2013/06/19

Nämä ovat vain onnenkyyneleitä varten

Toivottavasti ainakaan kovin moni häävieraistamme ei itke päivän aikana surusta, vaan nämä nessut käytetään alkuperäiseen tarkoitukseensa eli onnenkyyneliin.

Halusin että (nais)häävieraillemme jaetaan kaasojen toimesta nenäliinoja ennen vihkimistä, sillä olen löytänyt itseni kerran jos toisenkin häistä tai muista juhlallisuuksista niistämässä kärsääni suurinpiirtein mekon helmaan. Näin ei saa käydä meidän vieraille, mikäli se meikäläisestä on kiinni. Ja veikkaan, että joukosta löytyy yksi jos toinenkin persoona, jonka hajamielisyys on allekirjoittaneen kanssa vähintäänkin samaa luokkaa (kaikella rakkaudella 

Toteutustapa näille nokkaliinoille oli hieman hakusessa vielä viikko pari sitten, jolloin pyörittelinkin mielessäni useita erilaisia vaihtoehtoja. Kunnes yhtäkkiä muistin aikaa siten törmänneeni netin syövereissä tämänkaltaiseen ideaan jossain päin Amerikan mannerta. Tadaa! Siitä se ajatus sitten lähti ja ei muuta kuin ensin Photoshop ja sen jälkeen ompelukone laulamaan.




Tein tosiaan ensin eilisen postauksen kertakäyttökameroiden ohjeiden tyylillä nämä lippulapuset, muuttaen vain kokoa ja tekstejä. Sitten laput printattiin ja leikattiin malliinsa (tai siis minä leikkasin). Seuraavaksi olikin aika löytää lippusten viirien väristä lankaa ja hankkia iso kasa nenäliinoja. Ette kyllä ikinä arvaa mistä materiaalista nuo pussukat on tehty? Voipaperista. Sitä pystyi oikein kätevästi ompelemaan! Ja on edukasta. Jotenka ompelin ensin yhden sivun kiinni, sitten jatkoin siksakilla seuraavalle sivulle samalla ommellen lippulapun kiinni saumaan ja jätin viimeisen sivun auki nenäliinoja varten. Sujautin pari nenäliinaa pussukan sisälle ja hurautin Singerillä viimeisenkin sivun umpeen.

Nämä on nyt sitten vieraiden helppo repiä tarpeen mukaan auki, kun tuo voipaperi antaa hyvin helposti periksi. Tietääpähän sitten, kun kirkon penkeistä alkaa kuulua rapinaa, että nyt niille nessupaketeille tuli tarvetta (jos tuli). Kori nenäliinapussukoita varten ostettiin kierrätyskeskuksesta kahdella eurolla. Että eipä ollut kallis toteutus tämä ja ainakin itse tykkään lopputuloksesta ihan älyttömästi!

Ehkä tässä olikin hääpostauksia kerrakseen ja voidaan edes yrittää välillä keskittyä muihinkin aiheisiin. Mikä on sinällään hankalaa, kun h-hetkeen on enää 1 kk ja 29 pv! Tupla-kääk.

Aurinkoa keskiviikkoonne nuppuset!

  I made these small wax paper bags for tissues. I didn't want to give just plain tissues so I came up with something much cuter. The paper flag says that these are for happy tears only and our bridesmaids will hand out these little bags to our guests before the church ceremony on our wedding day. 

26 kommenttia :

  1. Oot kyllä hurjan taitava! Kateuksissa täällä lueskelen ja katselen aikaansaannoksiasi! Mulla ei riittäisi kärsivällisyys, taidot, ideat eikä työvälineet. Teille tulee upeat häät lukuisine yksityiskohtineen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Mä oon tällainen näpertelijä (: Tykkään hirmuisesti tehdä kaikkea yksityiskohtia!

      Poista
  2. Vautsi, oletpa jaksanut ahertaa!! Meillekin on tulossa nenäliinoja vieraille (naisille kyynelten ja miehille hien? :D ) pyyhkimistä varten, mutta en todellakaan jaksa alkaa moiseen aherrukseen niiden kanssa :) Respect!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näpertely on kivaa (: Tai ainakin niin kauan kuin se on kivaa, niin jaksan sitä tehdä :D Sitten kun alkaa kyllästyttää niin voi jättää näpertelyt sikseen ;) No mutta nenäliinat on kyllä hyvä olla!

      Poista
  3. Upea toteutus ja niin kaunista!

    VastaaPoista
  4. Ei hitto miten suloisia pakkauksia! Ja idea näissä on sitten vielä liikuttavampi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kyllä pakko myöntää, että itsekin ihastuin näihin tosi kovasti! Raskiiko näitä edes jakaa pois. Jos jättäis hyllyyn pölyttymään :D

      Poista
  5. Ihania! <3

    Ja älkää nyt niitä miehiä unohtako. Meidän häissä kyynelehti karskimmatkin miehet. Onneksi oli jaettu nenäliinoja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi. Ei unohdeta (: Kyllä näitä taitaa riittää kaikille vieraille! Ainakin melkein :D

      Poista
  6. Ihan mahtavuutta! Jaksaisinkohan itsekin tällaisen vielä kehitellä.. Onneksi on mietintäaikaa vielä :D

    VastaaPoista
  7. Aivan mahtava idea tämmöinen! Pitää itsekkin jollain tapaa toteuttaa tämä :)

    VastaaPoista
  8. Oijoiiih miten ihana pikkunäpertelijä sinä olet! Voi kun edes pikkiriikkisen omistaisin kaltaistasi luovuutta. Ihania ideoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä voi ottaa näistä kunniaa pelkästään itselleni (: Netti on aika pullollaan hauskoja ideoita! Sieltä vain toteuttamaan omimmat ;)

      Poista
  9. Vau mikä idea! Miekin pyörittelin ensin normi nenäliinoja käsissä, ja sit jossain vaiheessa päädyin siihen, että ostankin "häänenäliinat". Vaikka nimenomaan olin päättäny et niissä säästän. Ja sit keksin sen jälkeen idean miten ne normaalit nenäliinat ois voinu laittaa. Ärsyä. Jos ehdin niin teen niillä normi nenäliinoilla ja myyn ne häänenäliinat. Tai sit en. :D Kaunis toteutus ja hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai millaisia on häänenäliinat? :O Ei ole tullut vastaan. No mutta löydät varmasti sen sopivimman tavan kuinka nessut jaetaan (:

      Poista
  10. Nää on kyllä ihan supermakeita! Mää oon just semmonen vieras joka märisee jo pari tuntia ennen häitä, joten arvostaisin vieraana kyllä tuommosia ihan hillittömästi. Pitää kyllä laittaa harkintaan, josko meidänkin häissä jaettaisiin nästuukeja. Ja pojot vielä noista söpöistä pussukoista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei sua <3 Mä oon kyllä kans melkoinen märyiita. Vähän pelottaa, että kuinka sitä hääpäivänään on itku silmässä. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin pahasti (:

      Poista
  11. Todella hienoja! Meille tulee kirkkoon pusseja joissa on kortille painettu virsi, serpentiinirulla ja tämän postauksen innoittamana, myös nenäliina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana idea tuo kortille painettu virsi! Ja serpentiiniä. Vau, kuulostaa mahtavalta (: Kiva että tästä postauksesta oli apua ja vinkkejä!

      Poista
  12. Voisin kuvitella että yksi edukas materiaali pussukaksi on myös kertakäyttölakana josta voi leikata sopivia palasia ja surauttaa ompelukoneella. Se ei kylläkään rapise niin ei tiedä milloin vieraat kaivavat nessuja käyttöön mutta voisi ehkä olla toimiva materiaali myös :) -niina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa myös oikein hyvältä idealta (: Tykkään voipaperista ihan siksikin, että nuo nessut näkyy siitä läpi. En tiiä miksi se oli se juttu, mutta se vaan oli :D

      Poista
  13. Onnenkyyneleet on yhdyssana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän :D Siksi se onkin tekstissä kait oikein, mutta printeissä ei. Hyvä se on tajuta kirjoitusvirhe siinä vaiheessa, kun laput on ommeltu jo kiinni ;)

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: