2013/09/13

Meidän häät: Juoma- ja ruokatarjoilut

Meidän häissämme pitopalvelun hommat hoiti Gastorofood ja erinomaisesti kyllä hoitikin! Ihan uskomattoman joustavaa, palvelualtista ja mukavaa porukkaa! Ei voi kyllä kuin kehua. Tarjoilijat olivat kaikki niin iloisia, ihania ja symppiksiä, etten ehkä kestä. Ruoka oli maittavaa ja sitä oli taatusti riittävästi. Että enpä voi muuta kuin erittäin lämpimästi suositella Gastrofoodia mihin tahansa tilaisuuteen. Enkä ole ainut joka oli tätä mieltä, sillä kuulin vierailta pelkästään positiivista palautetta pitopalvelun toiminnasta ja tarjoiluista.

Marssimme siis vihkimisen jälkeen juhlatilaan vastaanottamaan onnittelut ja kilistelimme Tallinnasta haalittua kuohuvaa. Sen jälkeen käväisimme potreteissa miehen kanssa kaasojen ja bestmanien viihdyttäessä vieraita photoboothissa sekä tarjoillen juomaa ja naposteltavaa. Meillä kesti potrettien otossa tunteroinen, jonka jälkeen esittelimme juhlavieraat lyhyesti. Esittelykierroksen päätytyttyä hyökkäsimme etunenässä pöydän antimien kimppuun.

Kaikki kuvat: Tuomas Mikkonen


Pääruonana meillä oli sienirisottoa sekä kalaa. Meille muutamille kasvissyöjille oli eväkkäiden tilalta tarjolla herkullista tofupaistosta. Omia suosikkejani alkuruuista olivat ehdottomasti vuohenjuustosalaatti sekä sinihomejuustomousse-ruisnapit! Om om om. Harmikseni on pakko todeta, että jännitys oli tehnyt tehtävänsä, enkä saanut kovin massiivista ruokamäärää ahdettua kupuuni. Mutta tarpeeksi kuitenkin, sillä tunsin oloni koko loppuillan oloni kylläisesi.


Totuuden nimissä myönnettäköön, että makealle persona tyyppinä ahdin sitten hääkakkua naamaani senkin edestä. Ai että se oli hyvää! Kakku muuten tehtiin ei-eläinperäisellä liivatteella eikä se sisältänyt kananmunaa. Ihanasti meidän loistava pitopalvelu otti tällaisetkin asiat huomioon. Myös gluteeniton sekä täysin laktoositon kakkuvaihtoehto oli tarjolla. Koristeet kakkuun teki rakas kaasoni han omin kätösin.

Me emme polkaisseet kummankaan varpaille kakkua leikattaessa. Tasa-arvoisia kun muka ollaan, vaikka kyllähän me kaikki tiedetään, kuka se tässä taloudessa sanoo missä kaappi seisoo. Heh heh. Vitsi vitsi. Isäni tosin polkaisi J:n puolesta ja huuteli isoon ääneen olevansa miehen puolella. Just.. Se niistä verisiteistä.



Hääkakun ohella tarjolla oli tosiaan muutamaa karkkilaatua sekä vegaanisia kuppikakkuja kolmessa eri maussa. Ai että nämäkin oli niin hyviä! Maistelin kaikkia kolmea pienet palaset, mutta suklaisen vetäisin kerralla naamariin. Kuppikakkuja olimme tilanneet sata ja ne menivät hääkakun ohella viimeistä murua myöten.

Ja sitten ne juomatarjoilut. Alkoholilliset juomathan me olimme hommanneet itse ja nekin riittiivät vähän liiankin hyvin, sillä edelleen varastossa pullistelee muutama laatikollinen siideriä, lonkeroa ja olutta. Tulkaa joku juomaan ne ennen talvea pliis? Viinipullot tuhottiin hääpäivän aikana ihan paria hassua punkkua lukuunottamatta, samaten nämä Yhden Tähden Jallut. Meillä oli siis aveccina näinkin arvokasta "konjakkia". No, hyvin tuntui vieraille maistuvan.

Juomia oli siis kaiken kaikkiaan vajaalle 90 hengelle (joista ehkä reilut 60 henkeä oli koko illan paikalla) seuraavasti.

- 17 pulloa skumppaa (näistä kolme meni bingopalkinnoiksi)
20 pulloa valkkaria
- 25 pulloa punkkua
- 3 litraa Jallua, avec
- 2 litraa kermalikööriä, avec
- 25 pulloa miksereitä (cosmopolitan ja mojito)
8 laatikkoa olutta
- 3 laatikkoa siideriä
- 3 laatikkoa lonkeroita
- 40 litraa isän tekemää lakkaspritzeriä, jossa oli prosentteja hieman enemmän kuin keskioluessa
- Laitilan virvoitusjuomatehtaan limsapulloja ja tölkkejä reilut parikymmentä


Iltapalaksi oli ostettu kahta erilaista pakastejuustopitsaa ja niiden päälle basilikanlehtiä. Pitsoja oli reippaasti yli 20 kpl, mutta niistä ehkä puolet tuli syödyksi. Lisäksi tarjosimme pitopalvelulta ylijääneitä salaatteja. Pakko kyllä myöntää, että varsinkin meillä, joilla valomerkki tuli jo yhden aikaan, tuo iltapalan tarve oli totaalisesti ylimitoitettu. Todella harvalla tuntui olevan vielä siihen aikaan edes nälkä ja vaikka olikin, taisi se juomapuoli maistua kuitenkin paremmin.

Summa summarum. Tarjoilu pelasi ja sekä ruokaa, että juomaa oli vähintäänkin riittävästi. Kiitos vielä huikealle pitopalvelulle, kaasoille ja äidille pitsojen paistamisesta sekä bestmaneille, kun huolehtivat että juotavaa oli koko ajan vieraille tarjolla.

Ja näiden ruokakuvien myötä, mitä ihaninta viikon parasta päivää kamuuut!


16 kommenttia :

  1. Oli kyllä erinomaiset ruoat, kakut ja sörsselit. Varsinkin Paarmasuon lakkaspritzer oli aivan huikea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Van kiitoksie! Joo, isälle kyllä kunnia tuosta spritzeristä (: Kunnon DIY-häät!

      Poista
  2. Ehdin jo melkein toivoa tällaista postausta teidän ruoka- ja juomatarjoiluista! Eli mieleistä luettavaa oli kyllä, olis kyllä minullekin kelvannut tuollaiset sapuskat. Hääkakkukin on ihan teidän näköinen! On kyllä sellaisia herkkuja, että vesi kielellä niitä katseskelen. Mikä oli sun oma suosikki koko menusta? Nuo lohimedaljongit olisi varmaan maistunut omaan nassuuni, niin kuin myös herkulliset kuppikakkuset! Toki koko menu on niin upea, että ei mitään rajaa, on kyllä sulla hyvä maku. Nappivalintoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelinkin jo tuonne itse postaukseen, että vuohenjuustosalaatti sekä auramoussenapit oli oikein herkullisia. Niin ja tietty kakku ;) Kalat jäivät minulta maistelematta, kun en enää kalan(kaan) lihaa syö.

      Poista
  3. Nami nam :) Näin keliaakikkona tuli mieleen, että oliko teillä tarjolla myös gluteenittomia kuppikakkuja? Kiitos vastauksesta ja aurinkoa syksyynne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti ollut :/ Aluksi kuvittelin, että nämä kuppikakut olivat sekä vegaanisia että gluteenittomia, mutta näissähän olikin sitten spelttijauhoja, joten meidän yksi ainokainen keliaakikko-vieras sai sitten tosiaan omaa kakkua ja nuita tarjolla olleita karkkeja (:

      Ihanaa syksyä sinnekin, vaikka tuolla ulkonahan on melkein helle! (:

      Poista
  4. Löysin vasta blogisi, kiva blogi sinulla! Liityin lukijaksi.

    VastaaPoista
  5. Alkoi kiinnostaa, mitä on tuo kakuissa käytetty ei-eläinperäinen liivate? :) Olen kovasti yrittänyt etsiä liivatteelle jotain korvaajaa, ehkä nyt löytyy ratkaisu.

    Entä mikä "maku" hääkakussanne oli, se ei taida tulla tekstistä ilmi? Tarkoitan, oliko kyseessä siis esimerkiksi vaniljajuustokakku? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi en kyllä osaa tuon tarkemmin sanoa, kun oli itsellekin ihan uusi juttu. Kakkumme oli siis valkosuklaa-lime moussekakku ja tuollaisessa moussekakussa tämä liivate toimi hyvin. Perusjuustokakku taas ei onnistunu välttämättä ihan niin hyvin. Pahoittelen, etten tämän tarkemmin osannut vastata (:

      Poista
    2. Oi, kiitos vastauksesta! :) Valkosuklaa-lime kuulostaa todella hyvältä yhdistelmältä! Ja jos valkosuklaa on sulatettu moussemassaan mukaan, sekin auttaa osaltaan tekemään kakun rakenteesta jämäkämmän.

      Ja jos vielä sen verran kysyn, niin oliko kakku tehty jostain soijakermasta, jotta sekin oli sen suhteen vegaaninen?

      Poista
    3. Kakku ei ollut täysin vegaaninen, mutta munaton kuitenkin. Itsekään en siis ole vegaani, vaan kasvissyöjä, vaikkakin munia en omassa ruuanlaitossa enää käytä ollenkaan ja maitotuotteistakin vain jotain juustoja. Eli "parannettavaa" vielä löytyy, jos sen niin haluaa ajatella (:

      Poista
  6. Kuulostavatpa herkullisilta! Mmm, alkoi tehdä mieli kakkua. Mietin viime postausta lukiessani, missä pikkupossut olivat hääjuhlan ajan..? :)

    Luin muuten "Sen jälkeen käväisimme porealtaassa miehen kanssa.." Hihi, hups :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo porealtaassa hyvinkin :D Trio oli kaverilla hoidossa koko hääviikonlopun!

      Poista
  7. Hei!

    Uskaltaisiko teidän isä valottaa tuota lakkaspitzerin ohjetta? :) Ja mitäs kuohu- ja muita viinejä teillä oli tarjolla?
    -Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isä teki ihan jollain peruskotiviiniohjeella lakkaviiniä ja sitten tähän valmiisen lakkaviiniin sekoitettiin suhteella 50/50 kuplavettä eli vichyä (: Nuita viinejä en kyllä enää muista, mutta ne oli tyyliin halvimpia mitä laivalta sai :D :D

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: