2014/11/15

On lähdettävä, jotta voi tulla takaisin

Unelmat on tehty toteutettaviksi. Joku viisas on joskus sanonut näin ja se on kyllä ihan totta. Dream big. Niin mekin teimme ja tasan päivälleen vuosi sitten pakkasimme miehen kanssa rinkkamme ja suuntasimme unelmiemme häämatkalle maailman ympäri. Matkalle, jota varten olimme säästäneet jo ties kuinka kauan, koska olimme päättäneet toteuttaa sen hinnalla millä hyvänsä, eikä meitä haitannut syödä välillä kaurapuuroa muiden illastaessa vähän fiinimmin. Meillä oli selkeä päämäärä, jonka eteen olimme valmiit tekemään uhrauksia. Kuka olisi uskonut, että vuosi tuon lähdön jälkeen elämämme on muuttunut ihan totaalisesti ja täällä sitä nyt odotellaan viimeisillään raskaana pientä sinaappikonetta syntyväksi.

Teetätimme vastikään olohuoneen seinälle neljä kuvasuurennosta matkaltamme. Niistä jokaisesta välittyy jotenkin niin älytömän hyvin se kaikki uskomaton tunne, jota noiden kolmen kuukauden aikana koimme. Upeita muistoja. Niitä on nyt sydän täynnä ja vielä joskus pääsemme varmasti toteuttamaan seuraavaa suurta matkaunelmaamme, joita on toki kertynyt haavelistalle jo useampia.

Mutta kuinka ihmeessä niputtaa kolmen kuukauden seikkailut yhteen postaukseen? En tiedä, mutta yritetään. Näitä kuvia on sitten "muutama".

Just nyt on ihanaa olla kotona ja palata kuvien myötä sohvan uumenista näihin kuukausiin. Matka oli kaikkea sitä ja paljon enemmän mitä ajattelimmekin, mutta tällä hetkellä mitään kaipuuta pidempään irtiottoon arjesta ei ole. Joskus pitää ihan kirjaimellisesti lähteä kauas nähdäkseen lähelle. 

Tai kuten Nuuskamuikkunen asian ilmaisisi: On lähdettävä, jotta voi tulla takaisin.

EN // Memories from year back when we started our honeymoon round the world.


38 kommenttia :

 1. Voih, niin hienoja kuvia! Johan alkaa taas reissuvarvasta kutkuttaa :D Mekin tuossa just isänpäivänä fiilisteltiin, että tuli tasan vuosi täyteen siitä, kun palattiin kotiin. Kyllä se vaan on niin, että aika messevää on sellaisen elämä, joka uskaltaa unelmansa toteuttaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos elä muuta! Täällä on nyt reissuvarpaat melkoisen hiljaa, mutta veikkaan että muutaman kuukauden päästä on iiiihan eri ääni kellossa ^_^

   Poista
 2. Ja myös Peppi Pitkätossu on joskus sanonut samoin kuten Nuuskamuikkunenkin! Uskomattoman, järkyttävän ihania kuvia. Ei voi kuin ihastella ja olla kateellinen!

  VastaaPoista
 3. Huiketa kuvia, ja mikä vuosi teillä onkaan ollut! :) Onnellisia viimeisiä odotusviikkoja <3

  (Tartun sitten sivujuoneen, kun haluaisin myös paria omaa reissukuvaa suurentaa seinälle, että minkälaiset kuvat teetätitte - kiiltävää, mattaa, kehystettyä, paperille, pleksille jne - ja missä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! ^_^ Teetätettiin mustavalkoisia mattakuvia ja iskettiin ihan kehyksissä olkkarin seinälle. Mä teetätän aina kuvat Oulun kuvassa (sieltä saa ne postitse kotiin ja voi tilata netin kautta), koska olen niin tyytyväinen heidän laatuunsa. Suosittelen!

   Poista
 4. Ihanat kuvat kertakaikkiaan - upeita muistoja, kiitos kun jaoit kanssamme niistä osan. <3

  Nuuskamuikkunen on viisas..

  VastaaPoista
 5. Hyvinhän se onnistui istuttaa nämä yhteen postaukseen. Teillä oli hieno reissu! :) Täytyy sanoa, tuon meidän jenkki-matkan jälkeen karisi itseltäkin pahin matkakuume. Nyt on ihana olla kotona. Tosin, kyllä sitä jotain pientä taas on takaraivossa kehitteillä.. Minulle voisi tulevaisuudessa riittää hieman lyhyemmätkin reissut, vaatii hirveästi etukäteistyötä ja sitten kun on vielä heppakin jonka hoito täytyy huolehtia ja löytää oikeat ihmiset siihen tehtävään. Vaikkei meidän reissu kuukautta pidempi ollutkaan, niin siltikin se auttoi näkemään jotkin asiat uudella tavalla. Kodista on tullut entistäkin rakkaampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että itsellenikin riittää jatkossa lyhyemmät reissut ja kuukausi alkaa olla itsellekin aika maksimi mitä enää reissuun lähtisin. Sanon nyt, mutta katsotaan sitten vuoden parin päästä :D Ja kyllä kuukaudessa todellakin ehtii! Teillä on ollut kuvista päätellen myös ihan huikea matka!

   Poista
 6. Vau, mitä kuvia! Nuuskamuikkunen on niin oikeassa :)

  VastaaPoista
 7. Nää kuvat on niin upeita! Teillä oli kyllä ihan mahtireissu josta oli mukavaa lukea ja esim. Chiang Main elefanttipuisto tuli bongattua blogisi kautta silloin :) Ja voin samaistua tuohon fiilikseen, että matkaa ei vaihtais ikinä pois, mutta juuri tällä hetkellä ei ole samanlaista kaipuuta lähteä pitkäksi aikaa minnekään, on hyvä olla täällä ja vain vähän seikkailla maailmalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samoilla linjoilla! Meille tämä aika oli kyllä ihan ehdoton maksimi ja jos kolmessa kuukaudessa ehti muodostaa melko massiivisen ikävän perhettä ja lemmikkejä kohtaan, vaikka reissussa toki ihan mahtavaa olikin :)

   Poista
 8. Voi mitä kuvia! Ja sopivat niin mainiosti tällaiseen harmaaseen marraskuun päivään, kun sydän ja mieli muutoinkin halajavat lämpimän auringon alle. Melkein tunnen jo kuuman hiekan varpaissani... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tämä harmaus vähän välillä synkistää ja muistan miten mahtavaa oli vuosi sitten karsitaa tämä harmaus käpälistä! :)

   Poista
 9. Upeita kuvia! Tuli niin omat matkustusmuistot mieleen kun katsoi noita... Ja noi pari viimeistä lausetta on niin totta. Kun on matkustanut pitkiä reissuja kaukana kotona ja vaikka ne ovat olleet yksiä elämän parhaimpia ja opettavaisempia kokemuksia, niin samalla ne voivat opettaa tajuamaan sen ettei välttämättä tarvitse lähteä enää niin pitkälle reissulle samalla tavalla. Ainakin nyt tuntuu siltä. Matkustamiseen itsessään ei varmasti kyllästy koskaan, mutta tavat toteuttaa sitä tuntuvat vaihtelevan aina sen mukaan mitä enemmän kokemusta tulee ja millaiseksi kasvaa ihmisenä :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia ikimuistoisesta matkasta <3

  VastaaPoista
 11. Voihan maailman kauneus mitä kuvia! Ihan mahan pohjasta ottaa katsella ja samalla ajatella mitä kaikkea meilläkin on vielä edessä ;)
  Teillä on kyllä kaikin puolin ikimuistoinen reissu ja vuosi ollut :)

  VastaaPoista
 12. Katoin välillä, että mitä Roni on tehny tuolla ko olit joissain kauempaa otetuissa kuvissa ihan saman näköinen :D
  Kyllähän sitä itsekin haaveilee, että vastaanlaisen irtioton saisi ottaa jossain vaiheessa maailmalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Kyllä kaikki on mahdollista, kun vain jonkun asian päättää toteuttaa <3

   Poista
 13. Aivan mielettömiä kuvia! Jokaisesta pystyy aistimaan sen tunnelman. Varsinkin Burman kuvat tekivät vaikutuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Burma oli kyllä autenttisuudessaan niin uskomaton paikka. Tuntuu ihan käsittämättömältä, että päästiin käymään siellä :)

   Poista
 14. Ihan mahtava kuvapläjäys! Toivat ihanan fiiliksen pimeään sunnuntai-iltaan. :)

  VastaaPoista
 15. Teidän reissu oli kyllä aikamoinen! Ja noi kuvat.. Vau! Me ollaan just lähtötunnelmissa. Vajaa kaksi viikkoa ja lähdetään miehen ja 6- ja vajaa 3 v lasten kanssa 3 kk:ksi Aasiaan. Jännittää ja innostaa samaan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan superilta! Hyvin se menee :) Voi että odotan, että mekin päästään joskus nyytin kanssa ottamaan irtiotto arjesta. Mahtaa teilläkin olla lapset jo innoissaan!

   Poista
 16. Voi vitsi, oon niin onnellinen teidän puolesta että päätitte lähteä reissuun ja teitte kaiken sen eteen. Sitä mää arvostan kyllä ihan sairaasti, ja odotan enemmän kuin mitään, että meillä on riittävästi aikaa tehdä vastaavanlainen reissu kunhan Karimin opiskelut on opiskeltu. Siihen saakka ei auta muuta kuin suunnitella ja haaveilla, ja onneksi on nää teidän seikkailijoiden reissupostaukset, joita voi fiilistellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ja onneksi voi tehdä vähän lyhyempiä keikkoja ja matkailla täällä lähimaisemissa sitä sopivampaa hetkeä odotellessa :)

   Poista
 17. Näitä kuvia katsellessa on suorastaan sanaton. Muistui mieleen sun monet postaukset matkan varrelta. Olipahan ihana olla sillä tavoin matkassa mukana. <3

  VastaaPoista
 18. Löysin tämän blogisi pari kuukautta ennen häitänne ja ollut siitä lähtien vakkarilukija. Tämä blogi on niin hyvänmielen paikka; rakkautenne ja onnenne välittyy niin vahvasti lukijallekin, vaikutatte aivan ihanalta parilta miehesi kanssa. Häämatkanne postaukset upeine kuvineen ovat jääneet mieleeni, erityisesti norsupuisto visiittinne <3

  Aikamoinen reissu teillä oli, ikimuistoinen jonka muistot varmasti lämmittävät mieltä pimeinä talvi-iltoina :)

  Ihanaa loppuodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lora. Kylläpä lämmitti tällainen kommentti kovasti mieltä! Ihana kuulla, että tunne välittyy lukijoillekin. Sehän se tässä onkin tärkeintä :)

   Poista
 19. Siis sun kuvat on aina niin mielettömiä!! WOW! Näistä välittyy niin hyvin fiilis ja laatu on ihan huippua ja kuvat ovat täydellisistä kuvakulmista otettuja.... Tuun aina sun blogiin fiilistelemään sun ihania kuvia :) Se on vielä plussaa, että postaat tänne harmauden keskelle tällaisia raikkaita kuvia ja muutenkin on kiva katsella kuvia ulkomailta, kun en itse matkustele paljoa. Mutta täytyy kyllä sanoa, että sun Suomenkin kuvat ovat ihan kuin "ulkomailta" :D!!
  T.Bettina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan nyt punastun täällä :D Kiitos! Kuvat on kyllä bloggaamisessa omastakin mielestä se suola. Kivoja ja laadukkaita kuvia jaksaa katsella vaikkei se aihe aina niin ajankohtainen postauksessa olisikaan!

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: