2014/02/18

Antishoppailijat Hong Kongissa

Kirjoituspaikka: Kotisohva, Espoo, Suomi

Hong Kong. Et ollut muuttunut kolmessa vuodessa meikäläisen silmin sitten tippaakaan. Tällä kertaa tosin pysyttelimme Thaimaasta alkunsa saaneen vatsataudin nujertamina Mong Kokissa sijaitsevan hotellimme lähettyvillä lipittäen nonstop Pocari Sweattiä, silä se tuntui olevan ainut asia mikä pysyi sisällä. Pääsimme silti ihan nokko haistelemaan metropolin kiireisiä tuulia, vaikkemme tällä kertaa keskustaan asti menneetkään. Kiinalainen uusi vuosi oli lopuillaan ja porukkaa tungeksi tuttuun tapaan aamusta iltaan joka puolella. Oli itse asiassa hyvin virkistävää rantautua näinkin "länsimaiseen" kaupunkiin puolentoista kuukauden Thaimaa / Myanmar-setin jälkeen, vaikka ei suurkaupungit meidän kummankaan mielestä se lempparijuttu olekaan.

Meidän hotellimme oli kerrassaan mainio. Huone oli ihan naurettavan kokoinen ja tämä ensimmäinen kuva on otettu ulko-ovelta käsin. Oviaukosta avautui puolentoista metrin mittainen kapea käytävä, jonka päässä oli ahdas kahden hengen sänky. Eli siis huoneeseessa ei tätä lyhyttä käytävää ja neliön kokoista vessaa lukuunottamatta ollut ollenkaan tyhjää lattia pinta-alaa! Kun laskimme rinkat käytävänpätkälle, ei ulko-ovi mahtunut enää ollenakan avautumaan. Päästiin siis kieltämättä kirjaimellisesti sisälle paikallisten ahtaasen asumiskulttuuriin. Onko tuo ihme että kämpät on pieniä, kun reilun tuhannen neliökilometrin alueella asuu yli seitsemän miljoonaa ihmistä. Ihan näin vertauskuvallisesti; kainuulaisen synnyinpaikkakuntani pinta-ala on viisi kertaa suurempi ja asukkaita sieltä löytyy alle 10 000 kappaletta..



Hong Kongissa puitteet shoppailulle olisivat olleet erinomaiset, mutta mitäs me rahaa turkuuksiin haaskaamaan, kun kaikki jäljelle jääneet roposet voi tunkea säästöpossuun seuraavaa reissua varten (sentissä on miljoonan alku). Sen verran me kuitenkin saimme itsestämme irti ostosrintamalla, että hankimme molemmille uudet Converset. Omat tennarini olin joutunut Myanmarissa heivaamaan roskikseen, kun molempien pohjien läpi alkoi paistaa meikäläisen aika-kauan-aikaa-sitten-pedikyyrin-nähneet-varpaat ja päättelin, ettei släpärit jalassa ole viisasta suunnistaa takaisin pohjolaan. Toinen ostos oli tuo päällä oleva Roxyn flanelipaita, joka löytyi alle parinkympin hinnalla jostain supermega-alesta. Nuo conssit ei muuten todellakaan enää ole hohtavan valkoiset. Kiitos ystävämme loskan.

Kuten näistä kuvista näkyy, tuota Pocari Sweatin hikimehua juotiin ihan oikeasti pullotolkulla! En tosin tiedä miksi siitä piti nuinkin monta kuvaa ottaa todistusaineistoiksi. Ilmeisesti ei tokkuraisessa päässä riittänyt virtaa kovinkaan haastavaan aivotoimintaan. Vähän harmittaa, että kuvasaalis Honkkarista jäi näin laihaksi, mutta ei siinä olotilassa kiinnostanut lähteä haahuilemaan kovin kauas hotellin vessasta. Kotimatka meni sekaisesta pakista huolimatta onneksi ihan rattoisasti, kun katselin kaiken maailman hömppäleffoja ja lopulta itkin väsyneet silmät päästäni Blackfishiä tuijotellessa. 

Nyt jatkan trion kanssa Mondon lukemista ja reissuhaaveilua! 

PS. Nella haastoi tänään meidät kaikki suomiretkeilemään armaassa kotimaassamme oikein urakalla! Kuka on mukana? No minä ainakin! Ensi viikolla karavaani starttaa kohti pohjoisen pääkaupunkia OULUA. #suomiretki

EN // Two days in Mong Kok Hong Kong. Our hotel room was the smallest ever, but sheets were clean and we were just happy that we had a working toilet because of our stomach flu. We don't like shopping that much, but this time we managed to buy new pair of Converse sneakers for both of us. If you ever feel bad with your stomach or have a hangover in Hong Kong, I really recommend you to drink Pocari Sweat, which bottle you can see almost in every photo. It really helped! 



22 kommenttia :

  1. Jee Oulu! Teretulemast! :) Ja haha vähän repesin noille sun hikipullokuville, pakko päästä testaamaan vielä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin kieltämättä vähän nauratti, kun aloin katteleen näitä Honkkarikuvia. Ööö 20 kuvaa, joista neljäsosa on hikimehusta? Whoot :D Hehe, pakkohan ne oli kaikki tänne lätkiä!

      Jee OULU! On ollut jo ikävä!

      Poista
  2. Hei mahtavaa, ihania kuvia Honkkarista! Tuttuja maisemia ja nyt iski hieman ikävä! Kohta lentää myös läppäri kun heiluvan bussin etupenkiltä pakko datailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varppia on tuttuja maisemia, ku me oltiin ihan siinä Mong Kokin "pääkadulla" (: Älä tiputa läppäriä :D

      Poista
  3. Kieltämättä hieman tuo vatsatauti paistaa kasvoilta, mutta hei onneksi on jotain, mitä juoda :D Suomiretkeily kuulostaa hauskalta, itsehän on tullut, kiitos armaan koiranäyttelyharrastuksen, risteiltyä pitkin kotimaata ja kaiken maailman palloiluhalleja koluten, mutta kuvia ei tule koskaan otettua. Ryhtiliikkeen paikka, ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten niin muka :D Naama vain ihan pikkasen vihertää, mutta koitan kuitenkin urhoollisesti hymyillä! Hehe. Ens kerralla alat kuvaamaan joka ikisen pallohallin! Minäkin aloitan tästä jostain lähikulmilta kyllä viikonloppuna. Ihan varppina.

      Poista
  4. Ihan huippu postaus taas kerran! Ja vielä huipumpaa, että lähdet mukaan suomiretkeilemään, en malta odottaa ekaa postausta! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nella! Mä olin just paria päivää aiemmin Jiille hehkuttanut, että ei sen matkan tarvi aina olla merta edemmäs, vaan tässä ihan lähelläkin on mielenkiintoisia mestoja mitä koluta. Jotenka osui niinkun justiinsa ajan hermolle tuo sinun suomiretkeily-haaste! (:

      Poista
  5. Siellä on vähän porukkaa ja mainostauluja! Enpä ole Honkkaria vielä nähnyt mutta olispa hauskaa ostaa sieltä uudet conssit. Ihan sama vaikka samanlaiset sais naapurista mutta Honkkarista ostetut olis aina Honkkarista ostetut! Surkia vatsa tauti, silti oli ihanan positiivinen postaus :p ja kuvat, loistavia! :)

    VastaaPoista
  6. Muistatko mikä teidän hotellin nimi oli? :)

    VastaaPoista
  7. Viime viikonloppuna juuri suomiretkeilin Oulussa :). Ja ootpas muuten hullun ruskea noissa kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa! En malta itse odottaa (: Kieltämättä tuolloin vielä OLIN aika ruskea. Nyt siitä ei paljoa ole jäljellä eli paino sanalla olin :D

      Poista
  8. Tuo pocari sweat on kyllä toimiva, kun on pakki sekaisin. Kiinassa sitä tuli kyllä lipitettyä muutenkin, koska oli pakko pysyä +40'c helteessä hengissä :D

    VastaaPoista
  9. Makasin eilen yönä jonkin ihmeellisen insomia-kohtauksen kynsissä sängssäni ja kuuntelin sitä, miten hiljaista Suomessa on. Katsoin ulos ikkunasta - EI KETÄÄN. Ahdistuin siitä, miten pimeää, hajutonta, mautonta ja äänetöntä täällä on... Näissä kuvissa on elämisen meininkiä ja väriä! Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihan totta! Itse olen huomannut ihan saman ja etenkin nyt, kun mies on ollut työmatkalla, meinaa Espoon hiljaisuus iltaisin/öisin vähän ahdistaa :D Pakko nukkua korvatulpat päässä...

      Poista
  10. Herttinen sentään, miten en ole koskaan kuullut tuosta Blackfishistä?! En tainnut hengittää koko trailerin aikana. Uskomatonta.
    KIITOS Rimma linkkivinkistä, ihan pakko pistää pyöriin tuo vaikka vaikuttikin juuri siltä, että henkinen kantti tulee olemaan koetuksella.

    Ps. Millä putkella nuo Honkkari-kuvat olet laukonut? Kivan näköistä jälkeä niissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi ahdistavimmista dokkareista, jonka olen nähnyt, mutta voin silti lämpimästi suositella! Toivottavasti vielä joku päivä ihmiset katsovat taaksepäin tätä nykyaikaa ja miettivät, miten sairasta on ollut vangita valaita ja delfiinejä ihmisten viihdykkeeksi pieniin betonialtaisiin.

      Kuvat on otettu Sigman 19mm lasilla (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: