2014/01/05

Yhdet häät ja uusi vuosi Sydneyssä

Kirjoituspaikka: Chiang Mai, Thaimaa

Uuden vuoden aattona tapahtui seuraavaa: serkkuni marssi avioliiton auvoisaan satamaan kuvankauniin morsionsa kanssa Sydneyssä ja meikäläinen sai toimia pienimuotoisessa hääjuhlassa valokuvaajana. Mikä kunnia! Eihän nämä minun ottamat räpsyt nyt mitään ammattilaiskamaa ole, mutta toivottavasti kuitenkin hääparille kiva muisto tästä tärkeästä hetkestä. Sää oli upea, paikka mieletön ja illalla vielä luvassa ehkäpä maailman huikein rakettishow. Luonnollisesti ihan vain hääparin kunniaksi. 

Vihkiminen tapahtui valkoisen kupolin alla rannalla muutamien sukulaisten ja ystävien läsnäollessa. Skype-yhteys oli avoinna toimituksen ajan myös kotimaahan, jossa hääparin vanhemmat seurasivat tapahtumia onnenkyyneleet silmissä. Kyllä siinä itsekin joutui herkistelemään, mutta onneksi sain ihan luvan kanssa piiloutua kamerani taakse.


Kun vihkimisestä ja potreteista oli selvitty suuntasimme piknikille Sydneyn keskustassa olevaan puistoon ja sieltä lopulta syömään symppikseen puutarharavinteliin, jossa meikäläinen hullutteli uuden vuoden kunniaksi reissun ensimmäisellä drinksillä. Me muut kolme tilattiin päätä huimaavan hintaiset mojitot, mutta Jii otti miehekkäästi pinkin juoman nimeltä Sex In The Garden. Jiille oli ilmeisesti jäänyt vähän turhan tehokkaasti päälle koko päivän kestänyt rooli kuvausassarina, kukkaistyttönä ja kaasona. Voin muuten kertoa, ettei tarjoilijan pokka ihan hirveän hyvin pitänyt kiikuttaessaan lasit pöytään.


Ravintolasta valuimme keskustaan ihmettelemään väen paljoutta ja koko taivaan valaisevaa räiskettä. Ei ollut mikään ihan helppo tehtävä löytää enää niin myöhään paikkaa, josta ilotulitukset olisi nähnyt ihan ilmatteeksi kunnolla, mutta onneksi tajuttiin hypätä junaan ja hurauttaa Sydneyn pohjoispuolelle tykitystä ihastelemaan. Minulla oli ilotulitusten alkaessa kamerassa väärä linssi kiinni, joten kuvista tuli aika laimeita. Onneksi omin silmin näkymä oli todellakin sanoinkuvaamaton! 


Selvisimme järkyttävästä tungoksesta huolimatta yllättävän näppärästi heti puolen yön jälkeen takaisin hotellillemme olympiakylään, jossa nukuimme pitkälle aamupäivään. Heräämisen jälkeen lähdimme haahuilemaan maankuululle Bondi-biitsille (jossa sama tungos jatkui) ja sen jälkeen notkuimme iltaan asti oopperatalolla. Sydney oli kyllä tosi kivan oloinen kaupunki, mutta tällaisena pienen kylän kasvattin mielestä aivan liian valtavan kokoinen, sillä viihdyn paljon paremmin pienemmissä ympyröissä. Sama juttu täällä Thaimaassa. Bangkok - nou nou, mutta Chiang Mai - jees jees.


Siinä sitä sitten olikin kengurumaata kerrakseen. Vielä voisin kertoa teille meidän road tripistä Byron Baystä Sydneyyn, mutta jätetään se myöhemmäksi. Me lähdetään nyt metsästämään Chiang Main parasta Tom Yam-keittoa ja valmistautumaan yölliseen Pikkuleijonien matsiin.

Pus och kram kaiffarit!

EN // My cousin got married in Sydney on New Year's Eve! Oh what a lovely day and the cutest couple ever.

Photos: 
Olympus OM-D E-M5
M. Zuiko 45mm f1.8
Sigma 19mm f2.8
M. Zuiko 40-150mm f4-5.6 


53 kommenttia :

  1. Ihana kuvamatka Sydney'in! Postauksesi tulikin juuri sopivasti tänään, kun minun lentoni lähtee kohti tuota mahtavaa kaupunkia! Blogissani tulet varmasti näkemään kuvia samoista paikoista, odotahan nelisen viikkoa!
    Nautinnollisia hetkiä ihanassa Thaimaassa! Siellä on puolet mun sydämestä. Aina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just kommentoinki sun blogiin, että huikeeta reissua! Naattikaa Ausseista (: Siellä on ihan mielettömän ystävällistä porukkaa.

      Poista
  2. Aivan mielettömän kauniita hääkuvia! Sä niin osaat! Superihana se missä on vaan jalat ja morsian on varpaillaan <3 Mutta ne muutkin - ihania! Joko sanoin sen :D ? Ihanaa jatkoa matkalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ihana ku tykkäät! Olin vähän epävarma, mutta ainahan sitä itse on tietty ihan ylikriittinen ^_^

      Poista
  3. TOSI UPEITA, hienoja, herkkiä, kauniita kuvia oot saanut napsittua :) aivan ihanaa <3

    VastaaPoista
  4. Wau miten hyvin kirjoitettua matkakertomusta! Hassua miten pahoittelet välillä postausten pituuksia, sehän on tavallaan muisto myös sinulle itselle eletystä elämästä. Mitä havainnollisemmin kirjoitat, sen paremmin pääsee muistoihin käsiksi vuosienkin päästä!
    Aivan ihania juttuja olette nähneet ja kokeneet matkallanne :)

    -Hertta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minusta välillä tuntuu, että jaksaakohan niitä kuvia kukaan katella jos niitä on älyttömästi, mutta ilmeisesti jaksaa (: Mutta olet kyllä ihan oikeassa! Tästä jää itsellekin ihana muisto ja matkapäiväkirja. Pitää varmaan printata yksiin kansiin...

      Poista
  5. Voi vitsi, miten kauniita kuvia - taas! Oot kyllä taitava :>

    Nauttikaahan Chiang Maista minunkin puolestani!

    VastaaPoista
  6. Ihanan rennot ja pienimuotoiset häät upeissa maisemissa! Tästä postauksesta tuli hyvä fiilis :)

    VastaaPoista
  7. Upeita, upeita, upeita hääkuvia!
    Ja kaikki muutkin tietty!

    VastaaPoista
  8. Voi että miten upeita kuvia, oikein henkivät hyvää fiilistä :-) Ja ihanat hääkuvat, kyllä se Rimma vaan on niin taitava kameran kanssa !

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanaa! Tunnelma välittyy näistä kuvista ihan tänne kotisohvalle asti. :)

    VastaaPoista
  10. Onpa reissuanne mukava lukea - kuvista välittyy fiilis kyllä ihan mahtavasti! Innokkaana odotan nyt Thaimaan kuvia, kun itsekin sinne suuntaan kohtapuolin kurvaamme :) Mukavaa reissun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai suuntaat! Huikeata (: Minne päin? Kiitos kovasti!

      Poista
    2. Meillä oli itse asiassa suunnitelmissa tulla myös sinne pohjoisosiin, koska siellä emme ole vielä olleet. Valittiin silti kuitenkin lomakohteeksi Koh Chang, käytiin siellä useampi vuosi sitten ja ihan kivaa nähdä, onko meininki vielä sama! Onkin siis kiva nähdä juttujasi pohjoisesta, jos vaikka seuraavalla kerralla sitten sinne!

      Poista
    3. Kuulostaa just hyvältä! Varmaan kyseessä se isompi Koh Chang itäpuolella? Me ollaan harkittu sitä pienempää, mutta katsotaan nyt mihin se nokka lopulta kääntyy, kun valutaan täältlä takaisin kohti etelää (:

      Poista
  11. Voi miten kauniita kuvia olet napannut<33

    VastaaPoista
  12. Ihan mahtavia kuvia upeasta parista! :)

    VastaaPoista
  13. Aivan upeita nuo sinun ottamasi hääkuvat!

    VastaaPoista
  14. Hei, ihania kuvia, taas! Osaat kyllä olla hääkuvaajakin, serkkuseni! Tosi mukavaa ja matkakuumetta nostattavaa on seurata reissuanne! Ai ai! Hyvää Thaimaan pätkää! - Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos serkkuhopea (: On me kyllä nähty niin makeita paikkoja, että väkisinkin vähän itselle taitaa myös jäädä krooninen reissukuume päälle..

      Poista
  15. Kiitos sanoinkuvaamattoman upeista kuvista ja tunnelmasta <3 ;)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihania kuvia, erityisesti nuo rannalla otetut! ♥

    VastaaPoista
  17. Ooooh mitä ihania kuvia!! Ja vitsit mikä paikka mennä naimisiin! Mä tahdon kyllä viettää jonkun meidän tulevan hääpäivän jossakin tommosissa maisemissa. Valkoinen mekko päällä sipsuttamassa rantahietikolla. Awww. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Ausseissa upeita biitsejä häitä varten riitti (: Oli kyllä ihana paikka.

      Poista
  18. Turhaan vähättelet itseäsi, upeita ja tunteellisia kuvia olet ottanut. Meikä taas vähän vetisteli täällä näytön takana, häillä on joku ihme vaikutus mun kyynelkanaviin ja ehkä siitä syystä mun on vaikea kuvitella itseäni menemässä naimisiin :D Mutta tuollaiset pienet häät kauniilla paikalla olis kyllä mun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua <3 Sitä meinaa vain olla aina itse niin kriittinen omia kuvia tai mitä tahansa tuotoksia kohtaan :D Kiitos! Nämä oli kyllä ihanat häät ja puitteet todellakin kohdillaan.

      Poista
  19. Sanoinkuvaamattoman kauniita kuvia ihastuttavasta parista ❤️

    VastaaPoista
  20. Mielenkiinnolla seuraan matkaanne kun meilläkin maailmanympärimatka haaveissa :) olisiko mahdollista laittaa esim yhteenvetoa kustakin kohteen budjetista, esim majoituksen ja autonvuokran hintatasosta ym, olisin kiitollinen=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Ehdottomasti haavetta toteuttamaan (: Mikään ei ole mahdotonta! Nimimerkillä 2 vuotta säästänyt tätä reissua varten. Hyvä idea! Yritän muistaa reissun jälkeen tehdä postauksen edes suurinpiirtein näistä kustannuksista!

      Poista
  21. nuo kuvat... oon sanaton. <3

    VastaaPoista
  22. Sulla on kyllä silmää! Ihania kuvia :) Eihän pappi sattunut olemaan suomalainen? Yritin tihrustaa, mutten ole ihan varma voisiko kyseessä olla Sydneyssä asuva kummisetäni vai hänen kaksoisolentonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Olli (: Kyllä hän oli Sydneyssä asuva suomalainen pappismies!

      Poista
    2. Aijaa! Oliko sattumalta nimeltään Martti Paananen? Tuon kokoisessa kaupungissa taitaa olla useampia suomalaisia.

      Poista
  23. Huippu kuvia, huippu kuvaajalta (: Kiitos tuhannesti valokuvista. Teit meidän päivästä ikimuistoisen <3 Ps. Pastori tosiaan oli nimeltään Martti Paananen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo oli kokonaan minun (meidän) puolellani! Kiitos vaan teille <3

      Poista
  24. Ihan mielettömät kuvat!!!!! Ja mikä ihana tunnelma ♥ Tuntuu että mun joka kommentti on vaan huokailua, mutta kun on niin ihanaa!!!! :) Ja hyvä mieli välittyy tännekin aina niin suoraan ♥

    VastaaPoista
  25. Hei oliko pappina suomalainen Martti Sydneystä? :D Hassu yhteensattuma, tunnen nimittäin Martin aika hyvin!

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: