2013/05/27

Go Pullander! It's your birthday!

Eilen juhlittiin Pullanderin 5-vee synttäreitä. Tämä oli aika poikkeuksellinen virstanpylväs, sillä me emme todellakaan joka vuosi juhlista kaikkien otuksiemme syntymä- saatika nimipäiviä. (Juhliiko kukaan oikeasti nimipäiväänsä?) Nyt halusin kuitenkin päästä testaamaan uutta kakkureseptiä ja tämähän oli oikein oiva tilaisuus kutsua kylään parit ystävät maistelukierrokselle! (Kakkureseptillä en nyt siis tarkoita koirien nakkikakkua..)


Junttimehut pöytään ja ei muuta kuin täysin maidotonta, munatonta, gluteenitonta ja sokeritonta banaanikakkua ääntä kohti. Oli muuten oikeasti ihan älyttömän hyvää ja niin raikasta! Juurikin sopiva kesäpäivän pieneen herkutteluun. Suosittelen kokeilemaan pakkasen puraisemaa pannaania ja muitakin raakaruokia. Ohjeen löydät täältä.




Tottahan toki päivänsankari sai oman version synttärikaakusta. Riistapateeta dentastix-kynttilöillä. Oi että pikku-possulle maistui! Paitsi tuo basilikan lehvä jäi kyllä syömättä parempaa muonaa ollessa tarjolla. Taisi olla toinen ruoka-aine ikinä, jota Pullander ei ole purematta niellyt. Raaka ja kokonainen valkosipulinkynsi oli se ensimmäinen. 



Mutta ei Pullanderillekaan makeaa mahan täydeltä, sillä Pökö sekä Pupu saivat luonnollisesti oman osansa tarjoiluista. Päivänsankari oli tosin kyllä itse sitä mieltä, ettei hänen herkkujaan olisi tarvinut jakaa muille läsnäolijoille... 


Kun kakut (sekä koirien, että ihmisten) oltiin viimeistä murua myöten syöty, oli aika hyvästellä vieraat ja painella unten maille. Pullander oli jokseenkin haikeana, niinkuin aina jos rapsutuksia antava käsipari lähtee. Äiti ja isi kun ei jaksa koko ajan olla kihnuttamassa punkeron pehmeitä makkaroita. Ei ole superdieetti muuten oikein purrut näihin(kään) kylkiin.


Synttäriherkkujen myötä erityisen mehukasta uutta viikkoa just sulle!

PS. Meidän remonttirintamalla alkoi taas vihdoin ja viimein tapahtua, niinkuin jotkut ehkä instagrammista jo näkivätkin! Palaan aiheeseen tuotapikaa. Viimeistään loppuviikolla. Jei jei jeiiiii!


20 kommenttia :

  1. Oi paljon onnea Pullalle! On se vaan niin lutunen<3

    VastaaPoista
  2. Ihana Pullander, sen turkki näyttää niin pehmeältä. <3 Kaunis kattaus teillä on ollut pöydässä. Nuo Kastehelmi-astiat ovat niin kauniita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä melko pehmoinen koko tyttö! Kiitos (: Itsekin tykkään Kastehelmistä ihan tolkuttomasti. Pitäisikin ostaa lisää nuita pieniä lautasia.

      Poista
  3. Paljon paljon onnea ihanalle mussukalle ♥

    VastaaPoista
  4. Onnea pikku-Pullalle! :) Ja ei meillä nyt varsinaisesti _juhlita_ nimppareita, mutta kyllä jotain kahveja on keitetty ja sellaista kevyttä. Ehkä meidän perheessä sitten pienikin syy on syy herkutella ja tavata läheisiä (ja sattuneesta syystä mulla on vain yksi nimppari, joka vielä on yhteinen äidin ja äidinäidin kanssa, ja sopivasti tarpeeksi kaukana synttäristä ja usein myös loma-aikaan). Eli oikeastaan tästä vuodatuksesta voisi päätellä, että kyllä me juhlitaan ainakin meidän perheen naisten nimppareita (just missasin Miehen nimipäivän, auts :D)!

    Huu, isot tsempit remppaan! Odotan innolla lisätietoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi huomenna saatte lisätietoja! Ai että mikä homma! Mä en kestä ja saan jo hermoromahduksen tässä vaiheessa. Huh huh.

      Pulla-Pullava kiittää (:

      No mutta koskaan ei tosiaan ole liikaa syitä juhlaan, että ymmärrän oikein hyvin ;)

      Poista
  5. Paljon onnea Pullalle! Hihi, me kyllä varmaan tullaan viettämään aina Papun synttäreitä, mutta se onkin meidän ainokainen ja melkoinen lellikki muutenkin ja synttärit on niin kivojakin :D Teidän tarjoilut näyttää hyviltä, pitäisi varmaan itsekin uskaltautua koklailemaan noita vähän normiherkuista eroavia herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäähän Papun nyt omat kemut saada aina <3 Suosittelen kyllä lämpimästi testaamaan! Itsekin olen nyt innostunut tällä saralla (:

      Poista
  6. Ihanat synttärit!!! :) Mä rakastan kai juhlia liiankin, kun voisin pitää niitä ilman syitäkin! :D Meille tulossa karvavauva kesäkuussa, ja ehkei nyt kissan nimppareita juhlita kun ei omiakaan, mutta synttärit taatusti. :D

    VastaaPoista
  7. Onnea Pullander! Itsehän unohdin Hildurin eiliset synttärit mutta tänään herkuteltiin maksalaatikolla ja nakeilla sekä uudella (kissan)lelulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi minkä menit tekemään! :D Epäilen ettei Hilppura ole itsekään ihan laskuissa omista synttäripäivistä :D Hihi. Hyvät synttärit sinnekin suuntaan neidille <3

      Poista
  8. Onnea Pullanderille, jonka nimi herättää hilpeyttä joka kerta miehessäni kun hänet mainitsen :) Puolassa muuten vietetään NIMENOMAAN nimipäivää, eikä syntymäpäivää. Aikoinaan nimipäiville ei kutsuttu, vaan vieraat saivat tulla ja mennä ja oli ruokaa sekä juomaa. Ja paljon, varsinkin sitä toista! En tiedä onko nimipäivät vielä yhtä suuri tapahtuma siellä, mutta monesti sama nimi on kalenterissa pariin tai muutamaan otteeseen, jolloin pitää tietää nimenkantajan syntymäpäivä, jolloin sitä seuraava nimipäivä osuu oikein. Eli ei joka "Marian" nimipäivänä juhlijoita saavu sankoin joukoin oven taakse. Kulttuurinsa kullakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Hassua, että Pullander on jo niin monelle "tuttu".

      Aijaa! Onpa mielenkiintoista kuulla vähän miten eri kulttuureissa on tapana. Vai että oikein juhlat nimipäivänä! Hih.

      Poista
  9. Mä tunnen yhden koiruuden, joka just syö kans ihan mitä vain ja samoin kun tuo teidän huntti ni valkosipulia ei. Toinen mikä keksittiin (kaikki vihreä meni siis myös) oli pop cornit. :D Ookko testannu syökö teidän koira?

    VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: