2014/04/15

Sinisenä hehkuva Blue Mountains, Australia

Tämä tyttö on ollut viime päivät niin syväjäässä, että pakko palata hetkeksi taas astetta hikisempiin tunnelmiin Australiaan. Kun oma kamera on pysytellyt jo 1,5 viikkoa kameralaukussa, on ollut hyvin aikaa selailla vanhoja vielä julkaisemattomia kuvia meidän maailmanympärysmatkalta.

Lähdimme joulun jälkeen Byron Baystä vuokrakoslalla huruuttelemaan kohti etelää Jiin ja kahden ystävämme kanssa päämäärämme ollessa Sydney. Olimme varanneet tähän vajaan 800 kilometrin taipaleeseen kolme päivää aikaa, joten mitään kiirettä ei tosissaankaan ollut. Meillä oli hyvin aikaa bongata teiden varsilta periaustralialaisia otuksia, kuten kenguruita. Matkan varrella sattui ja tapahtui vaikka mitä ja yksi yö jouduttiin nukkumaan autossa, kun taas toinen vietettiin jokseenkin mukavammin ilmaisessa hotellihuoneessa Newcastlessa. Vastaisuuden varalle ihan vaan vinkkinä, että joulusesonkina kannattanee Australiassa todellakin buukata joka ikinen yö etukäteen.

Ennen Sydneyyn rantautumista päätimme koukata suurkaupunkingin länsipuolelle tsekkaamaan Unescon maailmanperintökohde luettelostakin löytyvää Blue Mountainsin kansallispuistoa. Mestan tunnetuin vetonaula on hiekkakivistä muodostuneet "kolme siskosta" - Three sisters, jotka kurkottelevat kohti taivaita reilun 900 metrin korkeudessa. Mutta ennen kuin vetäisimme trekkikengät jalkaan, piti tankata perusretkievästä.



Blue Mountains näytti ensi silmäilyltä aikas kuivan karulta ja siellä oli ihan tajuttoman kuuma, vaikka meitä varoiteltiin viileästä vuoristosäästä. Joka puolella näkyi hiiltyneitä puunrunkoja niin teiden varsilla kuin syvempänä metsässäkin. Metsäpalot ovat alueella usein hyvinkin tuhoisia ja pari päivää käyntimme jälkeen siellä oli taas yksi suurpalo valloillaan.

Teimme ennen kolmelle siskokselle siirtymistä lyhyen trekin puiston toisella puolella, mutta kuumuus oli niin tajuton, että päätimme säästää voimia tulevaa pidempää vaellusta varten. Niin, ja toiset meistä lähtivät vähän vahingossa matkaan pelkät släpärit jalassa (en kestä tuota Jiin lettiä...Ai kauhee).







 Blue Mountainsin alueella esiintyy 90 erilaista eukalyptuslajia ja paljon harvinaisia sekä uhanalaisia eläinlajeja. Vuoristo onkin nimetty eukalyptuspuidensa mukaan, sillä höyrystyvä ekalyptus saa aikaan tuon vuoristolle ominaisen sinisen sumun, joka toivon mukaan näistäkin kuvista välittyy. Fiilis puistossa oli jokseenkin utuisen taianomainen.

Helteisen reippailun jälkeen siirryimme kohti seuraavaa kohdetta, joka oli siis se kuuluisa Three sisters. Ja väkeä oli kuin pipoa.


Väenpaljous ajoikin meidät hyvin pian laskeutumaan 300 metriä alemmas laaksoon Giant Stairwayta pitkin. Kyseiset rappuset pitivät sisällään yli 800 askelmaa, joten voin kertoa, että oli aika tiukka setti. Etenkin kun tulimme takaisin ylös laakson toisesta päästä.. Alhaalla ei näkynyt ristin sielua, joten jätimme tyytyväisinä väkijoukon taaksemme ja saimme trekkailla muutaman tunnin ajan eukalyptus puiden lomassa lähes keskenämme.


Päivä alkoi taittua jo iltaan siinä vaiheessa, kun vihdoin könysimme takaisin autolle. Dominoksen parin dollarin tarjouspitsatkin upposivat koko rättiväsyneelle konkkaronkalle alta aikayksikön.

Tämä oli kyllä yksi reissun hauskimmista päivistä, kuten ehkä kuvista välittyykin. Oli niin kivaa viettää aikaa näiden huippujen suomidaamien kanssa, kun lähes pari kuukautta oli vierähtänyt enimmäkseen kaksistaan joulun aikaa lukuunottamatta. Ainut juttu mikä kyseiseltä päivältä jäi puuttumaan oli ne koalat. Kyllä me niskat kierossa niitä koitimme tähyillä, mutta ei nähty valitettavasti ainuttakaan. Jäipähän ainakin yksi syy palata takaisin.

Huisia viikkoa kuomat! Pari päivää ja sitten loma, jei!

EN // Trekking at Blue Mountains, Australia with our Finnish friends. We had a blast!


26 kommenttia :

  1. Eikä! Melkein kuin olisi omia kuvia katsonut, sillä tehtiin jokunen vuosi sitten tuo sama trekki. Ihanat muistot palasivat tästä mieleen - kiitos! Heh, mutta meidän kokemus oli lämpötilan puolesta *hieman* erilainen. Oltiin tuolla nimittäin heinäkuussa, ja voin kertoa, että oli jäätävää! Sai kääriytyä tuulipukuun, tuohon suomalaisten kansallispukuun, ihan visusti, että tarkeni :) Toppatakkeja kun ei tullut mieleen ottaa Ausseihin, edes talvella... Ilma lämpeni onneksi kuitenkin vähitellen, kun ajeltiin rannikkoa pitkin kohti Byron Bayta ja Brisbanea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh nou :D Tuulipuvut vain kahisemaan ja menoksi! Tuolla oli kyllä ihan huisit maisemat!

      Poista
  2. Kuvista kyllä välittyy tukahduttavan kuuma ilma. Ymräristön karuus ja kuivuus ja pilvettömältä taivaalta paahtava aurinko kertovat paljon.

    -Juuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella todella kuuma. Etenkin tuolla ekalla trekillä. Luonto jotenkin muuttui sademetsämäisemmäksi, kun laskeuduimme tuonne alas laaksoon. Toki puut olivat niin korkeita, ettei polulle paljon aurinko mahtunut läpi paistamaankaan.

      Poista
  3. Ooh, ihanat maisemat! Tuolla tuli trekkailtua itsekin tammikuussa, ihan huikea paikka.

    VastaaPoista
  4. Tuttuja maisemia!! :) Me oltiin taannoin syyskuussa, jolloin oli kyllä ihan oikeesti kylmä. Mutta ihana reissu kaikkinensa :)

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia näistä kuvista! Meidän Sydney-vierailun aikana (marraskuun puoliväli) olivat metsäpalot juuri valloillaan eikä turisteilla ollut asiaa paikalle. Harmitti kyllä kun ei päästy näkemään sinisiä vuoria, ne kun olivat vielä niin lähellä kaupunkia, päiväreissun päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi on kyllä harmi. Ne on tosiaan aika lähellä, joten sikäli näppärä kohde Sydneystä käsin.

      Poista
  6. Mielettömiä maisemia! Ja heh, mun piti itseasiassa vähän jäähdytellä ja palailla tänään vuodentakaisiin suomiretkimuisteloihin, kun alkaa tämä Espanjalainen ulkoilmasauna olemaan jo melkoinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaha :D Voi ei. Täällä on ollut jotenkin superkoleaa, mutta nyt kyllä aurinko taas paistaa niin ihanasti, että jospa se tästä lämpenee!

      Poista
  7. Tuttuja maisemia ja portaita :)

    VastaaPoista
  8. Superkivan näköistä, ja mieli oikeen halajaa seikkailuun näiden kuvien myötä. Vielä pitää malttaa, vaikka vois kyllä lähtä jo!

    VastaaPoista
  9. Upea paikka ja hienoja kuvia! Mekin oltiin tuolla silloin Australian reissullamme monta vuotta sitten, hurautettiin Sydneystä junalla. Jälkikäteen ajateltuna olis voinut vielä enemmän trekkailla tuolla ympäriinsä, koska onhan noi maisemat aivan huikeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat oli kyllä paikan päällä ihan mielettömät! Niinkuin varmasti tiiätkin (: Ens kerralla sitten trekkikengät jalkaan ja menoksi!

      Poista
  10. Kauniita kuvia totta tosiaan :) Mun Australian reissusta jäi puuttumaan nuo Blue Mountains, ja kyllä paljon muutakin, eli syytä on mennä takaisin. Tosin nuo porraskuvat saa jalat vapisemaan...Ja hei, t-paita, lippis ja flipflopithan on just kunnon aussipukeutumista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ehdittiin tehdä ihan onneton pintaraapaisu Ausseihin, joten ehkä sinne tosiaan vielä joskus palataan (: SItä ennen kuitenkin olisi niin miljoona paikkaa koluttavana! Joo tuohan on ihan perusaussipukeutumista :D :D Tyyli ennen kaikkea!

      Poista
  11. Näitä reissukuvia on niiiin kiva katella, melkeen kuin pääsis itsekin mukaan. Lissää näitä, eikä haittaa vaikka ois ollutta ja mennyttä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Alkaa olla aika kolutut nää mun reissukuvat, mutta onneksi kohta saadaan taas uutta matskua ;)

      Poista
  12. Ihana juttu, kuuman päivän tunnelma välittyi hyvin :)

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: