2013/04/07

Vegaaniset ja gluteenittomat proteiinipannarit

Pitihän niitä päästä testaamaan. Siis niitä blogimaailmassa kohuttuja proteiinipannareita. Alkuperäisestä versiosta poiketen halusin kananmunattomia plädyjä, joihin lainasin ystäväni vinkistä Chocochill-blogin vegaanisen ja samalla myös gluteenittoman ohjeen. Yhä paranee, sekä munaton että gluteeniton! Jätin kuitenkin vaniljauutteen pois ja korvasin sen pienellä määrällä vaniljasokeria. Selkeästi pakonomainen tarve päästä aina soveltamaan.


Pannareiden ohje 10-12 kpl

1 banaani
3 dl kikhernejauhoja
1 rkl No Egg
1/4 tl leivinjauhetta
1 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl hasselpähkinä-mantelimaitoa 
(soija- tai kauramaitokin varmasti käy)
rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen



Muussaa ensin banaani haarukalla. Yhdistä toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet. Sekoita banaanin joukkoon hasselpähkinä-mantelimaito. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia, jonka jälkeen paista pannukakut lettupannulla kummaltakin puolelta kauniin väriseksi. Tarjoa esimerkiksi mustikoiden ja vaahterasiirapsin kanssa. Pannukakut ovat parhaimmillaan mahdollisimman pian paistamisen jälkeen syötyinä! Me ainakin pisteltiin samantien naamariin koko setti. Lisälisukkeena meillä oli eiliset mansikkarahkan jämät.




 Aika kivaa vaihtelua välipalaan etenkin näin leppoisaan sunnuntaihin. Joko olette maistaneet? 

Tämä nuhanenä lähtee nyt katsomaan armasta Herra Hoota. Kauhea ikävä mokamaa karvaturpaa, kun flunssailun takia en ole päässyt koko viikolla sen selkään saatika tekemään mitään tallihommia. Onneksi ihanat naiset auttavat ja Herra on näin saanut kuitenkin kaipaamaansa hellyyttä ja liikuntaa. Niin ja onhan tuo J:kin joutunut pistämään lusikkansa soppaan ja käymään ihan yksikseen tallilla ruokkimassa "poikaansa". On se eri mies.

Kivaa sunnuntaita tylleröt! 

PS. Meillä on täällä ollut viikonlopun ajan seitsemän (7!!) chihua kotosalla. Katsoi mihin suuntaan tahansa, niin aina siellä on joku karvanaama röhkimässä. Eipähän ole ainakaan yksinäistä!


17 kommenttia :

  1. Eikä miten herkullisen näköisiä! Slurps, miten vesi nousee kielelle :D Olen suunnitellut jo ties miten monta kertaa kokeilevani blogipannareita, mutten vieläkään ole saanut sitä aikaiseksi.. Pitää kyllä nyt rohkaistua kokeilemaan ja mahd. kehitellä jokin oma versio ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä testata (: Ei nämä nyt ihan perinteisiä lättyjä voita kuitenkaan, mutta ovat kait ainakin "terveellisempiä" :D

      Poista
  2. 7 chihua !!:D hihi, siinä vasta eläintarha!

    VastaaPoista
  3. Eilen paistoin kananmunabanaani-lätyn, hyvää oli sekin jos kananmunia voi syödä :)

    VastaaPoista
  4. Mahtia lukea noista erikoisemmista raaka-aineista, esimerkiksi tuo kegg replacer on mulle aivan uus juttu! Pitänee tsuumata, mitä iherb sanoo.. :P

    Ja blogissa on sulle haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä saa ihan supermarketeistakin (: Niin ja tietty Ruohonjuuresta! Yksi kukkurallinen teelusikallinen korvaa yhden munan, että on kyllä riittoisaakin.

      Oi kiitti! Käyn kuikkaamassa (:

      Poista
  5. Hmm, missähän mä olin ku näitä syötiin, slurps!!

    VastaaPoista
  6. Hei kiitos kovasti vinkistä! Pitääpäs tutustua palveluunne ehdottomasti (:

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Täällä vedellään parhaillaan nassuun versioita, johon tuli nesteeksi kookosmaitoa kun ei muuta löytänyt. Ja makeutukseen steviaa. On niin hyvää, että kissakin pyörii lautasen ympärillä ja yrittää saada tassulla osansa :D

      Poista
    2. Ahahaha :D No varppina! Kuulostaa herkulliselta!

      Poista
  8. voihan kuola. Ihania herkkuja ja meitsi on dieetillä. Mieti, dieetillä. Nyt kaivetaan se lihaserottuvuus esiin Suppurasta. Ei siis herkkuja ja leivontakokeiluja mutta kunhan kunto sallii, ehkä joku kerta näitä kokeilen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, mutta nämähän on ihan diettikamaa ;) Varsinki, ku jättää tuon sokerin pois ja makeuttaa vaikkapa stevialla. Go Suvi! Ihan huippua! Kyllä täälläkin dieetti tekis terää. Pitäis vaan päästä liikkumaan enemmän ja se taas vaatii sen, että pysyis terveenä. Huoh.

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: