2013/06/18

Kertakäyttökameroita häävieraille

Nyt on tullut jo niin monta kyselyä Instassa vilauttamistani häiden koristusjutuista, että päätin raottaa salaperäisyyden verhoa aavistuksen enemmän. Kaikenlaista onkin tässä tullut jo väkerrettyä ja samalla linjalla aion jatkaa niin kauan kuin tarmoa sekä kiinnostusta riittää. Itse olen suuren suuri yksityiskohtien ystävä, joten meidän häistä niitä ei tule puuttumaan mikäli tätä tahtia näitä juttuja aion toteuttaa (sehän ei ole sanottua, että loppuuko mielenkiinto näpertelyyn huomenna vaiko vasta ensi kuussa..). Katsotaan sitten elokuussa kuinkas kävikään! 

En siis aio ihan kaikkia paskarteluja täällä blogin puolella paljastaa ennen häitä, koska minulla ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka moni tulevista vieraista tänne on jo eksynyt. Jätetään siis jotain yllätykseksi niin teille kuin vieraillekin.

Mutta pidemmittä puheitta mennäänpäs asiaan. Halusimme hankkia häävieraitamme varten kertakäyttökameroita, jotta saisimme kätevästi juhlijoiden toimesta ikuistettua tilanteita ja muistoja, jotka ehkä muuten jäisivät tallettamatta muualle, kuin kyseisten henkilöiden verkkokalvoille. Emme nähneet järkeväksi ostaa kameroita kuitenkaan ihan älytöntä määrää, sillä yhdellä saa otettua 27 kuvaa ja näiden "vanhojen filmikuvien" teetättäminen ei nykypäivänä ole ymmärtykseni mukaan kovinkaan edukasta. Niinpä tilasimme Juhla Centeristä viisi vintage kertakäyttökameraa, jotka aiomme jakaa summan mutikassa osaan pöydistä, pienellä ohjelappusella varustettuna.




Lappusen varsinaisen ohjetekstin näätte yllä ja tuo pieni värssy sen yläpuolella kuuluu näin:

"Kuva kertoo enemmän, 
kuin tuhat sanaa.
Autathan meitä siis 
tallettamaan kaikki
tärkeät hetket käyttämällä 
tätä kameraa."

Vähän tönkkö joo, mutta meikäläisen runosuoni ei oikein sillä hetkellä sykkinyt, joten annettiin mennä tuollaisenaan. Jospa tästä nyt se pääpointti kaikille välittyy, että antaa mennä vaan! Ja jos ei, niin sitten pitää vielä hääjuhlassa muistaa vinkata, ettei se ole niin justiinsa mitä sieltä kamerasta myöhemmin paljastuu. Pääasia että on hauskaa ja kamerat tulee räpsittyä täyteen! Lapun toteutin Photoshopilla ja se on printattu ihan tavallisella väritulostimella hieman kiiltävälle paperille.



Kääräisin ohjelaput kameran ympärille suojaksi ja pistin paketin pieniin raidallisiin paperipusseihin, joita jäi ylimääräiseksi vino pino postittaessamme meidän hääkutsuja. Koristelin pussukat kuuluisalla Canonin mainoslauseella, vaikkakaan nämä sisällä olevat kertsit eivät Canonia ole nähneetkään. Lopuksi suljin koko komeuden persikka-valkoisella teipillä ja nyt nämä pussukat nakottavat tuolla valmiina odottamassa siirtymistänsä Suomenlinnaan.

Itse odotan kyllä näiden kuvien teetättämistä suurella mielenkiinnolla! Lupaan jakaa parhaimpia räpsyjä sitten teidänkin kanssa, niin näätte heittäytyivätkö vieraamme ihan hulluttelemaan vai pysyttiinkö asialinjalla. Veikkaan kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Huomenna jatketaan onnenkyynelillä, joten pysykäähän linjoilla.

Mitäs olette tällaisesta ideasta mieltä? (:

Pus pus ja kivaa tiistaita!

We are going to give these disposable cameras to our wedding guests, so they can help us to save all the special moments of our wedding day. Tomorrow our wedding decoration story will continue! Stay tuned.


28 kommenttia :

  1. Noi kamerat on kyllä hauska idea, ja toteutus suloistakin suloisempi. Ihanat!

    VastaaPoista
  2. Aivan loistavaa! Ei turhia sensurointeja. ;) Ainoa huono puoli on, jos joku enemmän humalassa heiluva sattuu saamaan tuollaisen kapistuksen käsiinsä. Löysin kerran kamerani, josta oli poistettu kaikki juhlapäivästä ottamani kuvat ja tilalla oli erään humalaisen henkilön varpaiden kuvia.. Kyllä ketutti. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä tosiaan taidan tehdä niin, kuin Maarit tuolla alempana sanoo, että ensin teetän negatiivit ja vasta niistä sitten parhaat kuviksi ;) Ja meillähän on tietysti niin fiksuja vieraita, ettei saada pelkkiä varvaskuvia :D Voi kamalaa mikä tuuri sulla :D

      Poista
  3. Tää on ehkä maailman ihanina ajatus!

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva idea on! Itse olen aina filmille kuvatut kehittänyt ensin negatiiveiksi joista näkee ovatko kuvat onnistuneet ja vasta sitten teetän negatiiveista paperikuvat / skannaukset cd:lle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä en tullutkaan ensin ajatelleeksi, mutta tottakai me teemme sitten niin! :D Kiitos Maarit!

      Poista
  5. Oi miten ihana idea! Toivottavasti filmille tallentuu hauskoja ja taidokkaita otoksia. :)

    VastaaPoista
  6. Meillä oli kertakäyttökamerat myös häissämme, ja täytyy sanoa että varmaan 70% kuvista oli roskiskamaa. Ei niinkään kuvaajien taitojen takia, vaan lähinnä siksi, että kameroiden laatu vain oli täyttä shaissea. Toisaalta eipä niiltä voi huippuotoksia odottaakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta jos 30 % oli onnistuneita, niin sehän on jo ihan hyvä saldo ;) Joo, kyllähän se kuvaaja on sitä varten, että sieltä tulee sitten niitä huippuotoksia (: Nämä oli vain tällainen hauska lisä ja kun jos tosiaan teetättää ensin vain negatiivit, niin ei sitten tule turhaan maksettua epäonnistuneista otoksista paperikuvia. Toisaalta sellaiset semivalottuneet kuvat voi olla just niitä parhaimpia! (:

      Poista
  7. Noin on kyllä niin coolin näköiset. Tähän mennessä nähnyt vain niitä hääaiheisia kertiskameroita, mutta tollaset on enemmän mun makuun :) Hitsin pimpulat kun tekis vähän mieli hankkia meillekin. Mutta kuten Marjo tossa sanoikin, sieltä saattaa paljastua vain suttua. Pari helmiotosta korvais tietysti paljon. Äh, pistän mietintämyssyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sieltä saattaa paljastua vain suttua, mutta luotan siihen, että sieltä löytyy edes muutama helmi ;) Itse tykkään vanhan liiton filmikameroilla otetuista kuvista hirmuisesti. Ei haittaa, vaikka niissä ei ole asetukset sinne päinkään! Jotenkin se tunnelma välittyy niistä niin aidosti.

      Poista
  8. Ihania näperryksiä ja on muuten upeen näköiset kamerat! Hienoa, että noidenkin ilmeeseen on tullut jotain uutta, kuin ne sydänkuvioiset ;)

    VastaaPoista
  9. Meille on tulossa samaisia retrokameroita. Olin ihan superonnellinen, kun niihin törmäsin, perinteiset sydänsydänsydän-kamerat olisivat jääneet ostamatta :) Ehdin jo suunnitella vaikka mitä maalausoperaatioita, mutta noiden löytymisen jälkeen niihin ei ONNEKSI tarvitse alkaa :D

    Kaverin häissä suurin osa kertakäyttökameralla otetuista kuvista oli myös käyttökelvottomia, mutta lähinnä sen takia, että ihmiset eivät olleet tajunneet laittaa salamaa päälle... harva ilmeisesti enää muistaa aikaa, kun salama piti aina erikseen laittaa päälle. Ajattelinkin laittaa pöytiin tuleviin kuvausohjeisiin muistutuksen salaman käytöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei oikein meikäläiseenkään ne sydämet iskeneet :D Mutta varmasti ne on useiden kestosuosikkeja, eikä siinä mitänä (:

      Me kirjattiinkin se tuohon ohjelappuseen ja se lukee myös kameran takana, mutta pitänee pyytää kaasoja vielä näyttämään vieraille kädestä pitäen, että miten se salama saadaan päälle (: Vaikkakin meidän juhlatila on kyllä aika valoisa, ainakin päiväsaikaan!

      Poista
    2. Huomasinkin heti kommattuani, että olit salamasta jo kirjoittanut ohjeisiin :) Toivottavasti vieraat vielä innoissaan hyvän kuvaustilanteen huumassa muistavat napsauttaa salaman päälle :) Mutta paljon asiaa auttaa tosiaan sekin, että tila on jo itsessään valoisa. Meillä on melko pimeät tilat, että vähän kyllä jännittää millaisia kuvia vieraat saavat aikaan..

      Poista
    3. Niinpä. Saas nähdä millaisia kuvia tulee (:

      Poista
  10. Hei. Pakko kommentoida. Meidän häihin tulee ammattivalokuvaaja,ja laitoimme kutsuun että toivomme vieraiden tulevan ilman kameroita. En haluaisi omista häistäni sellaisia tilannekuvia joissa vierailla on kamerat käsissä. Kukin tyylillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hassua koska me nimenomaan toivotaan, että meidän häissä kuvaaja saisi vangittua otoksia, jossa vieraat hulluttelevat näiden kertakäyttökameroiden kanssa :D Kukin tosiaankin tyylillään!

      Poista
  11. Veikkaan, että ammattikuvaaja osaa ikuistaa tilanteen kuin tilanteen sille parhaalla tavalla. :) Ja tosiaan, kameroita on vain viisi, eli tuskin kovin moneen kuvaan edes osuvat. Kukin tyylillään, teidän molempien häät ovat varmasti kauniit omalla tavallaan! :)

    VastaaPoista
  12. Aivan IHANA idea. Näin varmasti saa tuplaten ihania hetkiä talteen kuin muutaman valokuvaajan voimin!

    VastaaPoista
  13. Heip! Ootteko jo teettäneet näistä kuvia? Oliko kannattava juttu? Oon kans pohtinut tämmöistä juttua meen häihin :)) Photoboothistaki kaipilisin kokemuksia, oliko kannattava juttu vai semmone hömppätrendi? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! No ei olla! Mielessä se on kyllä ollut monet kerrat, mutta 3 kk oltiin reissussa ja juuri palattua on ollut niin paljon muutakin tekemistä. Laitan näistä kyllä sitten postausta blogiin jahka kuvat on saatu digimuotoon (: Meillä photobooth oli ainakin ihan hitti! Lähes kaikki vieraat kuvauttivat itsensä ja saatiin ihan huikeita muistoja (: Suosittelen!

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: