2014/04/17

Minne tie tänään viekään?

Minä lähden Ylä-Kainuusee-ee-een.
Vaihdan farkut verkkarihousuun.
Kotiseudulle Ylä-Kainuusee-ee-een.
Syön mämmiä auringon nousuun.

(En oikeesti syö)


Morjesta pääsiäisloma. Sinua on kuumeisesti odotettu! Itse saan nimittäin viettää sitä todellisessa laatuseurassa kotikotona perheen keskellä. Viimeksi olen käynyt kotona ennen hanimoonia marraskuussa, joten uskotte varmaan miten jäätävä ikävä minulla on korpien kuiskintaa ja jylhien järvien loiskintaa. Toivottavasti pääsemme myös piipahtamaan maailman rakkaimmassa paikassa reilu sata kilometriä pohjoisemmassa, mökillä isän synnyinmaisemissa. Tänään siis tiedossa autossa istumista pakarat puuduksissa!

Suloista pääsiäistä ystävät! Varovasti liikenteessä!

PS. Tuo Aku Ankan ruutu kuvaa todella osuvasti kainuulaista kansanluonnetta. Ehkä hauskin ikinä. 
Kyllä te muut kainuun kasvatit tiiätte. Mitäpä se hyvejää.

******

IG Travel Thrusday on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen viralliset järjestäjät Suomessa ovat KaukokaipuuRunning With Wild Horses sekä Destination Unknown. Lisää tempauksesta voit lukea täältä. Kaikki postauksen kuvat on otettu iPhone 4 - matkapuhelimella ja minut löydät Instagramista nimimerkillä @rimmanen.

EN // These photos have been taken by iPhone 4 and the post is part of the Instagram Travel Thursday. You can read more about IGTT from here and you can find me from the Instagram by name @rimmanen.


30 kommenttia :

 1. Mukavaa pääsisäistä mahtavissa ja rauhallisissa maisemissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ensin pitää päästä sinne susirajalle ja se tietää autossa istumista sellaiset kymmenen tuntia :D Can't wait though!

   Poista
 2. Täällä myös nokka kohti Kaennuuta ja Kajjaania huomenaamulla. Kyllähän se aina välillä hyvejää ;) Rentouttavaa pääsiäistä rauhallisissa korpimaisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan menikö se yks 'j' joskus Jojensuulle ;)

   Poista
  2. Kyllä se edelleen on kolmen j:n Kajjjaani, ennen oli neljä, mutta Jojensuu vei yhden. :)

   Poista
 3. Turvallista matkaa ja mukavaa pääsiäistä kotikonnuilla!
  Tiedätkö, minäkin kävin syntymässä Kainuussa, ihan siellä Kajjjaanin keskussaraalassa. En tosin muista siitä mitään. ;) ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa reissua! Minä parantelen kotona, ja toivottavasti päästään huomenna lähtemään Kokemäen kautta Hauholle suomiretkeilemään! (:

  VastaaPoista
 5. Ihanata pääsiäislomaa! Ja mitämitä, kyllähän mämmiä tarttee syyä kun on kerta pääsiäinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yh, mämmi ei oikein maistu, mutta ehkä sitä lusikallisen voi taas kerran vuoteen testata ;)

   Poista
 6. Mä saavuin myös eilen Kuopioon enkä myöskään vaihtaisi tätä paikkaa mihinkään :) Koti on niin koti. Ihanaa pääsiäistä ja nauti kotimaisemista!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja kaikille rakkaillesi! Minä lähden huomenna myös keski-suomeen ja sama juttu, olen käynyt vanhempieni luona viimeksi jouluna, joten todella mukavaa on mennä. Ja mikä parasta, sielläkin on jo kevät. Otetaanhan kamerat mukaan ja kuvaillaan kevättä? Täällä ainakin odotellaan sinun kuvia =).

  VastaaPoista
 8. Hauskaa päästäistä! Ja mä haluun MÄMMIÄ!!!!!!!! :D

  VastaaPoista
 9. Turvallisia kilometrejä myös teille! Täälläkin pistetään tänään auton nokka kohti pohjoista! Tunnelmallista pääsiäistä teille sinne perheen keskelle! :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit kuvat! Mukavaa pääsiäistä sinnekin :)

  VastaaPoista
 11. Ekan kerran kommentoin, vaikka hetken olen seuraillut ja kuvia varsinkin ihastellut.

  Kajjjaanissa itsekin syntynyt ja lapsuuteni sekä nuoruuteni asunut, mut ei mitään hajua mitä hyvejää tarkoittaa. Koskaan en oo kuullutkaan koko sanaa. Taitaa olla mulla iso aukko sivistyksessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä avaudu ihan Kajjaanissa nuoremmalle sukupolvelle, mut Ylä-Kainuussa kyllä taatusti avautuu :D Ohan se tämmönenki olemassa:
   http://www.puolanganpessimistit.fi/puolanganpessimistit.fi/Tervetuloa.html

   Että näin :) Mukavaa pääsiäistä ite kullekin, Pullanderia unohtamatta :)

   Poista
  2. Pitääpä haastatella tuttuja, jotka ovat asuneet Kajaanista pohjoiseen. :) En ole Kainuussa enään vuosiin käynytkään, kun vanhemmat on sieltä pois muuttaneet ja itsekin olen kohta 20 vuotta muualla asunut.

   Pitää käydä antamiisi sivuihin tutustumassa, jospa termin merkitys sieltä avautuisi.

   Mukavaa pääsiäistä kaikille!

   Poista
 12. Hyvää pääsiäistä ja ihanaa matkaa kotiin! Ylä-Kainuusta en tiedä yhtään mitään, mutta kiva nähdä taas kuvia sieltä suunnalta. Norjassa on jo tänään torstaina pyhä, mutta minä odottelen perjantaita ja miestä maailmalta kotiin niin me pääsemme lähtemään kohti vuoria ja hiihtovaeltamista.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä on niiiin harmaata, että katsotaan jääkö kuvat ottamatta :D No ei vaan. Ihana olla kotona! Teidän pääsiäinen kuulostaa ihan superilta. Nauttikaa!

   Poista
 13. Mahtavaa reissua! Määki otin suunnan kohti itärajaa mutta pakarat ei ehtiny edes puutua kun ajettiin vaan koillismaalle mökille. Kyllä täälläkin kelepaa, vettä tulee kuin aisaa eli kohta ei oo lumesta tietoakaan. Ihanaa pääsiäistä sinne Kaenuuseen!

  VastaaPoista
 14. Ihanaa reissua ja pääsiäistä! On kyllä aivan huikeita nuo järvimaisemat :)

  VastaaPoista
 15. Hyvää pääsiäistä sinne pohjoiseen! :)

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: