2013/08/30

Keittiön pöytä by isi + Hay Loop

Kyllä on kuulkaatte iso onni, kun tätä tyttöä on siunattu isällä, joka on käsistään ehkä maailman taitavin. Isä on nikkaroinut meille mm. ullakon portaat, tv-tason, vuollut omin kätösin haaveilemiani puunaulakoita sekä nyt viimeisimpänä tuunannut meille keittiönpöytälevyn. Ja kyllä siitä tulikin korea!

Pöydänjalat ovat valkoiset Hay Loop-pukkijalat ja itse pöytälevy Puukeskuksesta ostettua vaneria. Joskus aikoja sitten haaveilin näiden Loop-jalkojen asentamisesta työpöydän alle, mutta mieli muuttui jossakin vaiheessa matkaa ja niinpä Loopit päätyivät kyökin puolelle. Vaneri ei itsessään ilman mitään pintakäsittelyä ole kovin kestävä vaihtoehto keittiönpöydäksi, sillä pinta on todella huokoinen. Niinpä tilasimme samaisesta Puukeskuksesta pari milliä paksua Formican IKI laminaattia valkoisena ja ei muuta kuin liimaushommiin!

Isä levitti pensselillä vanerin päälle paksun kerroksen kontaktiliimaa, jonka jälkeen kutakuinkin oikean kokoiseksi sahailtu laminaatti liimattiin varovasti vaneriin ja juntattiin kiinni liimapuristimin. Kun enimmät liimahuurut olivat hälvenneet, isä otti puuhöylän käyttöön ja veteli kuin juustohöylällä konsanaan vanerin reunojen yli menevät laminaatit hus pois. Ja tadaa! Meidän uusi ja sata kertaa entistä ehompi ruokapöytämme oli valmis.






Seuraavaksi pitäisikin sitten päättä mitä noille kuluneille pinnatuoleille tehtäisiin. Ne suorastaan huutavat hiomapaperia ja maalipensseliä puoleensa. Mutta minkähän väristä sutia niille näyttäisi? Suunnittelin alustavasti valkoista (ylläri) sekä vaaleita harmaan ja persikan sävyjä. Vähän niinkuin meidän hääteemalla. Hmm.

Huikeeta viikonloppua kamut!

Me lähdetään tänään J:n kanssa Hanurin muuttohommiin. Laidunkausi on ohi ja Hoo palaa takaisin talvitallille.

EN // My father made us this new kitchen table. Isn't it gorgeous! Table legs are from HAY though.


21 kommenttia :

  1. Wau, ihana pöytä! Ja lämpimän näköinen tunnelma teidän keittiön sisustuksessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin mustakin se on nyt aika perfetto pöytä (: Ja tykätään hirmuisesti myös keittiöstä!

      Poista
  2. tuolit ovat tosi sympaattiset jo noinkin,mutta ei uusiutuminenkaan pahasta ole..mmmm harmaata ;) Mistäs keittiön kello mahtaa olla hankittu? Meiltä puuttuu kokonaan keittiöstä kello.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista ei ehkä näy kovin selvästi, mutta varsinkin tuolien jalat on ihan järkyttävässä kunnossa. Niin kolhuilla :/ Että melkein pakko niille on jotain tehdä, vaikka onhan nuo tuollaisenaankin menneet (: Kello on ihan tutusta ja turvallisesta sini-keltaisesta tavaratalosta elikkä Ikeasta :D

      Poista
  3. Hyvältä näyttää pöytä :) Harmaan ja persikan sävyt kuulostaa just täydelliseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Ajattelin, että ne passais hyvin tuonne koivun ja valkoisen sekaan (: Ja toki lattia on tuollainen betonin värinen myös!

      Poista
  4. Sopii teidän keittiöön kuin nenä päähän :) Ihan täydellinen!
    Tuo on kyllä niin ihanaa, kun löytyy käsistään taitavia tyyppejä perheestä. Niin syntyy monet hommat omista käsistä ja ovat miljoonasti arvokkaampia kuin kaupasta ostetut. Mäkin saan olla onnekas, kun oma ukko on niin taitava käsistään :)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! (:

      No on todellakin onni tuollaiset taiturit. Meillä mies luuli, ettei se osaa rakentaa mitään, mutta siellä se yksin yläkertaa tälläkin hetkellä pakertaa, joten väärässä oli mokoma (: Kyllähän sitä osaa, kun vaan rohkeasti yrittää!

      Poista
  5. Hieno pöytä! Ja huiman lisäarvon tuo se, että siinä näkyy isäsi kädenjälki. :)
    Pinnatuolit on niin ihania. Meillä on niitä mustiksi ja valkoisiksi maalattuina, mutta jokin hempeämpikin väri houkuttaisi tällä hetkellä. Harmaa ja persikka kuulostavat kyllä just teille sopivilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Perla (: Musta ja valkoinen on kyllä aina varma valinta! Saas nähdä mihin sävyihin sitä päädytään (:

      Poista
  6. On kyllä isäsi taitava käsistään, miten hienoa jälkeä! Pöytä sopii teidän keittiön sisustukseen erinomaisesti. On kyllä kaunis, kodikas ja lämminhenkinen keittiö, kelpaisi minullekin! Kätevä kun on perheessä käsistään taitavia ihmisiä ja oma kädenjälki näkyy sisustuksessa. Paljon mukavampi laatia huonekaluja omin käsin kuin ostamalla, tunnelma on heti kotoisampi.

    Nuo tuolit on jo ennestään todella kivat, mutta tietysti kolhiintuneina ne kaipaavat jotain hienosäätöä ja kun värit ovat jo vähän "kuluneet". Onhan se hyvä välillä uudistaakin värimaailmaa ja sinulta kun sitä värisilmää löytyykin. Persikkaa, valkoista, harmaata, kuulostaapa ihanalta! Tulee kyllä noilla väreillä höystettynä entistäkin hienompi keittiö, raikas ja kodinomainen. Värit sopivat teidän keittiöön loistavasti, kenties harmaat tuolit ja persikanvärinen kattaus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän se iskä on <3 Ja keittiöstäkin tykätään kovasti (: Itse suunniteltu on aina jotenkin sitten niin "oman näköinen"!

      Hih. Taidankohan mennä jo tänään maalikaupoille (:

      Poista
    2. Hei! Ihana pöytä! Mitkä mitat pöydässä on ja saako kysyä materiaalihankinnoista tarkemmin ja että mitä ne kustansivat? Kiitos :)

      Poista
    3. Tuli mieleen väreistä harmaan sävyt, vaaleansininen ja musta!

      Poista
    4. Kiitos värivinkeistä! Katsotaan mihin sitä päädytään ;)

      Pöydän mitat taitaa olla aika maltilliset, sillä haluttiin kapoinen pöytä entisen superleveän tilalle. Eli leveys on 80 cm ja oisko pituus 160-180 cm. En nyt ihan tarkkaan muista! Materiaalit levyyn oli yhteensä jotain sadan euron pintaan (:

      Poista
  7. Moikka! Yritin kysellä puusepältä vastaavan pöytälevyn tekemistä ja hintaa. Mulle kerrottiin, että vaneri tarvitsee aina vastalevyn, kun siihen laitetaan laminaatti, tai muuten se käpristyy. Laitoitteko tekin vastalevyn kannen alapuolelle ja miten saitte sen niin huomaamattomasti? Tai jos ette laittaneet, niin miten ratkaisitte käpristymis-ongelman? Entä ruuvasitteko pöytälevyn jalkoihin kiinni, jotta kansi ei käpristyisi? Niin ja kuinka paksun vanerin te valitsitte? Näyttää paksummalta kuin 15 mm.

    Kiitos etukäteen!

    Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei laitettu vastalevyä, joten jäädään odottelemaan käpristymistä ;) Varmaan riippuu siitä vanerin paksuudesta. Jos oon kirjottanut johonki, että mitta oli 15 mm niin se on sitten varmasti just sen verran! Nyt on vähän paha täältä Uudesta-Seelannista käsin sitä tarkistaa (:

      Poista
  8. Et ollut kirjoittanut mihinkään tuota vanerin paksuutta, tai ainakaan en löytänyt tietoa mistään. Vaikuttaisi tosiaan, että vaneri on vähän paksumpi kuin sen 15mm ja se ei siksi käpristy. Meillä yksi 15mm tason päällä vapaasti makaava vaneri käpristyi jo hieman :(

    Voi mikä helpotus, että teillä ei ole sitä vastalevyä ja hyvin näyttää homma silti pelaavan :) Itsekään en haluaisi sitä vastalevyä ulkonäkösyistä, mutta koitapa siinä väittää vastaan puusepälle ;) Nyt taidan rohkaistua pyytämään tasoa ilman mitään vastalevyjä! :)
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se varmaan paksumpi joo, kun tuo on kuitenkin ollut käytössä jo ilman laminaattia reipaasti yli vuoden eikä ole mennyt miksikään! (: Anna rohkeasti mennä vain! Hyvä siitä taatusti tulee (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: