2015/01/17

Hobittien jalanjäljillä Uudessa-Seelannissa

Hittolainen. Me ei olla vieläkään päästy näkemään uusinta ja samalla viimeistä osaa Hobitin trilogiasta. Toivottavasti saadaan se järjestymään jossain kohtaa, kun leffa vielä pyörii teattereissa, sillä olisihan sitä jokseenkin vaatimatonta katsella kotisohvalta. Edellinen osa nimittäin nähtiin Uudesssa-Seelannissa ja ensimmäinen itse pätkän ensi-iltapäivänä Helsingin Tennispalatsissa, joten tunnelmat oli molemmilla kerroilla melkoisen kohdillaan! 

Hobitista tulikin mieleeni, että minulta on useaan otteeseen toivottu postausta liittyen Uuteen-Seelantiin ja Taru Sormusten Herrasta-kuvauspaikkoihin, joista koitimme matkamme varrella löytää muutamia. Tästä postauksesta voinee saada kuvan, että ollaan jotain ihan kreisi-faneja, jotka larppaili menemään pitkin maapalloa karvaisin avojaloin ja hiippalakit päässä keikkuen, mutta ei nyt sentään. Niin leffat kuin kirjatkin on tullut koluttua useampaan otteeseen, joten sen vuoksi näitä paikkoja oli mukava päästä näkemään ja saatiinpahan road tripillemme vähän uutta ulottuvuutta, kun välillä käytiin näillä löytöretkillämme. 


Tämä nyt ei esittelyjä sen enempää kaipaa ja olenkin paikasta kirjoittanut jo aiemmin ihan oman postauksensa. Lyhyesti sen verran, että tämä suloinen lavastekylä sijaitsee Uuden-Seelannin pohjoissaarella lähellä Matamata nimistä kyläpahasta. Pääsylippu alueelle oli suhteellisen tyyris, mutta jokaisen kopeekan arvoinen. Hobittilassa ei pääse itsekseen haahuilemaan pitkin poikin, vaan ryhmä kiertää oppaan kanssa kololta toiselle. Tämä oli omasta mielestäni tosi jees, sillä näin saimme kuulla paljon yksityiskohtia niin kuvauksista kuin kylän muistakin mielenkiintoisista vaiheista.

Hobittila Uusi-Seelanti Tolkien Hobittila Uusi-Seelanti Tolkien Hobittila Uusi-Seelanti Tolkien
Hobittila Uusi-Seelanti Tolkien

Kolo, johon hobitit piiloutuivat mustilta ratsastajilta

Niin Hobitin kuin Taru Sormusten Herrasta-leffojen kuvausstudiot sijaitsivat Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa. Siksipä monet kuvauspaikoista löytyivät kyseisen cityn laitamilta, kuten esimerkiksi tämä Mt. Victorialla kuvattu hobittien piilopaikka. Metsä kyseisen tönkyrän rinteillä oli muutenkin kerrassaan mystisen ja pelottavan näköinen, joten oiva mesta kyseisen kohtauksen ikuistamiselle. 

Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti

Kukkula, jossa yksi mustista ratsastajista pisti Frodoa miekallansa

Tämä spotti löytyi Abel Tasman National Parkin toiselta laidalta Takakasta melkoisen kärrypolun päästä. Olimme menossa katsastamaan Uuden-Seelannin suurinta luolaa, tai siis itseasiassa kyseessä oli pystysuoraan maan alle menevästä valtavan kokoisesta rei'ästä, joten nämä kukkulat olivat näppärästi matkan varrella. En kyllä pystynyt kivenmurikoiden ja lampaiden joukosta sen kummemmin tietämään, missä kohti tarkalleen kohtaus on kuvattu, mutta eipä sen niin väliä.

Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti

Rivendell

Wellingtonin läheltä löytyi tämäkin paikka, mutta jälleen kerran oli todella vaikea sanoa missä kohtaa olisi pitänyt pojottaa, jotta tietäisi missä Elrondin pirtti on sijainnut. Lavasteet on purettu aikaa sitten ja tietysti paljon asioita on lisätty elokuviin tietokoneilla, mutta joka tapauksessa täällä pusikoissa Liv Tyler ja kumppanit ovat lehahdelleet haltijaviitat lepattaen. 

Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti

Joki, jonka Frodo ylitti yhdessä Samin kanssa ensimmäisen osan lopussa

Suheellisen lähellä Rivendellin kuvauspaikkaa löytyi joki, jonka Frodo ja Sam yhdessä ylittivät Sormusten ritarien lopussa. Ei taidettu tässäkään sattua tismalleen samalla kohdalle, mutta kyllä nämä paikat jo tunnistaa tutuiksi elokuvista.

Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti
Uusi-Seelanti

Tuomiovuori ja Mordor

Ehkä suurin harmituksen kohde koko meidän maailmanympärystripillämme koskee tätä kyseistä vuorta, Mt.Ngauruhoe, joka paremmin tunnetaan elokuvissa Tuomiovuorena. Vuorta ympäröivät laaksot toimivat taasen Mordorina, jossa on kuvattu monia kohtauksia kuten mm. se, jossa Klonkku hyökkää Samin ja Frodon kimppuun. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, koko vuori oli aivan järkyttävän sumukerroksen peitossa useita päiviä, joten ei toivoakaan, että olisimme päässeet sinne kiipeämään. Paikalliset sanoivat sään jatkuvan samanlaisena ennusteiden mukaan ainakin viikon verran, joten jouduimme nielemään karvaan pettymyksen ja skippaamaan kuuluisan Tongariro Alpine crossingin. No, jäipähän selkeästi jokin hyvinkin tärkeää syytä palata vielä takaisin tähän tarunhohtoiseen maahan. Jos haluat kuitenkin virittäytä Tuomiovuoren tunnelmiin kirkkaassa auringonpaisteessa tämän sumusetin sijaan niin kurkkaapas Lauran blogiin.

Uusi-Seelanti

Monet matkailutoimistot järjestivät opastettuja kierroksia pitkin maita ja mantuja, joten jos haluaisi nähdä vielä enemmän, kannattaisi osallistua sellaiselle. Lisäksi ainakin Hobittilassa myytiin opusta, johon näitä mestoja oli paljastettu ihan koordinaateinkin, mutta me löydettiin nämä muutamat ihan vain googlettelun tuloksena.

Näitä paikkoja oli hauska kierrellä, mutta toisaalta katsoipa Uudessa-Seelannissa melkeinpä mihin suuntaan tahansa, pystyi helposti kuvittelemaan Frodon ja kumppanit vaeltamaan pitkin upeita niittyjä, kukkuloita, metsiä ja vuoria. Ihan uskomattoman huikea maa!

Että semmoinen memory lane se. Löytyykö ruudun siltä puolen muita Uusi-Seelanti tai Tolkien-faneja?

Anyways, mukavaa lauantain jatkoa kuomat!

PS. Kaikki kirjoittamani Uusi-Seelanti postaukset löytyvät täältä.

EN // These photos are from New Zealand and taken from the places where some of the Lord Of The Rings movie scenes were captured.


14 kommenttia :

 1. Tuonne me halutaan matkustaa, mutta mennään taas vaan Italiaan ;). Jonain päivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin vaan Italiaan :) Saapasmaa on huikea! Vaikka joo, ymmärrän mitä tarkoitat.

   Poista
 2. Hienot maisemat! Tuollakin olisi varmasti siistiä käydä. En ole Tolkien-fani. :D En ole lukenut yhtäkään hänen kirjaansa, mutta kaksi ensimmäistä Hobittia olen katsonut (kolma vielä odottaa!). Taru sormusten herrasta -elokuvasarjasta on myös vielä viimeinen osa katsomatta, koska pari vuotta sitten, kun yritin katsoa sitä, se tuntui niin tylsältä, etten yksinkertaisesti jaksanut sitä katsoa. Sarjan taistelukohtaukset olen nähnyt lukemattomia kertoja, koska pienenä pikkuveljeni katsoi elokuvista vain taistelukohtaukset. :D Lumihangessa minun piti sitten esittää örkkiä ja hän oli Legolas tai Aragon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me ihmiset ollaan erilaisia :) Minä olen katsonut leffaan moneen kertaan ja en ehkä kyllästy koskaan! Suurilta osin näiden maisemien vuoksi :)

   Poista
 3. Kiitos murunen linkistä! <3 Ja kyllähän tää nyt aika HC-fanitukselta jo kuulostaa hei... ;D Ei vaan. Munkin pitäis postata hobittihommista, ois kans luonnoksissa puolivalmis teksti... :) Aaah, ihania NZ-maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitis! Onhan sun kuvat ihan älyttömiä tuolta! Hitto että vieläkin harmittaa :D

   Poista
 4. Oiiiii miten upeita paikkoja! Tuonne pitää kyllä vielä päästä, sillä vaikka en oo ihan yhtä kova fani ko te (haha, turha kuvitella että tämän postauksen jälkeen pääsisin yli siitä larppaus-mielikuvasta :D), niin kyllä ne leffat ja kirjat on jättäneet aika ison jäljen meikäläisenkin nuorutteen. Kolmososa on muuten meilläki näkemättä, mutta taidetaan kyllä tiirailla sitä mukavasti kotisohvalta käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä vähä pelkäsinki, että tästä jää nyt vähän pahat mielikuvat :D Ehkä meillekin lopulta käy niin, että kotisohvalla katellaan!

   Poista
 5. En kestä kuinka siistiä, mäkin tahon tonne larppaamaan! :D Suunnitelmissa on just reissu tonne suunnille, harkinnassa huhtikuu tai loka-marraskuu. Taidankin lukea kaikki muutkin uusi-seelanti postauksesi nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, lue ihmeessä! Huhtikuu taitaa olla tuolla main syksyä ja loka-marraskuu kevättä, joten molemmat varmasti hyviä vaihtoehtoja! Me oltiin siis joulukuussa ja ilma oli sellainen viileä Suomen kesä.

   Poista
 6. Hei meilla kavi tuo sama kun kaytiin etta Tongariro Alpine Crossing jai huonon saan takia valista... joku paiva viela takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikä olla ainoita! Oon kuullu tosi monelta samaa :/ Mut joskus uudestaan todellaki!

   Poista
 7. Oijoi, tämä meni kyllä kerralla listalleni "paikat jotka täytyy kerran elemässä nähdä". Toivottavasti eivät ole ihan heti noita purkamassa pois. Varmasti mieletön kokemus Tolkien-fanille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hobittila on nyt rakennettu näiden Hobitti-leffojen vuoksi uudelleen ja kuulemma nyt se on tehty "pysyväksi" :) Eli sitä ei olla purkamassa pois ollenkaan, joten ei muuta ku bucket listalle!

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: