2014/07/19

Kaprunin padoilla Itävallan vuoristossa

Prahan ja Terezinin jälkeen oli aika nostaa kytkintä Tsekeistä ja suunnata vuokraamamme ruohonleikkurilta kuulostavan mopoauton keula kohti Itävaltaa. Matka meni leppoisasti välillä pysähdellen maisemia ihastelemaan. Yöksi kurvasimme Zell Am Seen camping-alueelle, josta avautuivat huikeat näkymät kohti lumihuippuisia Itävallan alppeja. Ensimmäinen telttayö sujui siten, että minä nukuin tulpat korviin poljettuna kuin tukki, Nanin taistellessa kuulemma liian pienen tyynynsä kanssa. En tajua mikä Ikean 0,79 euroa maksaneissa "matkatyynyissä" muka oli vikana… 

Aamun valjetessa keitimme kaurapuurot, teimme vanhasta kunnon Lidlistä ostamistamme sämpylöistä eväät ja lähdimme kohti vuoria. Ystäväni ja matkabloggaajakollegan Nellan suosituksesta päätimme suunnistaa viereisessä sijaitsevan Kaprunin kylän patojärville ja se reissu kyllä toden totta kannatti. Jestas sentään mitkä maisemat!

 

Pääsylippu padoille maksoi pari kymppiä per lärvi, joka piti sisällään bussikuljetuksen vuoristoon yli kahden kilometrin korkeuteen. Perille ei siis päässyt omalla koslalla, sillä matka kulki pitkin järkyttävän mutkaisia yksikaistaisia vuoristoteitä sekä pitkät pätkät myös yhden auton levyisessä tunnelissa. Eipä meidän vuokraruohonleikkurilla sinne toki olisi päässytkään, kun kottero nikotteli huolestuttavasti jo pienempienkin tönkyröiden päälle kipuamisessa. 

Koko puolituntinen bussimatka oli huikea (ja pelottava), mutta samantien kun astuimme kulkupelistä ulos olivat näkymät vielä uskomattomammat. Aivan tajuttoman kirkasta vettä ja ne vuoret lumihuippuineen! Sääkin oli aivan uskomaton, joten siinä hurahti helposti koko päivä trekkaillessa raikkaassa vuoristoilmassa.


En teistä tiedä, mutta omasta mielestäni kyseinen mesta on yksi huikeimmista missä on tullut koskaan vierailtua. Jotenkin tuo vuorien jylhyys vain vetoaa joka ikinen kerta meikäläiseen ja niitä voisi ihmetellä vaikka päivästä ja vuodesta toiseen. Kameraan taisi tallettua parisen sataa kuvaa, mutta toivottavasti näistäkin välittyy teille se uskomaton hiljaisuus ja rauha, jota tuolla ylhäällä saimme kokea höystettynä tietysti käsittämättömillä maisemilla.

Kainuu kuittaa ja toivottaa joka iikalle hauskaa viikendiä! 

PS. Tänään ratkotaan täällä kotikonnuilla jälleen kerran suofudiksen MM-mestaruudet! Viime vuonna meidän joukkue oli finaalissa, saas nähdä kuinka nyt käy. Tämä pallomaha tosin tyytyy tällä kertaa vain kuvausmiehen rooliin. Zau!


22 kommenttia :

 1. Huikean näköiset maisemat, paikan päällä varmasti vielä moninkertaisesti uskomattomammat! PS. Ihanaa että pääsitte sittenkin reissuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä ihan älyttömän upiaa! Ja sanos muuta. Vitsi, että olis harmittanut jäädä kotiin, kun pahoinvointikin sitten lähtöpäivänä alkoi vihdoin ja viimein helpottaa. Uskomaton ajoitus :D

   Poista
 2. Kyllä kannatti mennä Kapruniin, ihan huikeen kaunista! Määki tahon...

  Ja tsemppaapa ne nyt voittoon siellä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne teilläkin on päästävä kyllä ehdottomasti! ^_^ Eilen kaksi nollapeliä, joten toiveet on korkealla!

   Poista
 3. Huhuh, mitkä maisemat *kuolaa suu auki ihmetellen*. On se maapallo vaan täynnä mitä kauniimpia paikkoja <3 Kiva, että pääsee edes näin virtuaalimatkalle teikäläisen kyydissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä upeuksia riittää! Ja kun tämäkin vielä on oikeasti aika lähellä. Ei tarvi lähteä eurooppaa edemmäs reissaamaan :)

   Poista
 4. Vau, olet niin taitava välttämään minkä tahansa paikan fiilikset näin kuvien muodossa ja aina kun selaan blogiasi iskee ihan hirmuinen reissukuume. Itsekin olen Zell am Seessa käynyt ja on kyllä ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Natte! Tosi kivasti sanottu :) Ja matkablogeilla on kyllä paha taipumus tuossa kuumeen herättelyssä :D

   Poista
 5. Huikeat maisemat ja ihanan nostalginen fiilis. VSCO toimii hienosti matkakuvissakin, nämä eivät ole todellakaan mitään tavanomaisia lomaräpsyjä, upeeta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar och pockar! VSCO päkeistä vitonen ois seuraavana hankintalistalla :) Sullahan taisi se ollakin?

   Poista
  2. Voin edelleen suositella vitosen hankintaa, se on pitänyt pintansa suokikkinani jo jonkin aikaa. :)

   Poista
 6. VAU mikä paikka! :) Kuvista todella välittyy tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä upia! Ja mahtavaa, että fiilis välittyy sinnekin puolelle ruutua ^_^

   Poista
 7. Huikeat maisemat! Olen katsonut matkanne muutkin kuvasarjat ja on ollut ilo seurata matkaanne näin kuvien välityksellä. Keskitysleirikuvat pysäyttivät ja tekivät sanattomiksi, Prahasta olit löytänyt todella kauniit kuvakulmat ja nyt vielä nämä upeat maisemat. Todella hieno reissu taisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Oli ihan huikea reissu ja just sitä mitä kaivattiin :) Vielä on paljon kuvia näyttämättä. Kroatia, Slovenia ja Bosnia.

   Poista
 8. Ei oo edes sanoja! Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kaunista.

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: