessa, laita vesi kiehumaan kattilaan ja kun se kiehuu, hiljennä tehoja niin, että hiljakseen vaan poreilee. Laita päälle sopivan kokoinen kulho, johon oot palotellu suklaan. Sekottele suklaata kulhossa, alkaa siinä hiljalleen vesihöyryn ansiosta sulaa. :) Varo, ettei vettä roisku kulhoon!

      Jos se kulho on niin iso, että peittää kattilan suuaukon, sekottelu ja pärskimisen varominen on helpompaa, etkä todennäkösesti onnistu polttamaan käsiäsi. Samalla pitää kuitenki varmistaa, ettei se vesi kiehu niin lujaa, että koittaa nousta yli kattilasta!

      Mikrosulatuksessa palottele suklaa lautaselle ja mikrota. Laita ihan lyhyitä pätkiä kerrallaan ja sekottele välissä, suklaa muuttuu vaarallisen helposti rakeiseksi. Ammattilaiset kattelee mikrosulattajia aika rumin katsein, saattaa jopa sylkeä päälle... :D (joo, mä teen sitä silti ite! :D )

      Poista
    2. Haha, kiitos kun ohjeistit mun puolesta :D <3

      Poista
  13. Nam minulla kakku uunissa nytten! Kyllä taikina oli jo
    niin hyvää että lupaavalta näyttää! Mutta apua oli kyllä niiin löysää 20min kuluessa vaikka on kiertoilma niin annan sen olla siellä vähän kauempaa:) muuntelin vähän ohjetta lisäämällä yhden mascarpone purkin ja kananmunan ja vajaa puoldesiä sokeria lisää:) ja ikuisena kinuskin ystävänä tein valmis kondensoidusta maidosta dulce de leche kerroksen, hih toivottavasto onnistuu äitin synttäreille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi toivottavasti maistui yhtä hyvältä valmiina kuin taikinana ;)

      Poista
  14. Onneksi eksyin sivuillesi ja löysin tämän ohjeen! Vielä en ole päässyt kakkua virallisesti maistamaan, kun juhlat on vasta huomenna, mutta pelkkä taikina maistui jo ihan älyttömän hyvälle. :D (Maistelin sitä myös uunista otettaessa ja namia oli!) Laitoin taikinaan aika reilusti limetin mehua, kun pelkästä kuoresta ei tahtonut makua tulla. En yleensä tee uunissa paistettavia juustokakkuja, mutta tätä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin. :)

    VastaaPoista
  15. Parempi versio tuosta on Key Lime Pie!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! En ole testannut eikä tätäkään juustokakkua ole tullut enää leivottua, kun jätin kananmunat pois ruokavaliostani tai ainakin omista leipomuksista. Pitäisi kehitellä munaton juustokakku ^_^

      Poista
  16. 20minuutin jälkeen kakku oli ihan vesilöysää ja annoin olla pidempään uunissa. Tulos paloi reunoilta ja aivan löysää keskeltä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi juttu! Itsellä kyllä onnistui joka kerta, mutta en ole reseptiä testannut piiitkin aikoihin.

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: