2015/01/09

Lapsiperheen matkakuumeilua tulevalle vuodelle

Syksy sujahti sukkelaan, enkä pallomahani kanssa paljon matkustelua lähikauppaa pidemmälle miettinyt. Loppuvuosi meni vieläkin nopeampaa, kun nyytti vihdoin ja viimein syntyi itsenäisyyspäivän alla. Nyt kun tammikuu koitti, päivä pitenee ja vauva-arki rullaa jouhevasti niin se vanha tuttu meikäläistä kroonisenakin vaivannut tauti nostaa taas päätänsä. Matkakuume.

Näin äitiyslomalalaisen tuloilla ei kovin kauaskantoisia suunnitelmia kannata tehdä, joten olen koittanut pitää haaveilun kutakuinkin realistisena. Tänä vuonna ei lähdetä kiertämään jenkkejä eikä myöskään vaelleta Nepalin vuorilla. Sen sijaan kun ensimmäinen pari viikkoinen kotimaanmatka sujui pojan kanssa niin mukavasti, että uutta talvilomareissua tässä jo kovasti suunnitellaan  autoillen johonkin Lapin hiihtokeskuksista. Maaliskuun loppupuolella siispä pakkaamme perheen autoon ja karautamme kohti pohjoista. Toki aiomme matkalla pistäytyä kotikonnuilla Kainuussa ja palatessa ystävien luona niin Rovaniemellä kuin Oulussakin. Pitäähän sitä juniorille esitellä armasta Suomineitoa!

Sveitsin alpit
Kainuun talvi

Loppukeväällä olisi kiva lähteä jonnekin kotimaata askeleen kauemmas. Mielessä on pyöritelty niin visiittiä veljen perheen luo Sveitsiin, pidennettyä viikonloppua Berliinissä tai Amsterdamissa taikka risteily + hotelliyhdistelmää meren yli joko Tallinnaan taikka Tukholmaan. Näistä jokainen olisi varmasti suhteellisen helppo kohde ensimmäiseksi ulkomaanpyrähdykseksi vauvan kanssa, jolle pitääkin muuten hommata ikioma passi piakkoin.

Kesän varalle on tietysti suunnitelmissa matkustaa mökille pohjoiseen perheen pariin. Se on ja pysyy minulle rakkaimpana paikkana maailmassa ja en malta odottaa, että pikku-jätkä pääsee mukaan mökille ihastelemaan yötöntä yötä. Jos kaikki menee nappiin niin elokuulle on myös ollut mielessä lähteä ystäväpariskunnan kanssa reiluksi viikoksi kohti meidän yhteistä haavekohdetta Pohjois-Euroopassa. Tämän suhteen suunnitelmat ovat vielä täysin avoinna ja reissua on ideoitu vasta alustavasti, mutta toivottavasti pääsemme pian plänäämään kyseistä trippiä oikein kunnolla!

Kesämökki rantasauna
Lappi auringonlasku

Syksyyn ja alkutalveen olisi haaveissa vielä ainakin yksi ulkomaan reissu. Johonkin lämpimään tätä iänikuista loskaa pakoon! Vanhempani juhlistavat pyöreitä häävuosikymmeniä marraskuussa, joten olemme vähän miettineet yhteistä viikon mittaista perhelomaa esimerkiksi Kreikan saaristoon, jossa meistä kukaan ei ole koskaan aikaisemmin käynyt. Olisiko sinne suunnalle tipsejä?

Ensi viikolla starttaavilta matkamessuilta toivon saavani hieman helpotusta tähän kuumeilun, vaikkakin paljon todennäköisempää on, ettei se tauti niissä kinkereissä ainakaan helpota.

Mitä matkahaaveita/suunnitelmia teillä on tulevalle vuodelle? 

PS. Huippua viikonloppua kamut!
PPS. Nähdään matkamessuilla! Eiks jeh?


19 kommenttia :

  1. Joo Matkamessut on varmaankin vihoviimeinen paikka matkakuumeen taltuttamiseen! :DD Hei mekin lähetään sinne Rukalle just sillon maaliskuun lopussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :D Mahtaa olla virhe mennä sinne! Haha. Ai tekikö sillon! Tiiä vaikka se ois sama viikko ku me liikutaan kohti pohjosta ^_^

      Poista
  2. Ihania suunnitelmia :) Me ei olla suunniteltu mitään, mutta kotimaanmatkailu kiinnostais :) Luonnonpuistot ja etenkin Pohjoinen ruskan aikaan! Tai nyt talvella.

    Oon vähän menettäny mielenkiintoni ulkomaanmatkoihin (ainakin hetkeksi) :D Tai rohkeuteni?

    Mun serkku lähtee ens viikolla englantiin opiskeleen ja sielä ois mahdollista käydä, mutta en taida yksin ainakaan uskaltaa Kukkiksen kanssa lähteä. Toinen kaveri opiskelee Skotlannissa ja sinnekin ois mahdollista mennä. En myöskään oo valmis jättään Kukkista kotiin ja lähteä yksin eikä mun miestä hirveesti nappaa... että ehkä sekin on vaikuttanut omaan matkustamisen haluun :D Mut katotaan nyt kuin käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappi <3 Se kyllä kiinnostaa aina! Siellä on niin upeaa, että huh. Saas nähdä, jos meidän kesäinen lomamatka vesittyy ulkomaille niin sitten kyllä suunnataan Lappiin ja Ahvenanmaallakin olisi kiva käydä tänä kesänä!

      Joo ymmärrän kyllä ihan täysin, ettet halua jättää tyttöä kotiin! En minäkään voisi kuvitellakaan jättäväni poikaa pois matkasta, joten kiikutetaan se tietysti mukana. Siinähän se samalla tottuu reissaamiseen hänkin :) Rohkeasti vain kuule reissuun, jos kerta tuttujakin olisi toisessa päässä vastassa! Eihän teillä tarvisi mennä kuin lentomatkat kaksin :)

      Poista
    2. Se lentäminen siinä eniten pelottaakin :D Mutta oon nyt eilisestä miettiny tätä matkailua ihan hirveesti. Saitpa ehkä pienen matkakärpäsen räpytteleen siipiään.

      Ahvenanmaa on muuten yllättävän kiva paikka :)

      Poista
  3. Joko tiedätte mihin hiihtokeskukseen suuntaatte? Suosittelen Yllästä, rauhallinen kokoonsa nähden ja lapsiystävällinen. Toki turisteja keväällä riittää, mutta niin se in varmasti kaikkialla. Suunnitelmat kuulostaa kivoilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Iso-Syötettä ja Rukaa me mietittiin, mutta Ylläskin voisi olla oikein hyvä vaihtoehto :) Leville nyt ei ainakaan bilekansan joukkoon :D

      Poista
  4. Matkakuume on paras kuume :D Risteilyllä on ainakin helppo aloittaa matkailu. O kävi kolme kertaa Tukholmassa ensimmäisen vuoden aikana :) :) Kreikka on aina ollut ihana! Tosin marraskuussa ei välttämättä kovin lämmintä enää ole, mutta jos rantahommat jättää välistä niin ei välttämättä haittaa. Barcelona oli hyvä kohde lapsen kanssa. Ihmiset tykkää pienistä ja rattailla oli tosi helppo kulkea kaupungilla. Ollaan kanssa suunniteltu loppuvuodeksi reissua lämpimään, joten ideoita kuunnellaan mielellään. Hyvä kantoväline muuten helpottaa reissaamista paljon. Varsinkin kentällä ihan ehdoton.

    Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mekin ajateltiin, että risteilyllä voisi olla hyvä startata tämän ulkomaanmatkailu vauvan kanssa :) Ja oon ihan samaa mieltä, että kantoväline on aika must tollasille reissuille ja on se kyllä arjessakin kätevä kapine ^_^ Ihan totta, että marraskuussa ei oikein missäänpäin eurooppaa ole kovin lämmin paitsi ehkä Kanarialla, mutta pitäneekin järkätä reissu sitten vähän ennen sitä :)

      Poista
  5. Ihanilta kuulostaa teidän suunnitelmat! :)

    Kreikassa on tullut käytyä monissa eri kohteissa, ja kaikkein mukavin on ehkä ollut Samoksen saarella ollut kylä Pythagorion. Mukavan pieni paikka, mutta tekemistä kuitenkin oli tarpeeksi. Samoksen kaupungin lähistöllä oli muitakin ihania pieniä kyliä, jotka käytiin katsastamassa.
    Myös Parga mantereella on ihan super! Se on tosi pieni, ei mitään baarimeininkejä eikä shoppailumahdollisuuksia (ei tunnu tosin olevan teidänkään lempiaktiviteetteja :D), mutta kaunis ja idyllinen ihana pieni kylä. Lähellä Pargaa on myös ihana, mutta semisti liian turistisoitunut, Acheron river, eli Hadeksen virta, joka uskomuksien mukaan vei sieöut tuonpuoleiseen muutamaa lanttia vastaan. Suosittelen turisteista huolimatta, paikka oli kaunis (ja turisteilta voi välttyä kävelemällä pidemmälle...).

    Ihanaa kevättä teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos tuhannesti vinkeistä! Ja joo, ihan oikeassa olet, ei ole tuo shoppailu ja etenkään baarit meidän juttu :D

      Kiitos ja samoin sinne!

      Poista
  6. Hehe, mihinkäs se matkailija haaveistaan pääsee? :D Kuulostaa tosi hyviltä reissusuunnitelmilta ja kuvittelisin, että ne on suht helppo toteuttaa myös lapsosen kanssa. Nähdäänpä sitten messuilla, kun meni se eilinen puihin. Terkkuja!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei näköjään mihinkään :D Onneksi tuo juniorikin on osoittautunut niin reippaaksi reissumieheksi! Nähdään torstaina ja terkkuja sinneki <3

      Poista
  7. Ihana kuulla, että ensimmäinen reissu kotimaassa meni hyvin ja antaa positiivisen sysäyksen tulevia suunnitelmia kohti :) Suunnitelmatkin kuulostavat varsin hyviltä ja toteuttamiskelpoisilta. Täällä mielenkiinnolla odotellaan tulevia matkojanne ja seuraillaan mukana. Pian myös nähdään :) -Milla

    VastaaPoista
  8. Tuo kuva kesäilta-auringossa mökin kuistilla - hitto miten magee kuva. Voisin vaan tuijottaa tuota kuvaa ikuisuuden ja fiilistellä kuvan tunnelmaa. Ihana <3

    Lytsy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hitto miten makee fiilis oli istua tossa rantasaunan portailla ja katsella auringonlaskua järven taakse! :)

      Poista
  9. Eikös Pohjois-Euroopan ehdottomin ykköskohde olekkin Norja?! Jos tänne päin eksytte, laita viestiä niin pikkuihmiselle löytyy täältä myös seuraa kahdesta pienestä menijästä :) Toivottavasti teidän pikkujätkä nauttii reissaamisesta yhtä lailla kuin vanhempansakin! Meillä on suuren suurissa haaveissa palata takaisin Uuteen-Seelantiin, ja sen lisäksi "lähimatkailua" olisi kiva taas käydä kokeilemassa Pohjois-Norjassa ja Islannissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Satu! Pohjois-Norjaan ollaan itseasiassa tulossa, mutta ehkä vielä joku kerta etelämmäskin :) Ja meillä sama haave, palata vielä Uuteen-Seelantiin!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: