2013/06/04

Reissuruunan jännittävä matka

Kesäkuu - se koitti vihdoinkin! Ja sehän tarkoittaa luonnollisesti sitä, että Herra Hanurin vuoden kohokohta on käsillä. Se joka hepan unelma - kesälaidun. Ajattelimme reippaana ratsukkona (taisin tosin lähinnä itse toteuttaa sen ajatustyöosuuden) taittaa matkan "talvitallilta" kesälaitumille perinteisen trailerikuljetuksen sijasta metsäpolkuja pitkin köpötellen. Mitään hajuahan meillä ei toki ollut reitistä, mutta arvioin kartasta matkaa olevan reippaat kymmenen kilometriä ja koko päivä aikaa, joten mikäs siinä! Laura lähti lauantaina jalkaisin meidän muuttoseuraksi, joten ei muuta kuin hepalle kamat niskaan ja kohti länttä.

Paitsi että luonnollisesti ja hyvinkin päättäväisesti lähdimme epähuomiossa kohti itää. Tätähän emme siis tajunneet ennen kuin siinä vaiheessa, kun matkaa oli taitettu jo reilun tunnin verran. Oli kieltämättä jokseenkin epätoivoinen fiilis huomata kartasta olevansa ihan jossain muualla missä kaiken järjen mukaan pitäisi! No ei auttanut muu kuin tehdä u-käännös takaisin kohti talvitallia ja naurattamaanhan se onneksi pisti. Kaksi blondia liikenteessä (muistatteko, kun sama parivaljakko oli matkalla Turkuun sovittamaan häämekkoani tuossa vuosi sitten ja lähdimme hyvinkin näppärästi menomatkalla tankatessamme erehdyksessä takaisin kohti Helsinkiä Turun sijaa?). Reilun kahden tunnin metsässä rämpimisen jälkeen koin viisaammaksi jättää seuraavan muuttoyrityksen sunnuntaille, sillä sekä me että hevonen oltiin aika naatteja. Ja sääskien syömiä.

Että jos joku muuten ihmettelee minne ne kaikki sääsket ovat menneet, niin ei huolta! Me löydettiin ne joka ikinen tuolta Pohjois-Espoon metsistä!





Sunnuntai koitti yhtä ihanan helteisenä kuin lauantaikin. Tällä kertaa lähdimme Hoon kanssa ihan kaksin uusintakierrokselle. Kartta oli opeteltu suurinpiirtein ulkoa, joten enää ei voinut mennä kovin pahasti metsään. Tai just sinnehän se itseasiassa meni. Metsään. Matkalla näkyi kaikenlaista vaikkakaan mitään muita ääniä ei kuultu, kuin linnunlaulua. Ah. Ihana rentous ja autuus sekä rikkomaton rauha. Kaksi tuntia se taival kesti, mutta ilman ainoatakaan harhaosumaa pääsimme perille tutuille kulmille.


Ja katsokaatte tätä maailman onnellisinta ponia! Ruokaa silmän kantamattomiin ja kivoja heppakavereita. Hyvä etten tirauttanut iloitkuja, kun ihastelin ystäväni sopeutumista uuteen laumaansa. Kaikki meni kerrassaan loistavasti ja saatoin turvallisin mielin lähteä itsekseni kotia kohti. 





Hoo saa nyt pari päivää levätä ja rentoutua, mutta sitten aloitetaan paluu normiarkeen elikkä treenit kutsuu. Vaikkakin nyt kesällä otetaan aika rennolla otteella ja ladataan puolin ja toisin akkuja kohti tulevia koitoksia. Heinäkuussa jäädään sitten molemmat ihan oikeasti kesälaitumille. Tuskin maltan odottaa! Suofudis ja kaikki ihan kohta käsillä. Niin ja ne häät. TJ 2,5 kk. OMG.

Milloin ruudun sillä puolen jäädään kesälaitumille?

PS. Kiitokset Laura vielä, kun lähdit kanssamme metsäretkelle. Niin ja kiitti myös minun ja Hoon yhteiskuvista. Pus!


18 kommenttia :

  1. Voi mikä lomapolle. Ja ihania metsäkuvia! Me jo miehen kanssa odotellaan kesälomaa. Ollaan niiiin varaamassa joku kiva maastovaellus. Kevät kun on kulunut ihan tyystin ilman hevostelua. Syytän tuota remonttia, joka on imaissut tehokkaasti ylimääräisen ajan ja rahan. Tänä kesänä korjataan asia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa tutulta tuo, että remontti imee vapaa-ajan ja rahat :D Samassa veneessä olla kuomaseni! Mutta maastovaellus kuulostaa kyllä hyvältä idealta nollata päätä (:

      Poista
  2. Vitsit mitä kuvia, taas! Ja onnellinen polle. :) Kesämetsässä on kyllä mieletön tunnelma - oltiin Miehen kanssa fillaroimassa Helsingin keskuspuistossa perjantaina ja oi sitä lintujen laulua ja kielojen tuoksua (ja niitä nokkosia ja juuria ja kiviä ja itikoita.. :D) Oma kesälaidunaika alkaa joskus heinäkuussa, mutta mikäs tässä auringossa on odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Polle oli kyllä ihan superonnellinen ja eilenkin melko hitaasti raahusti mua portille vastaan, kun aikani sitä aidan takana huhuilin :D Se naattii!

      No mikäpäs se on auringossa odotellessa (:

      Poista
  3. Hoo näyttää vallan onnelliselta :) Omani (russipoika) näyttää lähinnä aasilta laitumella, kesäihottuma vaivaa ja poni on huputettu turvasta häntään :/ silti nauttii kun saa SYÖDÄ! ja kesän jälkeen sitten laihdutellaan, taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei reppanaa :/ No onneksi tosiaan saa syödä sydämensä kyllyydestä ja toivottavasti vielä nauttia kavereidenkin seurasta (: Itse kanssa odottelen mielenkiinnolla millainen pallomaha Hoosta kehkeytyy kesän aikana :D

      Poista
  4. Ihania kuvia ja voi vitsit, mitkä maastoreitit teillä on siellä!! Ei täällä maalla vaan!!!
    Täällä mitään kesälomaa ole.. Isännällä on nyt pari lomapäivää, että saa tehdä peltohommia :P Mulla on heinäkuussa pari päivää, et pääsee maatalousnäyttelyyn ;D Josko siinä yhteydessä vois jossain pyörähtää, et Nellikin näkis vähän maailmaa taas ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä ihan mielettömät maastot (: Ihan hevosia varten merkittyjä reittejä löytyy kymmeniä kilometrejä! Melkoista luksusta.

      No onneksi on edes pari päivää lomaa, niin pääsette Nellin kanssa tuulettumaan (:

      Poista
  5. Hihiiih, ihana postaus ja ihan kiva, että joku muukin on joskus eksyksissä! :p ..nimim. suuntavaisto hukassa! :D Mutta hei, ekoilta kesälaitumilta jo tultu, mutta uudestaan sitten lomalaitumille heinäkuussa :) Sitä ennen nautitaan työnteosta, ja kesäkuun ihanista jutuista kuten mm. juhannuksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vielä kaiken lisäksi harrastanut kilpasuunnistusta nuorena, että pitäisi kyllä vähän paremmin handlata nämä hommat :D Mutta ku ei ollu karttaa mukana, niin ulkomuistista ei mennyt ihan nappiin ;)

      Sulla olikin kyllä ihanan näköinen loma takana! Ja kohta uudestaan. Oi että (: Onnentyttö!

      Poista
  6. Olipa kiva eksyminen, jälleen! :D Ai että, kyllä me kans aina onnistutaan. Koska otetaan uusiks? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaahh :D Ai otetaanko uusiksi eksyminen vaiko maastoretki? Molempi käy ;)

      Poista
  7. Ihania kuvia! Tuli niin hyvä fiilis näistä <3

    Upeaa kesäkuuta kaunottarelle sekä tietty Hoolle sinne kesälaitumille :)

    Place for Dreams

    VastaaPoista
  8. Heippa! Mun on iha pakko tulla kertomaan sulle yks juttu. En ole mikään monia blogeja päivittäin seuraava tyyppi, vaan lähinnä "ei mitään tekemistä, hyvää ajavietettä"- periaattella. Saatikka että kommentoisin, mutta tästä aattelin että haluat varmaan tietää:). Löysin taannoin blogisi Palomiehen morsian blogin kautta ja sillon töllöin käväisen täälä vieläkin. Olen muutaman vuoden nuorempi kuin sinä (oletettavasti) ja harrastanut ratsastusta pikkutyttönä. Hevosten kans en sen jälkeen oo ollu missään tekemisissä moniin vuosiin.(muistaakseni 15 kesäsenä viimeks ratsastanut) Ja aina aika-ajoin se tunne ja kaipuu hevosteluun on taas nostanut päätään. Kun täälä luin tuosta sinun hevosestasi, ikävä vain kasvoi. päätin tarttua toimeen ja etsin lähimmän tallin ja kokeilla miltä se taas tuntuu. Toivottavasti tämä ei nyt kuulosta sellaiselta, "olet minun suuri esikuvani ja annoit minulle rohkeutta tarttua asiaan, mistä olen kauan jo haaveillut.."- tekstiltä, halusin kertoa tän vaan, koska olen itsekkin niin huvittunut siitä että tuntematon ihminen netin ihmeellisestä maailmasta saa minun tekemään sitä mitä ennen en vain ole saanut aikaseksi:D. Etsiä siis talli ja varata aika tunnille. Jonkin aikaa sitten minä siis olin tunnilla muutaman pikkutytön kans ja voin kertoa että olin hukassa:D. en tiennyt kuitenkaan että nuin paljon olisin asioitanu unohtanut:D. kevennykset sun muut.. pah! het melkee hävetti:D. ja kyllä oli paikat junkkelissa sen ekan kerra jälkee. mutta jatkoa on seurannut!! ü kiitosta siis vaa sulle. nimimerkki huvittunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka vain! Ja onpas hauska kuulla, että heppapostaukset saivat aikaan kaipuun takaisin hevostelemaan (: Hih, onhan se aika hassua millainen voima tällä internetillä ja täällä tapaamillaan uusilla tuttavuuksilla on!

      Hirmuisesti hyviä hetkiä sinne talleille ja kyllä ne taidot siitä alkaa pikkuhiljaa palautua (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: