2013/08/27

Vinkkejä kuvien käsittelyyn - Photoshop ja actionit

Minulta kysytään jatkuvasti sähköpostitse tai kommenttien kautta, kuinka käsittelen blogini sivuilla keikkuvia kuvia. Sen sijaan, että vastailisin jatkossa teille kaikille ihanille kysyjille asiasta yksitellen, päätinkin kirjoittaa hääkuviamme odotellessa postauksen (Tuomas, ei mitään kiirettä :D). Toivottavasti tästä olisi siis hyötyä muillekin valokuvaamisesta kiinnostuneille tai jopa niille vähemmän kiinnostuneille!

Asiaan siis. Useimmiten en käsittele kuviani muuten, kuin teen vain pientä hienosäätöä valotukseen sekä valkotasapainoon Photosohopilla tai Lightroomilla. Mutta välillä iskee innostus ja saatan syventyä yhden yksittäisen otoksen tai isomman kuvajoukon muokkaukseen aavistuksen suuremmalla tarmolla. Etenkin, kun kyseessä on useampi kuva, otan avukseni actionit. Eli jos sinäkin haluaisit saada kuviisi uusia ulottuvuuksia, mutta Photoshopin kaikkien syövereiden opettelu tuntuu liian haasteelliselta taikka on muuten vaan EVVK, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla netistä löytyviä valmiita actioneita. Näitä voi toki ostaa ties mistä interwebin ihmeellisestä maailmasta, mutta itse ole löytänyt yhden ihan loistavan The CoffeeShop-blogin, josta todella laadukkaita actioneita saa omaan käyttöön myös ihan ilmaiseksi! Ja sekös tällaisen vanhan pihistelijän mieltä lämmittää, jos mikä. Jos actionit on iso kysymysmerkki niin niiden luomisesta ja käyttämisestä voit lukea esim. täältä. Photarin vanhan version voit taas ladata ilmaiseksi täältä.

Mutta mennäänpäs niihin muutamiin esimerkkeihin, joita teille tekaisin. Alkuperäiselle kuvalle ei ole tehty yhtään mitään käsittelyä vaan se on SOOC (straight out of camera, jee valokuvaaja-slangia!), mutta kuvan muokattuihin versioihin on kaikkiin käytetty The CoffeeShop-blogin ilmaisia actioneita.


Huomaattekos, kuinka helposti amatööristäkin tuli melkein professionaali (yeah right) parilla napin painalluksella? No ei nyt sentään, mutta kyllä näillä valmiilla actioneilla saa suhteellisen pienellä vaivalla omiin kuviin luotua vähän erilaista tunnelmaa. Toiset tykkää, toiset ei. Minä tykkään ja se on hyvä se. Etenkin tuo mustavalkoinen sekä viimeisenä oleva Aphrodite ovat omia henkilökohtaisia suosikkejani. Kaikki The CoffeeShopin ilmaiset actionit löytyvät tästä listauksesta.

Että ei muuta kuin testailemaan tiistain kunniaksi!

PS. Kiinnostaako teitä muuten edes tällaiset valokuvaukseen liittyvät vinkit vai toivotteko, että painun tipseineni jonnekin valokuvausfoorumille haaskaamasta teidän aikaanne?
PPS. Tällä viikolla olisin aikeissa esitellä teille vihkisormustani sekä vilauttaa pätkän häätanssista. Jeejee.

EN // If you are using Adobe Photoshop to edit your pictures, you should also try these actions you can find from The CoppeeShop-blog.


32 kommenttia :

  1. Todellakin kiinnostaa. Kaikki vinkit otetaan vastaan riemunkiljahduksin!

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitti vinkistä. Tätä paikkaa en ollut vielä bongannutkaan, jostain muualta olen näitä jonnin verran ladannut. Täällähän oli vaikka ja mitä! Jei! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä (: Tuolla on kyllä vaikka ja mitä huikeita ja vähän "vaikeampiakin" actioneita, joissa voi käyttä maskeja sun muuta. Tosi hyviä esim. potreteille (:

      Poista
  3. Ja photoscape on myös helppo ja näppärä kuvankäsittelyohjelma windows-pohjaisille koneille (ei taida toimia mäkissä). Itse käytän oikeastaan sitä vain nykyisin kun vanha photari katosi entisen koneen mukana eikä niin vanha softa toimi enää win8:lla.

    Mutta käynkin heti iltspäivällä lataamassa indesignin, tänks!

    -suppura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Minulla on itsellä mäkki käytössä ja tuolla vanhalla photarilla olen pärjännyt oikein hyvin. Olisihan se uusi suht tyyris ostos nimittäin... Kiitti vinkistä, tosta on varmasti pc-käyttäjille hyötyä (:

      Poista
    2. Mä oon myös tuskaillut tuon photarin hinnan kanssa , mutta hei en tajunnutkaan että vanhan version saa ilmaiseksi! kiitos vinkistä :) Mac kun on ja Gimpistä en nimittäin tykkää yhtään, PC:llä olen käyttänyt paint.net nimistä ilmaisohjelmaa, joka on tosi hyvä.

      Poista
    3. Ollos hyvä vain (: Kiva, että voin olla avuksi. Gimpiä minäkin käytin aiemmin ja ai että se ohjelma kaikessa ilmaisuudessaankin raastoi hermojani :D

      Poista
  4. En ehtinyt edes kysyä muokkauksistasi, kun huomasin tämän postauksen, huipppua! Sisälsi hyviä vinkkejä, kun olen pitkään pohtinutkin, että millä loihdit kuviisi niin kauniit sävyt. Pitää itsekin ruveta myöhemmin testailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testailla (: On ihan superkivoja ohjeita muutenkin tuolla sivuilla! Ihanaa, että joku jakaa omaa ammattitaitoaan tuolla tavalla ja vielä ilmaiseksi. Uskomatonta.

      Poista
  5. Oi, mahtavia vinkkejä! Kiitos ja näitä lissää! Näitten parissahan saa päivät hyvin kulumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä saa :D Menen viikonloppuna kuvaamaan ystäväni vastasyntynyttä vauvaa, niin sitten pääsee taas kunnolla kuvia käsittelemään (: Jippii!

      Poista
  6. Hei, kiitti linkkivinkistä. Mulla on niin kaavoihin kangistunu tapa säätää kuvia et uudet actionit vois tuoda uutta potkua. Kesä on niin vahvasti työaikaa (kun on häitä ja kaikkee ;) ) et kamera ollu aikalailla hyllyllä kaikki muut ajat. Nyt vähän innostuin taas. Sori mainos, mut munkin blogista löytyy valokuvausvinkkejä. ;) Mut mielelläni näkisin sun vinkkejä myös, kun sun kuvaustyylissä on jotain niin maagista (luv it), että mun sietäisi ottaa oppia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höps <3 Kiitos kehuista! Ihan punastelen täällä, koska kyllähän se sinä meistä taitavampi kuvaaja olet (: Ehkä pitää tehdä itsekin vähän enemmän näitä vinkkipostauksia, kun näistä selkeästi on monelle apua! Sitä on tosiaan niiiiin kaavoihin kangistunut itsekin, että ihan hyvää tekee vähän välillä tuulettaa näitä pinttyneitä tapoja :D

      Poista
    2. Hih, jaa kiitosta vaan, en nyt tiedä siitä. :P Joo tee, se on kuitenkin ihan eri kun lukea jostain oppaasta. Ja todellakin saa niin helposti uusia vinkkejä tekemiseen.

      Poista
    3. Indeedo! Ehkä kuvaustekniikat on sellaisia, joissa en ole paras neuvomaan, mutta näitä muokkaustipsejä on kyllä kiva aina antaa (:

      Poista
  7. Oih, kiitos vinkistä! Täytyy tutustua tuohon tarkemmin oikein ajan kanssa.
    Ite leikin usein apinan kanssa: http://www.picmonkey.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen oikein lämpimästi (: Ei muuta kuin Photari käyttöön ja testailemaan!

      Poista
    2. Itsekin olen käyttänyt Lightroomin ja Canonin ohjelmien rinnalla PicMonkeyn filttereitä. The CoffeeShop onkin aivan uusi tuttavuus!

      Poista
    3. Jos Photarin käyttö kiinnostaa, niin tuolta sitten vain actioneita latailemaan (:

      Poista
  8. Ilmeisesti tuo CS2:n lataaminen vaatii adoben tunnukset, siihen se taisi viimeksi itselläni kaatua.
    Mutta nyt juuri kokeilen saako tuolta mitään ladattua tunnusten avulla. Toivottavasti laskua ei tule perässä :D

    -Suppura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adopen tunnukset voi luoda siellä sivuilla ja ei maksa mitään (: Mutta saitkin vissiin sen ladattua jo? Hyvä hyvä!

      Poista
  9. Kivoja vinkkejä, pitääpä laittaa korvan taakse. Ja ehdottomasti kiinnostaa kaikki valokuvaukseen/kuvankäsittelyyn liittyvät vinkit jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää (: Laita ihmeessä korvan taakse ja melkein kannattaa ladata Photari vaikkei tarviskaan, kun se saa vielä toistaiseksi ilmatteeksi tuon vanhan version :D

      Poista
  10. Ehdottomasti kiinnostaa!!! Olen niin hitsin laiska kuvankäsittelijä ettei tosikaan. "Leiman" monesti jaksan laittaa (tai oikeammin olen vasta hiljakkoin sitäkin alkanut harrastamaan), mutta kaikki muu tuntuu ainakin näin amatöörille niin kovin aikaavievälle. Pitää tosiaan tutustua tuohon ohjelmaan (joka oli itselleni ainakin täysin uusi tuttavuus!!). Hienoa kun teit tämän, näistä saa jotenkin intoa ja inspistä itsekin hiukan harjoitella kuvien kanssa touhuamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että kiinnostaa (: Tarvit siis Adopen Photoshopin käyttääksesi näitä actioneita, eli sen kun ensin saa ladattua koneelle vanhana versiona ilmatteeksi tai ostettua "oikea" versio, niin ei muuta ku actoneita käyttelemään!

      Poista
  11. Wautsi, todellakin kiinnostaa!
    Olen meinannut, kun aikaa jossain vaiheessa suodaan hiukan enemmän muuton jälkeen, että opettelisin valokuvausta hiukan ja opettelisen erityisesti muokkaamaan kuvia.
    joten erityisesti kaikki helppo ja nopea (minäkö malttamaton) otetaan täällä innolla vastaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa ja nopea ei oikein kuvien käsittelyssä aina toimi :D Mutta varmasti välillä joo! Eli kun kuva on tarpeeksi tarkka, niin kun opettelee Photaria edes vähän käyttämään, on nämä actionit kyllä helppo tapa (:

      Poista
  12. Ihana hyvänmielen blogi tämä! <3 hei, suostutko paljastamaan tuon käyttämäsi fontin tietoja? Olisi ihan mainio tekstata tuolla siskon synttärikorttiin runo! Tai mikäli kyseessä on jonkinlainen sukusalaisuus, pitää keksiä joku korvausvaihtoehto...... =}

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Joo sukusalaisuuspa hyvinni ;) Jos tarkoitat nuissa kuvissa olevaa fonttia, niin se on sellainen netistä ladattava ilmaisfontti kuin Pea Mystie Caps. Kuukkelilla löytynee!

      Poista
  13. Jeejee! :)
    Kirjotit jossain(?) tehneesi photarilla nessupakettien "etiketit" ynnä muuta korttien kaltaista. Pystyiskö siitä tehdä postauksen ja antaa ohjeita photarin käyttämiseen tollasessa tarkotuksessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postaus on nyt julkaistu ;) Tuli niin paljon niistä lappusista tiedusteluja, että oli helpompi tehdä postaus kuin vastata kaikille yksitellen (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: