2014/02/12

Viimeiset lomapäivät auringossa

Kirjoituspaikka: kotisohva, Espoo, Suomi

Kirjoituspaikat ovat vaihtuneet eksoottisemmilta leveyspiireiltä takaisin kotisohvalle. Ulkona sataa räntää, on harmaata, kosteaa ja kylmää. Mutta en minä valita, ehei! On edelleen ihana olla kotona. Palaan kuitenkin vielä muutaman postauksen voimin meidän häämatkan tunnelmiin, sillä niin Uudesta-Seelannista, Australista kuin Kaakkois-Aasiastakin on vielä sellaisia kuvia koneen kovalevy pullollaan, joita ette ole nähneet. Myös jonkin sortin koonteja esim. TOP-kokemuksista tai -kohteista reissun päällä harkitsen rustailevani ja toki saa myös esittää postaustoiveita! Väliin tulee luonnollisesti tipahtelemaan vähän arkisempaa meininkiä meidän remontin etenemisestä, Pullanderista ja tietystikin uusista reissusuunnitelmista. Seuraavia kohteita olisi jo mielessä melkoinen liuta, mutta loppuvuosi tullaan kyllä pysymään Euroopan rajojen sisäpuolella. Ai miten niin saatiin mannerten välisistä lennoista tarpeeksi?

Kerroinkin viime viikolla Instagram Travel Thursday-postauksessa Phuketin kaksista kasvoista, joista Phatong ei todellakaan tehnyt positiivisessa mielessä vaikutusta. Jännä... Sen sijaan Naiyang biitsi lähellä Phuketin lentokenttää oli pieni pala täydellistä rentoutta. Toki sieltäkin päärannalta löytyi auringonvarjoja ja porukkaa aika reippaasti, mutta kun asteli meidän pikkuruisesta bambubungalowista pari sataa metriä pohjoiseen, siellä lepäsi täydellisen hiljainen paratiisi. Ensimmäisenä rantapäivänä tosin olimme ruokamyrkytyksen jäljiltä niin taju pois, että raahauduimme vain lähimpänä olevaan aurinkotuoliin ja jämähdimme siihen. Myöhemmin suuntasimme tutkailemaan näitä rauhallisempia kolkkia yhdessä Sarin ja hänen siippansa kanssa ajatuksenamme kuvata viereiselle kentälle laskeutuvia lentokoneita. Ei näkynyt lentskareita, mutta sen sijaan meidän kahden hengen animal rescue pelasti yhden kuivanmaanhädässä räpiköivän meduusan. Päivän hyvä työ - check!













Muutaman päivän rentoilun jälkeen hyvästelimme söppänän bungalowimme ja lähdimme into piukkana kohti Hong Kongia. Ei siksi, että mitenkään isommin suurkaupungeista perustaisimme, vaan siksi että starttasimme kotimatkan! Kyllä reissussa on huikeata, mutta koti on aina koti. Kyllähän te tiedätte.

Keskiviikkoa kuomat!

EN //  Last few days in the sun we stayed at Naiyang beach near Phuket International Airport. The beach was surprisingly quiet and if you walked few hundred meters north from the mainbeach, there was no one there! Loved it. Next destination for us was Hong Kong.


30 kommenttia :

  1. Postaustoiveita.. Mietit ennen reissua, mitä matkalle tarvii mukaan. Oliko kaikki tarpeellista, jäitkö jotakin kaipaamaan? Vai lähtisitkö samoin varustein nytkin matkalle.

    Menikö matka mutkitta parisuhteen kannalta, vaiko tuliko ärripurrikiukkukohtauksia matkan aikana? Tiivis yhdessäolo vaatii varmasti kuitenkin erityistä sopeutumista. Nimim. yksinkin on kiva olla:D

    Mikä oli ikimuistoisin / ikävin juttu reissussa?

    Koti on koti. Suomi on suomi. Nyt loskaa,märkää ja harmaata. Mutta pian on kevät ja sitten tulee kesä.. ja toivottavasti saa hipiään edes vähän samanlaista ihanaa rusketusta kuin teillä. Ai että mikä kaunotar oot!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 Loistavia postaustoiveita! Onneksi kysyin (: Pistän muistiin.

      Poista
  2. Jos teidän uudet matkasuunnitelmat pitää sisällään Saksan, niin tilaan sut meille kuvaamaan ajankohdasta riippuen joko pallomahaa tai jälkikasvua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän sitä tiiä, vaikka Saksaankin tässä joku päivä (: Ainakin siihen rajanaapuriin Sveitsiin, että voidaan sopia treffit puoliväliin matkaa :D

      Poista
  3. Voi, on ollut ihanaa lukea reissupostauksiasi ja katsella huikean hienoja kuvia. Mutta olen kyllä jo kaivannut mahtavia "normipostauksiasi" - ja erityisesti Pullanderin nassua :>

    VastaaPoista
  4. Postaustoive: lyhyt tiivistelmä reitistänne, kuinka monta päivää olitte missäkin, montako päivää millekin kaupungille kannattaisi varata jne. Ja sitten ne kohokohdat ja kohteet, jotka voi ehkä skipata (pattaya :D)

    VastaaPoista
  5. Ah, kuinka tuollaisia auringonlaskun värejä voikaan olla olemassa <3 ihan henkeäsalpaava! Muhun on iskenyt reissunne myötä myös kova matkakuume ja palaisin halusta nousta koneeseen ensinnäkin Uuteen-Seelantiin, mutta myös kohti Pohjois-Amerikkaa ja Rocky Mountainia <3 edellisiltä on tullut samoja toivepostauksia kun ajattelin itsekin, mutta olisi kiva kuulla myös budjetista; olitteko osanneet varautua tarpeeksi vai pitikö turvautua varakassaan, kuinka säästitte jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sun reissuhaaveet kuulostaa kyllä ihan täydellisiltä! Että ei muuta kuin niitä toteuttamaan (: Kiitos! Postaus budjetista on taatusti tulossa!

      Poista
  6. Oi ei miten suloinen tuo teidän tassukuva!! Siis sinun ja koiruuden ♥ Nää reissupostaukset on olleet kyllä aivan ihania ♥

    VastaaPoista
  7. Olisi kiva kyllä tietää, mitä tuo sun rinkka on syönyt? Millaisin varuistein lähdit Suomesta? Riittikö vaatteet yms. vai paljonko jouduitte tekemään hankintoja paikan päältä? Ja luulenpa, että hygieniatuotteet varmaan hankitte paikan päältä (shampoot yms.), mutta olisi kiva tietää millainen varustus riitti 3kk ajaksi. Itse lähden aina liikenteeseen kevyellä varustuksella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teinkin postauksen siitä mitä pakkasin mukaani joskus marraskuun alussa, joten kandee kurkata se (: Mutta tuosta voisi kyllä kirjoitella, että pitikö hankintoja tehdä ja miten pärjättiin kamoinemme! Kiitos (: Ei minunkaan rinkka painanut kuin 12-13 kiloa.

      Poista
  8. Löysin blogin, kun vilahdit telkussa "Palomiehen morsian-ohjelmassa" ja voi että kun piristyn sinun blogistasi (varsinkin näin saikulla levätessä on aikaa lueskella paljon). Olette niin onnellisen ja tasapainoisen oloisia heppuja ;) Itsekin odottelen kovasti aurinkoa ja siksi etsin uusia kunnon aurinkolaseja ja käännyin sinun puoleen, koska tykkään tuosta sinun arskamallista (Ray-Ban Erika?). Netistä on vaan niin kauhean vaikea saada varmuus ja olen aikas pieni kasvoinen, tilasitko sinä netistä vai miten arvoit lasit? Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun eksyit tänne ja kiitos kovasti! Kai me ihan tasapainoisia ollaankin :D Ainakin välillä... Joo Ray-Banin Erikathan ne! Minä ostin ne liikkeestä kotikonnuilta Kainuusta. Itselläni on tosi kapeat kasvot, joten lähes järjestään kaikki sangat on niin laseissa kuin arkskoissakin liian leveitä. Mutta nämä istu ku hanska (:

      Poista
  9. Nolaantumisen uhalla: kuka/mikä on Pullander? :D Tämä on IHANA blogi! Vaikutat(te) tosi symppiksiltä tyypeiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^_^ Hih. Pullander on meidän koira :D Pullander aka Pulla, pieni, ruskea ja vähän lihava chihuahua.

      Googlestakin näyttäis löytyvän ;) https://www.google.fi/search?q=pullander&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LNH7UrumEobLywOvwIDQCw&ved=0CAgQ_AUoAg&biw=1277&bih=680

      Poista
  10. Postaustoiveena reissubudjetti! Olis kiva tietää että paljon rahaa meni lenroihin, ruokiin Aasiassa, majoitukseen jne., tuollain eriteltynä. Tuntuu ettei mistään löydy kokemuksen kautta tullutta tietoa. Olis todella hyödyllinen postaus varmasti monen muunkin mielestä :) (En tarkoita millään utelumeiningillä, mutta sellaset "suunnilleen" menot olis huippua tietää :) )
    Ja sit olis kiva kuulla tosiaan tuosta että mikä oli mukana hyödyllistä ja mikä ei. Ja miten parisuhde kesti! :D
    Eli oikeastaan sellainen "paketti maailmanympärimatkaa suunnittelevalle - tässä tärkeät tiedot" -postaus olisi iiihana! :)
    (ja lisää ihania kuvia KAIKESTA)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budjettipostaus on tulossa (: Parisuhde on kutakuinkin vielä voimissaan :D No ei vaan, hyvä ajatus kyllä tuokin kertoa vähän, että miten pää kesti katsella toista niin tiiviisti monen kuukauden ajan. Kuviakin tulee (:

      Poista
  11. Hei!
    Eksyin blogiisi ihan sattumalta, kun metsästin vinkkejä kylppärin "tyylikkään" kukallisen kaakeliboordin piilottamiseen. Löysin postauksen, jossa esittelit teidän kylpyhuoneen remonttia ja hienoa jälkeä olittekin saaneet aikaiseksi! Olisi mukava kuulla, miten kaakelimaali on toiminut näin pitemmässä käytössä, esim. onko kulumista havaittavissa tai oletteko olleet tyytyväisiä remppaan.

    Ja pakko myös mainita, että aivan kadehduttavan ihania lomakuvia! :) Olisi mahtavaa ja iso apu, jos saisit vastattua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun onkin ollut tarkoitus jo PITKÄÄN tehdä postaus kylppärin tilanteesta. Et ole nimittäin eka joka sitä on kysynyt! Otankin sen työn alle, joten lupaan että lähiviikkoina sellainen postaus tulla tupsahtaa! Mutta tälleen lyhyesti sanottuna, hyvin on maalit pysyneet (:

      Kiitos kovasti (:

      Poista
  12. Hei, nappaankin heti tähän kiinni :)! Olisi huippua kuulla myös nyt käytön jälkeen kokemuksia teidän keittiöstä :) meinaan olisi talon rakennus edessä ja keittiön osalta on Ikeakin käynyt mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi siitä pitäisikin kyllä toden totta kirjoitella! Jos saisin nyt kevään aikana hommattua keittiöön kattolampun, voisi samalla rustailla postauksen koko keittiöstä (:

      Poista
  13. Miten ihana blogi! Eksyin tänne Mondon uusimman numeron saattelema ja hyvä niin, jään ehdottomasti seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä mikä Mondo häh? :D Oon nyt kyllä ihan pihalla! Onko siellä mainittu minun blogini siis? No mutta hieno homma, että eksyti tänne! Teretulemast ja toivottavasti viihdyt (: Uuden matkan suunnitelu starttaa pikimmiten, kun vain saisimme päätökseen kädenväännön kohteesta ^_^

      Poista
  14. Viestini taisi hävitä bittiavaruuteen, kokeillaan uudestaan. Uusimmassa Mondossa tosiaan mainittiin pilvilinnat, samoin jossain toisessakin lehdessä, taisi olla se Blogikodit-lehti. Hyville tapahtuu hyviä asioita, blogisi on ihan huippu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo apua kuulinkin siitä sitten eilen illalla vielä Kaukokaipuun Nellalta! Kiitos, ihanasti sanottu <3 Pakko ehkä mennä ostaa tuo Mondo.. (:

      Poista
  15. Postaustoiveena LOTR/Hobitti-kohteet/asiat, joita näitte tahi teitte matkallanne! Osasta on toki jo kuultu, mutta kokoelma olisi huippua. Voisi sitten itsekin haaveilla vähän konkreettisemmin niistä paikoista, jotka bucket listiltä löytyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Kiitos (: Sitä on toivottu useaan otteeseen, joten ilman muuta sellainen on tulossa!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: