2014/03/08

Tajuttoman helpot voisilmäpullat

Taisi siinä vuosi vierähtää, kun edellisen kerran pullataikinaa vaivasin. Nyt päätin naistenpäivän kunniaksi kaivaa kaardemummat kaapista ja pistää niin sanotusti pullat uuniin. Ensimmäinen erä leipastiin jo maanantaina, mutta mies ystävineen veteli ne naamariin viimeistä raesokeria myöten jo samana iltana. Tällä kertaa sekoittelin taikinan tuplaten isompana ja pakastin muutamat pullerot yllätysvierasvaroiksi.

Olenkin toitottanut kavereille, että meille saa tulla käymään ihan milloin vain, aina on ovet avoinna. Kai sitä pienen kylän tyttönä on tottunut siihen, että naapurit tai ystävät saattavat tulla tupsahtaa milloin tahansa päiväkahville, joten välillä tuntuu vähän kurjalta sopia kavereiden kanssa treffejä kalenterit kourassa viikkojen päähän. Ehkä täällä pääkaupunkiseudulla välimatkatkin ovat sitä luokkaa, että jo se pakottaa vähän suunnittelemaan aikatauluja. No joka tapauksessa täällä olisi siis ensiksi ehtiville tarjolla tuoretta nisua ja laihaa kahvia, että teretulemast!



Voisilmäpullat (10 isoa pullaa)

2,5 dl soija- tai kauramaitoa
25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
75 g margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
7–9 dl vehnäjauhoja
Voiteluun sokerivettä
Koristeluun raesokeria ja Keiju-silmä


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita seos tasaiseksi lusikalla. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja loput jauhoista desi kerrallaan. Vaivaa taikinaa käsin.

Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa paikassa puolisen tuntia. Sen jälkeen pyöritä siitä haluamasi kokoisia pullia ja aseta ne pellille. Anna valmiiden pullien kohota pellillä vielä toiset puoli tuntia liinan alla. Sen jälkeen upota pulliin pieni nokare Keijua ja voitele pullat sokerivedellä. Sen jälkeen koristele pullat raesokerilla.

Paista pullat n. 225 asteessa (oma uunini on aika tehokas, joten paistoin 210 asteessa) 8-10 minuuttia tai kunnes ne saavat pintaansa kainuun rusehtavan sävyn. Anna pullien jäähtyä hetken aikaa, ota kuppi juotavaa ja nauti.

Alkuperäinen ohje on Kamomillan konditoria-blogista



Minä jatkan täällä pullan mussutusta kuten kunnon vaimon kuuluukin sillä aikaa, kun mies huitelee ties missä ystävänsä polttareita juhlien. Kaivakaas tekin kaardemummat kaapista ja herkutelkaa masut piukeiksi!

Huisia naistenpäivää kaikki te upeat leidit!

EN // I am celebrating the International Women's Day and baking some vegan buns. Hopefully some friends will stop by later, because otherwise I might eat these all by myself! 


29 kommenttia :

  1. Mums..voisilmäpullat on lemppareita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää taitais oikealta nimeltään olla margariinisilmäpullia, mutta se ei jostain syystä kuulostan yhtään niin houkuttelevalta :D

      Poista
  2. Nams! Täälläkin mussutellaan tuoreita pullia, tosin miehen tekemiä. Ehkä parempi niin näin naistenpäivänä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on todellakin! :D Jii käy viikoloppuisin superharvoin missään huuhottamassa, joten mä täällä hääräilen ihan innoissani koirien kanssa.

      Poista
  3. Mä oon moneen kertaan surkutellut tuota samaa asiaa, että täällä etelässä tuntuu olevan yleisesti tapana sopia treffit ystävien kanssa etukäteen kalenterit kahisten, kun taas kotikonnuilla voi jotenkin eri tavalla ja helpommin piipahtaa pullakahvilla tai lähteä päiväkävelylle puolen tunnin varotusajalla. Oon huomannut, että ujostelen täällä soittaa ja ehdottaa niitä extempore-sumppeja, kun se tuntuu jotenkin epäkohteliaalta. Hassua! Totta on kyllä tuo, että kulkeminen täällä on paljon vaikeampaa ja toisaalta ihmiset vaan on niin kiireisiä - johtuu varmaan vähintäänkin yhtä paljon tästä elämänvaiheesta kuin asuinpaikkakunnasta. Mutta tähänkin kulttuurishokkiin oon onneksi onnistunut sopeutumaan, ja entistä enemmän siitä sitten nauttii kun pohjoisessa voi hurauttaa autolla ystävän tykö kahvittelemaan ihan tuosta vaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kyllähän sen toisaalta ymmärtää, mutta pakko silti yrittää edes välillä kapinoida kalenteria ja aikatauluja vastaan (:

      Poista
  4. hmm. ajoitin selkeästikkin kyläilyni väärälle päivälle :D missasin herkun näköiset pullat ! höh :D

    VastaaPoista
  5. Omnomnom... Ihanaa naistenpäivää Rimma <3 Melkein pullantuoksu heijuu tänne itärajalle asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne myös ihanaa naistenpäivää! Kunpa sen tuoksun tosiaan saisi jotenkin virtuaalisesti myös toimitettua (:

      Poista
  6. Voi pullaa! <3 Mun pullat on aina ihan jäätäviä koppuroita, mutta olen vakaasti päättänyt opetella leipomaan ennen kuin vauva syntyy :D. Mikään ei ollut pienenä ihanampaa kuin herätä aamulla siihen, että äiti oli leiponut.

    Ihanaista naistenpäivää Rimma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa tuolla reseptillä (: Ja mitä vähemmän jauhoa laittaa, sitä kuohkeampia niistä tulee!

      Poista
  7. Hyvää naistenpäivää! Mäkin tykkäisin, että meille saisi ihan vain muutaman minuutin varoitusajalla tulla tupsahtaa kahville - extempore-jutut sopii mulle hienosti. Pullaa ei ehkä löydy, mutta meillä on aina jäätelöä ja äkkiäkös sitä jotain pikkumakeaa leipaisee :)

    Mitä muuten käytät leivontarasvana, onko mukana maitoproteiinia ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välttelen eläinperäisiä tuotteita, joten käytän tuota tummansinistä Keijua (: Ihanaa naistenpäivää Saksaan!

      Poista
    2. Ai juu, lukihan se tuossa ;D skippasin reseptin ja silti ymmärsin kysyä jotain sisällöstä...

      Poista
  8. Voi pullan tuoksu...ja maku! Niitä molempia onkin jo kova ikävä... Mukavaa naistenpäivän iltaa!

    VastaaPoista
  9. Äh, just kaadoin viemäriin sellaiset "päiväys-mennyt-mutta-ihan-hyväähän-se-silti-on" -maidot, niistä jämistä olisi tehnyt loistavat pullat! Mutta kun täällä vaan keskenänsä lorvailee, niin saattaisi napa raikua vähän turhan laajalle.. Paitsi tietysti jos menisi sitten heti huomenna lenkille ;) Iloista naistenpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin vetäisin jo neljä ISOA pullaa :D *pröyh*

      Poista
    2. :D Olihan näitä nyt sitten pakko tehdä, ja neljä taisin itsekin justiinsa kitusiini upottaa.. Mutta kävin kyllä lenkillä ensin! ;)

      Poista
  10. Voi ihanaa kun jaksat leipoa! Herkullisia!

    Ikäni täällä Espoossa kasvaneena, en usko että se on välimatka kuin se liikkuminen julkisten armoilla. Etenkin poikittaisliikenne tökkii, on helpompi mennä syömään/kahvillle keskustaan jonne kaikki pääsee kun kyläillä. Kun keskustan kautta monesti silti joutuu menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voihan se olla! Jotenkin vain tuntuu, että sama juttu oli jo silloin, kuin asui keskustan kupeessa Töölössä. Pullat oli kyllä SUPER herkkua!

      Poista
  11. Voi namskis miten näyttää hyvältä. Pullan tuoksu tulee ihan tänne saakka! Peruspulla on suurinta herkua mitä tiedän, joten laita yksi virtuaali pulla tulemaan =D. Ihanaa naistenpäivään (näin päivän myöhässä) myös sinulle ja leppoisaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin mun suurinta herkkua ja äidin tekemät korvapuustit! Voi nam! Kiitos Katinka (: Samoin sinne!

      Poista
  12. Tuosta etelän kiireestä. Se on hassua, kuinka joka kerta etelässä vieraillessa voi konkreettisesti huomata ja aistia se. Kiirehditään seuraavaan metroon, ratikkaan, jotta taas kerkeää kiirehtiä kohti seuraavaa etappia. Joka on ehkäpä ruokakauppa, joka on hassunkurisesti avoinna puolille öin. "Etelän kiire", se tarttuu. Sitä hymähtelee huvittuneena, kun porukka manailee myöhästyneensä juuri klo 11.27 lähteneestä metrosta ja seuraava lähtee_vasta_ klo 11.34.. Jos vähänkään poikkeaa turren ominaisuudesta vierailuilla, huomaa kuitenkin pian olevansa yksi niistä tukka putkella juoksijoista.

    Se on aina yhtä ihana palata takaisin kotiin pohjoiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, ihan totta! Siksi kai itsekin yrittää edes vähän pyristellä tätä tukkaputkellajuoksemista vastaan (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: