2014/06/03

Retkellä sveitsiläisissä maalaismaisemissa

Jestas. Nappasin sitten reissusta tuliaisiksi pertinteikkään tirolilaisen vuoristonielukondylooman eli tuttavallisemmin romuskan, flunssan tahi lentsun. Ei tässä muuten mitään, mutta laattaaminen yhdistettynä kipeään kurkkuun + tukossa olevaan nokkaan + kuumeiluun on aika jeba yhdistelmä. Totta tästä hengissä selvitään, vaikka olo on tällä hetkellä sen sorttinen, että olisi jäänyt isommankin katujyrän alle.

Ennen kohtalokasta flunssaa ehdimme käydä retkellä Sveitsin upeissa maisemissa. Tällä kertaa jätettiin vuoret välistä, sillä mukana olivat myös lapset ja pahoinvoiva meikäläinen. Parin tunnin kevyt trekkaus pitkin metsiä ja peltoja oli siis tälle sakille justiinsa passeli! Matkalla nähtiin muuta muu retkeilijä, paikallisia puuhissaan, aasi, vuohia, pari alppitorven soittajaa, joiden soitto kuulosti by the way ihan mielettömältä ja passasi kyllä justiinsa maisemiin. Mikäs siinä oli lompsiessa menemään, kun aurinko paistoi ja torvet raikasi pitkin laaksoja. Ylitettiin myös eräs korkeanpaikankammoisen unelmasilta, josta näki läpi parikymmentä metriä jalkojen alapuolella kuohuvaan jokeen. Eikä pelottanut tippaakaan! Alan selvästi karaistua.





  

Huomatkaa meikäläisen perisveitsiläinen asukokonaisuus. Vaelluskengät ja farkut.


Kiitos Sveitsi! Toivottavasti nähdään taas pian, sillä vielä olisi ainakin miljoona paikkaa koluttavana. Seuraavana himotuslistalla olisivat sekä Jungfraujoch että Flimsin "sveitsiläinen Grand Canyon". Ehkäpä ensi kerralla.

Mukavaa viikkoa kamut!

PS. Kiitos tuhannesti kaikista onnentoivotuksista. Monet niistä saivat minut kyyneliin. Voi toki johtua myös hormooneista…

EN // Trekking in Switzerland.


31 kommenttia :

  1. Tuntuu ku olis itte matkassa. Ihanan eläväisiä kuvia! Mukavaa ettei aina kirjoiteta Sveitsin vuoristoista, onhan siellä muutakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siellä toki muutakin, vaikka vuoret tietysti on niiiiiin huikeat, että niistä juttua riittäisi :) Ehkä ensi kerralla olo sallii trekkailun vuorilla!

      Poista
  2. Vautsi, miten hienoja kuvia! Sinä se osaat taikoa niihin aivan erityisen tunnelman. :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan vihreää ja vehreää! Sveitsiin on päästävä, niin kuin satoihin muihinkin paikkoihin, sponsori hakusessa!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia. Eurooppa-ikävä iski, eli reissusuunnitelmaa varmaan pukkaa muutaman kuukauden Suomi-elon jälkeen. Ihanan aurinkoista siellä on, ainakin nyt tätä Tampereen harmautta katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan minä sulle sanoin, että kyllä se kohta alkaa reissukuume kutkutella :)

      Poista
  5. En kestä näitä kuvia. Pakko päästä tuonne!
    Toivon myös kovasti voinnin paranemista sinne suuntaan. Flunssa ei nyt oikein kuulosta hyvältä yhdistelmältä pahoinvoinnin kanssa. Tsemppiä siis sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Jospa tässä henkiin jäädään ^_^ Vaikka eihän tää kovin kivaa ole joo. Sveitsi on kyllä upia! Suosittelen, joka kerta!

      Poista
  6. Ihania kuvia! Välillä voisi olla kiva lähteä aktiivi lomalle eikä aina kaupunkilomalle jonnekkin suur kaupunkiin tai rantalomalle. :)
    -Pauliina

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia ja maisemia jälleen kerran! Erityisesti kuitenkin kovasti voimia flunssailun ja pahoinvoinnin keskelle <3

    VastaaPoista
  8. Ihanan vihreetä! Ja aasi sekä vuohet!! Ja ainiin, onnittelut!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi tuo aasi oli hauska kaveri :D Mua niin nauratti sen ilmeilyt. Kiitos Tiina!

      Poista
  9. Todella upeita maisemia ja kuvai jälleen! Toivottavasti paranet pian, flunssa kesällä on kaksi kertaa ikävämpi kuin talvella ja yleensä sitkeämpää lajia. Tsemppiä <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä varmasti tästä! Kurkku ei enää ole pahemmin kipeä, joten selkeästi valoa tunnelin päässä :) Kiitti!

      Poista
  10. Oi miten mahtavat maisemat! Kyllä tuolla kelpaakin kävellä.
    Pikaista paranemista ihanainen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kyllä tää flunssa alkaa onneksi jo helpottaa :) Kun vaan jaksaa niistää tarpeeksi!

      Poista
  11. Noissa maisemissa silmä lepää ja niihin palaa aina yhtä mielellään uudestaan. Voi kun taas pian pääsisi. Sveitsi <3

    Toivottavasti nuo 'olot' helpottavat pian! Toisaalta ihana asiahan se muistuttaa vaan olemassaolostaan, onnea vielä kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, että syy miksi näistä oloista kärsitään on vallan ihana :) Vaikka mieluummin olisin laattaamatta! Heh. Kiitos ja toivottavasti pääset pian Sveitsiin!

      Poista
  12. Näinkin vanhaan postaukseen eksyin kommentoimaan, kun tuota 'Sveitsi'-tägiä aloin selailla, kun aloin miettiä tekemistä keväälle (joka siis vierähtää Zürin maisemissa). Mistäkä päin nämä ihanat vihreydet löytyivät? Mieluusti tallustelisin tuollaisissa maisemissa myöhemmin keväällä, kun alkaa taas vihertää. Muitakin Sveitsi/Züri-vinkkejä otan riemulla vastaan, jos sattuu löytymään!

    Ihana blogi kaikenkaikkiaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maisemat löytyvät Schönenbergistä ja joki kuvissa on Sihl. Ajatus olisi kirjoitella jotain postausta tässä, mutta oletkin varmaan jo kiivennyt Uetlibergille? Entäpä Grosser Mythenille? Siitäkin löytyy tuolta aiemmin postaus :) Sitten esim. järven toisella puolella oleva Rapperswil on ihana tunnelmallinen paikka ja sinne pääsee botskilla.

      Poista
  13. Laitanpa nimen ylös, niin on sitten minne mennä, kun kevään merkit alkavat näkyä ja vaellusjalka vipattaa!

    Uetliberg on kiipeämällä valloittamatta, mutta joku kaunis päivä (joita täällä oli tällä viikolla jo monta!) hurautan ratikalla Albisgütliin tai Triemliin ja kapuan ylös lihasvoimin. Tuon Grosser Mythen -postauksen luinkin ja ihailin mielettömiä maisemia, mutta täytynee jättää suosiolla kesäaikaan, tuollaisilla harjanteilla ei winterwanderungia harrasteta niin millään.

    Sveitsipostauksen toivotan tervetulleeksi, niin varmaan moni muukin, ei tähän maahan ja näihin maisemiin voi olla ihastumatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei harrasteta ei. Vois olla vähän turhan riskaapelia! Mutta huhtikuussa voi tosin olla Mythenilläkin jo polut sulana :) Ainakin aiemmin on ollut! OIkein kivaa kevättä ja mielettömiä retkiä sinne!

      Poista
    2. Riskaapelia tosiaan! Vuorenvalloituksiin on onneksi aikaa, 'kevät' kattaa tässä tapauksessa vielä aimo palan kesääkin :) Ja kiitos, uskoisin retkien täällä olevan mielettömiä, tulevan viikonlopun retkelle rinteisiin webcamit lupaavat aimo annoksen paikkoja, joissa on varmaan pakko pysähtyä ja todeta 'ihan oikeasti mä tässä seison ja tuijotan lumisia Alppeja'.

      Mainiota kevättä sinne kotoisaan Suomeen myös!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: