2014/03/27

Tervetuloo Helsinkiin

Blogiani sen alkuajoista lähtien seuranneet muistavat varmasti, että ennen kuin pari vuotta sitten päädyimme ostamaan asunnon Espoosta, etsimme omaa kotia kuumeisesti Töölöstä. Oman Töölö-kodin kanssa ei kuitenkaan tärpännyt ja löysimme lopulta itsemme tyypillisestä espoolaisesta pientalolähiöstä. Hyvä näin, sillä nyt meillä on oma piha, tilava asunto, pian valmistuva ullakkomakkari/studio (jee!!!) ja alle vartin matka tallille. Töölössä meillä olisi ollut Töölö, 45 neliötä ja ainainen ongelma autopaikan metsästyksessä.

Mutta kaikista näistä järkisyistä huolimatta, Töölö-rakkaus ei ole koskaan ihan täysin hälvennyt. Etenkin keväisin se nostaa päätään, kun Helsingin puistot alkavat herätä pitkän talven jälkeen eloon, Manskun asfaltti polttaa ja ratikkakiskot kolisee. Vaikka tätänykyä ihan tyytyväisiä espoolaisia olemmekin, niin onneksi se Töölö rantakallioineen on tuossa vieressä. Puolen tunnin bussimatkan päässä.
Tervetuloo Helsinkiin!

******

IG Travel Thrusday on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen viralliset järjestäjät Suomessa ovat KaukokaipuuRunning With Wild Horses sekä Destination Unknown. Lisää tempauksesta voit lukea täältä. Kaikki postauksen kuvat on otettu Samsung Galaxy S4 - matkapuhelimella ja minut löydät Instagramista nimimerkillä @rimmanen.

EN // Welcome to Helsinki. Beautiful capital of Finland. These photos have been taken by
Samsung Galaxy S4 and the post is part of the Instagram Travel Thursday. You can read more about IGTT from here and you can find me from the Instagram by name @rimmanen.

40 kommenttia :

 1. Aivan upeita kuvia, Helsinki on sitten kaunis!

  Ja miten hauskaa, että mä julkaisin myös oodin Stadille just tänään <3 Great minds think alike!

  VastaaPoista
 2. Töölö on mulle kyllä ikuinen koti. Siellä kun tuli vietettyä lapsuus ja kaikki vuodet aina 24 ikävuoteen asti, se on ainoa kaupunginosa stadista missä mulla on jokaikisellä kulmalla joku muisto. Olen leikkinyt suurimmalla osalla Töölön sisäpihoista ja lapsena jopa tutkimusmielessä käytiin kaverin kanssa käytiin tutustumassa hienojen rakennusten rappukäytäviin ja hisseihin. Oon käyny koulut ja kaikki siellä samoin kaikki mun duunit oli Töölössä silloin kun siellä asuin, hassua kyllä nykyään mikään muu kuin sydän ei ole enää siellä, mutta sen tiedän että aion varmasti palata. Ja se autopaikan metsästys on ihan asenteesta ja taidosta kiinni, vanha Töölöläinen tietää aina missä on vapaata eikä koskaan ollut ongelmia siinä asiassa (samalla myös parkkeeraus skilssit kasvoi huippuunsa) ;) Pitäis varmaan tehdä joku Rakas Töölö postaus hehe :D

  Pakko kysyä mistä sulle Töölörakkaus on syntynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihania muistoja! Samoja juttuja itselläkin on tuolla pohjoisessa. Tietyistä pihoista ja taloista. Sydän toki on aina siellä, vaikka tänne on juna kuljettanutkin.

   Saan kiittää Töölö-rakkaudesta armasta veljeäni, sillä kun olen nuorena aikuisena ensimmäisiä kertoja käynyt ilman vanhempia Helsingissä, asuin aina veljeni luona Töölössä. Oli siis itsestään selvää, kun Helsinkiin pohjoisesta töiden perässä yksikseni muutin, että muutan nimenomaan Töölöön. Mies taas on asunut koko sen ajan mitä on Helsingissä asunut jostain syystä just Töölössä. Sitten tie kuljetti meidät Espooseen. Mekin ollaan fiilistelty ajatuksella, että ehkä vielä joskus palataan. Tai sitten ei. Saas nähdä (:

   PS. Kyllä se autopaikkakin aina lopulta löytyi ja kesällä ei ollut koskaan ongelmia. Nämä pari runsaslumista talvea meinasi tosin viedä uskon! Pitihän mun nyt vain jotain negatiivista sanottavaa koittaa Töölöstä keksiä ;)

   Poista
  2. Aaa no niin mä vähän arvelinkin, että miehen kanssa jotain tekemistä :) Joo mä kanssa viihdyn tällä hetkellä täällä Viikissä mitä mainiommin juurikin tuon pihan ja luonnon takia, mutta aina sitä vaan iskee se haikeus Töölöä kohtaan kun sinne päinkään menee tai jos kukaan puhuu siitä! Ehkä me sitten vanhoilla päivillä ollaan molemmat Töölön mummoja ja istutaan Töölöntorilla pullakahveilla :))

   Joo ja haha talvet voi kyllä, oma lumilapio autossa oli kyllä aika pakollinen ja on kerran jos toisenkin tullu myös lapioitua, että joo kyllä se häviää viikin omalle lämppäripaikalle satanolla :D

   Poista
  3. Mä niin ymmärrän sua! Hyvin mekin viihdytään keskuspuiston reunalla, mutta heti ku käy (etenkin näin kevällä) Töölössä niin tekis mieli itkeä, ku on niin ikävä sinne. Mä luulen kans, että siellä me istua törötetään ^_^

   Poista
 3. Oijoi, mun stadi <3 Mullakin on suunnitelmissa sellainen "tärkeät paikat" -postaus tuon pihkuran valokuvahaasteen kanssa, mutta se menee kyllä varmaan enemmän kesälle, kun olisi ihana saada sitä vihreyttä ja vehreyttä mukaan :) (plus osata jo ottaa vähän parempia kuvia, nykyiset on vielä melko jäätäviä näin pilkunviilaajan mielestä. Rimanalittajan mielestä ne on ihan ok :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaus on omalla tavallaan myös kiehtovaa, joten anna palaa vaan ^_^ Mutta kyllä ymmärrän, että kesä ja vehreys saa kuvat oikein loistamaan!

   Poista
 4. Voi miksi vaihtoaika helsinki-vantaalla on aina juuri sen verran lyhyt, että ei kerkeä kaupungissa poiketa. Ihania Helsinki kuvia! Toivottavasti ihan oikea Helsinki reissu toteutuisi tässä pian :D

  VastaaPoista
 5. Suomi-postauksia on ihana lukea, niiden kautta on kiva fiilistellä kotimaata vaikka Norjassa viihdymmekin. Helsingistä parhaiten tunnen vain Käpylän missä asuin muutaman vuoden, Töölöt sun muut ovat minulle aika tuntemattomia!! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpylähän on oikein ihanaa seutua, että ei huono vaihtoehto sekään (: Kiitos Satu! Terkkuja Norjaan!

   Poista
 6. Oi vitsi, Töölö on kyllä munki Helsinki-suokkareita vaikka mun staditieto ja kokemus onkin tosi rajallinen. Tuntuu että siellä asuu vaan kivoja tyyppejä ja talotki on niin kauniita että melkein itku tulee.

  VastaaPoista
 7. Kivoja Helsinki-kuvia! Kylläpä olisi kiva päästä Töölön katuja tallailemaan kesäisissä fiiliksissä :)

  VastaaPoista
 8. Voi Töölö, en malta odottaa paluumuuttoa! :) Ollaan me aika onnekkaita ♥

  Onpa ihanan keväisiä kuvia! Eilen nauratti, kun kuljin Rautatientorin läpi ja kaupunki ihan ui tässä keväässä ja lämpöasteita oli about 9, ja sitten siellä on kuitenkin se luistinrata pystyssä ja siellä pari hassua viiletti terillä - mahtoivatkohan olla jotain turreja talviretkellä Suomessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MÄ OON NIIN KATEELLINEN SIITÄ TEIDÄN MUUTOSTA! En oikeasti kestä. Voinko muuttaa jonnekin komeroon? (: No ainakin tullaan käymään ja pyörtymään ihastuksesta! Siinä samoilla huudeilla näytti olevan parikyt neliötä pienempi kämppä, johon meillä olis ehkä just ja just varaa... ;)

   Poista
  2. Hihi, siellä ois kuule just sopivan kokoinen komero sulle! :P Ja todellakin tuutte kylään, vaikka aina kun Töölö-ikävä tai teenhimo iskee! Tai toi naapuriin muuttaminen ois myös suht hyvä ratkaisu, näyttäisi olevan samalla kadulla jopa x)

   Poista
  3. Oli nin räjäytettävässä kunnossa ja hinta jo valmiiksi ihan hirveä, että ehkä me joudutaan passaamaan :D Mutta tartutaan kyllä tuohon vierailutarjoukseen ilman muuta ku ootte asettuneet! ^_^

   Poista
 9. Voi Helsinki! Tuntuu, että pääkaupunkiseudulla on vieraillut miljoonasti. Milloin yhden yön keikkareissulla, milloin Espoon puolella. Kuitenkin nyt muutaman viikon päästä on ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun menen Helsinkiin viikonlopuksi ihan vaan olemaan. Olevinaan niin tuttu kaupunki, vaikka tosiasiassa pääkaupungissamme tapahtunut liikkumiseni painottuu Kiasma-Kamppi-Tavastia-Rautatientori akselille. Puhun myös meneväni Helsinkiin, kun surautan Tikkurilan rautatieaseman parkkipaikalta lentokenttäbussilla suoraa kentälle :D

  Helsingistä olisi helppo aloittaa tässä kotimaanmatkailun skarppausvaiheessa. Niin moni kaupunki on raapaistu vain pintapuolin, ettei tosikaan. Randomseikkailut kyläpahasissa ja vähän isommissakin tuntemattomissa kaupungeissa ovat ulkomaanmatkailun parasta antia, joten miksei motivaatiota riitä reissata omassa kotimaassa. Tähän on tultava jokin muutos :--D Oulu on listalla toinen usein vierailtu ja kovin tykätty paikkakunta, josta ei ole sitten kuitenkaan nähty kuin keskusta ja toripolliisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se tosi usein menee (: Kyllä minäkin olen mielestäni käynyt kotimaassa ties vaikka kuinka monessa kaupungissa, mutta TUNTEEKO niitä kaupunkeja sitten kuitenkaan yhtään pintaraapaisua enempää? Todnäk ei. Suomiretket kunniaan!

   Poista
 10. Ihailin kuvia jo Instagramissa, ihania ihania :) Mahtavaa, että olette kotiutuneet Töölö-kaipuusta huolimatta :)

  VastaaPoista
 11. Mulla on sellainen missio, että sitten joskus kun mä muutan Helsinkiin, niin Töölö on se ensisijainen kohde, josta alan asuntoja bongailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on hyvä kohde se! Harmi vain, kun rahapussi pitää olla aika paksu, että sieltä saa muuta kuin sen yksiön tai pienen kaksion..

   Poista
 12. Äh, koti-ikävä iskee näitä kuvia katsellessa, vaikka minä olenkin aina ollut enemmän Kallion perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas eksyn joka kerta Kalliossa :D En tajua miten siellä voikin olla niin vaikea liikkua.

   Poista
 13. Oijoi, voi Töölö ja Helsinki <3

  Tosin ei ole tullut hirveästi harmiteltua, että Töölön-pikkuasunnon sijaan tuli valittua oma talo kauempana, mutta SILTI :) Onneksi meillä on tukikohta Kampissa, mistä pääsee iltakävelyille Töölön ihanien talojen keskelle aina, kun sinne suunnalle tulee mentyä oleskelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis asuiko sinun veli Kampissa? (: Vai muistanko ihan väärin. Kyllä mekin tykätään meidän ihanasta kodista, mutta kummasti se tuo Töölö-kaipuu pääsee välillä yllättämään!

   Poista
 14. Ihanat kuvat, kyllä Helsinki vaan on kaunis <3

  VastaaPoista
 15. Niin se tie taitaa monella viedä keskustasta vähän sivumpaan, kun alkaa kaivata tilaa. Vaikka teen töitä ihan Tampereen sykkeessä ja asuttiin ennen keskustassa, niin viihdytään mekin hurjan hyvin "pöndellä", johon tuli pari vuotta sitten kannettua kamat. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa useimmilla olla (: Meillä ei pelimerkit olisi riittäneet ostaa Töölöstä "kunnon kokoista" asuntoa, joten olosuhteiden pakosta päädyttiin muuttamaan kertaheitolla kauemmas, yli 10 kilsan päähän. Hui!

   Poista
 16. Suht tuoreena espoolaisena ja entisenä töölöläisenä en voi muuta kun tuntea samoja fiiliksiä :) Onneksi työpaikka sijaitsee edelleen Töölössä, vaikka siellä kulkemisessakin on nyt pieni tauko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo on kyllä hyvä, että pääsee kuitenkin joka päivä sinne fiilistelemään (: Itse olen töissä Helsingin laitamilla, joten tuota samaa "etua" ei tällä hetkellä ole!

   Poista
 17. "...sporakiskot kolisee, porttikongit solisee!"

  VastaaPoista
 18. Teillä on siellä niin mahtavat kulkuyhteydet, että mieluustikin asuu varmasti vähän kauempana keskustasta. Toista se on täällä. :)

  VastaaPoista
 19. Mä oon käyny Töölössä yläasteen ja se oli mulle aiemmin erityisen rakas, kun mummo oli vielä elossa... mun äiti on siis kasvanu mummon hoiteissa siinä Hesperiankadulla, jossa mun äiti ja täti leikki puistossa ja mummo haki usein Hopian leipomosta tuoreita karjalanpiirakoita. Mun isovanhemmat oli siis molemmat Karjalasta ja Töölö oli niiden Helsingin tukikohta sodan jälkeen.

  Mun parhaita muistoja on kun kolmosen ratikka vielä kulki Töölöntorilta Stockan eteen ja mentiin aina perjantaisin Töölöstä koulun jälkeen syömään pallolliset Pappagalloa Stockan nelosen kahvioon. Töölöntorilla käytiin aina Pähkinänsärkijässä ostamassa irtokarkkeja... se omistajatäti ei varmaankaan tykänny meistä hyvää kun haluttiin aina markalla sitä ja markalla tätä, eikä grammamääräisenä kuten se olis halunnu myydä. :D

  Toisaalta oon tuonakin aikana aina asunu Espoossa, joten sieltäkin löytyy hyviä muistoja. :)

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: