2014/09/07

Ihana syksy

Piiitkästä aikaa vietettiin viikonloppu ihan vain kotona. Aikas luksusta. Tai siis korjattakoon, että yöt oltiin omassa pedissä ullakolla, sillä päivät hurahtivat sujuvasti valokuvaamisen parissa. En toki tippaakaan valita! Olen innoissani ja äärettömän kiitollinen siitä, että saan vapaa-aikanani tehdä jotain, mistä todenteolla nautin ja mitä voin kutsua käsi sydämellä intohimokseni. Olenkin väkertänyt pikkuhiljaa kasaan Do It Yourself eli tuttavallisesti DIY-kotistudiota, mutta kerron siitä lisää myöhemmin, sillä tarvitsen jossain kohtaa myös muutamia testikuvattavia (mielellään lapsia) tänne kotiimme kamerani eteen pönöttämään.

Eräs mieletön juttu syksyssä näin valokuvaajan näkövinkkelistä katsottuna on usva. Jestas millaisessa sumussa tänään körryyttelimme Pirkanmaalle kuvauksiin! Pakko oli matkalla stopata ikuistamaan mystisessä harmaassa verhossa kylpevä sänkipelto ja hernerokkasumussa kahlaava parransänkinen mies. Teillä oli paikoitellen näkyvyys sitä luokka, että körryyttelimme kotterollamme hölkkävauhtia. Mutta perille päästiin ja sehän on tietty tärkeintä se.

Perjantaina pääsin myös itse kameran "väärälle" puolelle, kun otimme upeassa syksyisessä ilta-auringossa parit odotuskuvat yhdessä hevoseni Hanurin kanssa. Kiitos loistavalle valotusassistentille/Hanurin kuvauskuntoon puunanneelle ystävälleni ja valokuvaajaksi samaiselta assarin paikalta ylennetylle Nanille, joka nämä kuvat minusta ja harmaahipiäisestä kamustani siis nappasi. Toki vilautin otoksille itse hieman Lightroomia, mutta armas mieheni kyllä onnistui taltioimaan kameran muistikortille illan fiiliksiä juuri sellaisena, kuin ne itsekin koin. Onhan nuo eläinystävät vain niin äärettömän rakkaita.



Ehkä joku teistä muistaakin, että näillä samaisilla pelloilla otettiin Hanurin kanssa kaksi vuotta sitten myös meidän kihlakuvat ja vuosi takaperin häiden jälkeisiä fiilistelykuvia. Jälleen on uusi lehti kääntynyt elämässä, kun tällä kertaa ikuistettiin päivä päivältä pyöristyvää vatsaa, jonka sisällä kasvaa elämämme suuri rakkaus. Ehkä ensi vuonna luvassa onkin sitten kuvat yhdessä harmaan herran ja pikkuisen taapertajan kanssa? Toivottavasti.

Hyviä unia ja kivaa uutta syksyistä viikkoa kamut!

Photos:
Olympus OM-D E-M1
M. Zuiko 25mm f 1.8
M. Zuiko 45 mm f 1.8.


61 kommenttia :

  1. Voi apua, tuota toista kuvaa eivät edes sanat riitä kuvaamaan. Aivan upea - siinä kuvastuu niin täydellisesti se upea suhde hevosen ja ihmisen välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kyllä Hanuri on jo monta monituista viikkoa ollut tuosta masusta kiinnostunut. Totta hän ymmärtää ja aistii, että siellä joku pieni polskuttelee!

      Poista
  2. Voi että miten koskettava kuva onkaan tuo masu ja heppa. Oih. <3

    VastaaPoista
  3. Mikä tunnelma! Millainen kokoelma näistä vuoden välein samalla paikalla otetuista kuvista tuleekaan vuosien päästä, aivan upea :)

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs masu alkaakin olla soman pyöreä :) Ihanaa että siellä elämä on jo selvästi voittanut ikuisuuspahoinvoinnin jälkeen ja voit nauttia syksystä ja pyöristymisestä! Upeita kuvia, pointsit kuvaajalle :)

    VastaaPoista
  5. Miten kauniita, herkkiä ja tunnelmallisia kuvia! <3

    VastaaPoista
  6. Voi ihania kuvia! Ja i-ha-na toi että monet tärkeät kuvaukset otettu samassa paikassa! Odotan innolla jo ensi syksyn peltokuvia :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat on tullut otettua tuolla ihan huomaamatta, mutta lokaatio on kyllä tosiaan loistava :) Kiitos!

      Poista
  7. Ihan mielettömiä kuvia jälleen kerran! Hoo on kyllä yksi kauneimmista mun näkemistä hevosista. Kovasti haaveilen, että Nopsun seuraaja olisi joskus arabi tai arabiristeytys, tämän rodun edustajat vaan miellyttää mua kaikin puolin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Arabi oli oma haaveenikin pitkään ja ensimmäisen hepan ollessa arabiristeytys, oli jotenkin ihan itsestään selvää että seuraava on sitten puhdas täysiverinen :)

      Poista
  8. Huikeita kuvia - jälleen kerran! Siippasi vaikuttaa olevan varsin pätevä valokuvaaja hänkin. :) Oma ukkoni jaksaa napata ehkä viisi kuvaa ja sitten toteaa, että se oli siinä... Suurin osa kuvista tietty aina niin, että mullla on silmät puoliksi kiinni tai kuvakulma muuten jotenkin ihan hassu. :P

    Ja toi sun maha, näyttää niin kivasti vauvamahalta! Mä tuun about kuukauden sua perästä ja mun pötsi on vielä tosi pieni, tai ainakin siltä tuntuu. Tosin ruumiinrakenne taitaa olla aika erilainen, joten se selittänee asiaa. Ehkä mullakin myöhemmin syksyllä alkaa maha pyöristyä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, kyllä minä jouduin asetukset säätämään valmiiksi ja vähän tietysti ohjeistamaan, mutta kyllä hän hienosti suoriutui <3 Mahat on niin yksilöllisiä, että kyllä se sinunkin massusi sieltä pyöristyy! Omani alkaa olla jo melkoisen iso, kun kuitenkin yli 2,5 kk vielä jäljellä...

      Poista
  9. Ohhoh onpas ihania!! Ihan älytön toi toka kuva, voi sentään. Sanattomaks vetää!

    VastaaPoista
  10. En pysty enää muuta sanomaan kuin teille jokaiselle ♥ ♥ ♥ ♥ (Ja kuvissa näkymättömälle triolle kans ♥ ♥ ♥)

    VastaaPoista
  11. Wau mikä tunnelma ja tunneside näissä kuvissa on! Aivan ihania :) Onnellista loppu odotusta teille <3

    VastaaPoista
  12. Upeita kuvia! Etenkin tuo toinen kuva on jotenkin niin koskettava, että alkaa ihan itkettää. <3

    VastaaPoista
  13. Olen jo pitkään seurannut blogiasi kuitenkaan kertaakaan kommentoimatta. Olen ihastellut upeita kuvia ja teidän molempien asenteesta voisi moni muukin ottaa oppia.
    Nyt oli kuitenkin se hetki, että oli pakko tulla raapustamaan tänne muutama rivi. Nämä kuvat ovat uskomattoman kauniita, herkkiä ja aivan huokuu tuo tunnelma. Kylmät väreet hiipivät selkääni pitkin, kun rullasin kuvia :) ja hevosihmisenä ihastelin toisena ja viidentenä olevia kuvia, aivan ihanat nuo Hanurin ilmeet, tietää hänkin, että pienokainen on tulossa :) Ihanaa loppuodotusta ja toivottavasti kuulemme kuulumisia vielä täällä ruutujen takana :)

    -maijutti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista. Hanuri kyllä todellakin taitaa tietää, että jotain erikoista on tapahtumassa. Niin kovin kiinnostunut se mahasta on, vaikkakin yrittää välillä vähän turhankin innokkaasti sitä päällään pukkia :) Mukavaa syksyä sinne!

      Poista
  14. Ihan täydellisiä kuvia, mulla tuli ihan kyyneleet silmiin. ♥ Sun maha on niin kaunis ja näissä on vaan tosi herkkä tunnelma. Sniif. Mun olis tarkoitus mennä tällä viikolla ottamaan Hillan yksivuotiskuvia ja olin yhtenä lokaationa miettinyt juuri jotain kaunista peltomaisemaa.
    Rauhallista odotuksen jatkoa, nauti joka hetkestä. :') ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peltomaisema ja ilta-aurinko (täällä näyttäisi klo 19 olevan tällä hetkellä paras valo, teillä ehkä hetken aikaisemmin) on kyllä ihan täydellinen kuvien ottamiseen :) Varmasti saat Hillasta ihania otoksi! Tyttö kun on niin kuvauksellinenkin vielä <3

      Poista
  15. Mistä ihmeestä tulee tuo Nani-nimitys.. Aika feminiininen lempinimi miehelle :D

    Ihania kuvia kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää nimi liittyy jotenkin jalkapalloon, jota mieheni siis pelaa ^_^ Joku kuuluisa futaaja on kait Nani myöskin!

      Kiitti!

      Poista
  16. Aivan ihania kuvia, tuo toinen on niin oih ♥

    VastaaPoista
  17. Voi jestas kuinka kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Oioi <3

    VastaaPoista
  18. Ihanan hempeitä kuvia! Ja pyöreä masu niin kaunis :)

    VastaaPoista
  19. :`) En kestä. Niin kauniita kuvia - ja herkkiä <3 Oikein mukavaa odotuksen jatkoa :)
    Anniina

    VastaaPoista
  20. Tosi kauniita tunnelmakuvia hevosesi kanssa! <3 Ihan kuin se ymmärtäisi, että jotain on tapahtumassa. :)

    VastaaPoista
  21. Upeita, kauniita ja liikuttavia kuvia!

    VastaaPoista
  22. Ihania tunnelmallisia kuvia! Kaunis äiti, joka hehkuu äitiyden onnea ja ihana herra H. :)
    Näitä on ihana näyttää sitten tulevaisuudessa pikkuisellenne. :)

    VastaaPoista
  23. Aivan mielettömiä kuvia! Miten eläimen kanssa voikaan vangita noin hienoja hetkiä, taitaa olla fiksu hevonen. :)
    Onnea odotukseen, näytät niin kauniilta!

    VastaaPoista
  24. näiden kuvien onnen ja rakkauden voi tuntea omassa sydämessä <3 aivan käsittämättömän ihania kuvia.

    ootte ihania kaikki neljä ! :)

    VastaaPoista
  25. Oi että, aivan mieletön tunnelma näissä kuvissa kerta kaikkiaan. Kävin eilen jo monta kertaa nämä katsomassa ja nyt ehdin kommentoimaankin. :) Herkistyyhän tässä ihan väkisin. Eläinystävät ovat vaan niin liikkiksiä ja niin viisaita <3.

    VastaaPoista
  26. Todella kauniita kuvia! <3

    VastaaPoista
  27. Aivan ihania nämä kuvat! Ja tunnelma. Ei siihen aina tarvita ns. ammattikuvaajaa että sen fiiliksen saa välittymään. Ja sehän tämmösissä kuvissa on tärkeintä. Ihanaa tämä teidän onni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mies on väkisinkin tämän oman valokuvausinnostuksen (ja bloggaamisen) myötä joutunut opettelemaan kameran käyttöä ja tullut siinä aika taitavaksi! Etenkin kun katsoo kuvauspaikan ja laittaa kameraan asetukset valmiiksi ;) Ja tietysti jälkikäsittelyllä saa vielä paljon aikaiseksi, mutta kyllä, olen tosi ylpeä miehestä ja näistä kuvista! <3

      Poista
  28. Kauniita, tunnelmallisia kuvia!

    VastaaPoista
  29. Ai että, niin tavattoman ihania kuvia! Ja olette kyllä niin kauniita kuvattavia <3! Niin ja mä kyllä tuon sulle ilomielin tuon meidän kikkarapään testikuvattavaksi :D!

    VastaaPoista
  30. ÄÄääääÄÄÄÄÄääää!!!! Kuin upeat kuvat!! Varsinkin tuo lähikuva masusta ja Hanusta♥♥ OMG, meikän sydän on sulaa vahaa♥

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: