2013/04/09

Pääsiäisloma via road 66


Huhhei! Sain vihdoinkin koneen huollosta ja pääsin perkaamaan pääsiäisen massiivista kuvasaldoa. Tässäpä siis teille melkoinen pläjäys meidän perheen päästäisestä Keski-Suomessa. Vuokrasimme meidän oman ja siskon miehen perheen voimin mökin, jossa neljän päivän miniloma sujui oikein rattoisasti hengaillen. Kyseinen loma-asunto oli aika mieletön. Yli puolen metrin paksuisista hirsistä veistelty päärakennus, ranta- ja savusauna sekä iso palju. Yleensä pääsiäistä on tullut vietettyä veljen luona Sveitsissä tai viime vuoden tapaan omalla mökillämme pohjoisessa, mutta nyt päätettiin yhteistuumin vuokrata mökki jostain Suomineidon vyötäisiltä, johon sekä etelästä että pohjoisesta ajavilla oli kutakuinkin yhtä pitkä matka. Perille karautettiin pitkäperjantain aamusta, jolloin ruuhkia teillä ei ollut enää nimeksikään.





Sitten asetuttiin taloksi ja loihdittiin hieman pääsiäistunnelmaa. 
Minulla jä isällä tietysti kamerat nokalla koko ajan.





Kyllä oli pöytä koko ajan sen verta koreana, että melkoista tahtojen taistelua tämän marjatan sisällä käytiin, jottei koko ajan joku käntty roikkunut suupielestä. Jatkuvan syömisen välissä oli hyvä käydä vähän reippailemassa jäällä. Oltiin ensin vähän epäileväisiä vieraan järven jäällä hiipparoimisesta, mutta mökin omistaja vakuutti jään kyllä kestävän. Hyvinhän se kesti. Ainakin aluksi.




Sitten kävi molskahdus ja meikäläisen jyhkeän elopainon alta murtui jää. Onneksi, ONNEKSI oltiin kuitenkin palattu jo takaisin rantaan ja seisoskelin laiturin vieressä, joten J sai kiskottua minut nopeasti kuiville. Karmea kokemus. Loppui se jäällä käppäily tältä tädiltä.


Pojat komennettiin paljun lämmitykseen, jotta saataisiin jääkylmässä vedessä kylmettyneet raajat lämpimäksi. Ja hyvinhän se lämmitys sujuikin, sillä tynnyrissä oli lämpöasteita yli 40. Huh huh. Ja siihen päälle vielä täydeltä terältä loistava muulikki. Ihan täydellistä.





Välillä kärryytettiin soijanakkeja. 


Ja nautiskeltiin auringosta. Niin ihmiset kuin koiratkin.



Nasu halusi aika ajoin avata ääntään, joten saimme auringon paisteen lisäksi nauttia rautarouvan "kauniista" laulusta.


Vihdoinkin sinne paljuun ja saunaan. Voiko olo enää rentoutuneempi olla! (Ja minäkö muka valkoinen kuin lakana?)




Pääsiäisloman viimeisenä iltana saimme Sveitsistä sen verran huikeita ilouutisia, että sitä varten oli ihan pakko (taas) kilistellä. Meistä tuli nimittäin siskon kanssa tuplatätejä ja vanhemmistamme tuplaisovanhemmat, kun veljeni perheeseen syntyi toinen kaunis ja terve tyttö 


Siinäpä se lyhykäisyydessään. Meidän miniloma.

Ei muuta kuin oikein riemuisaa viikkoa kuomat! 

Ylihuomenna on jo melkein perjantai. Jei.

Kuvat: Olympus OM-D E-M5 + M. Zuiko 45mm f1.8 ja M. Zuiko 17mm f1.8


28 kommenttia :

  1. Aivan ihanalta kuulostava miniloma. Teidän perheessä näyttää olevan ihan lämpimät välit,hieman haikein tunnelmin katson teidän perheen yhteiseloa ja selkeästi tosi läheisiä välejä :') Ja voi että kun koiratkin nauttivat auringon lämmöstä! :)
    Iiks tota jäätä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä meillä on tosi tosi läheiset välit. Perhe on kyllä niiiin tärkeä ja rakas <3 Miksi olet haikeana?

      Oli kyllä ihan huippu miniloma! (:

      Poista
    2. Cherry puki ajatukseni kauniisti sanoiksi,aina läheinen perhe ei ole mahdollinen.

      Mutta oikein hyvin asiat ovat ja olen omasta pikkuperheestäni hyvin kiitollinen ♡Ihana katsella näin onneahehkuvia kuvia!

      Poista
  2. Ihana pääsiäistunnelma välittyy näistä kuvista. Ja onnea tuplatädille! :)

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita kuvia! Ihanaa tunnelmaa ja aurinkoisien lomapäivien fiilistä :)

    Onnea tuplatädille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sellaisia nuo lomapäivät kyllä juuri olikin (: Aurinkoisia! Kiitti <3

      Poista
  4. Mukavasti on mennyt teilläkin pääsiäinen :) Ei tää Suomikaan oo yhtään hullumpi paikka asustella ja reissata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se kyllä olekaan (: Muutaman viikon päästä karavaani kulkee taas kohti pohjoista, mutta tällä kertaa sitä omaa ja rakasta mökkiä kohden.

      Poista
  5. Hitsiläinen plumpsahdusta, mutta muuten ihanan kuuloinen loma! Aivan mahtava tuo sisarusten aurinkomyhäilykuva <3 ja laulava hauva, en ehkä kestä :D + onnea tädeille ja isovanhemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä melkoisen pelottava plumpsahdus :O Oli kyllä ihana olla perheen kanssa! Siitä saa niin paljon energiaa, vaikka toki oli taas haikea fiilis kun lähdettiin kaikki eri suuntiin. Paitsi sisko ja J onneksi samaan ;) Kiitti <3

      Poista
  6. Oiiiih, ihana ihana perheloma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, ja kauhiata tuo sun jäihinputoaminen! Mä oon kerran päässyt hyppimään jäälautalta toiselle, sillai ihan turvallisesti, koskapa päälläni oli pintapelastajan kelluntapukum, ja rannalla varmaan kymmenen palomiestä ;) Osallistuin siis kerran semmoisee pintapelastusharjoitukseen opiskeluaikoinani. Jää oli heikkoa, ja tipahdin sitten lopulta jäihin, ja jo "turvallisissa" olosuhteissa se säikäytti.. ja itseasiassa jäänreuna teki aika kipeetäkin. Toivottavasti sinä et satuttanut itseäsi, ja onneksi oli armas miehesi vieressä pelastamassa.. ettei tarvinnut hälyttää viranomaisia apuun. <3

      Poista
    2. Huiiiii! :O En satuttanut itseäni ja J oli melkoinen pelastava enkeli (:

      Poista
  7. On kyllä ihanan lämpöinen tunnelma ja kuvat! Uusi kamerakin vaikuttaa olleen huippuhankinta, ihanan pehmeät sävyt <3 Mie olisin kyllä saanut tuosta pulahduksesta sellaisenkin jääkammon, että en varmastikaan uskaltaisi enää koskaan vastaaville kävelyretkille. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Olen kyllä ollut enemmän kuin tyytyväinen tähän kamerahankintaan! Vaikkakin näiden kuvien sävyt on loihdittu Photarilla ;) Olen ihan hukassa, kun Lightroomin trial-versio meni umpeen ja pitäisi ostaa ohjelma uusiksi. Photarin käyttö värisävyjen muutoksiin on vaan niin kökköä, kun en osaa (en tiedä voiko edes?) kopsata suoraan edellisen kuvan säätöjä seuraavaankin otokseen :D

      Kyllähän siinä kovasti säikähti, kun jää petti, mutta onneksi tosiaan loppu hyvin! Pysyttelin visusti sen jälkeen kuivalla maalla..

      Poista
    2. En tiedä puhunko nyt samasta, mitä tarkoitat. Mutta photarilla voit kyllä luoda sellaisen oman automaattimuokkauksen ja sen tekeminen on tosi yksinkertaista. Mä oon käyttänyt sitä lähinnä kuvien pienentämiseen, vesileiman laittamiseen ja sellaiseen, mutta voi siihen sävyjen säädöt sun muutkin asettaa. Voin laittaa nopean ohjeen vaikka sähköpostiin, jos tarvetta.

      Poista
    3. Hei laita ihmeessä! Blondi ei ole tajunnut, että se onnistuisi tehdä nuinkin :D Kiitos tuhannesti!

      Poista
  8. Ihanan leppoisalta näyttää <3 Vaikka kun tietää mitä kaikkea kävi niin :D Mua alkoi nyt uudestaan järkyttään se sun putoaminenkin, huiiii :/ Tosin oma jääkammoni on kyllä ollut kovaa luokkaa jo ennen tätä tarinaakin. Samaa mieltä myös murun kanssa, aina se läheinen perhe ei ole mahdollista :´)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei niistä muista "pikku-jutuista" viittiny täällä hudella.. Hui. Kaikkea sitä sattuu, kun porukka liukastelee tai tippuu jään läpi! :D No niinhän se varmasti on. Pitää siis itse muistaa nauttia ja arvostaa tätä oman perheen läheisyyttä :')

      Poista
  9. Mistä näin ihana mökin voi vuokrata?

    VastaaPoista
  10. Oi näyttää niin ihanan täydelliseltä! :) Mökkipääsiäinen olisi kyllä ihan huippua, vielä tuollainen missä on paljukin. Pitää pistää ensi vuonna harkintaan! :D

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: