2013/11/04

Tervan, pettuleivän maa

Kävimme äidin, Pupun ja siperian chihujen Nasun sekä Möllin kanssa viikonloppuna lenkillä kotipitäjän kesäteatterin maisemissa ja sen "Soivassa metsässä". Aika kohmeinen oli meininki ja kaukana helteinen heinäkuu, jolloin nuilla penkeillä istua nakotettiin vuosi vuodelta huikeampaa kesäteatteriesitystä katsomassa.

Mutta kyllähän tällainen pienessä härmässä (kuura, kevyt lumipeite) oleva supi-kainuulainen kangasmetsä saa tämän tytön sydämen joka kerta läpättämään yhtä vinhaan tahtiin. Kuinka älyttömästi rakastankaan näitä korkealle kurkottelevia korpia ja sen sylissä lepääviä synkkiä järviä?

Ei ole sanoja. Puhukoot kuvat puolestaan.

 
 
 

Kuten blogiani pidempään seuranneet tietävätkin, kotiseuturakkaus istuu meikäläisessä todella syvässä. Mitä enemmän vuosia kertyy mittariin, sitä suuremmalla tunteiden palolla osaan arvostaa juuriani Kainuun nälkämaassa. Muistan, kuinka lukion jälkeen tuntui, etten kertakaikkiaan pääse muuttamaan pois kotipitäjästä tarpeeksi nopeasti. Nyt en malta odottaa sitä päivää, että vielä joskus pääsen palaamaan takaisin pohjoiseen. Takaisin kotiin.
Ihanaa viikkoa ystävät!


29 kommenttia :

 1. I feel you, buddy!
  Mulla on matkaa kotiin onnekkaasti vain 200 km, mutta silti Keski-Suomi tuntuu välillä todella kaukaiselta täälltä Pirkanmaalla. Joskus teinianstissani muistan kironneeni pikkuista kotipitäjääni ja kamalalla uholla oltiin lähdössä isoon maailmaan. Mutta lukion päätyttyä kun pakkasin elämäni pakettiautoon, niin kyllä siinä kyynel jos toinen vierähti. Kotikaipuu on krooninen ilmiö, jota onneksi pääsen vähintään kerran kuukaudessa helpottamaan. Koti on kuitenkin aina KOTI <3
  Mieheni on myös samoilta seuduilta kotoisin ja toiveissa onkin joskus "sitten aikuisena" paluumuuttaa Keski-Suomeen.

  Ihania maisemia Kainuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 200 kilsaa kuulostaa kyllä minun korviin ihan luksukselta (: Ihanaa, että te olette molemmat samoilta seuduilta, niin paluu on ehkä vähän todennäköisempi kuin meikäläisillä! Ja todellakin muistan tuon tunteen, vaikka kovasti sitä oli lähdössä, mutta ikävähän se tuli ja joka viikonloppu piti kotona rampata opiskelijakämpästä (:

   Poista
 2. Aivan ihana postaus, näissä kuvissa on niin raukea tunnelma. : ) <3 Ja ihanaa katsella hieman lumisia maisemissa, täällä meillä kun ollaan vasta hiljalleen päästy syksyn makuun ja maisemiin. Minusta tuollainen kotiseuturakkaus on ihailtavaa! Itse en teininä ikinä tuskaillut pienen asuinpaikkakuntani takia, mutta en silti koskaan ajatellut jääväni sinne. Maailmalle oli hinku jo kouluikäisenä, ja kai sitä nyt voi sanoa, että täällä sitä ollaan, vaikka ei toisella puolella maapalloa. : ) Enkä kyllä edelleenkään osaisi kuvitella palaavani samoihin maisemiin - mutta ehkä olen vain vielä liian nuori, hehe ; ) Osittain tämä johtunee siitä, että en kuitenkaan koe juurieni olevan kyseisellä paikkakunnalla, vaikka siellä 16 vuotta elämästäni vietinkin, äitini synnyinpaikka ja kesien maisemat saaristossa herättävät pikemminkin vastaavia tuntemuksia kuin sinulla. Kotiin on silti aina ihanaa palata, vaikka yhdistän "kodin" pikemminkin Suomeen ylipäänsä sekä rakkaisiin ihmisiin. Nyt on jouluksi taas lentoliput hankittuna, toivottavasti on luvassa valkea joulu! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla löytyy se oma "kotipaikka" vaikkei se se synnyinpitäjä olisikaan. Kyllä itsellekin on meidän mökki, jossa isän synnyinkoti, ihan äärettömän tärkeä ja varmasti se rakkain paikka maailmassa, vaikka fyysisesti en siellä olekaan koskaan asunut kuin kesälomilla.

   Varmasti täällä on jouluna jo lunta (: Helsingissäkin on ihan sateista ja pimeää tosin vielä toistaiseksi...

   Poista
 3. Voi on kyllä upeat maisemat! Niin kaunista ja rauhaisaa :)

  VastaaPoista
 4. Piti kyllä muutamaan kertaan lukea otsikko. :D

  Ihania kuvia. Varsinkin Pupun tyylikäs pose. ;) Oletko tykkäillyt tuosta olympuksen kamerasta? Vielä tässä punnitsen olympuksen ja canonin välillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vanhasta maakuntalaulusta (: Otsikko siis.

   Pupuhan se kyllä posettaa <3 Olen tykkäillyt, joten en voi muuta kuin oikein lämpimästi suositella! Sulla kun on linssikin jo valmiina (:

   Poista
 5. Vitsit miten ihania maisemia ja upeita kuvia!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia ja tunnelmia!!! :) On se kyllä jännä, miten itsekin nuorena hirveällä kiireellä halusi lapsuudenmaisemista pois ja kuinka sinne nykyään kaipaa niin ♥

  VastaaPoista
 7. Voi kun tännekin saatais lunta!

  VastaaPoista
 8. Jylhät on maisemat, ei ihme, että olet niihin ihastunut. Ja jännää oli katsella lunta, sitä kun ei vielä täällä etelässä ole näkynyt. Tänäänkin satoi vettä ja oli kahdeksan astetta lämmintä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tiiän :D Me tultiin kans eilen takas tänne Espooseen.. Hyr mikä sää. Mutta kyllähän sitä kotiseutuihin rakastuu joka kerta vain uudelleen!

   Poista
 9. Kauniit maisemat! Hypistelin muuten digiexpossa tuota 45-millistä linssiä, ja aijai, taisin saada pienen linssikuumeen :D (ja sehän tiedetään, miten nämä tämäntyyliset kuumeet hoidetaan..)

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän ite kans täysin tuon kotiseutukaipuun. Asun tällä hetkellä Tampereella ja oon Pohojos-Pohojammaalta kotosin. Kyllä erityisesti luontoa on ruennu arvostaan täällä asfalttiviidakon keskellä.

  VastaaPoista
 11. Huijuijui! Lähtö se vaan lähestyy!! Niin ihania kuvia, jokohan pian niitä saadaan vähän eri maisemista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä parin viikon päästä nähdä joo vähän jostain muualtakin (:

   Poista
 12. Todella kauniit maisemat, ihan upeat! Meillä ei täällä Etelä-Ruotsissa ole pakkasista vielä tietoakaan, mutta eiköhän ne vielä yllätä yhtä äkillisesti kuin joka vuosi ennenkin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvihan tunnetusti yllättää ainakin autoilijat ;) Ei täällä Espoossakaan ole pakkasta, vaikka kotikotina sitä onneksi olikin! Kiitos (:

   Poista
 13. Todella kauniita kuvia on blogisi täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Kurkkasin sinunkin blogiin! Ihania tunnelmia ja upea koti teillä (:

   Poista
 14. ENSI VIIKOLLLA! Whaaaaat!! Apua! Tai no.. ihanko se mua jotenki liikuttais, mutta liikuttaa näköjään kuitenkin ;) Ihanaa viimoista viikkoa suomessa, ja ah niin kokemusrikasta matkaa maailmalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihihi (: Oot ihana! Nyt alkaa pikkuhiljaa jo matkakuumetta pukata täälläkin suunnalla!

   Poista
 15. Isovanhempani asuvat ihan soivan metsän nurkilla, ja on ihan uskomatonta etten ole koskaan siellä käynyt! Pitääpä ottaa tavoitteeksi joku kerta, nykyään ämmän reissut tuppaa olemaan valitettavasti suht kiireisiä ja sen vähän ajan haluaa käyttää kokonaan mummun&ukin kanssa oleiluun.

  Kianta-laiva sen sijaan on tuttu myös sisätiloista ;-)

  Oooh, jänskättää jo teiänkin puolesta tuleva reissu, voiko ikimuistoisempaa matkaa ollakaan! :)  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä! Kesällä tietty on ihan eri näköinen vielä kuin näin talvella (: Ja ymmärrän tosi hyvin. En itsekään viikonlopun pikavisiitillä ehtinyt sitten kuitenkaan nähdä ketään kavereita, kun halusin olla koko ajan äidin, isän ja isovanhempien kanssa.

   Kianta-laiva on minullekin tuttu, niin sisältä kuin ulkoa (:

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: